Zijn Netflix VPN's legaal?

Krediet: Vantage_DS/Shutterstock

beste ps4-games voor volwassenen

Onlangs hebben TemplateStudio en onze zustersite TechRadar een enquête gelanceerd op zoek naar meer informatie over hoe mensen gebruiken streaming VPN Diensten. Als journalisten en schrijvers die verslag doen van de beste VPN leveranciers, dachten we dat de problemen waarmee we te maken zouden krijgen vrij standaard zouden zijn: respondenten die het systeem gebruiken om meer kans te maken op het winnen van een prijs, mogelijk onbetrouwbare resultaten en de onvermijdelijke nasleep van het doorzoeken van stapels onbewerkte gegevens om de interessante te vinden klompjes.

Wat we niet hadden verwacht, was de schijnbare reactie van het publiek. Binnen een paar dagen nadat onze gepromote post op Facebook live ging, zagen we een aantal commentatoren die op niet mis te verstane wijze hun gevoelens uitten over de wettigheid van het gebruik van VPN's om streaming-sites zoals Netflix, Amazon Prime en meer te deblokkeren.  • Haal meer uit je Netflix: Zo verander je de regio op Netflix
  • Bekijk onze gids op hoe BBC iPlayer live te kijken
  • Net binnen:Met Netflix voor Android kun je nu gedeeltelijk gedownloade inhoud bekijken
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Achteraf kunnen we hun vrees begrijpen: online streamen is lange tijd een strijd geweest tussen legitieme en illegale inhoud, en het gebruik van elke methode om beperkingen te omzeilen kan zeker de zweem van illegale activiteit hebben.

Dus, in de hoop om eventuele angsten weg te nemen, gaan we precies uitleggen wat je doet bij het gebruik van een Netflix VPN , of Netflix VPN's legaal zijn, en andere regels of voorschriften om voorzichtig mee te zijn in het proces.

Gebruikers die commentaar geven op de wettigheid van het gebruik van een VPN voor streaming(Afbeelding tegoed: toekomst)

beste zonne-verlichting voor tuin

Kort antwoord? Ja. De grootste angst die velen hebben om online toegang te krijgen tot inhoud, is of deze wel of niet de juiste licentie heeft - we hebben allemaal horrorverhalen gehoord over de onzorgvuldige torrenter die wordt opgepakt en veroordeeld voor het hebben van een cache met Game of Thrones MP4's op hun harde schijf.

Het verschil tussen het stelen van inhoud en het gebruik van een VPN om geografisch geblokkeerde shows op Netflix te bekijken, is dat de inhoud aan u wordt gedistribueerd door Netflix, die er op de een of andere manier voor heeft betaald. De inhoud is wettelijk in licentie gegeven door Netflix voor distributie in bepaalde gebieden, terwijl verschillende streamingdiensten deze in andere kunnen distribueren.

Als u bijvoorbeeld een van onze top Netflix-shows alleen in de VS maar je bent in het buitenland, via een VPN kunt u toegang krijgen. Sommige mensen zouden bang dat dit is gelijk aan het stelen, maar omdat je voor de inhoud hebt betaald via uw maandelijkse factuur, je bent geen inbreuk op enig auteursrecht wet.

Er is ook minder een moreel dilemma in vergelijking met piraterij. Zelfs als je een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud, heb je nog steeds betaald voor de show die je bekijkt, dus je ondersteunt de makers ervan door voor Netflix te betalen. Hoewel zou kunnen worden beweerd dat u zaken weghaalt van andere streamingproviders, laten we u beslissen of dat een kwestie is die op uw geweten moet wegen of niet.

Dus je overtreedt misschien niet de wet, maar hoe zit het met de eigen algemene voorwaarden van Netflix...?

Is het in strijd met de algemene voorwaarden van Netflix om een ​​VPN te gebruiken?

Het is de moeite waard om op te merken dat hoewel het in de ogen van de wet niet illegaal is, het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot de beste Netflix-shows is zeer tegen de algemene voorwaarden van Netflix, en de streaminggigant behoudt zich het recht voor om accounts te beëindigen waarvan wordt vastgesteld dat ze dit doen.

We hebben hier echter nog nooit van gehoord en het is duidelijk waarom. Ook al overtreed je de regels, Netflix laat je abonnement liever elke maand binnenkomen dan je te verbieden een VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud. Door je vast te houden aan een Netflix-abonnement, blijf je waarschijnlijk weg van andere concurrerende streamingdiensten.

beste schakelaarcontroller van derden

Hoeveel mensen gebruiken daadwerkelijk een VPN met Netflix?

In een ander onderzoek dat we hebben uitgevoerd, hebben we lezers gevraagd ons te vertellen hoe ze hun VPN's dagelijks gebruiken. Hoewel de reacties die we kregen niet opzienbarend waren, bevestigden ze wat we al vermoedden: veel mensen gebruiken ze voor streaming.

Waarvoor actieve VPN-klanten hun VPN gebruiken (weergegeven in %)(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als dit onderzoek vijf of tien jaar geleden was uitgevoerd, vermoeden we sterk dat de privacybalk nog zwaarder zou zijn, samen met torrenting en werken op afstand - het driemanschap van traditioneel VPN-gebruik.

Naarmate VPN's volwassener zijn geworden, problemen met verbindingssnelheden hebben aangepakt en zich hebben ontwikkeld tot gebruiksvriendelijke software die je op elk denkbaar apparaat kunt gebruiken, hebben we hun 'casual' gebruik ook zien toenemen.

De software gebruiken als een gaming-VPN is nu mogelijk dankzij protocolverbeteringen en de introductie van de supersnelle WireGuard. Een vergelijkbare toename in het gebruik van VPN's voor het deblokkeren van reguliere websites is ingegeven door het gebruiksgemak van VPN's voor consumenten en de opkomst van internetcensuur in landen als China en Iran.

Het meest opvallende is echter dat het deblokkeren van streaming-inhoud absoluut is geëxplodeerd. Dit is gedeeltelijk te danken aan de brede marketing van VPN-services als streaming-add-ons, evenals de voortdurende diversificatie van de streamingmarkt die ertoe heeft geleid dat gelicentieerde inhoud dunner is verspreid over een steeds groter wordende selectie van services. Toegang krijgen tot alles voor een enkele factuur is meer dan ooit een zorg - en een VPN is vaak een gemakkelijke oplossing.

Hoe vaak gebruiken mensen VPN's met Netflix?

Hoewel het duidelijk is dat veel VPN-gebruikers de vruchten plukken van het gebruik van een VPN om geografisch geblokkeerde shows te deblokkeren, is het denkbaar dat deze gebruikers de VPN slechts af en toe inschakelen om een ​​film te streamen of een serie te binge, en dan de software. Volgens onze bevindingen krijgen betalende VPN-gebruikers echter echt waar voor hun geld.

Hoe vaak VPN-gebruikers die hierboven 'streaming' hebben geantwoord, hun VPN gebruiken(Afbeelding tegoed: toekomst)

beste online multiplayer-schakelgames

Van de gebruikers die zeiden dat ze een VPN gebruiken om te streamen, gebruikt maar liefst 44% hun VPN de hele dag, elke dag. Anders gezegd, bijna de helft van de streaming VPN-gebruikers zet het nooit uit.

Hoewel het onmogelijk is om te zeggen hoe vaak deze gebruikers Netflix-inhoud van onze gegevens deblokkeren, is het duidelijk dat de meeste mensen er geen probleem mee hebben om dagelijks een VPN te gebruiken en het beste te halen uit wat ze te bieden hebben - zoals toegang tot meer streaming-inhoud, het vergroten van de algemene privacy , of veilig blijven bij het downloaden van torrents.

Is het veilig om een ​​VPN te gebruiken met Netflix?

Hoewel het gebruik van een VPN om inhoud te deblokkeren in strijd is met de algemene voorwaarden van Netflix, is het risico minimaal – zoals we hierboven al zeiden, laat de streamingsite dit waarschijnlijk liever los dan een betalende klant te verliezen.

Buiten dat, zijn er absoluut geen wetten die u beperken van toegang tot inhoud die wordt gehost op Netflix, maar niet beschikbaar is op uw huidige locatie. Het is geen piraterij, je steunt nog steeds de filmmakers en je bespaart geld in het proces. In elk opzicht is het een betere optie dan de wet te overtreden en ergens anders een versie die inbreuk maakt op het auteursrecht te downloaden - en het belangrijkste is dat u geen enkel risico loopt.

Welke VPN raden we aan?

We raden ExpressVPN aan als de beste Netflix VPN dankzij de hoge snelheden, het betrouwbare ontwijken van Netflix-blokkades en het gebruiksgemak. Bovendien kunnen Tom's Guide-lezers drie gratis maanden claimen, wat betekent dat je krijgt 15 maanden voor de prijs van 12 .

Android TV vs Fire TV
We raden ExpressVPN aan als de beste Netflix VPN

We raden ExpressVPN aan als de beste Netflix VPN dankzij de hoge snelheden, het betrouwbare ontwijken van Netflix-blokkades en het gebruiksgemak. Bovendien kunnen Tom's Guide-lezers drie gratis maanden claimen, wat betekent dat je krijgt 15 maanden voor de prijs van 12 .

Bekijk Deal
  • Hoe de Netflix-geschiedenis te verwijderen
Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Exclusieve korting HotSpot-schild Hotspot Shield 3 jaar $ 2.49/mnd Visie Inclusief 2 maanden gratis Cybergeest CyberGhost 2 jaar $ 2,25/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen