De beste trainingen van 30 minuten

Krediet: Ryan J Lane / Getty

Bieden de beste trainingen van 30 minuten de perfecte trainingsduur? Het is moeilijk te zeggen, omdat je ideale workout varieert op basis van het type oefening, de intensiteit en een aantal andere factoren. Maar als het gaat om pure logistiek, is 30 minuten een uitstekende trainingsduur - het is lang genoeg om te voelen dat het het zweet waard was, maar kort genoeg om het tijdens je lunchpauze te doen zonder een maaltijd over te slaan.

Dertig minuten is ook geweldig voor trainingsvariatie, omdat alle populairste, meest trendy high-intensity intervaltraining (HIIT) en krachttrainingen binnen het bereik van 20 tot 40 minuten lijken te vallen. Maar als je op zoek bent naar de beste workouts van 30 minuten om thuis te doen, dan is er misschien een te veel variatie — er zijn duizenden lessen op YouTube. De meeste zijn dezelfde zes of zeven oefeningen die in verschillende volgorden worden herhaald, wat niet per se een slechte zaak is (het is niet zo dat je van deze oefeningen niet fit wordt). Het kan echter moeilijk zijn om geïnteresseerd te blijven in sporten als je steeds maar weer hetzelfde doet.iphone x vs 12 pro
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We hebben zowat elke populaire thuistraining op YouTube doorgenomen en de 10 beste trainingen van 30 minuten gevonden die interessant, gemakkelijk te volgen en toegankelijk zijn voor verschillende fitnessniveaus. De meeste van deze lessen vereisen geen apparatuur, maar een van de beste yogamatten zal de zaken comfortabeler maken.

Beste trainingen van 30 minuten

1. 30 minuten vetverbrandende thuistraining voor beginners

Apparatuur: Lichte dumbbells (optioneel)

Deze full-length, low-impact workout is ontworpen voor totale beginners en is zeer toegankelijk. Het is een geweldige introductietraining voor iedereen die net begint (of weer in vorm komt). Het is ook een goede warming-up voor iets intensers, zoals krachttraining. De video is volledig verteld en ontworpen om vrij nauwkeurig te worden gevolgd. Je moet er zeker van zijn dat je met je opstelling de instructeur tijdens de hele les op het scherm kunt zien.

2. Zachte yogastroom: yogales van 30 minuten op alle niveaus

Apparatuur: Yogamat

Yoga-workouts kunnen lastig zijn om in het echt te volgen, laat staan ​​op YouTube. Het is niet altijd gemakkelijk om te zien wat een instructeur doet terwijl je je lichaam in verschillende posities verwringt. Deze yoga-workout van volledige lengte is een van de beste trainingen van 30 minuten omdat het buitengewoon goed wordt verteld - je zou niet al te veel moeite moeten hebben om uit te zoeken wat je moet doen op basis van alleen de stem van de instructeur, zelfs als dit je allereerste keer is yoga.

3. 30 minuten cardio Latin-danstraining

Apparatuur: Geen

Dansworkouts zijn mijn favoriete vorm van cardiotraining, omdat ik een vreselijke danser ben, maar wel van een goede uitdaging houd. Latin-dans zorgt voor bijzonder effectieve cardio omdat er zoveel beweging is. Je gaat zweten, zelfs als je geen gevoel voor ritme hebt. Deze full-length workout omvat ook een warming-up en een cooling-down. Het is ook verteld, maar je zult willen kunnen zien wat er op het scherm gebeurt terwijl je het volgt.

4. 30 minuten volledige lichaamsvetverbranding HIIT: buikspieren, armen, dijen en benen

Apparatuur: Geen

hoe de ps5 te krijgen

Geen ruimte? Geen excuses. Deze intervaltraining van 30 minuten bevat alle staande oefeningen, dus je hebt geen oefenmat of voldoende ruimte nodig om je volledig uit te strekken. Dat gezegd hebbende, er is veel armzwaai, dus je zult willen sommige ruimte. Het is ook een van de beste tabata-workouts om buiten te doen, omdat je niet hoeft te zitten of liggen. De video is volledig ingesproken en bevat visuele/audio-aanwijzingen (timer, aftelpiepjes, namen van oefeningen), dus het is gemakkelijk te volgen, ongeacht hoe je trainingsopstelling eruitziet.

5. 30 minuten full body workout (geen apparatuur)

Apparatuur: Yogamat

Het is moeilijk om cardio interessant te houden. HIIT is een geweldige manier om de eentonigheid van traditionele cardio door elkaar te halen, maar intervallen kunnen ook repetitief worden. Dit is geen echte intervaltraining - in plaats daarvan doorloopt het een verscheidenheid aan oefeningen en heeft het regelmatig rustpauzes. Je kunt dit doen zonder apparatuur, maar er zijn genoeg vloerbewegingen dat het een goed idee is om een ​​oefenmat te pakken. Deze full-body workout wordt niet verteld; er zijn visuele aanwijzingen (timer, namen van oefeningen) en audiosignalen (aftellen). U moet het scherm kunnen zien, zodat u weet wat er gaat gebeuren, vooral omdat het geen klassieke intervaltraining is.

6. Strong Nation-les van 30 minuten

Apparatuur: Geen

Strong Nation is een Zumba-workout die HIIT-bewegingen perfect synchroniseert met achtergrondmuziek. Het resultaat is een intense, futuristische workout die zo goed bij het ritme past dat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van een videogame. Onnodig te zeggen dat het behoorlijk motiverend is, zelfs als je ritmisch wordt uitgedaagd. Dit is een HIIT-training, maar het bevat voornamelijk kracht- en plyometrische (spring)oefeningen, dus het is een leuke afwisseling van het tempo van de gebruikelijke eindeloze stroom cardio thuis. Voor deze training heb je geen uitrusting nodig, maar er wordt over het algemeen veel gesprongen en verplaatst. Ik raad aan om dit, indien mogelijk, te doen op een oppervlak dat niet extreem moeilijk is om je gewrichten te beschermen.

7. 30 minuten durende dumbbell-workout voor het hele lichaam

Apparatuur: Halters, yogamat

beste 2-in-1 chromebook

De beste verstelbare dumbells zijn een hoofdbestanddeel van elke thuisgymnastiek, maar ze zullen je niet helpen om in vorm te komen als je ze niet gebruikt. Deze dumbbell-workout voor het hele lichaam is een van de beste trainingen van 30 minuten voor mensen die dumbbells willen opnemen in een cardio-zware routine. Je hebt maar één paar gewichten nodig voor deze training (en als je geen dumbbells hebt, kun je zeker wat zelfgemaakte gewichten vervangen). Het is niet intimiderend - het is nog steeds voornamelijk een cardiotraining, alleen met gewichten.

8. Haltertraining van 30 minuten voor thuis

Apparatuur: Halters, yogamat

Laten we doorgaan en volledig in krachttraining gaan met deze intense full body dumbbell-workout. Deze training bestaat uit 30 verschillende oefeningen, uitgevoerd met intervallen van 40 seconden, met 20 seconden rust. Er is geen warming-up of cooling-down, maar het is een geweldige workout voor alle niveaus. Het is een dumbbell-workout, dus de meeste oefeningen zijn aanvullend en relatief veilig/gemakkelijk om zelf te leren. Deze creatieve routine bevat een verscheidenheid aan combinatieoefeningen, dus zelfs doorgewinterde krachttrainers zullen een aantal nieuwe bewegingen vinden om het interessant te houden. Voor deze training heb je ten minste één paar dumbbells nodig (hoewel je misschien meerdere gewichten wilt voor verschillende oefeningen), evenals een trainingsmat/-oppervlak en voldoende bewegingsruimte.

9. Thuisarmtraining van 30 minuten (alleen dumbbells)

Apparatuur: Halters, hellingbank

Armwerk wordt sowieso vaak met dumbbells gedaan, dus je hoeft niet per se iets op te offeren door thuis te sporten in plaats van in een 'echte' sportschool. Deze workout bestaat uit zes oefeningen die zijn gerangschikt in drie supersets en kan thuis of in de sportschool worden gedaan. Je hebt een paar middelzware dumbbells nodig (hoewel het beter is als je een set hebt, zodat je met elke set het gewicht kunt verhogen) en een schuine bank. Als je geen hellingbank hebt, kun je een vergelijkbare helling krijgen met een swiss ball. In tegenstelling tot de meeste andere beste trainingen van 30 minuten op deze lijst, is dit geen volledige trainingsvideo. De instructeur legt elke oefening uit en demonstreert en doorloopt de eerste set, maar je moet de video pauzeren en extra sets uitvoeren voordat je verder gaat.

10. 30 minuten plyo-training

Apparatuur: 18-inch doos

Plyometrische trainingen krijgen niet genoeg liefde - mogelijk omdat springen je knieën vernietigt en/of onmogelijk is als je al slechte knieën hebt. Toch zijn ze een geweldige manier om kracht op te bouwen in beide je spieren en botten . Deze plyo-workout bestaat uit zeven oefeningen, waarvan er verschillende een 18-inch box gebruiken; als je thuis geen box hebt, kun je in principe overal op springen, zolang het maar stabiel is. Het is ook een geweldige workout om buiten te doen, want parkbanken zijn geweldig om op te springen. Zorg ervoor dat je dit doet op een springvriendelijke ondergrond, zoals gras of iets dat niet beton is.

Word gezond en in vorm met onze andere fitnessgidsen:

Beste loopbanden | Beste hometrainers | Beste verstelbare dumbbells | Beste fitnessapparatuur voor thuis | Beste yogamatten | Beste workout-apps | Beste hardloop-apps | Beste sporthorloges | Beste smartwatches | Beste slimme weegschalen | Beste Peloton-alternatieven

Hoe buikvet te verliezen | Beste armtrainingen met dumbbells | Beste weerstandsbandtrainingen | Gebruik deze 3-daagse liftroutine om opgevijzeld te worden | De beste 10 minuten durende ab-workout om dat sixpack te krijgen

De beste deals voor yogamatten van vandaag 293 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over09uur51minuten14droog UFE Yogamat - Blauw Amazone £ 9,99 Visie Fitness-Mad Warrior Yogamat... Kettingreactiecycli £ 17,99 Visie GAIAM 4mm Yogamat Chakra J.D. Williams £ 24,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen