Android 11-preview uitgebracht: dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

(Afbeelding tegoed: Google/Android)

Android 11 geeft gebruikers meer chatopties, streamingverbeteringen gericht op gameservices zoals Google Stadia (zie onze Google Stadia-recensie voor meer informatie) en aanpassingen aan privacy- en beveiligingsfuncties. Dat is gebaseerd op een vroege preview van Android 11 die Google vandaag (19 februari) heeft onthuld.

s pen pro releasedatum

specifiek, Google onthult de eerste ontwikkelaarspreview van Android 11 , zoals het nu bekend is, waarbij Google van letters naar cijfers verschuift met de Android 10-release van vorig jaar. Dit blijkt de eerste van vele Android 11-previews te zijn, aangezien Google de update naar zijn mobiele besturingssysteem afstemt voorafgaand aan een volledige release tegen het einde van deze zomer.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aangezien dit een preview voor ontwikkelaars is, hoeft u niet te verwachten dat er in deze editie van Android 11 veel functies voor eindgebruikers zullen verschijnen. Google bewaart deze hoogtepunten meestal voor zijn keynote voor de ontwikkelaarsconferentie, met de Google I/O van dit jaar gepland om te beginnen op 12 mei. In plaats daarvan is de ontwikkelaarspreview die vandaag is uitgegeven bedoeld voor softwaremakers, zodat ze aan de slag kunnen met het ontwikkelen van apps die profiteren van de verbeteringen onder de motorkap die Google van plan is te introduceren in Android 11.

Toch zijn er een paar opmerkelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op hoe je de beste Android-telefoons gebruikt zodra Android 11 in de latere maanden van 2020 wordt uitgerold. Dit is wat je kunt verwachten op basis van de Android 11-ontwikkelaarspreview.

Gemakkelijkere toegang tot gesprekken

Android 11 bevat een Bubbles-ontwikkelaarstool, waarbij Google Bubbles beschrijft als 'een manier om gesprekken in het zicht en toegankelijk te houden' wanneer gebruikers andere taken op hun telefoon uitvoeren. Bubbles was een onderdeel van Android 10, maar nu dringt Google er bij app-makers op aan om de zwevende meldingen op te nemen, waarmee je een blik kunt werpen op het hele gesprek.

Android 11 zal zelfs een speciale conversatiesectie naar het meldingenscherm brengen, waar je lopende chats met andere mensen gemakkelijker kunt vinden. Apps die het kopiëren en plakken van afbeeldingen ondersteunen, kunnen gebruikers ook toestaan ​​om afbeeldingen in te voegen wanneer ze op meldingen reageren.

Bredere ondersteuning voor beeldschermen

Of we het nu hebben over opvouwbare telefoons of meer conventionele handsets zoals de onlangs gelanceerde Galaxy S20-serie van Samsung, we zien schermen in verschillende vormen en maten met camera-uitsparingen die zijn ontworpen om meer schermruimte vrij te maken.

Android 11 zal beter geschikt zijn voor schermen zoals het Infinity O-scherm op de Galaxy S20 Ultra.(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Google zegt dat Android 11 zijn ondersteuning voor een breder scala aan schermen uitbreidt, met name tools voor ontwikkelaars om hun apps aan te passen zodat ze beter passen op pinhole- en watervalschermen. Vooral op watervalschermen voegt Google ontwikkelaarstools toe om apps het volledige scherm te laten gebruiken, inclusief de randen.

Google Stadia-verbeteringen

Android 11 levert videodecodering met lage latentie, zodat het eerste frame van een stream zo snel mogelijk verschijnt zodra het decoderen begint. Google merkt op dat dit helpt bij realtime streaming-apps, met name door zijn eigen Google Stadia-gameservice aan te roepen. Hoewel we onder de indruk waren van het vermogen van Stadia om games te streamen, zagen de graphics er niet altijd zo scherp uit als wanneer we op een console zouden spelen. Het is duidelijk dat Google dat element van de Stadia-ervaring wil verbeteren, en als het helpt met andere videostreamingservices op Android 11 des te beter.

Nieuwe privacytools

Android 10 heeft een 'While app is in use'-optie toegevoegd aan toestemming, en Google zegt dat het een succes is geweest. 'Tot nu toe, wanneer de optie 'Terwijl de app in gebruik is' wordt gegeven, selecteert ongeveer de helft van de gebruikers deze', schreef Dave Burke, VP Engineering bij Google, in een blog waarin hij de wijzigingen van Android 11 aankondigde.

bluetooth zender tv naar koptelefoon

De machtiging 'Alleen deze keer' in Android 11(Afbeelding tegoed: Google)

Zoek naar meer granulariteit in Android 11, aangezien Google een eenmalige toestemmingsoptie introduceert. Hiermee kunnen gebruikers tijdelijke toegang tot een app geven totdat een gebruiker verder gaat, waarbij de app de volgende keer dat de gebruiker de app start opnieuw toestemming moet vragen.

Beveiligingsverbeteringen

Google zegt dat Android 11 de biometrische ondersteuning zal uitbreiden om een ​​breder scala aan apparaten aan te pakken, en dat er verschillende niveaus van granulator komen voor de authenticator-apps die worden ondersteund door de BiometrischePrompt-functie van het besturingssysteem.

De release-opmerkingen van Android 11 verwijzen ook naar een functie die Google en Qualcomm voor het eerst lieten zien in december, waarbij het besturingssysteem veilig genoeg zal zijn om identificatiekaarten zoals staats-ID's en rijbewijzen op te slaan. Overheidsinstanties zullen deze functie echter moeten ondertekenen voordat deze van enig nut is.

Android 11 kan officiële ID's opslaan.(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Andere hoogtepunten

Nu 5G-netwerken wijder worden en het aantal 5G-telefoons naar verwachting in 2020 zal groeien, voegt Google een tool toe waarmee apps kunnen controleren of verbindingen worden gemeten, zodat ze afbeeldingen met een hogere resolutie kunnen bieden. Het wordt ook gemakkelijker voor apps om de downstream/upstream-bandbreedte te controleren.

Daarnaast breidt Android 11 Project Mainline uit, waarin bepaalde typen Android-updates in stukjes kunnen worden opgedeeld en via Google Play kunnen worden gedownload in plaats van een volledige update te vereisen. Android 11 verbetert de SHAKEN/STIR-ondersteuning om inkomende oproepen te verifiëren, en er is betere ondersteuning voor het HEIF-beeldbestandsformaat.

Android 11: hoe u deze ontwikkelaarspreview kunt krijgen

Als je geen Android-ontwikkelaar bent, wil je deze echt overslaan. Deze vroege release van Android 11 is helemaal niet openbaar en zeker niet bedoeld voor een ander apparaat dan een apparaat dat je gebruikt om apps uit te testen.

Dat gezegd hebbende, om de eerste Android 11-ontwikkelaarspreview te krijgen, moet je een apparaatsysteemafbeelding flashen naar een Pixel 2-telefoon of hoger (inclusief de Pixel 3a van vorig jaar en Pixel 4 releases). Google heeft die instructies op zijn Android 11-aankondigingsblog waar het ook uitlegt hoe je de Android Emulator kunt instellen via Android Studio. Als die woorden je niets zeggen, wil je waarschijnlijk later dit voorjaar wachten op een gebruiksvriendelijkere update.

Android 11: releaseschema

Google belooft gedurende de eerste helft van het jaar regelmatige updates voor deze ontwikkelaarsversie van Android 11. We verwachten een meer toegankelijke bèta tegen de tijd dat de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei van start gaat. Google schat een release voor Android 11 in het derde kwartaal, die rond eind augustus zou moeten plaatsvinden als de releaseschema's voor recente Android-updates een indicatie zijn.

De beste pixel 4-deals van vandaag 798 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02uur10minuten24droog Google Pixel 4 - Gewoon zwart -... Amazone Prime $ 383,99 Visie Korting Google Pixel 4 Zwart 64GB,... Walmart $ 799 $ 419,99 Visie Google Pixel 4 Verizon Draadloos $ 799,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen