Apple's volgende Pro Display XDR kan iPhone-kracht inpakken

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het volgende externe beeldscherm van Apple zou een radicaal nieuwe richting kunnen inslaan met een speciale A13-chip en Neural Engine, volgens 9to5Mac's bronnen. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een extern beeldscherm met de codenaam J327, dat volgens de site een mogelijke vervanging is voor de Pro Display XDR .

Ondanks dat hij bijna twee jaar oud is, is de Apple A13-chip zelfs vandaag nog niet traag. Het kan worden gevonden voor het aandrijven van zowel de iPhone 11 familie van telefoons en het instapniveau van Apple iPhone SE en geeft nog steeds vlaggenschip-Android-handsets een echte run voor hun geld in benchmarktests.slimme horloge versus Apple Watch
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Neural Engine debuteerde ondertussen voor het eerst in de Apple A11-chip die te vinden is in de iPhone X. Het doel is om machine learning-taken te versnellen, en het was van het grootste belang bij de introductie van zowel Face ID als Animoji.

De grote vraag is wat het doel van beide zou zijn in een externe monitor. Volgens 9to5Mac zou de chip de verwerkings- en grafische kracht van het scherm combineren met de Mac die erop is aangesloten. Dit zou de computer in staat stellen om grafische afbeeldingen met een hoge resolutie te leveren zonder alle bronnen van de interne chip van de computer te gebruiken, of gewoon prestatieniveaus bereiken die geen van beide onafhankelijk zou kunnen beheren.

Een andere, iets alledaagsere mogelijkheid is de introductie van slimme functies. Het hebben van een eigen SoC zou de introductie van AirPlay op een toekomstig extern beeldscherm kunnen betekenen, of de Neural Engine-functionaliteit zou Face ID naar het grote scherm kunnen brengen.

De site benadrukt dat niets in steen gebeiteld is, en de plannen van Apple kunnen heel goed veranderen. En voor externe beeldschermen is hier een precedent: in 2016, na de stopzetting van de Thunderbolt Display, ging het gerucht dat Apple werkte aan een vervanging met een ingebouwde GPU om aangesloten Macs een grafisch schot in de arm te geven.

Hoewel het bedrijf drie jaar later uiteindelijk een nieuwe, premium externe monitor lanceerde, kwam de Pro Display XDR niet met dergelijke internals – wat waarschijnlijk net zo goed is als zelfs zonder eGPU-functionaliteit, het kostte een intimiderende $ 4.999 (of $ 5.999 met een stellage ). Hoewel je je zou voorstellen dat een Apple-display met ingebouwde A13-chip ook aan de dure kant zou zijn, zou het bedrijf volgens geruchten ook werken aan een goedkopere consumentenversie. Bloomberg's Mark Gurman.

best beoordeelde 55 inch tv
    Meer:De beste gaming-monitoren in 2021
De beste Apple Macbook Air (M1 2020) deals van vandaag 3 Walmart-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01uur12minuten35droogKorting MacBook Air M1 Amazone $ 999 $ 799 Visie Deal eindigtdi 30 novKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Visie 13-inch MacBook Air - Zilver appel $ 1,249 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen