5 eenvoudige manieren om je gaming-pc te upgraden

(Afbeelding tegoed: Unsplash)

Een van de voordelen van het bezitten van een desktop-gaming-pc is dat wanneer een bepaald onderdeel verouderd raakt, u het gemakkelijk kunt vervangen. U hoeft niet een geheel nieuwe machine te kopen (neem dat, laptops!).

Met nieuwere en meer grafisch intense games die constant uitkomen, zullen veel gamers hun setups willen upgraden. Dit zal hen helpen om completere en meeslependere game-ervaringen te krijgen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als u zich afvraagt ​​of het tijd is om een ​​of twee componenten te vervangen, vindt u hier een handleiding voor het upgraden van uw pc - als dat nodig is.

Als je een opfriscursus nodig hebt, bekijk dan zeker onze serie handleidingen voor het bouwen van een gaming-pc, inclusief: de juiste onderdelen kiezen , alles op een rijtje en probleemoplossing.

Upgraden van een HDD naar een SSD

(Afbeelding tegoed: Pexels)

Het meest voor de hand liggende voordeel van het upgraden van de opslag van uw pc is dat u meer opslagruimte heeft. Met harde schijven (HDD's) hebben verschillende modellen verschillende spinsnelheden (5400 RPM, 7200 RPM, enzovoort). Omdat hogere spinsnelheden u betere schrijfsnelheden geven, kan het upgraden van uw harde schijf naar een harde schijf met een hogere RPM uw systeem een ​​boost geven en de laadsnelheden van games verlagen.

Nog beter: het upgraden van uw harde schijf naar een solid-state drive (SSD) kan de prestaties van uw pc aanzienlijk verbeteren. SSD's hebben een veel hogere schrijfsnelheid dan HDD's. U kunt ook een SSD kopen zonder de bank te verslaan. Modellen zoals de Samsung 860 EVO 500GB gaan voor ongeveer $ 75 op Amazon .

SSD's met een hogere capaciteit kunnen echter een stuk duurder zijn dan vergelijkbare HDD's. Als u kosten wilt besparen, zou een voordelige oplossing zijn om een ​​kleinere SSD (denk aan 250 GB) exclusief voor uw besturingssysteem te kopen. Vervolgens kunt u een HDD gebruiken voor alle andere programmabestanden. De laadtijden van games zijn niet zo snel als ze zouden kunnen zijn, maar u kunt profiteren van snellere pc-opstarttijden.

De beste Samsung 860 Evo-deals van vandaag 779 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over03uur40minuten26droogKorting Samsung - Geek Squad... Beste koop $ 89,99 $ 53,99 Visie Samsung elektronica... Amazone $ 64,75 Visie Samsung 2.5' 256GB 860 Pro... Walmart $ 148,80 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen