Met $ 39k wordt de Tesla Cybertruck de goedkoopste EV van Tesla - hoe is dat gebeurd?

(Afbeelding tegoed: Tesla)

Historisch gezien was de Tesla Model 3 de 'goedkope' Tesla-auto, maar het zal je misschien verbazen te horen dat dat niet langer het geval is. De goedkoopste auto in het huidige repertoire van Tesla is eigenlijk de Tesla Cybertruck . Ja echt.

Dankzij Tesla's laatste prijsstijging , is het goedkoopste Model 3 nu $ 41.990 vóór financiële prikkels, een stijging van $ 39.990. Ondertussen kost de goedkoopste Cybertruck nog steeds $ 39.900. Helaas komt het al geruime tijd niet aan.  • Rivian R1T versus Tesla Cybertruck : Welke elektrische vrachtwagen past bij jou?
  • Tesla Model 3 review : Is dit de Tesla die je moet kopen?
  • Meer:Hey Rivian, exclusieve auto-oplaadpunten zijn een vreselijk idee
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Tesla heeft dit jaar een reeks prijsverhogingen doorgemaakt en het Standard Range Model 3 is maar liefst $ 4.000 gestegen ten opzichte van het prijskaartje van $ 37.990 dat het begin 2021 had. De Cybertruck-prijzen zijn volledig statisch gebleven, tot het punt waarop de single -motormodel is nu met een aanzienlijke marge de goedkoopste Tesla.

Dat model is natuurlijk niet het beste wat Tesla te bieden heeft. Het heeft slechts ongeveer 250 mijl bereik, 7.500 lbs trekvermogen en een 0-60 snelheid van 6,5 seconden. De enkele motor betekent dat hij ook alleen achterwielaandrijving biedt.

Ondertussen heeft het vlaggenschip Cybertruck-model drie motoren, een bereik van 500+ mijl, een trekvermogen van 14.000 lbs en een 0-60 tijd van 2,9 seconden. Het kost echter $ 69.990 - een stijging van $ 30.000.

Apple Watches Black Friday-uitverkoop

Hoewel de Cybertruck misschien meer dan $ 2.000 goedkoper is dan de Model 3, is het waarschijnlijk niet de beste optie als je snel wilt overstappen naar een Tesla. Door recente vertragingen zal de Cybertruck niet eind 2021 aankomen, zoals oorspronkelijk gepland, en het is niet duidelijk wanneer de eerste eenheden volgend jaar in productie gaan.

Tesla zei dat de Cybertruck zal worden gebouwd in zijn Texas Gigafactory, maar het werk zal pas beginnen nadat de productie van Model Y is begonnen. Dat is nog steeds niet begonnen, volgens rapporten, hoewel Tesla heeft beweerd dat de volledige productie voor het einde van dit jaar van start zal gaan.

De enkelmotorige Cybertruck was altijd bedoeld om na de drie- en tweemotorige modellen te komen, met een oorspronkelijke leveringsschatting van eind 2022. Zelfs als Tesla zich aan dat venster kan houden, wat onwaarschijnlijk lijkt, betekent dit dat je niet zult worden nog minstens een jaar een goedkope Cybertruck krijgen.

De Standard Range Plus Model 3 heeft momenteel een leveringsschatting in april 2022 in de Verenigde Staten. Dus zelfs in het beste geval zou je een Model 3 enkele maanden voor de Cybertruck krijgen.

Kiezen tussen de twee wordt een kwestie van uitzoeken wat je precies wilt en wanneer je het nodig hebt. De Cybertruck zal nuttig zijn voor al die dingen waarvoor je een vrachtwagen zou kunnen gebruiken, en hij zal zich onderscheiden van elk ander voertuig op de weg - elektrisch of niet.

De Model 3 is meer verwant aan een luxe sedan. Een tegenhanger van een Mercedes of een BMW sedan, die is gebouwd om een ​​soepele en comfortabele rit te bieden terwijl u zich verplaatst. Het heeft veel opslagruimte, maar dat is niet precies wat het is gebouwd om te bieden.

beste eetgelegenheden die bezorgen?

Maar is dat een extra $ 2.000 waard en een snellere levering? Dat is aan jou om te beslissen.

    Meer:Tesla hatchback: $ 25K prijs, release, mogelijk bereik en meer
De beste deals voor dashcams van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen05uur01minuten24droogKorting Garmin Dashcam Mini 2 Autosleutel... Amazone Prime £ 99,99 £ 89 Visie Korting Garmin Dashcam Mini 2... zeer.co.uk £ 99,99 £ 89,99 Visie Korting Garmin Mini 2 Autosleutel Maat... argos.co.uk £ 99,99 £ 89,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen