De beste 5G-telefoons in 2021

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Er is geen beter moment om een ​​van de beste 5G-telefoons te pakken, want Black Friday telefoon aanbiedingen geven u de kans om te besparen op een aantal van de beste telefoons buiten. En tegenwoordig is het gebruikelijker dat een telefoon 5G-ondersteuning biedt dan zonder te verzenden, zelfs in relatief goedkope handsets.

Betekent dit dat dit nu het moment is om van je volgende telefoon een 5G-ready apparaat te maken? Terwijl providers hun 5G-netwerken blijven uitbreiden om de snelheden te verhogen en de dekking te vergroten, betekent het kopen van een nieuwe telefoon waarschijnlijk dat je 5G-compatibiliteit krijgt - en mogelijk tegen een zeer aantrekkelijke prijs.  • Beste Android-telefoons: onze topkeuzes
  • De beste batterijduur van de telefoon : Welke handsets gaan het langst mee?
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De echte vraag is wat je kunt verwachten van de beste 5G-telefoons als je er eenmaal een hebt om je eigen te bellen. Je zult hogere snelheden zien, zeker, zo niet zo snel als wat 5G-voorstanders aanhaalden voordat 5G-netwerken in 2019 online kwamen. Bekijk onze 5G-gids om te zien wanneer 5G naar je toe komt.

Aan de andere kant bieden onze favoriete 5G-telefoons meer dan alleen snellere downloads. De beste 5G-telefoons hebben uitstekende camera's, grote schermen en supergrote batterijen.

Samsung en Google hebben de pool van 5G-telefoons uitgebreid en de iPhone 13 line-up van Apple voegt nog vier modellen toe aan de mix. Als gevolg hiervan hebben we enkele nieuwkomers bovenaan de ranglijst van de beste 5G-telefoons.

Wat zijn de beste 5G-telefoons?

De iPhone 13 Pro Max staat bovenaan onze lijst met de beste 5G-telefoons, dankzij een grote batterij die de levensduur van de batterij verlengt dan voorheen. Maar de supergrote iPhone biedt andere voordelen, zoals een nog betere 5G-ondersteuning dan de iPhone 12-reeks van vorig jaar en een snel vernieuwend scherm.

Elk van de nieuwe iPhones zou een goede keuze zijn als je op zoek bent naar de beste 5G-telefoon, aangezien alle vier de modellen veel verschillende 5G-netwerken ondersteunen. De iPhone 13 is bijzonder aantrekkelijk, dankzij de prijs van $ 799. Als je de voorkeur geeft aan Android- boven iOS-apparaten, raden we de Galaxy S21 Ultra aan, omdat deze met elk soort 5G-netwerk werkt en een groot OLED-scherm heeft.

Als je een van de best presterende camera's op een 5G-telefoon wilt, overweeg dan de Google Pixel 5a of Pixel 6 - de laatste heeft meer functies, hoewel beide redelijk geprijsd zijn. En als het budget een probleem is, bewijst de Galaxy A32 5G van Samsung dat je niet hoeft te betalen om 5G-connectiviteit op je telefoon te krijgen.

De beste 5G-telefoons die je nu kunt kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. iPhone 13 Pro Max

De beste 5G-telefoon die je kunt kopen

Specificaties:
Scherm grootte:6,7 inch verwerker:A15 Bionic Maat / gewicht:6,3 x 3,1 x 0,3 inch / 8,5 ounce Levensduur batterij (uur:min):12:16 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij John Lewis Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (119 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uitstekende batterijduur+Helderder scherm met snelle verversingssnelheid+Superieure prestatie
Redenen om te vermijden
-Vrij massa-Batterij zou sneller kunnen opladen

De iPhone 13 Pro Max is de beste 5G-telefoon die beschikbaar is na het vervangen van onze vorige keuze, de iPhone 12 Pro Max. Hoe goed die telefoon ook was, de iPhone 13 Pro Max verbetert hem op alle belangrijke manieren, ook diegene die belangrijk zijn voor 5G.

Net als zijn voorganger biedt de iPhone 13 Pro Max uitgebreide 5G-ondersteuning. Maar een grotere batterij betekent dat de nieuwe Apple-telefoon langer meegaat als hij is opgeladen - meer dan 12 uur in onze tests, wat een van de langst meegaande telefoons is die momenteel op de markt zijn. De iPhone 13 Pro Max gaat zo lang mee, ook al heeft Apple een dynamisch aanpassend scherm toegevoegd, wat op andere apparaten een stroomverbruik is gebleken. Hier, met behulp van de efficiënte A15 Bionic-chipset, gedijt de iPhone 13 Pro Max.

De nieuwe telefoon weegt iets meer dan het oudere model van Apple. Maar met alle verbeteringen en de uitgebreide 5G-ondersteuning is de iPhone 13 Pro Max een apparaat waar 5G-enthousiastelingen dol op zullen zijn.

Lees ons volledige iPhone 13 Pro Max recensie .

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Samsung Galaxy S21 Ultra

De beste 5G-telefoon van Samsung

Specificaties:
Scherm grootte:6,8 inch verwerker:Leeuwebek 888 Maat / gewicht:6,5 x 2,97 x 0,35 inch / 8,08 ounce Levensduur batterij (uur:min):11:25 uur 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (41 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Dynamisch 6,8-inch AMOLED-scherm+Goede batterijduur+S Pen-ondersteuning
Redenen om te vermijden
-Geen oplader in doos-Geen microSD-kaartsleuf

De Samsung Galaxy S21-reeks is de eerste met Qualcomm's nieuwe Snapdragon 888 system-on-chip in de VS, wat betekent dat elk van de drie nieuwe telefoons - de Galaxy S21 , Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra — ondersteunen elk 5G-netwerk dat in dit land beschikbaar is. We geven de voorkeur aan de Galaxy S21 Ultra, niet alleen omdat hij $ 200 minder kost dan het vergelijkbare S20-model van vorig jaar, maar omdat hij ook lang meegaat op een lading.

hoe is pluto tv gratis?

De Galaxy S21 hield het bijna 11,5 uur vol tijdens onze batterijtest, hoewel het scherm was ingesteld op een verversingssnelheid van 60 Hz. Het inschakelen van de instelling waarmee de telefoon de verversingssnelheid dynamisch kan aanpassen, verbruikt wel wat stroom, maar zelfs met die modus ingeschakeld, overleefde de S21 Ultra nog steeds de gemiddelde smartphone. Dat is een goede kwaliteit om te hebben in een 5G-telefoon, net als het uitgebreide scherm van de S21 Ultra en S Pen-ondersteuning.

Lees onze volledige Samsung Galaxy S21 Ultra review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. iPhone 13

Een meer betaalbare 5G iPhone

Specificaties:
Scherm grootte:6,1 inch verwerker:A15 Bionic Maat / gewicht:5,8 x 2,8 x 0,3 inch / 6,4 ounces Levensduur batterij (uur:min):10:33 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk bij John Lewis Bekijk alle prijzen (92 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Veel verbeterde batterij+Uitgebreide 5G-ondersteuning+Helderder scherm
Redenen om te vermijden
-Geen 120Hz-weergave-Langzamer opladen dan rivalen

De iPhone Pro-modellen van Apple krijgen de luxere functies, maar de standaard iPhone 13 is een manier om voor minder geld van een geweldige 5G-telefoon te genieten. Verbeteringen in de hele iPhone 13-reeks – een grotere batterij, een kleinere inkeping en bredere 5G-ondersteuning dan voorheen – zijn hier te zien, maar voor een lage prijs van $ 799.

In tegenstelling tot eerdere modellen hoeft u geen opslagruimte op te offeren. De iPhoine 13 heeft 128 GB in het basismodel, het dubbele van wat Apple vroeger bood. Dat een enorme verbetering van de levensduur van de batterij ten opzichte van de iPhone 12 dit een ideale 5G-telefoon maakt.

Lees ons volledige iPhone 13 recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Google Pixel 5a

De beste budgettelefoon met 5G-camera

Specificaties:
Scherm grootte:6,43 inch verwerker:Leeuwebek 765G Maat / gewicht:6,1 x 2,9 x 0,3 inch / 6,5 ounce Levensduur batterij (uur:min):9:45 uur 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Prachtig scherm voor de prijs+Uitstekende groothoek/ultrabrede camera's+IP67 waterbestendigheid
Redenen om te vermijden
-Oudere chipset-Geen beschikbaarheid in het VK

5G-telefoons zijn in prijs gedaald, dus je zult goedkopere opties vinden dan de $ 449 Pixel 5a. Maar je zult er niet veel vinden die zowel mobiele fotografie als de nieuwste midrange-telefoon van Google aankunnen.

In tegenstelling tot de Pixel 4a en Pixel 3a, heeft de Pixel 5a twee camera's aan de achterzijde: een 16 MP ultragroothoeklens en een 12,2 MP hoofdcamera. Dat geeft de nieuwe telefoon extra flexibiliteit, en in combinatie met de sterke punten van Google voor computerfotografie, kun je er zeker van zijn dat je uitstekende foto's krijgt van deze telefoon van minder dan $ 500.

De Amerikaanse versie van de Pixel 5a werkt met zowel sub-6GHz als mmWave-gebaseerd 5G, dus je zou de telefoon op elk netwerk moeten kunnen gebruiken. En Google heeft een stevige batterij meegeleverd, zodat je langer meegaat tussen oplaadbeurten dan bij eerdere Pixel-modellen.

Lees ons volledige Google Pixel 5a recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. iPhone 13 mini

Beste compacte 5G-telefoon

Specificaties:
Scherm grootte:5,4 inch verwerker:A15 Bionic Maat / gewicht:5,2 x 2,5 x 0,3 inch / 4,97 ounce Levensduur batterij (uur:min):8:41 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (96 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Lage prijs+Uitstekende A15 Bionic-chipset+Uitstekende camera's
Redenen om te vermijden
-Levensduur van de batterij nog steeds onder het gemiddelde voor een telefoon-Geen snelle verversingssnelheid op het scherm

De meeste van de beste 5G-telefoons zijn meestal aan de grote kant, maar niet de iPhone 13 mini. Net als zijn voorganger van een jaar geleden, wordt de iPhone 13 mini geleverd in een handheld-formaat dat minder dan 5 gram weegt. Toch biedt het voldoende ondersteuning voor 5G om met bands op alle grote providers te werken.

Apple heeft de batterijcapaciteit van de iPhone 12 mini vergroot, zodat de iPhone 13 mini langer meegaat als hij is opgeladen. De levensduur van de batterij is nog steeds onder het gemiddelde in vergelijking met andere telefoons, maar weinig andere telefoons werken op een chip die zo krachtig is als de A15 Bionic-chipset van Apple.

Lees ons volledige iPhone 13 mini-recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. iPhone 13 Pro

Apple's Pro-functies voor minder in een 5G-telefoon

Specificaties:
Scherm grootte:6,1 inch verwerker:A15 Bionic Maat / gewicht:5,8 x 2,8 x 0,3 inch / 7,14 ounce Levensduur batterij (uur:min):11:42 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk bij John Lewis Bekijk alle prijzen (125 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uitstekende batterijduur+Helderder scherm met snelle verversingssnelheid+Uitgebreide 5G-ondersteuning
Redenen om te vermijden
-Snel opladen beperkt tot 20 W

Apple's iPhone 13 Pro is een geweldige keuze voor mensen die de beste functies van Apple's telefoonlijn willen, maar ofwel niet willen betalen voor de iPhone 13 Pro Max of niet van zijn grote formaat houden. Dit jaar is er weinig verschil tussen de iPhone 13 Pro-modellen, dus je kunt de topfuncties van Apple krijgen in een telefoon met een 6,1-inch scherm dat $ 100 minder is dan de $ 1.099 iPhone 13 Pro Max.

Dat betekent dat iPhone 13 Pro-bezitters kunnen profiteren van uitgebreide 5G-ondersteuning en een langere batterijduur, dankzij een grotere batterij en de energiezuinigheid van Apples At15 Bionic-chipset. U krijgt ook een dynamisch verfrissend scherm dat indien nodig kan worden opgeschaald tot 120 Hz voor een soepelere screening. Dat alles wordt geleverd in een relatief slank 7-ounce ontwerp dat gemakkelijk mee te nemen is.

Lees ons volledige iPhone 13 Pro recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. OnePlus 9 Pro

Snelst opladende 5G-telefoon

Specificaties:
Scherm grootte:6,7 inch verwerker:Leeuwebek 888 Grootte en gewicht:6,4 x 2,9 x 0,34 inch / 6,9 ounce Levensduur batterij (uur:min):10:40 5G-netwerken ondersteund:T-Mobile, Verizon (lage band)DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk bij Box Bekijk op buymobiles.net Bekijk alle prijzen (10 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Prachtig 120Hz-scherm+Uitstekende prestatie+Gek snel bekabeld en draadloos opladen
Redenen om te vermijden
-Werkt niet met AT&T 5G

De OnePlus 9 Pro heeft twee functies die doorgaans de levensduur van de batterij van een telefoon belemmeren: 5G-connectiviteit en een scherm dat een verversingssnelheid van 120 Hz kan bieden voor soepeler scrollen en meer meeslepende games. Beide kunnen veel batterijvermogen verbruiken, maar dat was niet het geval toen we de OnePlus 9 Pro en zijn 4.500 mAh-batterij testten. De telefoon ging meer dan 10,5 uur mee, zelfs met de hogere verversingssnelheid van het scherm ingeschakeld.

Dat komt omdat de OnePlus 9 Pro een dynamisch verfrissend scherm heeft dat de snelheid helemaal aanpast tot 1 Hz voor statische activiteiten, waarbij alleen 120 Hz wordt bereikt wanneer u profiteert van een sneller verfrissend scherm. En wanneer het tijd is om op te laden, zet de OnePlus 9 Pro de standaard voor snel opladen, zowel draadloos als met een bekabelde verbinding.

beste autogames voor ps4

Een Snapdragon 888-chipset en veel RAM betekent dat de OnePlus 9 Pro elke Android-telefoon kan evenaren voor prestaties. De telefoon komt naar T-Mobile, waar hij zal werken met het 5G-netwerk van Uncarrier. Verizon heeft de OnePlus 9 Pro ook gecertificeerd voor zijn 5G-netwerk, waarbij de telefoon gebruik kan maken van de landelijke en ultrabreedbandnetwerken van Verizon; de goedkopere OnePlus 9 werkt alleen met landelijke 5G en niet met snellere Ultra Wideband verbindingen.

De OnePlus 9 Pro begint bij $ 969, maar momenteel is de enige versie die beschikbaar is in de VS de $ 1.069-editie met meer RAM en opslag (12 GB / 256 GB) dan het 8 GB / 128 GB-basismodel.

Lees ons volledige OnePlus 9 Pro-recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Samsung Galaxy S21 Plus

Een geweldige Samsung 5G-telefoon voor minder dan $ 1.000

Specificaties:
Scherm grootte:6,7 inch verwerker:Leeuwebek 888 Maat / gewicht:6,36 x 2,98 x 0,31 inch / 7,05 ounce Levensduur batterij (uur:min):9:41 (adaptief) / 9:53 (60Hz) 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijken bij Fonehouse Bekijk alle prijzen (18 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Scherm heeft een verversingssnelheid van 120 Hz+Indrukwekkende zoomfunctie+Ondersteunt alle 5G-netwerktypes+Mooi ontwerp
Redenen om te vermijden
-Zo-zo batterijduur

De Galaxy S21 Plus, die eerder dit jaar werd uitgebracht, kwam langs en verraste iedereen. Voor $ 200 minder dan zijn voorganger, controleert de S21 Plus veel van de vakjes. Het is een grote, mooie telefoon met een prachtig 120Hz-scherm en de beste Qualcomm-processor tot nu toe, de Snapdragon 888.

Vanaf $ 999 voor het 128 GB-model, is de Galaxy S21 Plus een kracht om rekening mee te houden, zelfs als het enkele van de grote functies van de Galaxy S21 Ultra mist. Als 5G-telefoon heb je echter de nieuwste Qualcomm X60 5G-modem en heb je toegang tot alle 5G-banden die je nodig hebt. Elk van de drie providers zal werken, inclusief het mmWave-netwerk van Verizon.

Als je een kleinere telefoon wilt, is de gewone Galaxy S21 is ook een geweldige keuze. Het is eigenlijk de Galaxy S21 Plus in een compacter frame voor $ 799.

Lees ons volledige Samsung Galaxy S21 Plus review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Samsung Galaxy A32 5G

Een geweldige budgetoptie voor 5G-dekking

Specificaties:
Scherm grootte:6.5 inch verwerker:Afmeting 720 Maat / gewicht:6,46 x 3,00 x 0,36 inch / 7,23 ounce Levensduur batterij (uur:min):11:39 (adaptief), 12:22 (60Hz) 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (46 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Zeer lage prijs+Vier jaar beveiligingspatches+Geweldige batterijduur+90Hz verversingssnelheid
Redenen om te vermijden
-Ondermaats HD+ scherm

5G is zelfs beschikbaar onder de 0. Een zo'n apparaat is de Galaxy A32 5G, een stevige telefoon die je naar elke provider kunt brengen en sub-6 Ghz-ondersteuning krijgt. Je kunt de Galaxy A32 kopen via AT&T of T-Mobile, of een ontgrendeld model naar Verizon brengen. En voor $ 280 kom je misschien in de verleiding om dat te doen.

Als we één grote klacht tegen de Galaxy A32 zouden moeten indienen, zouden we het doen voor het ondermaatse 720p LCD-scherm. Met 6,5 inch is dat een lage pixeldichtheid en je kunt het zichtbaar zien als je dichtbij genoeg kijkt. Maar de twee hoofdcamera's werken prima voor iets in deze prijsklasse, veel beter dan de directe concurrent van de A32, de OnePlus Nord N200 5G.

Pak de Galaxy A32 als je de beste goedkope 5G-telefoon nodig hebt. Het zal je helemaal niet verbazen, maar het klaart de klus.

Lees ons volledige Galaxy A32 5G beoordeling .

lg cx vs samsung q90t

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

10. Samsung Galaxy A52 5G

Samsung's beste midrange 5G-telefoon

Specificaties:
Scherm grootte:6.5 inch verwerker:Leeuwebek 750G Maat / gewicht:6,3 x 2,9 x 0,3 inch / 6,7 ounce Levensduur batterij (uur:min):12:19 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-MobileDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (88 gevonden)
Redenen om te kopen:
+120Hz-weergave+Lange batterijduur+Goede hoofdcamera
Redenen om te vermijden
-Andere camera's presteren ondermaats-Display krast gemakkelijk

Samsung heeft zijn middenklasse Galaxy A-line-up geüpdatet, gemarkeerd door verschillende 5G-ready apparaten die de kosten van het bezit van een 5G-telefoon verlagen. Hiervan is de Samsung Galaxy A52 5G de beste optie voor de meeste gebruikers, die een scherm heeft dat in staat is tot 120 Hz verversingssnelheid. (Je zult die functie handmatig moeten instellen.) De telefoon presteert solide en de hoofdcamera maakt een aantal boeiende opnamen.

De 5G-connectiviteit heeft niet al te veel invloed op de levensduur van de batterij, aangezien de Galaxy A52 5G meer dan 12 uur meeging in onze batterijtest. Hoewel dat resultaat kwam met de verversingssnelheid van het scherm op 60 Hz, gaf zelfs het inschakelen van het snellere verfrissende scherm ons een batterijduur van 10 uur plus - een meer dan acceptabel resultaat.

Klanten van Verizon zullen zich wenden tot de Galaxy A42 5G, die kan werken met de mmWave-basistorens van die koerier. Maar als je AT&T en T-Mobile gebruikt, biedt de Galaxy A52 5G een manier om je bij de 5G-menigte aan te sluiten zonder al te veel op je telefoon uit te geven.

Lees ons volledige Samsung Galaxy A52 5G review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

11. Google Pixel 6

Een goede 5G-optie, met enkele kanttekeningen

Specificaties:
Scherm grootte:6,4 inch verwerker:Google Tensor Maat / gewicht:6,2 x 2,9 x 0,4 inch / 7,3 gram Levensduur batterij (uur:min):8:13 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile, VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op argos.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (20 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uniek ontwerp+Goede prijs+Tensor-chip zorgt voor uitstekende nieuwe ervaringen
Redenen om te vermijden
-5G-modem kan batterij sneller leegmaken dan verwacht-De Pixel 6 Pro heeft een sneller verfrissend scherm en telelens

De Google Pixel 6 is een aantrekkelijke 5G-optie omdat hij een relatief lage prijs biedt - hij begint bij $ 599 - met behoud van premiumfuncties. De nieuwe Tensor-chip van Google drijft de telefoon aan, waardoor veel machine learning-gestuurde mogelijkheden worden aangewakkerd, en dit is je eerste kans om Android 12 op een nieuw apparaat te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele kanttekeningen, met name met betrekking tot 5G-dekking. Als je een telefoon wilt die werkt op de snellere netwerken van AT&T en Verizon, moet je de Pixel 6 rechtstreeks bij die providers kopen – en het kost meer dan de $ 599 die Google en T-Mobile aanrekenen. Er zit ook een ouder modem in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro , en we vermoeden dat dit de levensduur van de batterij belemmert.

Desalniettemin geeft de Pixel 6 je de mogelijkheid om verbinding te maken met 5G in een betaalbare telefoon die geavanceerde functies biedt. Dat is genoeg om enkele van de tekortkomingen van 5G te compenseren.

Lees ons volledige Google Pixel 6 recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

12. iPhone 12 mini

Apple 5G voor minder dan 0

Specificaties:
Scherm grootte:5,4 inch verwerker:A14 Bionic Maat / gewicht:5,18 x 2,53 x 0,29 inch / 4,76 ounce Levensduur batterij (uur:min):7:28 5G-netwerken ondersteund:AT&T, T-Mobile VerizonDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk bij John Lewis Bekijk alle prijzen (178 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Prijs is met $ 100 gedaald+Geschikte dubbele camera's
Redenen om te vermijden
-Kortste batterijduur van alle iPhone 12-modellen-Slechts 64 GB opslagruimte om te beginnen-Oudere hardware

Net als de iPhone 13 mini, bewijst de oudere iPhone 12 mini dat een 5G-telefoon niet gigantisch hoeft te zijn om alle antennes te bevatten die nodig zijn om je te verbinden met het volgende generatie netwerk. De iPhone 12 mini heeft een compact 5,4-inch OLED-paneel en hoewel de telefoon zelf eigenlijk kleiner is dan Apple's eigen iPhone SE, kan hij nog steeds verbinding maken met elk type 5G-netwerk - zelfs Verizon's mmWave-gebaseerde 5G-torens.

Je krijgt Apple's nog steeds krachtige A14 Bionic-processor met de iPhone 12 mini, evenals dezelfde camera-instelling als in de iPhone 12. Dat betekent dat je geweldige foto's kunt verwachten van de kleinste iPhone van Apple. De batterij in de iPhone 12 mini wordt behoorlijk belast door 5G-connectiviteit, maar een relatief lage startprijs betekent dat je 5G kunt ervaren zonder dat je voor het voorrecht hoeft te betalen. En die prijs is gedaald tot $ 599 nu de iPhone 13-modellen hier zijn, waardoor dit een betere waarde is dan voorheen.

Lees ons volledige iPhone 12 mini-recensie .

Hoe u de beste 5G-telefoon voor u kiest

Wanneer u op zoek bent naar een 5G-telefoon, moet u overwegen welke draadloze provider uw mobiele telefoonservice gaat leveren. Verschillende serviceproviders hanteren verschillende benaderingen voor hun 5G-uitrol.

Verizon heeft bijvoorbeeld in het begin de nadruk gelegd op op mmWave gebaseerde technologie, dus als u van plan bent uw telefoonservice van Big Red te krijgen, kunt u er het beste voor zorgen dat uw 5G-telefoon verbinding kan maken met mmWave-torens. Evenzo, terwijl T-Mobile en AT&T een paar mmWave-implementaties hebben, vertrouwt de overgrote meerderheid van hun netwerk op sub-6GHz-technologie voor initiële dekking. Dat is niet zo snel als mmWave, maar het bestrijkt een groter gebied.

OpenSignal rangschikt momenteel T-Mobile als beste 5G-netwerk , hoewel niet elk extern testbedrijf het daarmee eens is. Global Wireless Solutions-rangen AT&T als beste 5G-netwerk , terwijl RootMetrics prijst de snelheid van AT&T en de 5G-beschikbaarheid van T-Mobile.

Afgezien van welke 5G-netwerken een telefoon ondersteunt, zijn de criteria voor het kiezen van een 5G-telefoon ongeveer hetzelfde als voor elke handset. Denk aan de processor, schermgrootte, camera's en andere features. Vooral de batterij is belangrijk: 5G kan behoorlijk wat stroom verbruiken, en u wilt een telefoon die de extra belasting van de batterij aankan.

Prijs blijft een belangrijke onderscheidende factor, en het zal nog meer worden naarmate er later dit jaar goedkopere 5G-telefoons worden uitgebracht. In 2019 moest je ergens tussen $ 700 en $ 1.200 betalen voor een vlaggenschip 5G-telefoon. Zelfs met de Galaxy Z Fold 3 die $ 1.700 kost - een prijs die meer te maken heeft met het opvouwbare ontwerp dan met de 5G-ondersteuning - begint de prijsklasse voor 5G-telefoons te dalen met meer 5G-modellen die beschikbaar zijn voor $ 500 of minder.

Hoe we 5G-telefoons testen

Om telefoons met 5G-connectiviteit te testen, gaan we ermee het veld in om downloadsnelheden te meten met de Speedtest.net-app. Waar mogelijk vergelijken we die snelheid met een vergelijkbare telefoon op hetzelfde draadloze netwerk om te proberen de verbetering die 5G te bieden heeft te meten. We nemen ook nota van hoe de telefoon presteert wanneer 5G-dekking niet beschikbaar is.

Omdat zoveel van die 5G-prestaties afhangt van het draadloze netwerk en niet van de telefoon zelf, hechten we meer belang aan de criteria waarop we alle telefoons beoordelen. We voeren een reeks benchmarks uit op elke telefoon - zowel synthetische benchmarks als real-world tests, zoals het transcoderen van een 4K-video naar 1080p en timing hoe lang het duurt. Ons lab meet ook de helderheid en kleurnauwkeurigheid van het display van elke telefoon. Onze gepatenteerde batterijtest bepaalt de levensduur van een lading door eindeloos webpagina's te streamen via een LTE-netwerk; we laden vervolgens de geteste telefoons op om te zien hoe snel ze worden opgeladen in intervallen van 15 minuten.

Om de cameraprestaties te meten, maken we foto's onder verschillende omstandigheden en vergelijken we de resultaten met foto's die zijn gemaakt door camera's in dezelfde prijsklasse.

Voor 5G-telefoons houden we ook rekening met de prijs van het toestel ten opzichte van vergelijkbare LTE-handsets.

Verzameling van de beste deals van vandaagContractdeals Sim vrij Apple iPhone 13 Promax 5G... Apple iPhone 13 Pro Max Sky Mobiel 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 2GB gegevens Vrij vooraf £ 43/mnd Visie Bij Lucht Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Apple iPhone 13, 128GB, Blauw Apple iPhone 13 Lucht 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 3GB gegevens Vrij vooraf £ 33/mnd Visie Bij Lucht Bekijk alle prijzenApple draadloze AirPods (wit) Apple iPhone 13 Mini 5G... Apple iPhone 13 Mini Virgin Mobile 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens Vrij vooraf £ 50/mnd Visie Bij Virgin Mobile Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Samsung Galaxy S21 Ultra 5G... Samsung Galaxy S21 Ultra Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 105GB gegevens Vrij vooraf £ 49/mnd Visie Bij Samsung mobiel Bekijk alle prijzen iPhone 13 Pro 5G 128GB Apple iPhone 13 Pro Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 100 GB gegevens Vrij vooraf £ 51/mnd Visie Bij fonehouse Bekijk alle prijzen OnePlus 9 Pro 5G (128GB... OnePlus 9 Pro Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 100 GB gegevens Vrij vooraf £ 43/mnd Visie Bij koopmobielen.net Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Galaxy S21 Plus 5G 128GB... Samsung Galaxy S21 Plus Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 100 GB gegevens £ 89 vooraf £ 40/mnd Visie Bij Betaalbare mobieltjes Bekijk alle prijzenBespaar £ 120 Cashback door inwisseling Samsung Galaxy A32 5G 64GB... Samsung Galaxy A32 5G Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens Vrij vooraf £ 15/mnd Visie Bij Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen Samsung Galaxy A52S 5G 128GB... Samsung Galaxy A52 5G O2 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens Vrij vooraf £ 19/mnd Visie Bij Directe mobiele telefoons Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Google Pixel 6 128 GB Google Pixel 6 Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 200GB gegevens £ 39 vooraf £ 32/mnd Visie Bij fonehouse Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen