Apple M1-chip heeft Intel 11e generatie Core i7 in nieuwe benchmarks verpletterd

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Appels M1-chip heeft al bewezen dat het een kracht is om rekening mee te houden, maar een nieuw onthulde benchmarktest laat zien dat Intel en AMD erg bang moeten zijn.

NAAR PassMark benchmark laat zien dat de M1 de aanstaande heeft verslagen Intel Core i7-11700K CPU in single-core prestaties. Dat betekent dat de enige chip die beter werkt dan de M1 de Core i9-11900K is.



(Afbeelding tegoed: wachtwoord)

De M1-chip heeft al bewezen een kracht te zijn om rekening mee te houden. Het in eigen huis ontwikkelen van Mac-chips was een grote stap, zeker gezien de dominantie van Intel en AMD. Maar Apple heeft bewezen dat het heeft wat nodig is om het te laten werken, zoals blijkt uit de geweldige prestaties van de M1-chip toen deze vorig jaar werd gelanceerd.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Uit onze tests bleek dat de M1 MacBook Air en M1 MacBook Pro hebben een superieure batterijduur in vergelijking met hun Intel-aangedreven tegenhangers. De prestaties waren ook veel beter in onze ervaring, vooral met zware applicaties zoals Google Chrome en Photoshop.

Interessant genoeg heeft Intel: al geclaimd de Core i7-1165G7-processor bood een snellere verwerking en een betere batterijduur dan de Apple M1-chip. Critici hebben erop gewezen dat er verschillende kanttekeningen bij de cijfers van Intel zitten, wat betekent dat Apple zich niet al te veel zorgen hoefde te maken.

Bovendien hebben we verschillende geruchten gehoord over de M1X chip , die belooft aanzienlijk krachtiger te zijn dan de M1. Er wordt gespeculeerd dat de chip zou kunnen aankomen tijdens de Apple-evenement in april , hoewel er geen officieel woord is geweest.

Natuurlijk. het gaat om meer dan alleen prestaties. De M1-chip van Apple is redelijk betaalbaar voor dat soort vermogen, en Notitieboekcontrole wijst erop dat de Rocket Lake i9-11900K een adviesprijs van $ 539 heeft. De M1 Mac Mini kan worden gekocht voor: $ 699 , dus je zou een hele M1-machine kunnen krijgen voor $ 160 meer dan de kosten van de i9-11900K alleen.

Natuurlijk beginnen de M1 MacBook Air en M1 MacBook Pro bij $ 999 en $ 1,299 , respectievelijk, dus het is niet zo dat Apple echt als een budgetmerk kan worden beschouwd. Het is toevallig dat Intel nu klopt wat betreft de balans tussen vermogen en betaalbaarheid.

Natuurlijk heeft de M1-chip nog een lange weg te gaan als het gaat om gamen, ook al kun je een aantal reguliere titels draaien met respectabele framesnelheden. We zullen moeten zien hoe Apple Silicon zich op dit vlak ontwikkelt.

    Meer:Dit is wat je mag verwachten van de iPhone 13
De beste Apple MacBook Air-deals van vandaag 421 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over23uur43minuten53droogLage voorraad Apple MacBook Air Core... Walmart $ 849 Visie Korting Apple 13,3-inch MacBook Air+... Walmart $ 1.439,92 $ 959,95 Visie 13-inch MacBook Air - Zilver appel $ 999 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen