Vermeend Xbox 'Stream Box'-prototype verschijnt online - wat we tot nu toe weten

(Afbeelding tegoed: post-up)

Het is geen geheim dat Microsoft gokt op het streamen van games in de toekomst, en het zal niet per se op een Xbox zijn. Daarom zijn we geïnteresseerd in dit nieuwe, maar nogal ijle gerucht, dat suggereert dat er een Xbox 'Stream Box' op komst is.

Renders van dit vermeende prototype Xbox-gamestreamingbox zijn op Twitter gepost door Post-up , en lijken afkomstig te zijn van 4chan of een vergelijkbare imageboard-site.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel we sceptisch zijn over hun legitimiteit, suggereren de weergegeven afbeeldingen dat een dergelijke op streaming gerichte console inspiratie zou kunnen putten uit de compacte Xbox-serie S .

Bekijk meer

Afgaande op wat Post Up heeft getweet, zal dit een heel klein apparaat zijn (iets groter dan een pak kaarten) dat alleen kan worden gebruikt om games te spelen die worden gestreamd vanaf de Xbox Cloud Gaming-service van Microsoft, ook wel xCloud genoemd. Je zou dus geen toegang hebben tot lokale titels, zoals je zou hebben op een Xbox Series S.

Het kan echter ook een gewone streamingbox zijn, met toegang tot online streaming-inhoud - HBO Max en Disney Plus zijn de twee genoemde.

De afbeeldingen laten ook een verscheidenheid aan poorten zien, waaronder ethernet, HDMI, USB-C en een USB-A-poort aan de voorzijde. De box heeft naar verluidt wifi, is compatibel met elke Xbox-controller en er is blijkbaar ondersteuning voor draadloos toetsenbord en muis gepland. Net als de Xbox Series X en Series S tonen de weergegeven afbeeldingen een koppelingsknop (naast de USB-poort) die naar verluidt ook als een IR-ontvanger zal fungeren.

Dus hoe waarschijnlijk is het dat al deze informatie juist is? Microsoft heeft bevestigd dat het werkt aan zijn eigen Xbox-streamingapparaten . Dus een speciale Xbox-streamingbox die aanzienlijk minder kost dan een Xbox-console, is volkomen logisch. Plus, het bedrijf Microsoft heeft bevestigd dat het is werken met tv-fabrikanten om Xbox-streaming naar Smart TV's te brengen.

Maar dat betekent niet dat deze informatie legitiem is, hoe logisch het ook is. Het feit dat het op een anoniem imageboard verscheen, doet het ook niet echt goed.

En als deze informatie klopt, kan het even duren voordat we toch iets horen. Vermoedelijk zou de Xbox Stream Box voor het einde van het jaar arriveren, maar het wereldwijde chiptekort heeft daar misschien een domper op gezet.

Dus misschien moet je gewoon bij een van de vele andere apparaten blijven die Xbox-games kunnen streamen, zoals de Samsung Galaxy s2 , of kijk of je een console kunt oppikken tijdens een Xbox Series X-aanvulling .

De beste deals voor Xbox Series X en Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2 van vandaag 2375 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over08uur41minuten25droog Xbox Series X: het leren van de... Amazone $ 3,99 Visie Korting Battlefield 2042 Xbox-serie... CDKeys $ 95,88 $ 76,69 Visie Korting Microsoft Xbox Elite draadloze... Walmart $ 199,99 $ 149,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen