AMD Big Navi-voorraadproblemen - Asus zegt dat je snel moet zijn

(Afbeelding tegoed: AMD)

AMD heeft het momenteel behoorlijk druk. Het heeft niet alleen zijn nieuwe lijn van Zen 3-processors en Radeon RX 6000-serie GPU's , maar het levert ook componenten voor zowel de Xbox Series X als de Sony PlayStation 5 .

Dus het is misschien niet verrassend dat, net als bij de Nvidia RTX 3000-serie grafische kaarten, mensen die bij de lancering een Big Navi-kaart willen bemachtigen, misschien snel van het doel af willen zijn.wifi 6-router
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De laatste waarschuwing komt van een ASUS-vertegenwoordiger op de Sweclockers-forums. In antwoord op een vraag over hoeveel voorraad er waarschijnlijk zou zijn, schetste hij een verontrustend beeld dat bekend zou moeten zijn bij iedereen die bij de lancering in 2020 probeerde spraakmakende hardware te kopen.

iphone se versus samsung a51

Het zal vrij beperkt zijn, ik denk dat het snel uitverkocht zal zijn, schreef de vertegenwoordiger ( via Google Translate ). Meer RX6800, minder 6800XT ... zoals met vrijwel alle grafische kaarten nu, verwachten we dat alles binnen een paar minuten weg zal zijn, dus je moet aan het slot blijven hangen.

Dan is het 1-2 weken later voordat we onze Partners-kaarten gaan leveren, te vroeg om te zeggen hoe het aanbod er daar uitziet, maar de vraag zal waarschijnlijk groot blijven.

Op één niveau is dit helemaal niet verrassend. Gehypte nieuwe hardware is bijna altijd schaars, maar vooral in 2020 wanneer het coronavirus de toeleveringsketens verstoort en strikte social distancing-maatregelen in acht moeten worden genomen.

Alle PS5- en Xbox Series X-aandelen werden bijna onmiddellijk verkocht, net als Nvidia's eerste batch RTX 3000-serie GPU's , wat leidde tot enkele rare gevallen waarin mensen ongeopende, gehavende versies kregen toegestuurd. Aangezien AMD's nieuwe kaarten prestaties bieden in een vergelijkbare marge als Nvidia's nieuwste tegen een lagere prijs, zou het behoorlijk raar zijn als er niet veel vraag naar was.

donkere modus facebook ios 14

Maar aan de andere kant hadden de hints eerder gesuggereerd dat AMD geen serieuze leveringsproblemen verwachtte. Hoewel er geen officiële verklaringen zijn uitgebracht, heeft de hoofdarchitect van gamingoplossingen van het bedrijf getweet Ik kijk ernaar uit om uw $ 10 te nemen als antwoord op iemand die gokt dat AMD een papieren lancering zal zijn.

Hoe dan ook, als je de nieuwe GPU van AMD in je gaming-pc wilt krijgen, raden we je aan niet rond te hangen. Dat betekent vroeg opstaan ​​op 18 november als je zin hebt in een Radeon RX 6800 (9) of RX 6800 XT (0) – of op 8 december als je hunkert naar een Radeon RX 6900 XT van 9.

De beste Nvidia RTX 3070-deals van vandaag Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen