Apple geconfronteerd met class action-rechtszaken over MacBook M1-schermscheuren

(Afbeelding tegoed: toekomst)

peloton fiets vs nordictrack s22i

Vorige maand behandelden we meldingen van verschijnen van schermscheuren op de MacBook Air M1 en MacBook Pro M1-laptops, schijnbaar zonder enige verkeerde behandeling.

In sommige gevallen bood Apple naar verluidt gratis reparaties aan, maar in andere niet. Nu heeft het probleem de aandacht getrokken van twee advocatenkantoren, die onafhankelijk class action-rechtszaken tegen Apple hebben gestart.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zowel Migliaccio als Rathod LLP [ Pdf ] en Bursor & Visser [ Pdf ] heeft dinsdag 14 september rechtszaken aangespannen tegen Apple in Californië - net toen het bedrijf de... iPhone 13 op het California Streaming-evenement, onze zustersite TechRadar rapporten.

Veel gebruikers beweren dat ze hun apparaten vanuit de gesloten positie hebben geopend zonder onnodige druk uit te oefenen, om vervolgens dramatische scheuren in het retina-display te vinden, vaak vergezeld van zwarte balken die over het scherm lopen, schrijft Migliaccio & Rathod LLP op zijn site . Anderen melden dat de scheur volgde op een eenvoudige aanpassing van de kijkhoek van het scherm. In geen van deze gevallen zou een redelijke consument verwachten dat dergelijke activiteiten hun apparaat beschadigen, laat staan ​​een schermscheur veroorzaken die de functionaliteit aantast.

Helaas is de klantenservice van Apple niet ontvankelijk geweest voor deze grieven, vervolgt het document. Gebruikers klagen dat Apple-vertegenwoordigers volhouden dat de boosdoener een klein item of deeltje is dat vast komt te zitten tussen het toetsenbord en het scherm bij het sluiten, zelfs als die uitleg volledig indruist tegen de ervaringen van gebruikers.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze rechtszaken.

De indiening van Bursor & Fisher is nog directer. De M1 MacBook is defect, omdat de schermen buitengewoon kwetsbaar zijn, barsten, verduisteren of magenta, paarse en blauwe lijnen en vierkanten vertonen, of anderszins helemaal niet meer functioneren, de archivering, gedeeld door Het register , leest.

Duizenden gebruikers van over de hele wereld hebben dit probleem rechtstreeks aan Apple gemeld en op door Apple gesponsorde forums gaat het door. Desalniettemin werden consumenten die hebben geprobeerd vervangingen of reparaties te regelen door Apple afgewezen, vaak gedwongen om tussen $ 600 en $ 850 uit eigen zak te betalen voor reparaties zelf of om vervangingen te regelen zonder de hulp van Apple.

Apple iphone 12 pro recensie

De rechtszaken verschillen enigszins in de lijst met gezochte resultaten, maar beide zijn verenigd in het zoeken naar compensatie voor de betrokken partijen en een erkenning van Apple over het defecte karakter van de laptops.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Apple het doelwit is van een class action-rechtszaak voor een waargenomen defect in zijn laptops, waarbij het bedrijf gedwongen is de kwaliteit van het Butterfly-toetsenbord van de MacBook , en duw terug tegen ‘Flexpoort’ , waar gerafelde flexibele beeldschermkabels problemen zouden hebben veroorzaakt met de achtergrondverlichting.

Hoewel Apple in het verleden defecten in zijn producten heeft geaccepteerd en gratis reparaties aanbiedt voor degenen die last hebben van problemen met het Butterfly-toetsenbord, is dit potentieel aanzienlijk duurder. Zoals hierboven uiteengezet, kunnen schermreparaties enkele honderden dollars kosten, dus het zal interessant zijn om te zien hoe Apple op deze rechtszaken reageert.

Wat de uitkomst ook is, we stellen ons voor dat de technici van Apple extra zorg besteden aan het ontwerp van de komende MacBook Pro 2021 om ervoor te zorgen dat er geen munitie is voor een herhaling van dit volgend jaar.

We zullen dit artikel bijwerken als en wanneer Apple levert commentaar op het probleem.

De beste Apple Macbook Air (2020) deals van vandaag Verlaagde prijs Apple MacBook Air 13-inch... Walmart $ 1.477,42 $ 904.95 Visie Korting Apple MacBook Air 13-inch... Walmart $ 1.484,92 $ 976,03 Visie Korting Apple MacBook Air 13.3'... Walmart $ 1.769,92 $ 1.179,95 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen