7 Slack-tips en -trucs om de zakelijke chat-app onder de knie te krijgen

Krediet: Shutterstock; Slack

Als u op zoek bent naar Slack-tips, bent u niet de enige. De afgelopen anderhalf jaar werkten veel mensen vanuit huis en vertrouwden werkgevers op Slack, de populaire zakelijke chat-app, om werkgesprekken te voeren.

Slack is een instant messaging-systeem dat veel bedrijven hebben opgezet om projecten in realtime te coördineren en samen te werken. Het TemplateStudio-team gebruikt het dagelijks om over verhaalideeën te praten, feedback te geven over de redactie en om de status van iedereen in te zien. Oh, en we hebben ook leuke gesprekken over de beste shows om te bingewatchen en stuur memes naar elkaar.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar misschien ben je nieuw in het gebruik van Slack, omdat je bedrijf onlangs vanuit huis is gaan werken, of misschien haal je niet alles uit de software. Daarom hebben we een aantal geweldige Slack-tips samengesteld die je laten zien hoe je alles onder de knie kunt krijgen, van sneltoetsen tot meldingen en herinneringen.

De beste Slack-tips voor maximale productiviteit

Slack tip #1: Leer sneltoetsen

Slappe sneltoetsen kunnen u veel tijd besparen. U kunt een lijst met alle snelkoppelingen zien door te typen / (Mac) en Ctrl/ (Windows/Linux).

Enkele handige sneltoetsen zijn:

    Een bericht markeren als ongelezen: Optie + klik op een bericht (Mac en Windows)Zoek huidig ​​kanaal of gesprek: ⌘+F (Mac) of Ctrl+F (Ramen)Verander geselecteerde tekst in een lijst met opsommingstekens: ⌘+Shift+8 (Mac) of Ctrl+Shift+8 (Ramen)

Slack tip #2: Stel een herinnering in

Er zijn een aantal verschillende soorten herinneringen in Slack.

Als je een bericht leest maar het niet meteen kunt adresseren, kun je op het pictogram met de drie stippen ernaast klikken en 'Herinner me hieraan' en een tijdsperiode selecteren.

beste telefoons voor de prijs

(Afbeelding tegoed: Slack)

Als je een herinnering voor jezelf, iemand anders of een kanaal wilt instellen, typ je ' /herinneren ' in het berichtveld. Er verschijnt een sjabloon voor het opmaken van herinneringen:

/herinner [@iemand of #kanaal] [wat] [wanneer]

U kunt uzelf er dus aan herinneren iets te doen:

/herinner eraan om de vergadering om 15.00 uur bij te wonen
of
/herinner @henrytcasey, bewerk mijn artikel om 17.00 uur
of

/remind #tomsguideteam stuur me alsjeblieft streaming-ideeën om 11 uur

Dan stuurt Slack jou, de persoon of de zender op het aangegeven tijdstip een alert.

Slack tip #3: Gebruik Giphy

Soms zijn woorden niet genoeg - een gif is de beste manier om samen te vatten wat je moet zeggen. Slack is geïntegreerd met Giphy. Om een ​​gif te versturen, typ je gewoon / giphy en een zoekterm.

Als u bijvoorbeeld /giphy viert typt, wordt één optie weergegeven. Houd er rekening mee dat de gif op dit moment nog niet is verzonden. Als u een andere optie wilt, klikt u op Shuffle totdat je er een vindt die je leuk vindt. Verstuur dan (of annuleer).

Slack tip #4: Zoek emoji's of maak er zelf een

Slack biedt een diepe en gevarieerde emoji-ervaring. In het berichtveld, typ een dubbele punt om naar emoji te zoeken. Bijvoorbeeld. typ :clap en je krijgt verschillende klappende emoji-opties.

peaky oogkleppen seizoen 6 datum

(Afbeelding tegoed: Slack)

Je kunt ook op het smiley-pictogram in het berichtveld klikken om een ​​emoji te vinden, of je kunt je eigen aangepaste emoji uploaden. Vierkante afbeeldingen van minder dan 128 KB en met transparante achtergronden werken het beste.

nieuwe xbox-games nu verkrijgbaar

Slack tip #5: Verberg video's en GIF's

Als jij en je collega's dol zijn op het verzenden van veel GIF's en video's, kan de werkruimte van je kanaal overbelast raken en moeilijk leesbaar worden. Als dat het geval is, kun je typen / instorten en ze zullen worden verborgen. Als je ze terug wilt, typ je /uitbreiden .

Slack tip #6: Bewerk je notificaties

Heavy Slack-gebruikers krijgen vaak veel meldingen op uw bureaublad. Om deze instellingen te bewerken, klikt u op de naam van uw werkruimte en gaat u naar Voorkeuren > Meldingen .

U kunt uw Slack-meldingen naar uw voorkeursniveau bewerken: Alle nieuwe berichten; directe berichten, vermeldingen en trefwoorden; en geen meldingen (je ziet nog steeds badges).

Je kan ook:

  • Stel Slack in om een ​​badge te tonen wanneer iemand een bepaald trefwoord noemt (bijvoorbeeld: 'netflix').
  • Schakel Niet storen in zodat Slack u gedurende een bepaalde periode niet op de hoogte stelt.
  • Wijzig uw instellingen voor meldingsgeluid en uiterlijk.
  • Stuur meldingen naar uw mobiele apparaat wanneer u niet actief bent op uw desktop.

Slack-tip #7: Oefen met Slackbot

Als je een functie als /giphy of /remind wilt uitproberen, kun je oefenen met Slackbot. Alleen maar klik op Slackbot onder Direct Messages en begin met typen! Als je Slackbot niet in de lijst ziet staan ​​omdat je er een eerdere thread mee hebt verwijderd, wees dan niet bang: zoek gewoon naar Slackbot zoals je een van je collega's zou doen en begin op die manier een direct message-gesprek.

(Afbeelding tegoed: Slack)

U kunt Slackbot ook aanpassen als uw werkruimte deze functie heeft ingeschakeld. Een werkruimte kan bijvoorbeeld een aangepast antwoord creëren wanneer mensen vragen 'Wat is het wifi-wachtwoord?' Slackbot zou automatisch antwoorden met het antwoord.

De beste toetsenborddeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over00uur00minuten00droogKorting Razer Cynosa Chroma Gaming... Amazone Prime $ 59,99 $ 34,99 Visie Korting Razer Cynosa Chroma - Gaming... Walmart $ 59,99 $ 48,98 Visie Razer Cynosa Chroma USB... Dell $ 59,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen