Apple's nieuwe MacBook Pro M1X wordt naar verluidt in de 'komende maanden' gelanceerd

(Afbeelding tegoed: Intel)

De veelgeruchte MacBook Pro 2021 met een nieuwe M1X-chip lijkt dit najaar steeds meer te verschijnen, met de betrouwbare tipgever Mark Gurman die opmerkt dat er de komende maanden nieuwe MacBook Pro's zullen arriveren.

Gurman merkte dit op in zijn laatste Power On nieuwsbrief , waar hij zegt dat Apple's overgang naar het volledig verlaten van Intel-chips en het overstappen op zijn eigen Apple Silicon tegen het einde van 2022 zal zijn voltooid. En het lijkt erop dat de opnieuw ontworpen MacBook Pro's, ook naar verwachting in 14-inch en 16-inch modellen, zal die last dit najaar leiden.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Nog maar een paar weken geleden verklaarde Gurman dat de potentiële MacBook Pro met M1X kan op elk moment tussen september en november verschijnen . Dit zou logisch zijn, aangezien Apple in het najaar regelmatig toestellen op de markt brengt. Vorig jaar was het debuut van de Apple Watch-serie 6 en iPad Air in september, gevolgd door de iPhone 12 bereik een maand later. Dit jaar is de iPhone 13 wordt getipt voor een onthulling in september, en nieuwe MacBook Pro's en mogelijk de iPad mini 6 ook gepland voor een showcase in de herfst.

leuke spellen voor twee spelers ps4

Geruchten over de mogelijke MacBook Pro 2021 gaan al een tijdje rond. Het zal naar verluidt een M1X-chip gebruiken, een krachtigere en verbeterde versie van de bestaande Apple M1-chip , waarschijnlijk gericht op het aandrijven van professionele workloads dan algemeen computergebruik.

Sommige recente rapporten beweren dat Apple zou kunnen gebruiken Mini-LED displays voor zijn volgende MacBook Pro's. Deze kunnen verbeterde helderheid, contrast en kleuren opleveren ten opzichte van de standaard LCD-panelen die in de huidige MacBook Pro's worden gebruikt.

hoe de iphone uit te schakelen?

We zien ook berichten over een mogelijk herontwerp, waarbij de betrouwbare Apple-leaker Ming-Chi Kuo beweert dat 'de nieuwe modellen het ronde ontwerp van de boven- en onderkant van bestaande modellen zullen annuleren en een ontwerp met platte randen zullen aannemen, vergelijkbaar met de ‌iPhone 12‌.' En andere geruchten wijzen op de terugkeer van de SD-kaartlezer en HDMI-poort; beide werden voor het laatst gezien in de 2015 MacBook Pro's.

Last but not least wordt verwacht dat Apple een nieuwe MagSafe-oplader voor de twee nieuwe MacBook Pro's gaat gebruiken.

Nieuwe Mac Pro en grotere iMac getipt voor 2022

Terwijl de nieuwe MacBook Pro op de korte termijn wat Apple Silicon-opwinding belooft, is volgend jaar waarschijnlijk een grotere deal voor Cupertino-chips.

Gurman verwacht dat Apple 'nauwelijks de tijdlijn van twee jaar zal halen', om volledig af te stappen van Intel-processors. Maar als dat het geval is, wordt het getipt om te worden gemarkeerd met een nieuwe iMac en 'een vernieuwde, kleinere Mac Pro', die 'later volgend jaar' zal debuteren.

De voorspelde iMac zou een nieuwe Apple Silicon-versie kunnen zijn van het 27-inch model, dat momenteel nog verkrijgbaar is met Intel CPU's. En het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuwe Mac Pro zagen, dus de professioneel georiënteerde desktop van Apple zou de Apple Silicon-behandeling kunnen gebruiken. Maar Apple zal echt serieuze kracht moeten leveren van een aangepaste chip als het wil concurreren met de high-end desktopprocessors van Intel en AMD.

Zoals het er nu uitziet, verwachten we in september of oktober meer te horen over de volgende generatie MacBook Pro's. En het zou ons niet verbazen als Apple wat meer inzicht zou geven in zijn roadmap voor Apple Silicon en wat we in 2022 kunnen verwachten.

telefoonnummer irs stimulus check
De beste Apple MacBook Pro-deals van vandaag 21 Amazon-klantrecensies Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen