10 geweldige Samsung Galaxy Z Fold 3-functies die u eerst moet proberen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De Galaxy Z Fold 3 is de beste opvouwbare telefoon nu beschikbaar, en het is geen titel waar Samsung geluk mee heeft gehad. De telefoonfabrikant heeft hard gewerkt sinds het debuut van de originele Fold twee jaar geleden om veel van de vroege struikelblokken weg te werken die ooit opvouwbare telefoons markeerden. Het resultaat is een mooi gepolijst apparaat dat opvouwbare telefoons misschien aantrekkelijker maakt voor een algemeen publiek.

Als zodanig kunnen veel mensen die de Galaxy Z Fold 3 kopen, hun eerste opvouwbare apparaat gebruiken. Er is veel om aan te wennen, en niet alleen omdat de nieuwste Galaxy Z Fold wordt geleverd met een heleboel nieuwe functies en verbeteringen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je de Galaxy Z Fold 3 uitpakt, heb je veel om vertrouwd mee te raken. Dit zijn de functies waarvan we denken dat u ze eerst moet uitproberen.

Gebruik de taakbalk van de Galaxy Z Fold 3 om je favoriete apps vast te zetten

De Galaxy Fold-familie was een multitasking-wonder, en dat gaat verder met de Galaxy Z Fold 3. Een taakbalk voegt een Microsoft Windows-achtige interface-aanraking toe - maar op een goede manier! Vanuit de taakbalk kunt u naar veelgebruikte apps springen en ze zelfs aan de zijkant van het scherm vastzetten voor snelle toegang.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het instellen van de taakbalk is even zoeken, maar zo werkt het. Selecteer bij Instellingen Geavanceerde functies gevolgd door Labs. zet de schakelaar naast Pin Your Favorite apps aan en trek vervolgens het Edge-paneel uit de rechterkant van het scherm. Tik op het pictogram Meer (dit zijn de drie verticale lijnen), gevolgd door het pictogram Pin. De taakbalk blijft nu verankerd aan de zijkant van het hoofdscherm van uw Z Fold 3.

Telkens wanneer u de taakbalk wilt losmaken, tikt u op het pictogram Vastzetten helemaal onderaan de strip. U kunt ook bewerken welke apps in de taakbalk worden weergegeven via het menu Meer in het Edge-paneel, waar Bewerken de optie is direct boven Pin.

Voer meerdere apps tegelijk uit op de Galaxy Z Fold 3

Dit is ouderwets als je een upgrade uitvoert van de originele Galaxy Z Fold of Galaxy Z Fold 2 , maar nieuwkomers moeten weten hoe gemakkelijk het is om te multitasken op de opvouwbare telefoon van Samsung.

Ga aan de slag door een app te starten. Veeg vervolgens naar rechts op het scherm van de Galaxy Z Fold 3 waar zich het Edge Panel bevindt. (Je ziet een lijn aan de rand van het scherm.) Dat brengt een lade met apps naar voren. Sleep degene over die je tegelijkertijd met de eerste app wilt laten lopen - bingo, je bent nu aan het multitasken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je hoeft niet te stoppen met twee apps. Sleep over een derde app en je kunt multitasken met twee apps op elkaar gestapeld en een derde geniet van de helft van het scherm. Pak de lijn boven aan elk app-venster om te slepen waar de apps zijn gerangschikt.

Niet alle apps ondersteunen multitasking, hoewel Samsung wel een instelling bevat waarmee alle apps in gesplitst scherm of pop-views kunnen worden geopend, zelfs als ze niet zijn geoptimaliseerd. Ga gewoon naar Instellingen, zoek Geavanceerde functies en selecteer Labs. Daar zie je een schakelaar om Multi Window voor alle apps toe te staan.

Voeg app-paren toe aan uw taakbalk

Als de taakbalk je een snelle manier geeft om toegang te krijgen tot je favoriete apps, stel je dan voor dat je er twee tegelijk kunt starten. Dat kan precies met App Pairs, waarbij je twee veelgebruikte apps aan elkaar koppelt om multitasking te versnellen. (Een voorbeeld van een goed app-paar: koppel foto's en berichten om eenvoudig afbeeldingen van de eerste naar de laatste te slepen.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om een ​​app-paar te maken, voert u de twee apps samen uit in multitask-modus. Tik op de drie cirkels op de scheidslijn tussen de twee apps en tik vervolgens in het volgende pop-upmenu op het pictogram App-combo toevoegen aan Edge Panel - het is degene aan de rechterkant met een plusteken. Dat app-paar bevindt zich nu in het Edge Panel (en ook in de taakbalk als u besluit dat vast te pinnen).

Gebruik Drag & Split om een ​​ander venster in een app te openen

Dat grote scherm op de Galaxy Z Fold 3 is waardevol onroerend goed voor meer dan alleen multitasking. Je kunt het ook gebruiken om extra vensters in dezelfde app te openen. Dat is vooral handig voor zaken als surfen op het web, wanneer u nieuwe links in een ander venster kunt openen terwijl u de vorige pagina beschikbaar houdt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als ik bijvoorbeeld op Amazon.com ben in de ingebouwde webbrowser van Samsung, kan ik een afbeelding aantikken en vasthouden en deze vervolgens naar rechts slepen om een ​​apart venster te openen - erg handig voor vergelijkingsshopping. De functie werkt ook wanneer ik op afbeeldingen op de TemplateStudio-webpagina druk en ze naar rechts sleep om het gerelateerde verhaal in een nieuw browservenster te starten.

Hoe handig de functie ook is, deze is momenteel vrij beperkt. Naast de Samsung-browser kunt u onder andere Drag & Split gebruiken in Samsung Message, MS Office en One Note.

Blijf apps gebruiken wanneer je je Galaxy Z Fold 3 . sluit

Een van de leuke dingen van het hebben van een hoesdisplay op de Galaxy Z Fold 3 is de continuïteitsmodus van de telefoon. Dat betekent dat als je een app op het buitenscherm gebruikt, wanneer je de Z Fold 3 opent, je verder kunt gaan waar je was gebleven, alleen met een groter scherm tot je beschikking.

De continuïteitsmodus is standaard eenrichtingsverkeer, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt instellen welke apps actief blijven op het display van de cover nadat je de telefoon hebt dichtgeklapt. Als je bijvoorbeeld in Google Maps bent om de locatie van een restaurant op te zoeken, kun je dingen zo instellen dat de app nog steeds actief is op het omslagdisplay van de Z Fold 3.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ga gewoon naar Instellingen en ga naar het gedeelte Weergave. Tik vanaf daar op Doorgaan met Apps op Cover Screen, dat een lijst toont met de apps die je hebt geïnstalleerd. Zet de schakelaar aan voor de apps die je wilt blijven gebruiken, zelfs als je Galaxy Z Fold 3 dicht is.

wanneer is de volgende ps5 drop

Gebruik de Flex-modus op de Galaxy Z Fold 3

Dit is een andere terugkerende functie die geheel nieuw zal zijn als je nog nooit een van de opvouwbare telefoons van Samsung hebt gebruikt. De Flex-modus splitst het scherm in tweeën, waarbij het bovenste gedeelte wordt veranderd in een weergavegebied en de onderste helft in een bedieningspaneel. Het werkt geweldig op apps zoals YouTube of apps voor videoberichten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het activeren van de Flex-modus is een kwestie van je Galaxy Z Fold 3 gedeeltelijk openen, zodat deze in een hoek van 90 graden open staat. Ondersteunde apps worden dan uitgevoerd met dit handige gesplitste schermeffect. Niet elke app ondersteunt de Flex-modus, maar Samsung heeft gewerkt aan het vergroten van het aantal apps van derden die van deze functie profiteren - TikTok en Spotify maken nu bijvoorbeeld deel uit van de mix.

Pas de vernieuwingsfrequentie van het scherm van de Galaxy Z Fold 3 aan

Beide schermen van de Galaxy Z Fold 3 - zowel het scherm van de cover als het 7,6-inch hoofdpaneel - ondersteunen adaptieve verversingsfrequenties. Dat betekent dat de schermen kunnen aanpassen hoe snel ze worden vernieuwd op basis van uw activiteit op het scherm.

Stel dat u door een webpagina bladert - dat zal ervoor zorgen dat het scherm zichzelf aanpast aan de maximale 120Hz-snelheid voor een soepelere ervaring. Wanneer u meer statische activiteiten uitvoert, wordt de verversingssnelheid langzamer om de levensduur van de batterij te verlengen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Toch kan op basis van onze tests de batterij van de Galaxy Z Fold 3 sneller leeglopen als het adaptieve display is ingeschakeld. In onze test met continu surfen op het web, duurde de Galaxy Z Fold 3 iets minder dan 8 uur toen we testten in 60Hz-modus. Door het adaptieve display aan te zetten, nam de levensduur van de batterij met meer dan 2 uur af.

We raden aan om de adaptieve weergavefunctie ingeschakeld te houden, omdat het voordeel van soepeler scrollen de Galaxy Z Fold 3 veel gebruiksvriendelijker maakt. Maar als u soms een langere levensduur van de batterij wilt, kunt u de weergave aanpassen door Instellingen te starten en Weergave te selecteren. Selecteer daar Motion Smoothness en kies Adaptive of Standard.

Het lijkt erop dat die ene instelling van toepassing is op zowel het omslagdisplay als het hoofdscherm. Met andere woorden, er is geen duidelijke manier om de adaptieve verversingssnelheid op het ene scherm en een 60Hz-snelheid op het andere te gebruiken.

Gebruik de S Pen met de Galaxy Z Fold 3

Net als de Galaxy S21 Ultra heeft de Galaxy Z Fold 3 ondersteuning toegevoegd voor de S Pen, de stylus die vroeger het enige eigendom was van de Galaxy Note-reeks. We hebben vermeld wat we wel en niet leuk vinden aan de S Pen al, maar gelukkig is een van de dingen die we leuk vinden, hoe gemakkelijk de S Pen Fold Edition te gebruiken is met de opvouwbare telefoon.

Met de Galaxy Z Fold 3 open en actief - onthoud dat de S Pen niet werkt met het coverdisplay - beweeg de S Pen gewoon over het scherm. Er verschijnt een klein, vaag potloodpictogram aan de rechterkant van het scherm. Tik daarop en er verschijnt een menu met S Pen-opties.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Zo werkt het in ieder geval met de S Pen Fold Edition - dat is het goedkopere accessoire dat beschikbaar is voor Galaxy Z Fold 3-bezitters. De tablet ondersteunt ook de S Pen Pro , een Bluetooth-compatibele stylus. Koppel de S Pen Pro met je Galaxy Z Fold 3 in het Bluetooth-instellingenmenu; je kunt vervolgens Air Actions instellen in het S Pen-menu in de Instellingen-app. (Zoals Galaxy Note-bezitters weten, verandert Air Actions de S Pen Pro in een afstandsbediening waarmee je de telefoon kunt wekken, het startscherm kunt openen en andere acties kunt uitvoeren door gewoon met de stylus in de lucht te zwaaien.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Schrijf memo's buiten het scherm met de S Pen

Welke S Pen je ook hebt, de mogelijkheid om een ​​notitie te maken zonder je telefoon te hoeven opstarten, is gemakkelijk de grootste productiviteitsverhoger die is verbonden met de stylus van Samsung.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om een ​​off-screen memo te maken op de Galaxy Z Fold 3, drukt u gewoon op de knop op de S Pen en tikt u op het hoofdscherm van de telefoon. Er verschijnt een canvas waarop u snel kunt opschrijven wat u bezighoudt.

Wijs de zijtoets op uw Galaxy Z Fold 3 . opnieuw toe

Ondanks de enorme onverschilligheid van de meeste gebruikers, blijft Samsung proberen om zijn Bixby digitale assistent waar te maken. Als u de zijtoets op uw Galaxy Z Fold 3 ingedrukt houdt, wordt standaard Bixby opgeroepen - een beetje verspilling als er andere, meer nuttige dingen zijn die de knop kan doen.

Gelukkig laat Samsung je op recente telefoons de functionaliteit van de zijtoets opnieuw toewijzen, en die trend zet zich voort met de Galaxy Z Fold 3. Ga naar het gedeelte Geavanceerde functies van Instellingen en selecteer Zijtoets om te wijzigen wat er gebeurt als je de toets ingedrukt houdt. of druk er tweemaal op.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je opties zijn beperkt om de zijtoets ingedrukt te houden: je kunt Bixby uit de slaapstand halen of het menu Uitschakelen oproepen. Wanneer u tweemaal op de zijtoets drukt, kunt u snel de camera aan de achterzijde van de telefoon starten of u kunt een dubbele druk programmeren om een ​​bepaalde app te starten. (Je kunt ook dubbel drukken om Bixby te openen, maar we vermoeden dat je dat niet van plan bent.)

    Meer:De beste eigenschap van de Samsung Galaxy Z Flip 3 is tot nu toe een grote teleurstelling
De beste Samsung Galaxy Z Fold 3-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 94,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 94,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 99,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 99,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 104,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 104,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen