Apple TV Plus een jaar later: het goede en het slechte - en wat nu?

(Afbeelding tegoed: Apple)

Het is ongeveer een jaar geleden dat Apple TV Plus debuteerde om ... niet veel fanfare, om eerlijk te zijn. Buiten de eigen evenementen van Apple - het bedrijf rolde zijn rode lopers overal in NYC en LA uit voor privévertoningen van zijn nieuwe shows - voelde het alsof Apple voor een keer in de schaduw van iemand anders leefde.

Hoewel Disney Plus slechts een week later debuteerde, begon Apple TV Plus achter de hype-machine voor het nieuwste platform van het huis van de muis (wat niet op een beter moment had kunnen komen, gezien de pandemie die zijn pretparken maanden later zou sluiten ). Met $ 4,99 per maand is Apple TV Plus een van de goedkoopste betaalde streamingdiensten, maar wat heeft het gedaan om mensen te overtuigen om het equivalent van een Starbucks-bestelling uit te geven?Vast in de schaduw van de muis

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Nou, dat hoefde het voor veel van zijn abonnees niet te doen. Apple gaf 1-jarige abonnementen weg bij de aankoop van elk Apple-apparaat waarop u de service kunt bekijken (inclusief iPhones, iPads, Apple TV's en Macs).

Dit heeft waarschijnlijk substantieel bijgedragen aan de 40 miljoen abonnees die statistiek schattingen die Apple TV Plus heeft verzameld. We weten niet hoeveel Apple TV Plus heeft bijgedragen aan de $ 14,55 miljard USD die Apple rapporteerde in zijn winstoproep voor het vierde kwartaal van 2020, maar dat is een recordbedrag, 16,3% meer dan vorig jaar. Je kunt je ook afvragen hoeveel rendement (indien van toepassing) Apple op zijn investeringen heeft behaald. In augustus 2019 , werd gemeld dat Apple al $ 6 miljard had uitgegeven aan zijn tv-service, voordat het zelfs maar werd gelanceerd.

ps5-games nu uit

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Disney Plus profiteerde ook van een 1-jarige gratis deal die kwam in een partnerschap met Verizon, maar het heeft de 60,5 miljoen abonnees al overschreden, dankzij grote overwinningen zoals The Mandalorian, Hamilton en andere programma's die het gesprek in een manier die maar weinig tv-shows en personages ooit doen.

Apple TV Plus wachtte op een overwinning en kreeg er een

Apple's pakket met lanceringsdagshows - Dickinson, For All Mankind, The Morning Show en See - wekte allemaal geen vergelijkbare buzz op. Ik begon ze allemaal, en eindigde alleen The Morning Show omdat ik iets nodig had om naar te kijken terwijl ik te maken had met een epische jetlag.

beste games voor nintendo switch

En aangezien Apple TV Plus (zoals de meeste streamingdiensten) geen serieuze statistieken geeft over het aantal kijkers, is het moeilijk te zeggen of een van die shows een echte 'hit' was. Het ontbreken van een hit was in feite mijn grootste probleem met de service. De oorspronkelijke lanceerlijst was smal en dat hielp ook niet mee. Disney Plus werd ook gelanceerd met een korte lijst met originelen, maar het had in ieder geval de back-catalogus van de Disney Vault en de meeste Marvel-films.

Krediet: Apple TV Plus

Dat probleem veranderde aanvankelijk langzaam - kleine overwinningen zoals Mythic Quest en Beastie Boys Story doken op - maar Ted lasso werd blijkbaar het succesverhaal dat Apple nodig heeft. Hoewel er maar één Ted Lasso-seizoen is uitgezonden, zijn zowel het tweede als het derde seizoen besteld.

Dit soort vraag naar meer tv-content van Apple is tot nu toe slechts één keer gezien, met de lanceringstitel Dickinson. Ted Lasso lijkt een langzame, maar gestage groei in publiek te hebben - hoewel dat puur gebaseerd is op anekdotisch bewijs van mijn kant (aangezien Apple geen grote details vrijgeeft). Ik blijf leren over nieuwe fans van de show, en dat geeft de show een soort 'mond-tot-mond-winnaar'-sfeer.

nu het beste op hbo max

(Afbeelding tegoed: Apple)

Daarentegen scoorde Apple TV Plus wat leek op een overwinning met het door Sophia Coppolla geregisseerde 'On The Rocks', met in de hoofdrol Bill Murray en Rashida Jones, maar die film begon niet echt een gesprek. Het is echter gecertificeerd vers op Rotten Tomatoes met een score van 86%.

Streaming via webbrowser is beter geworden

In mijn oorspronkelijke Apple TV Plus-recensie merkte ik op dat de webbrowsermodus van de service niet bepaald foutloos was. In de loop van het jaar merkte ik echter hoe weinig dit er echt toe deed, aangezien ik de browser nooit daadwerkelijk heb gebruikt om de dienst te streamen (dit is echter meer omdat ik een Mac-gebruiker ben en geen pc-eigenaar).

Maar toen ik deze week weer incheckte en een aflevering van Ted Lasso in de browser opnieuw bekeek, ontdekte ik dat het streamen soepel en helder verliep zonder fouten.

plaatsen die Apple Watches verkopen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe Apple TV Plus jaar 2 eruit ziet

Dus een zacht jaar, met een aantal veelbelovende leads voor een tweede jaar klinkt niet als de beste toekomst, toch? Welnu, de aankomende programmering van Apple TV Plus zal waarschijnlijk meer dan een paar mensen enkele redenen geven om af te stemmen.

Ten eerste brengt Apple Jon Stewart terug naar tv. Zijn toekomstige show zal bestaan ​​uit urenlange diepe duiken over een enkel onderwerp, waarbij hij kwesties onderzoekt 'die momenteel deel uitmaken van de nationale conversatie en zijn pleitbezorging', aldus Apple.

Apple heeft ook een nieuwe comedyserie binnengehaald met in de hoofdrollen Rose Byrne en Seth Rogen, getiteld 'Platonic'. Rogen won onlangs een pluim voor de HBO Max-exclusieve An American Pickle, en hij speelde ook een grote rol in The Boys als uitvoerend producent. Dit voelt alsof het de grote hit kan zijn die Apple nodig heeft.

En na het succes met Beastie Boys Story tekende Apple de rechten op de aankomende documentaire van regisseur Todd Haynes over The Velvet Underground. Als het platform een ​​thuis blijft voor interessante documentaires over muziek, kan het zijn stem blijven opbouwen. Maar aangezien ze zich ook richten op nieuwe shows met topnamen, is het duidelijk dat Apple weet dat een gevarieerde selectie de sleutel is tot groei van het publiek.

Apple's beslissing om gratis abonnementen van een jaar te verlengen , laat echter zien dat het misschien niet veel vertrouwen heeft dat mensen zich opnieuw zouden abonneren. Hoewel ik de service de eer wil geven voor de uitmuntendheid die ik tot nu toe heb gezien, denk ik dat je waarschijnlijk over een maand de beste shows en films kunt bingewatchen.

Outlook

Toen Apple TV Plus werd gelanceerd, slaagde ik erin om me een weg te banen naar de première van The Morning Show in The Metropolitan Opera, waar Tim Cook en Eddy Cue hun applaus kregen naast Jennifer Aniston. Het voelde allemaal heel glamoureus, en toen duurde de show iets te lang om echt contact met me te maken. Dat, in een microkosmos, was tot nu toe het Apple TV Plus-verhaal.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Ik weet niet hoeveel de wereld nog een streamingdienst nodig had, maar het lijkt erop dat Apple vastbesloten is om zijn plannen voor originele programmering voor meer dan alleen het tweede jaar uit te brengen. We zullen volgen, en ik blijf op de hoogte via de Apple One bundel, om te zien of Apple meer succesverhalen onder zijn riem kan krijgen.

noot 9 versus noot 20
De beste AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uurtwintigminutenelfdroogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen