Astrill VPN-beoordeling

Ons oordeel

Voor degenen die er gebruik van zullen maken, zorgen de deskundige functies en hoge aanpasbaarheid van Astrill VPN voor een aantrekkelijke keuze. De apps hebben echter een paar problemen, het is niet de beste voor streaming en het is ongelooflijk duur in vergelijking met de concurrentie.

Voor

 • Talloze functies en aanpassingen op laag niveau
 • Fatsoenlijke gratis optie
 • Netflix-toegang in de VS
 • Stealth VPN om censuur in China te omzeilen

Tegen

 • Erg duur
 • Kan BBC iPlayer, Prime, Disney+ niet deblokkeren
 • Mobiele aanbiedingen zijn beperkt
 • Kill-schakelaar is niet helemaal betrouwbaar

TemplateStudio Oordeel

Voor degenen die er gebruik van zullen maken, zorgen de deskundige functies en hoge aanpasbaarheid van Astrill VPN voor een aantrekkelijke keuze. De apps hebben echter een paar problemen, het is niet de beste voor streaming en het is ongelooflijk duur in vergelijking met de concurrentie.

Pluspunten

 • +Talloze functies en aanpassingen op laag niveau
 • +Fatsoenlijke gratis optie
 • +Netflix-toegang in de VS
 • +Stealth VPN om censuur in China te omzeilen

nadelen

 • -Erg duur
 • -Kan BBC iPlayer, Prime, Disney+ niet deblokkeren
 • -Mobiele aanbiedingen zijn beperkt
 • -Kill-schakelaar is niet helemaal betrouwbaar
Spring naar:

Astrill VPN staat hoog aangeschreven in online gemeenschappen, alom aanbevolen op technische forums en Reddit, en dit is vaak te danken aan de opmerkelijke aanpassing en toegang tot het anders gecensureerde internet in China.Astrill VPN is gevestigd op de Seychellen en beheert een klein netwerk van ongeveer 300 servers in 57 landen. Dat is niet veel vergeleken met sommige beste VPN diensten die er zijn, maar het is geen reden om de provider volledig af te schaffen. Bovendien zijn deze servers dedicated servers, kunnen ze P2P-verkeer aan en bieden ze zelfs Onion over VPN.

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je kunt Astrill VPN gebruiken op zowat elk apparaat dat je bezit met apps voor tonnen platforms, en de desktopversies zijn krachtig en bieden veel aan degenen die bereid zijn vast te lopen in de instellingen.

In onze volledige Astrill VPN-recensie hieronder, zullen we alle essentiële functies van de service bespreken, zodat u kunt beslissen of dit de juiste VPN voor u is. U kunt naar een bepaalde sectie springen met behulp van de navigatiebalk bovenaan, of gewoon scrollen om alles over de provider te lezen.

(Afbeelding tegoed: Astrill VPN)

Hoeveel kost Astrill VPN?

Als u op zoek bent naar een goedkope VPN , Astrill VPN is zeker niet iets voor jou. Met een maandelijks abonnement van $ 20 per maand is dit zowat de duurste service die we hebben getest.

Je kunt dat verlagen naar $ 15 per maand als je je voor zes maanden vastlegt, en $ 10 per maand op het jaarabonnement, maar het is nog steeds oogstrelend duur.

stand voor telefoon in auto

Bovendien krijg je met die basistarieven niet eens alles wat Astrill te bieden heeft. Als je maximale snelheden, verminderde latentie voor gaming, 'geprioriteerd verkeer' en de multi-hop-functie wilt, moet je $ 10 extra per maand betalen voor de VIP-add-on. U krijgt ook geen korting op die prijs als u zich aanmeldt voor een langetermijnplan. Wil je een privé IP? Dat is nog eens $ 5 per maand, maar in werkelijkheid is dat een vrij standaardprijs.

Dus om de VIP-versie van Astrill VPN te krijgen, betaal je $ 240 all-in voor een jaar service. Vergeleken met ExpressVPN, dat $ 99,95 voor een jaar in rekening brengt – een van de meest premium geprijsde van alle grote namen – zet het in perspectief hoe duur Astrill VPN is. Andere providers zoals Ivacy bieden echte koopjes van maximaal vijf jaar voor minder dan $ 100, vaak met freebies zoals cloudopslag als zoetstof.

Astrill biedt echter wel een gratis Android VPN aan, waarmee één apparaat mogelijk is en beperkte snelheden levert. Het is niet de beste gratis VPN in de wereld, maar het is de moeite waard om te kijken of je het product leuk vindt.

Een andere leuke bonus is het feit dat je de full-fat versie kunt testen tijdens een gratis VPN-proefperiode van 7 dagen zonder je betalingsgegevens over te dragen. Dat is een geweldige manier om te controleren of het het fortuin dat u overhandigt waard zal zijn, maar houd er rekening mee dat er geen geld-terug-garantie is nadat u hebt betaald. En ten slotte kunt u op een aantal manieren betalen, waaronder PayPal, kaart, Bitcoin, AliPay, Web Money en nog veel meer.

(Afbeelding tegoed: Astrill VPN)

Hoe privé is Astrill VPN en houdt het logboeken bij?

In tegenstelling tot veel kleinere VPN's, biedt Astrill een duidelijk en goed geschreven privacybeleid dat niet alleen aangeeft welke informatie het niet verzamelt, maar ook wat het doet - en die transparantie gaat een lange weg in termen van geloofwaardigheid.

Op het gebied van logging stelt Astrill duidelijk: 'Ons systeem houdt actieve sessies bij - verbindingstijd, IP-adres, apparaattype en Astrill VPN-toepassingsversie tijdens de duur van uw VPN-sessie. Zodra je de verbinding met VPN verbreekt, wordt deze informatie permanent van ons systeem verwijderd.'

Dus een kleine hoeveelheid verzameling, maar achteraf worden er geen logs opgeslagen. Goed spul.

afstandscalculator in google map

Astrill verzamelt ook de 'laatste 20 verbindingsrecords, waaronder: verbindingstijd, verbindingsduur, land, apparaattype en versienummer van de Astrill-clienttoepassing'. Deze kunnen echter niet aan activiteit worden gekoppeld, omdat de provider de IP-adressen van gebruikers nergens in de keten opslaat.

Een ding waar we echter niet erg van onder de indruk waren, was het feit dat je om je aan te melden mogelijk wordt gevraagd om je mobiele telefoonnummer en adres, evenals je e-mailadres en naam. Bij het betalen met PayPal moesten we beide verstrekken, wat in strijd lijkt te zijn met het ethos van privacy.

Afgezien daarvan is dit allemaal uitstekend, maar helaas heeft Astrill VPN geen enkele onafhankelijke audit ondergaan, dus we moeten dit op vertrouwen nemen. Maar Astrill doet het veel beter dan veel van de concurrentie op dit gebied.

Welke protocollen gebruikt Astrill VPN?

Er wordt een behoorlijk aantal protocollen aangeboden, met WireGuard, OpenVPN, OpenWeb en StealthVPN – de laatste twee zijn Astrill VPN-creaties.

OpenWeb is ontworpen om betere browsersnelheden te leveren en is standaard alleen van invloed op verkeer van gewone webbrowsers. Pas op voor Edge-gebruikers - u zult dat zelf moeten toevoegen, aangezien Astrill de voorkeur lijkt te geven aan Internet Explorer boven de huidige browser van Microsoft.

StealthVPN is wat Astrill een goede keuze maakt als een Chinese VPN . Hoewel we dit zelf niet konden controleren, is StealthVPN 'nog veiliger en moeilijker te identificeren en te blokkeren door firewalls', en uit rapporten die we online hebben gezien, lijkt het zijn werk te doen.

Wat codering betreft, krijg je standaard AES-128-CBC met OpenVPN, hoewel je dat kunt verhogen tot AES-256 als je je echt veilig wilt voelen. Versleuteling kan ook worden omzeild, wat betekent dat elk privacyvoordeel moet worden opgeofferd voor betere snelheden - misschien handig voor streaming of het vervalsen van uw locatie voor games.

(Afbeelding tegoed: Astrill VPN)

Welke instellingen en aanpassingen biedt Astrill VPN?

De aanpassing van Astrill VPN is waar het zijn hoge prijs (een beetje) begint te rechtvaardigen. Ga naar een aantal menu's in de app en je hebt een overvloed aan opties om mee te spelen.

grootste telefoon ter wereld

U kunt de codering aanpassen, poorten wijzigen, MTU-instellingen aanpassen en nog veel meer. Bovendien is de hierboven genoemde split-tunneling-functie krachtig en effectief, die naast beide kill-schakelaars beschikbaar is.

Zoals de meeste goede VPN's, heeft Astrill een eigen DNS-netwerk om uw verkeer uit de handen van derden te houden. Het is echter ongebruikelijk dat je ervoor kunt kiezen om dit netwerk niet te gebruiken en in plaats daarvan door Cloudflare, Google DNS, OpenDNS en nog een paar andere te gaan.

Dit alles krast gewoon de oppervlakte van Astrill's ongelooflijke reeks functies, en als je echt in je software wilt graven om het precies aan te passen zoals je wilt - en de neuzen hebt om dat te doen - zou het genoeg moeten bieden om je bezig te houden. Voor niet-ingewijden is het misschien gewoon te veel om in te nemen.

Hoe snel is Astrill VPN?

In onze snelheidstests (uitgevoerd met een aantal apps en sites, 's ochtends en' s avonds, op een 1 Gbps-verbinding in de VS en het VK) deed Astrill VPN het redelijk goed.

Bij het gebruik van OpenVPN kregen we snelheden tot 300 Mbps, wat een geweldige prestatie is met het beproefde protocol. Het is zelfs vergelijkbaar met enkele van de grootste op de markt, zoals ExpressVPN (250-300Mbps) en ProtonVPN (460Mbps).

Bij het gebruik van WireGuard namen de snelheden bescheiden toe tot ongeveer 390 Mbps, maar in het grote geheel valt dat een beetje tegen. Sommige van de snelste VPN's zoals NordVPN en IPVanish halen meer dan 800 Mbps - meer dan het dubbele van wat Astrill aankan.

Hoe goed is Astrill VPN voor streaming?

Astrill VPN brengt zichzelf niet op de markt als een streaming VPN , wat niet veel goeds voorspelt - maar in een tijd waarin we een enorme hoeveelheid valse beweringen zien over VPN's die elke streamingsite onder de zon deblokkeren, is het best verfrissend om te zien dat een provider eerlijk is.

Bovendien is Astrill perfect in staat om exclusieve Amerikaanse Netflix-content van buiten het land te deblokkeren. Sinds Netflix medio 2021 het VPN-gebruik heeft gekraakt, hebben we een hoop betrouwbare Netflix VPN services in de problemen komen, dus dit is een mooi resultaat voor Astrill.

Tijdens onze tests hadden we echter geen toegang tot Amazon Prime Video, BBC iPlayer of Disney+, maar toch zullen veel gebruikers alleen geïnteresseerd zijn in US Netflix.

We zouden Astrill VPN niet aanbevelen als je belangrijkste reden om een ​​VPN te nemen is om toegang te krijgen tot meer inhoud, maar Netflix deblokkeren is zeker een leuke extra om in je achterzak te hebben.

beste app voor Apple Watch

(Afbeelding tegoed: Astrill VPN)

Hoe goed zijn de apps van Astrill VPN?

De apps van Astrill VPN bieden tal van extra functies, maar aan de oppervlakte zien ze er behoorlijk gedateerd uit. Dat is echter meestal een esthetische kwestie en de installatie is een fluitje van een cent.

batterij-aangedreven scooter voor kinderen

Bij de eerste keer openen is de client erg klein en eenvoudig, met een aan/uit-knop, een netwerkactiviteitsgrafiek en uw huidige serverlocatie. Laat u echter niet misleiden, dat is niet alles wat u krijgt.

Klik op de vervolgkeuzelijst van de server en u kunt scrollen of typen om een ​​server te vinden. We zijn blij dat er hier een zoekvak is, omdat er geen rijm of reden lijkt te zijn voor het bestellen van zijn servers door Astrill. En hoewel je uitleg kunt vinden in de annalen van Astrill's site, bieden de namen van servers zelf heel weinig bruikbare informatie.

Het tabblad Aanbevolen klinkt op papier geweldig, maar vanuit onze Britse testbasis kregen we Seattle, Nieuw-Zeeland, Japan en Hong Kong aangeboden. Nauwelijks voor onze deur dus. Het tabblad Favorieten is echter een handige toevoeging.

Je krijgt ook gesplitste tunneling, die bepaalde apps of sites kan beschermen - misschien je torrenting-client of een bepaalde game - en anderen een onbeschermde verbinding laat gebruiken.

Astrill biedt twee kill-schakelaars: een app-specifiek en een globaal. Beide zijn effectief bij regelmatig gebruik, hoewel toen we het aan een stresstest deden, de globale omschakeling een beetje ongedaan werd gemaakt.

Door simpelweg het OpenVPN-proces te beëindigen, werd het geactiveerd en werden we beschermd totdat de app opnieuw verbinding maakte. Toen we de app echter geforceerd afsloten bij het gebruik van WireGuard, werd deze niet geactiveerd. Toen we dezelfde aanval ondernamen bij het gebruik van OpenVPN, bleef de VPN actief, maar toen we de app opnieuw openden, verloor hij de verbinding en de kill-schakelaar trad niet in werking.

Het mobiele aanbod is iets minder indrukwekkend, met zeer weinig functies. De iOS-VPN is eigenlijk gewoon een aan/uit-knop met serverselectie en een keuze uit UDP- of TCP-protocollen. Het heeft echter wel een tabblad Favorieten dat we graag zouden zien in de desktopversie, naast een tabblad Recent.

De Android-app is iets beter met split tunneling, OpenWeb, Stealth VPN en WireGuard, plus poortinformatie. Het is dus iets krachtiger, maar om de een of andere reden ontbreekt het handige tabblad Favorieten en Recent.

(Afbeelding tegoed: Astrill VPN)

Astrill VPN: eindoordeel

Wat consumenten-VPN's betreft, biedt Astrill VPN ongeveer net zoveel configuratie als we hebben gezien - en voor degenen die er het beste van zullen maken, zal dat een groot pluspunt zijn. En het feit dat het de moeite heeft genomen om het internet in China te deblokkeren, is uitstekend om te zien.

De problemen met de kill-schakelaar, het gedateerde app-ontwerp, zwakke streamingondersteuning en torenhoge prijzen betekenen echter dat er, afgezien van een zeer nichegroep gebruikers, een flink aantal providers zijn die we zouden aanbevelen boven Astrill - ExpressVPN voor allround gebruik, Surfhaai voor bodemprijzen, en NordVPN voor ultieme snelheden.

Vergelijk de beste algemene VPN-services ter wereld EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Beste prijs-abonnement ProtonVPN ProtonVPN Plus 2 jaar $ 4.99/mnd Visie + 3 MAANDEN GRATIS PrivéInternetToegang Privé-internettoegang VPN 3 jaar $ 2,03/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen