Met Android 12 kun je sneller gamen - zo doe je dat

(Afbeelding tegoed: Google)

Android 12 biedt games een nieuwe functie die interessant is voor gamers wanneer deze later dit jaar op je Android-telefoon verschijnt. U kunt games spelen voordat ze zelfs maar zijn gedownload naar uw apparaat.

batterijduur van galaxy buds pro

De aankondiging, gedaan tijdens de Google for Games Developer Summit van deze week, verwijdert effectief een struikelblok uit het Google Play-game-ecosysteem. Het zal het ook gemakkelijker maken voor spelers om een ​​nieuw spel te ontdekken en het (bijna) onmiddellijk te gaan spelen om te zien of ze het leuk vinden - een enorm voordeel voor zowel gamers als app-makers.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voor gamers betekent dit dat het downloaden en spelen van games met flinke bestandsgroottes een beetje leuker zal zijn met Android 12. Games moeten Google's Play Asset Delivery System gebruiken om deze nieuwe functionaliteit te laten werken; degenen die dat wel doen, hebben geen extra arbeid nodig op het gebied van ontwikkelaars om de functie 'mid-download afspelen' in te schakelen.

Bekijk meer

Naast de mogelijkheid om games halverwege de download te spelen, Google bevestigd dat Android 12 een nieuw gamedashboard zal brengen om 'apparaten te selecteren' waarmee je dingen kunt doen zoals schermopname inschakelen, de helderheid aanpassen of schakelen tussen meerdere optimalisatiemodi (bijvoorbeeld om prioriteit te geven aan de levensduur van de batterij of gameprestaties) terwijl je speelt een spel. We hebben nog geen details gehoord over welke apparaten dit nieuwe gamedashboard zullen krijgen, maar het is een veilige gok dat de vlaggenschiphardware van Google (zoals de Pixel-telefoons) een van de eersten zal zijn, vooral de Pixel 6 aangezien het waarschijnlijk wordt geleverd met Android 12 dit najaar geïnstalleerd.

Microsoft vluchtsimulator 2020 beoordeling

Het aankomende gamedashboard van Android 12 in actie(Afbeelding tegoed: Google)

Dit zijn belangrijke verbeteringen aan Android als gameplatform en we verwachten nog meer te zien voordat de definitieve versie van Android 12 in de late zomer/vroege herfst debuteert. De mogelijkheid voor spelers om games halverwege de download te spelen, zou ook een kleine zegen moeten zijn voor Android-gameontwikkelaars, omdat er minder kans is dat iemand je game downloadt en er nooit aan toe komt om hem te spelen.

Hoewel we een paar maanden moeten wachten om te zien hoe deze functie eruitziet in de definitieve versie van Android 12, zijn bètaversies van Google's volgende grote Android-release al beschikbaar - en ze onthullen een aantal verbluffende visuele veranderingen waardoor Android 12 aanvoelt als de grootste Android-ontwerprevisie sinds 2014. Lees onze hands-on bètaversie van Android 12 om een ​​glimp op te vangen van het volgende grote ding in Android, bekijk onze gids voor hoe de Android 12-bèta nu te installeren als je nieuwsgierig bent om het zelf te zien, en blijf ons volgen voor onze volledige recensie later dit jaar.

De beste Google Pixel Buds 2-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over14uur10minuten33droog Google Pixel-knoppen 2 Google winkel $ 179 Weergave Google Pixel Buds Gen 2 True... Walmart $ 238 Weergave Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen