AMD Radeon RX 6700 XT voorraad ramp - het verkoopt al voor meer dan $ 1.000

(Afbeelding tegoed: AMD)

De AMD Radeon RX 6700 XT de releasedatum is pas morgen, 18 maart, maar dat heeft niet voorkomen dat het in de handen van scalpers viel. Minstens één waarvan de nieuwe grafische kaart al meerdere keren in de aanbieding is, is MSRP.

Zoals opgemerkt door TweakTown , een vermelding op de Tsjechische tweedehandssite Bazoš plaats een partnermodel - de PowerColor Radeon RX 6700 XT Hellhound - voor een verbluffende $ 1.250. Dat is nogal een prijsverhoging op de officiële prijs van $ 479, dus iedereen die het niet heeft kunnen vinden waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3060 Ti en hoopte op de RX 6700 XT als een gemakkelijker verkrijgbaar alternatief: je moet je waarschijnlijk voorbereiden op een nieuwe ruwe lancering.opmerking 9 uur batterijduur

De aanbieding gaat vergezeld van een foto met een echt doosfort van Powercolor-branded RX 6700 XT-modellen, hoewel het niet duidelijk is of dit door de verkoper zelf is genomen, aangezien de tekst beweert er slechts één in bezit te hebben. Hoe dan ook, het feit dat scalpers herhaaldelijk nieuwe GPU's in handen krijgen voordat ze worden uitgebracht, onderstreept hoe nijpend het wereldwijde tekort aan grafische kaarten is geworden.

macbook air vs pro 2020

Krediet: TweakTown

Het was pas vorige maand dat de Nvidia GeForce RTX 3060 , een ogenschijnlijk $ 329-kaart, voelde de angel van pre-lancering prijs gutsen. En in januari werd de eveneens veelgevraagde PS5 opgepikt door wederverkopers voordat de voorraad zelfs officieel in de uitverkoop ging.

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is ook veelzeggend dat de Bazoš aanbieding is specifiek geschreven als een pitch voor mijnwerkers in digitale valuta. De groeiende vraag naar valuta's zoals Bitcoin en Ethereum is een nieuwe aanslag geweest op de beperkte GPU-voorraad, aangezien potentiële mijnwerkers kaarten opkopen om mijnbouwplatforms te bouwen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de RX 6700 XT aan dit lot zal ontsnappen en pogingen om de vraag naar mijnwerkers te verminderen zijn niet bepaald soepel verlopen. Eerder deze week werd ontdekt dat de mijnsnelheidsbegrenzer van de RTX 3060 omzeilen was mogelijk door simpelweg Nvidia's eigen bètastuurprogramma's te installeren.

radeon rx 6800 releasedatum

Kortom, de GPU-markt is momenteel een ellendige plek. We weten niet of de lancering van de Radeon RX 6700 XT de zaken nog beter zal maken, maar als het al grondig gescalpeerd wordt, zien de vooruitzichten voor voorraadbeschikbaarheid er niet goed uit.

De beste RTX 3060 Ti-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen12uur51minuten49droog EVGA GeForce RTX 3060 Ti XC... Amazone $ 969,99 Visie EVGA GeForce RTX 3060 Ti FTW... Amazone Prime $ 1.049,99 Visie Korting MSI Gaming GeForce RTX 3060... Walmart $ 2.900 $ 2.300 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen