Age of Empires 3: Definitive Edition releasedatum, gameplay, systeemvereisten en meer

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Age of Empires 3: Definitive Edition is de nieuwste - en mogelijk laatste - remaster van Microsoft in de klassieke realtime strategiefranchise voordat Age of Empires 4 uitkomt. Net als Age of Empires: Definitive Edition en Age of Empires 2: Definitive Edition ervoor, zal Age of Empires 3: Definitive Edition een geliefde game updaten met 4K-visuals, een verbeterde soundtrack, nieuwe speelbare races en vernieuwde gameplay.

Op Gamescom 2020 debuteerde de eerste trailer voor Age of Empires 3: Definitive Edition tijdens een livestream op de openingsavond. Fans wisten al dat de game eraan kwam, maar nu weten ze wanneer ze hem kunnen verwachten - en ook wat voor soort nieuwe functies ze kunnen verwachten.Het is lang geleden dat Age of Empires 3 in 2005 debuteerde. Als je niet meer precies weet wat de game de eerste keer zo speciaal maakte (of hem nog nooit eerder hebt gespeeld), lees dan verder om erachter te komen waarom Age of Empires 3 is zeker de moeite waard om nog een keer te bekijken, en hoe Microsoft van plan is dit historische overblijfsel naar het moderne tijdperk te brengen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Age of Empires 3: Definitive Edition releasedatum

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er is geen mysterie over de releasedatum van Age of Empires 3: Definitive Edition. De game komt op 15 oktober uit voor Steam, de Windows Store en Xbox Game Pass Ultimate. De Steam- en Windows Store-versies kosten $ 20 per stuk; een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement kost $ 15 per maand.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat als je Age of Empires 3: Complete Collection op Steam bezit, je de komende Definitive Edition voor $ 15 kunt kopen. Evenzo kunnen Xbox Game Pass Ultimate-abonnees die de game volledig willen bezitten Age of Empires 3: Definitive Edition kopen voor $ 15 in de Windows Store.

hoe Windows-updates uit te schakelen

Tot slot, als je alle drie Age of Empires: Definitive Edition-games wilt kopen, kun je een collectie voor $ 45 in beide winkels krijgen. Afzonderlijk gekocht, zou het $ 60 kosten om alle drie de games te kopen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Systeemvereisten Age of Empires 3: Definitive Edition

Age of Empires 3: Definitive Edition heeft bescheiden systeemvereisten als je het op relatief lage instellingen wilt spelen, en wat hogere eisen als je de ultieme UHD-ervaring wilt krijgen. Houd er rekening mee dat de game alleen op Windows 10 draait. Bekijk hieronder de minimale en aanbevolen specificaties:

Systeemvereisten Age of Empires 3: Definitive Edition
MinimumAanbevolen
VerwerkerIntel i3-2015 @ 3.1 Ghz of AMD Phenom II X4 973Intel i5-3300 @ 3,0 GHz of AMD FX-8350
Geheugen8 GB RAM16 GB RAM
GPUGeForce GT 430, Radeon HD 5570 of Intel HD 4400GeForce GTX 980 of Radeon R9 Fury
Opslag42 GB42 GB

Toegang tot Age of Empires 3: Definitive Edition Game Pass

Zoals hierboven vermeld, zal Age of Empires 3: Definitive Edition beschikbaar zijn op Xbox Game Pass Ultimate, die $ 15 per maand kost en je toegang geeft tot meer dan honderd games op zowel Xbox als pc. De game zal ook beschikbaar zijn op de Xbox Game Pass voor pc (bèta), die $ 5 per maand kost.

Aangezien Xbox Game Pass voor pc nog in bèta is, is er geen garantie dat het voor altijd zal bestaan; Vooral de prijs van $ 5 per maand lijkt een beetje experimenteel. Maar zelfs als Xbox Game Pass voor pc ergens in de toekomst in de Xbox Game Pass Ultimate wordt opgerold, zou Age of Empires 3: Definitive Edition nog steeds beschikbaar moeten zijn in het Ultimate-pakket.

Age of Empires 3: Definitive Edition-gameplay

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Voor degenen onder jullie die nog nooit de Age of Empires-serie hebben gespeeld, het is een historische RTS-serie waarin je de leiding neemt over een van 's werelds grootste beschavingen. Age of Empires beslaat het stenen tijdperk tot en met de val van Rome; Age of Empires 2 beslaat de donkere middeleeuwen tot en met de Renaissance; Age of Empires 3 beslaat de Age of Exploration tot het einde van de 19e eeuw. Als zodanig introduceert Age of Empires 3 een heleboel interessante opties die niet beschikbaar waren in eerdere games, van schutters tot artillerie tot geldgewassen.

Er zijn drie hoofdspelmodi: willekeurige kaart, campagnes en multiplayer. De gameplay is echter vrijwel hetzelfde voor alle drie. Je begint met een kleine basis en een paar dorpelingen (of een grotere troepenmacht in bepaalde campagnemissies of spelmodi), bouwt vervolgens een basis, verzamelt middelen en stelt een leger samen, terwijl je de kaart verkent en nieuwe technologieën onderzoekt. Een wending in Age of Empires 3 is dat je zendingen kunt ontvangen vanuit je thuisstad, die je buitenpost zullen voorzien van middelen, soldaten of unieke technologieën naarmate de wedstrijden vordert.

beste tv onder $ 1000

Een ander kenmerk dat Age of Empires 3 onderscheidt van eerdere AoE-games, is dat elke beschaving toegang heeft tot een compleet andere set eenheden, gebouwen en technologieën. (In eerdere games varieerde de selectie van eenheden en technologie van race tot race, maar ze kwamen allemaal uit een gemeenschappelijke pool.) Als zodanig kunnen de Nederlanders gebouwen bouwen die de economische suprematie blokkeren, terwijl de Russen enorme hoeveelheden soldaten kunnen opstellen. De Sioux kunnen hun cavalerie hergebruiken als geïmproviseerde belegeringswapens, terwijl de Indianen heilig vee kunnen verzamelen voor grondstofbonussen.

Net als eerdere Age of Empires-games, bevat Age of Empire 3 ook verhalende campagnes die zijn gebaseerd op historische veldslagen uit het echte leven. Ze zijn een beetje meer fantastisch en verhaalgedreven dan die in AoE1 en 2, maar ze behandelen nog steeds gebeurtenissen zoals de Spaanse verovering van Florida, de Amerikaanse revolutie en de Sepoy Mutiny.

Age of Empires 3: Definitive Edition nieuwe functies

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Age of Empires 3: Definitive Edition bevat alle bestaande content uit de basisgame Age of Empires 3, evenals de uitbreidingen The Warchiefs en The Asian Dynasties. Dit betekent dat je toegang hebt tot veertien speelbare beschavingen, acht campagnes en 28 kaarten.

Net als eerdere remasters zal Age of Empires 3: Definitive Edition ook wat nieuwe content toevoegen, waaronder twee nieuwe singleplayer-modi en twee nieuwe beschavingen.

De twee nieuwe modi moeten bekend zijn bij Age of Empires 2: Definitive Edition-spelers. Historische veldslagen zijn hoe ze klinken: op zichzelf staande missies waarmee je door enkele van de militaire keerpunten van het vroegmoderne tijdperk kunt spelen. De Art of War-uitdagingen daarentegen helpen nieuwe spelers strategieën te leren om efficiënter te spelen in zowel singleplayer- als multiplayer-modi. Het zijn niet per se tutorials - ze gaan meer over tactiek en strategie dan alleen het geven van instructies.

De twee nieuwe beschavingen zijn de Zweden en de Inca's. We weten nog niet veel over beide beschavingen, behalve dat ze allemaal unieke gebouwen en eenheden zullen hebben.

Een andere interessante opmerking is dat Microsoft van plan is fundamentele veranderingen aan te brengen in zijn twee Indiaanse beschavingen, de Iroquois en de Sioux:

Een belangrijk aandachtspunt van ons werk … is om de culturen en volkeren die we in onze games uitbeelden op authentieke wijze te vertegenwoordigen, a blogpost verklaart. Tijdens het ontwikkelen van Age III: DE realiseerden we ons dat we die waarde niet zo goed hooghielden als we konden met betrekking tot onze Indiaanse culturen; dus probeerden we dat op te lossen: rechtstreeks werken met tribale adviseurs om de uniciteit van hun volkeren, geschiedenis en culturen respectvol en nauwkeurig vast te leggen.

macbook 16-inch m1

Of dit veranderingen in gameplay, esthetiek of beide betekent, kan iedereen raden, maar meer historische nauwkeurigheid is nooit slecht.

Tom's Guide zal meer te melden hebben over Age of Empires 3: Definitive Edition zodra we de game zelf kunnen uitproberen.

De beste Microsoft Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden-deals van vandaag 15 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen04uur16minuten28droogKorting Microsoft - Xbox Game Pass... Beste koop $ 44,99 $ 29,99 Visie Xbox-gamepas van 3 maanden... CDKeys $ 41,09 Visie Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen