Update van $ 1.400 stimuluscontrole: het plan van Biden heeft al een muur bereikt

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het voorgestelde plan van president Joe Biden voor nieuwe stimuleringscheques van $ 1.400 als aanvulling op de betalingen van $ 600 die na Kerstmis zijn verzonden, stuit op een muur bij gematigde senatoren van beide partijen, en de weg naar meer hulp zou langer kunnen zijn dan verwacht.

Biden kondigde een stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen aan op 14 januari, voorafgaand aan zijn inauguratie. Het voorstel zou het totaal voor recente rechtstreekse betalingen op $ 2.000 brengen voor Amerikanen die minder dan $ 75.000 verdienen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In tegenstelling tot een van de vorige twee stimuluscontroles, zouden de nieuwe controles van Biden betrekking hebben op afhankelijke kinderen tot 23 jaar en oudere ouders die afhankelijk zijn van volwassen kinderen.

Twee gematigde Republikeinse wetgevers die over het algemeen voorstander waren van stimuleringsmaatregelen, aarzelen nu echter om zo snel meer geld uit te sturen. Sens. Mitt Romney (R-Utah) en Lisa Murkowski (R-Alaska) zei op woensdag (20 januari) dat dit nieuwe uitgavenpakket meer bedenktijd zou vergen.

'We hebben zojuist een programma goedgekeurd met meer dan 900 miljard dollar erin', zei Romney. 'Ik ben niet op zoek naar een nieuwe opleiding op korte termijn.'

iphone 11 pro max beoordelingen

Ten minste één prominente Democraat is ook sceptisch. Sen. Joe Manchin (D-West Virginia), die samen met Murkowski en Romney de tweepartijengroep hielp leiden die het vorige stimuleringspakket samenstelde, roept op tot meer gerichte hulp .

'Cheques sturen naar mensen die eigenlijk al een cheque hebben, en die niet gaan uitgeven, die het nu op hun spaarrekening zetten, dat is niet wie we zijn', zei Manchin. 'Dat hebben we ontzettend veel gedaan. Het is nu tijd om te bepalen waar dat geld naartoe gaat.'

Veel economen hebben gezegd dat het sturen van stimuleringsgeld naar alle in aanmerking komende belastingbetalers, inclusief degenen die hun baan of huisvesting niet hebben verloren tijdens de pandemie, minder effectief is dan geld sturen naar degenen die het echt nodig hebben.

beste 2-in-1 chromebook

Sen. Mitch McConnell (R-Kentucky), die nu de minderheidsleider van de Senaat is, is ook tegen de cheques van $ 1.400.

'Het is nauwelijks duidelijk dat de topprioriteit van de federale regering zou moeten zijn om duizenden dollars te sturen naar bijvoorbeeld een kinderloos stel dat ruim zes cijfers verdient en het hele jaar comfortabel telewerkt,' McConnell zei: .

Gezamenlijke indieners die tot $ 150.000 per jaar verdienden in hun meest recente belastingaangiften, kunnen volgens het plan van Biden $ 4.000 aan stimuleringscheques ontvangen.

Een weg naar een derde rechtstreekse betaling?

Sommige wetgevers hopen dat het voorstel van Biden genoeg tweeledige steun krijgt om de 60 stemmen te krijgen die nodig zijn om de Senaat te passeren, hoewel het nu onwaarschijnlijk lijkt dat de rekening van $ 1,9 biljoen de nodige 10 Republikeinen aan boord zou krijgen.

Democraten wegen verschillende opties af om de stimuleringsmaatregelen vooruit te helpen. Een is om het voorstel opsplitsen in kleinere rekeningen die zich zou concentreren op financiering voor de distributie van vaccins en rechtstreekse betalingen, maatregelen die waarschijnlijker door beide Kamers van het Congres zullen worden aangenomen dan andere delen van het wetsvoorstel van Biden.

De andere is het gebruik van een proces genaamd budget afstemming , waarvoor slechts een gewone meerderheid nodig zou zijn om een ​​door het Huis goedgekeurde begrotingswet in de Senaat goed te keuren en mogelijk de pandemische hulpverlening zou kunnen versnellen zonder steun van twee partijen.

Het proces is echter lastig: niet alle maatregelen in het voorstel van Biden komen in aanmerking voor verzoening, die alleen bedoeld is voor begrotingszaken, en slechts een beperkt aantal rekeningen mag elk jaar door verzoening gaan.

Zelfs als Democraten de verzoeningsroute kiezen, zouden ze waarschijnlijk elk lid van de partij aan boord moeten hebben (plus vice-president Kamala Harris) om de nodige 51 stemmen in de Senaat te krijgen. Slechts één overloper of afwezigheid kan de rekening doen dalen.

De beste bureaustoelen deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen07uur52minutenelfdroog Bureaustoel voor kinderen Wayfair $ 46,99 Visie Furmax Bureaustoel Middenrug... Amazone $ 54,99 Visie HON Blootstelling Mesh Hoge Rug... Walmart $ 360,55 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen