Android 12 zou deze oude Windows- en MacOS-functie kunnen krijgen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Google speelt met de introductie van een prullenbak in Android 12, waardoor smartphones een functie krijgen die Windows- en Mac-apparaten al lang hebben.

beste bluetooth-headset met microfoon

Een universele map voor verwijderde bestanden maakt al tientallen jaren deel uit van desktopcomputing. Mac-fans zullen bekend zijn met het Prullenbak-logo in het dock, terwijl Windows-gebruikers sinds Windows 95 een Recycling Bin-pictogram op hun bureaublad hebben. Deze mappen bieden een soort 'wachtkamer' voor verwijderde bestanden, om ervoor te zorgen dat u dit echt niet doet ze nodig hebben voordat ze voor altijd weg zijn. Nu, door in de nieuwste Developer Preview-code voor Android 12 te graven, XDA-ontwikkelaars ’ Zachary Wander kon een functie inschakelen waarmee Android-gebruikers een lijst met vooraf verwijderde bestanden kunnen beheren.Zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding, geeft Trash op Android je een samenvatting van hoeveel gigabytes aan gegevens zich in deze limbo-status bevinden, en geeft je dan de mogelijkheid om het te legen, waarbij de inhoud voor altijd wordt verwijderd.

Razer Blade 15 geavanceerde beoordeling

Krediet: XDA-ontwikkelaars

Momenteel lijkt de mogelijkheid om deze verwijderde bestanden te herstellen niet aanwezig, maar het is mogelijk dat zoiets zal volgen.

buds live vs airpods pro
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Vorig jaar was de site gevonden een vergelijkbare functie waarmee bestanden kunnen worden hersteld die zijn verborgen in de Google Files-app. De prullenbak van Bestanden is nog steeds niet ingeschakeld in de app, maar het feit dat er een knop Herstellen aanwezig is, laat zien dat Google begrijpt dat het per ongeluk verwijderen van bestanden gebeurt.

Een in-app-prullenbak is mogelijk omdat Google voor het eerst een prullenbak-API voor apps in Android 11 heeft geïntroduceerd, maar deze wordt zowel onderbenut als veel beperkter dan waar we het hier over hebben. De opslagbeperkingen van Android betekenen dat apps alleen directe toegang krijgen tot de bestanden die ze maken zonder extra machtigingen (zoals de app Bestanden uit noodzaak zou krijgen), wat betekent dat er eenvoudigweg niet één universeel prullenbakgebied is. Tot, misschien, nu.

Eerlijk gezegd is het een beetje een hoofdkrabber, omdat de manier waarop mensen smartphones zijn gaan gebruiken heel anders is dan de desktopervaring, waar een afvalsysteem aanwezig is sinds de overstap naar GUI's. Hoewel apps voor bestandsbeheer zeker een niche hebben voor ervaren gebruikers, bestaan ​​Android-telefoons al 13 jaar zonder hetzelfde soort bestandsbeheer dat pc- en Mac-bezitters gewend zijn.

Maar voor degenen die graag sleutelen en volledige controle over hun besturingssysteem willen, kan dit een opwindende ontwikkeling zijn. Hopelijk horen we meer over deze en andere aankomende functies op Google I/O 2021 , die op dinsdag 18 mei van start gaat.

De beste pixel 4a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen12uur17minuten14droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Weergave Google Pixel 4a 128GB... Walmart $ 470,01 Weergave Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 595 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen