Atari VCS zal in november PS5 opnemen - maar zal iemand het kopen?

(Afbeelding tegoed: Atari)

We zijn slechts enkele weken verwijderd van de lancering van de PS5 en Xbox Series X, die een nieuwe generatie gaming zullen inluiden met meeslepende 4K-graphics, onmiddellijke laadtijden en zinderende framerates. Maar de komende Sony- en Microsoft-machines zullen ook worden vergezeld door nieuwe hardware van een van de oudste namen in consolegaming: Atari.

De door Indiegogo ondersteunde Atari VCS is in verschillende vormen verschenen op gamebeurzen sinds het enkele jaren geleden voor het eerst werd aangekondigd. De console kan meer dan 100 klassieke Atari-games spelen, waaronder Pong, Asteroids en Centipede, en kan functioneren als een mini-pc waarop gebruikers hun eigen besturingssysteem kunnen installeren. Het zal ook niet goedkoop zijn voor $ 390 - dat is bijna de prijs van een PS5 Digital Edition van $ 399 en duurder dan een $ 299 Xbox-serie S .  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Spreken met Bloomberg , Atari CEO Frederic Chesnais gelooft dat de VCS nog steeds een publiek zal vinden, ondanks wat een zware strijd lijkt.

We hebben een merk, we hebben een aanhang - we denken dat we in ieder geval wat aandacht zullen krijgen', vertelde Chesnais aan Bloomberg.

Atari hoopt de VCS te laten opvallen met een ingebouwd cryptocurrency-systeem, waarmee gamers speciale 'Atari-tokens' kunnen kopen en uitgeven voor het kopen van games en in-game content. Het bedrijf werkt naar verluidt ook aan zijn eigen 'stablecoin', een type cryptocurrency dat minder volatiel is dan andere in termen van waardeverschuiving.

Met zijn prijs en functieset is het onduidelijk voor wie de Atari VCS precies is. Retro-consoles zoals de SNES Classic en Sega Genesis Mini zijn de laatste tijd populair gebleken, maar die machines zijn betaalbare cadeauartikelen die variëren van $ 59 tot $ 79 in prijs. Een doos van $ 400 lijkt moeilijk te verkopen voor mensen die nostalgisch zijn voor Tempest en Missile Command, en degenen die geïnteresseerd zijn in het aanpasbare pc-element zouden in theorie hun eigen retro-gamebox kunnen bouwen met zoiets eenvoudigs als een Raspberry Pi 4 van $ 29.

Toch heeft de Atari VCS naar verluidt meer dan 11.500 pre-orders verkocht en meer dan $ 3 miljoen verdiend aan crowdfunding op Indiegogo, dus er is duidelijk enige belangstelling voor de unieke hybride machine van het bedrijf. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de VCS de aandacht van de PS5 of Xbox Series X zal stelen, maar we willen graag zien hoe Atari's mysterieuze gamebox in november precies werkt in de echte wereld.

    Volgende:Bekijk nu de beste Black Friday-deals
De beste Sony PlayStation Plus-deals van vandaag 268 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen02uur01minuten17droog Slagschip (Sony Playstation... Amazone $ 39,99 Visie Korting 3 Maanden Playstation Plus... CDKeys $ 27,38 $ 20,49 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen