De beste 8K-tv's in 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

Samsung

QN900A Neo QLED 8K-tv
twee

LG

QNED MiniLED 99 Serie 8K TV
3

TCL

6-serie 8K Roku TV (R648)
4

LG

ZX 8K OLED
5

Samsung

QN800A Neo QLED 8K-tv
6

Sony

Z8H 8K Android TV

(Afbeelding tegoed: LG)

De beste 8K-tv's verleggen de grenzen van tv-technologie, en de beste tv-merken bieden allemaal modellen met ultrahoge resolutie naast de beste functies en technologieën die beschikbaar zijn. Met 8K-schermen met een ongelooflijke resolutie van 7680 x 4320 pixels, wat zich vertaalt in meer dan 33 miljoen pixels, is de overstap naar 8K een duidelijke visuele upgrade. Maar welke zijn de beste? En hoe kunt u degene kiezen die bij u past?

We hebben de ontwikkeling van 8K-tv's gevolgd sinds ze voor het eerst werden aangekondigd, en hebben elk model dat we konden zien onder de loep genomen in recensies, productdemo's en zelfs vloermodellen bij onze lokale tech-retailers. We hebben de testresultaten en productspecificaties doorgenomen en de cijfers vergeleken om u te helpen weten welke 8K-tv's het beste zijn.  • De beste tv's die we hebben beoordeeld
  • Tv-aankoopgids: alles wat u moet weten
  • Nog winkelen? De beste tv-merken die er zijn

Black Friday 8K TV-deals

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Black Friday-deals zijn in volle gang en brengen de beste tv-prijzen van het jaar. Met grote kortingen van retailers als Amazon, Best Buy en Walmart kun je zelfs op de premium 8K-tv's op deze lijst kortingen scoren. Bekijk zeker eens onze Black Friday tv-deals pagina voor de nieuwste aanbiedingen om ervoor te zorgen dat u op tijd voor de feestdagen een geweldige tv krijgt.

Wat zijn de beste 8K-tv's?

Sinds hun introductie met de eerste Samsung 8K QLED-modellen een paar jaar geleden, hebben 8K-tv's indruk gemaakt in demo's en hebben ze een nieuwe lat gelegd voor premium tv-prijzen. Maar het is nog steeds een nieuw segment van de tv-markt en er worden zelfs relatief weinig 8K-tv's verkocht, laat staan ​​dat ze huizen in de huiskamer van mensen vinden.

Op dit moment worden de beste 8K-tv's gemaakt door de toonaangevende tv-merken: Samsung, LG en Sony, waarbij de verschillende 8K-modellen van Samsung de breedste selectie aan prijzen en functies bieden - de Samsung QN900A Neo QLED 8K-tv is de top van de -line-model, waarbij het Samsung QN800A Neo QLED-model een budgetvriendelijker alternatief biedt.

LG's welverdiende reputatie voor het maken van uitstekende OLED-sets maakt de LG ZX 8K OLED tot een opvallend product, niet alleen voor de algehele kwaliteit – en 8K OLED is werkelijk verbluffend – maar ook voor de kosten. OLED is in de regel duurder dan LCD-paneeltechnologie en 8K-panelen vergroten dit prijsverschil.

De Sony Z8H 8K Android TV is een lcd smart tv die laat zien dat Sony nog steeds een premium product weet te maken. Van slimme luidsprekers tot tweeters die in het frame van de tv zijn geïntegreerd – geluid creërend dat rechtstreeks uit het scherm lijkt te komen – de 8K-tv van Sony klinkt net zo goed als hij eruitziet.

Maar de aantrekkelijkste 8K-tv is misschien wel de TCL 6-serie 8K Roku TV (R648), die 8K-kwaliteit biedt in 65- en 75-inch formaten tegen prijzen die lager zijn dan die van de concurrentie en die zelfs veel premium 4K-tv's onderbieden.

De beste 8K-tv's die je kunt kopen

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Samsung QN900A Neo QLED 8K-tv

De beste 8K-tv op de markt

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:65, 75, 85 inch Schermtype:LCD met Quantum Dot en Mini-LED Vernieuwingsfrequentie:120 Hz Poorten:4 HDMI 2.1, 3 USB Maat:56,4 x 32,3 x 0,6 inch Gewicht:48,7 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij John Lewis Bekijk bij Curry's Bekijk op PRC Direct Bekijk alle prijzen (4 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Neo QLED-display belooft geweldige kleuren en helderheid+Volledige HDMI 2.1-ondersteuning op alle poorten+OneConnect box biedt flexibiliteit
Redenen om te vermijden
-Geen Dolby Vision- of Dolby Atmos-ondersteuning

De Samsung QN900A is het topmodel van het 8K-model van Samsung en biedt alle premium technologie en design die in Samsungs arsenaal tot bloei komen. Als onderdeel van Samsung's nieuwe Neo QLED-lijn, gebruikt de QN900A zowel quantum-dot-verbetering voor betere kleur en helderheid als mini-LED-achtergrondverlichting voor strakkere contrastcontrole en uitstekende HDR-prestaties. Het is ook gekoppeld aan Samsung's Object Tracking Sound Pro-technologie, die een reeks op het frame gemonteerde luidsprekers gebruikt om audio te volgen met de positie van acteurs en objecten op het scherm, voor een meer meeslepende ervaring.

Naast beeld en geluid beschikt de QN900A over Samsung's Infinity Screen-technologie, die de rand rond het scherm verkleint tot 0,8 millimeter dik - zo dun dat je het nauwelijks kunt zien op de aanbevolen kijkafstanden.

Binnenin bevindt zich de nieuwe Neo Quantum-processor, die functies aanstuurt zoals AI-opschaling, Quantum HDR 64x tonemapping-technologie en AI-audio-optimalisatieSpaceFit Sound. De nieuwe sets zijn de eerste die gecertificeerd zijn voor Wi-Fi 6e en zijn voorzien van Samsung's OneConnect-box voor een echt naadloze installatie.

Lees meer over de Samsung 2021 tv-serie .

(Afbeelding tegoed: LG)

LG QNED MiniLED 99 Serie 8K TV

De populairste 8K-tv van LG

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:88 inch Schermtype:Quantum Dot/NanoCell + Mini-LED Vernieuwingsfrequentie:120 Hz HDMI-poorten:4 HDMI 2.1 Maat:65,6 x 37,7 x 1,1 inch Gewicht:82 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Oogverblindende 8K-videokwaliteit+Uitstekende helderheid, kleurweergave+Goede geluidskwaliteit, met veel extra opties beschikbaar
Redenen om te vermijden
-Vereist aanzienlijke kijkruimte voor een volledig 8K-effect-Inconsistente opschaling-Trage bediening-Beperkte 8K-inhoud

De LG QNED MiniLED 99-serie 8K TV beschikt over geweldige functies, van de toevoeging van mini-LED-achtergrondverlichting tot de combinatie van NanoCell- en QLED-technologieën. We waren onder de indruk van de helderheid en grote kleurnauwkeurigheid, en de opties voor schermgrootte zijn ideaal voor de hogere resolutie. Met webOS 6.0 met de beste slimme functies die beschikbaar zijn voor LG-tv's en 8K-opschaling waardoor 4K- en zelfs 1080p-inhoud kan worden genoten op het ultra HD-scherm, is het een van de eerste 8K-tv's die we hebben gezien en die we aanbevelen ... een soort van.

Voor alles wat de LG QNED MiniLED 99-serie 8K TV biedt, is het nog steeds een moeilijke verkoop, grotendeels omdat 8K-inhoud nog steeds vrijwel niet bestaat. Dat, meer dan wat dan ook – zoals de trage bedieningselementen of inconsistenties in de opschalingskwaliteit – geeft ons een pauze bij het aanbevelen van de set, zelfs als het een van de meest betaalbare 8K-sets is die we hebben gezien.

Lees ons volledige LG QNED MiniLED 99 Serie 8K TV review .

(Afbeelding tegoed: TCL)

TCL 6-serie 8K Roku TV (R648)

8K-kwaliteit met een 4K-prijs

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:65, 75 inch Schermtype:QLED + Mini-LED Vernieuwingsfrequentie:120 Hz HDMI-poorten:4 (2 HDMI 2.1) Maat:57 x 32,7 x 3 inch Gewicht:70,1 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijken bij Best Buy
Redenen om te kopen:
+Technische beeldkwaliteit is goed+Goed doordacht herontwerp op afstand+Prima gameprestaties op consoles en pc's
Redenen om te vermijden
-65-inch model heeft moeite om 8K-resolutie te bewijzen-Zeer weinig 8K-content beschikbaar in het wild-Slecht kijken vanuit een andere hoek-Matig geluid

Als het gaat om 8K-tv's, zijn er tal van ultra-premium sets waaruit u kunt kiezen, maar TCL heeft de zaken opgevoerd door de prijs te verlagen. De TCL 6-Series 8K Roku TV (R648) is de meest betaalbare 8K-tv op de markt, en hij is zelfs voordeliger dan sommige van de 4K-sets die we aanbevelen. Bovendien heeft het alles wat we leuk vinden aan Roku-tv's, samen met uitstekende prestaties en korte vertragingstijden voor gamen.

Door next-gen resolutie te bieden tegen huidige-gen prijzen, is dit de meest betaalbare manier om in 8K te springen. En met modellen die beschikbaar zijn in 65- en 75-inch formaten, is het ook redelijk op schermformaten. Onze enige problemen met de prestaties van de tv waren de beperkte kijkhoeken van het 8K-paneel en de middelmatige audio, die kan worden opgelost met een eenvoudige soundbar.

Opmerking van de uitgever: 16-11-2021 – De 8K-sets van TCL zijn nu nog beter! TCL heeft de eerste 8K-streamingservice aangekondigd , exclusief voor de 8K Roku-tv's van TCL. Het is een belangrijke stap voorwaarts voor 8K, en we hopen dat het een signaal is voor een verandering in het 8K-landschap

Lees ons volledige TCL 6-Series 8K Roku TV (R648) recensie .

(Afbeelding tegoed: LG)

LG ZX 8K OLED

Ongelooflijke 8K OLED

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:77, 88 inch Schermtype:JE BENT Vernieuwingsfrequentie:120 Hz Poorten:4 HDMI 2.1, 3 USB Maat:67,6 x 38,7 x 1,3 inch Gewicht:93,9 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Uitzicht op Hughes Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Geweldig OLED-scherm levert verbluffende beelden+Uitstekende gaming-ondersteuning+Volledige HDMI 2.1-connectiviteit
Redenen om te vermijden
-Absurd duur

Als u een werkelijk voortreffelijke tv-kijkervaring wilt, zal de combinatie van acht zorgresolutie en OLED-beeldschermtechnologie onweerstaanbaar zijn. Het is ook ongelooflijk duur, maar de LG ZX biedt met geen enkele andere 8K-tv, met grote 77 en 88-inch OLED-schermen die de onberispelijke kwaliteit van OLED bieden, met zijn achtergrondverlichting per pixel, echt zwart en rijke kleuren, allemaal het verbazingwekkende detail dat alleen 8K-resolutie kan bieden.

Het grotere 88-inch model heeft een eigen vloerstandaard met geïntegreerd luidsprekersysteem, maar het 77-inch model heeft een meer traditioneel ontwerp. Beide zijn voorzien van LG's eersteklas Alpha 9 Gen-3-processor en LG's uitstekende webOS-platform, maar de echte aantrekkingskracht hier is het scherm. Het is hetzelfde OLED-paneel dat werd gebruikt op de vorige LG Z9 OLED – een van de meest indrukwekkende ooit gemaakt.

Het is ook super duur, met het 77-inch model voor $ 19.999 en het 88-inch model voor maar liefst $ 29.999.

Lees onze LG Z9 88-inch 8K OLED TV Review (hands-on) .

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Samsung QN800A Neo QLED 8K TV

De meest betaalbare 8K-tv

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:65, 75, 85 inch Schermtype:LCD met Quantum Dot en Mini-LED Vernieuwingsfrequentie:120 Hz Poorten:4 HDMI 2.1, 3 USB Maat:56,8 x 32,6 x 0,7 inch Gewicht:50 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij John Lewis Bekijk bij Samsung UK Bekijk op PRC Direct Bekijk alle prijzen (4 gevonden)
Redenen om te kopen:
+QLED- en mini-LED-display+Relatief betaalbare prijs- en maatopties+HDMI 2.1-ondersteuning
Redenen om te vermijden
-Geen Dolby Vision- of Dolby Atmos-ondersteuning-Minder verfijnd ontwerp dan duurdere Samsung 8K-sets

De Samsung QN800A is een stap terug van de meer premium QN900A-serie, waardoor het een van de meest toegankelijke 8K-modellen op de markt is, maar het laat een aantal functies vallen om tegen een meer betaalbare prijs binnen te komen. Samsung gebruikt een zeer dunne (maar beter zichtbare) rand rond het 8K-paneel, stapt naar Object Tracking Sound+ in plaats van Pro en gebruikt Quantum HDR 32x. Dit maakt nog steeds gebruik van dynamische tonemapping voor verbeterde HDR-prestaties, maar niet op hetzelfde niveau als je zou zien op de duurdere QN900A Neo QLED-sets.

Ondanks deze verschillen is de QN800A nog steeds een premium 8K-tv, compleet met Neo QLED die quantum-dot-kleur combineert met mini-LED-achtergrondverlichting, en een handvol AI-gestuurde functies biedt, zoals opschaling, audio-tuning en HDR-toonmapping.

heren fietsschoenen voor peloton

Lees meer over De Neo QLED-tv's van Samsung .

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony Z8H 8K Android TV

Sony's 8K-mededinger

Specificaties:
Beschikbare schermformaten:75, 85 inch Schermtype:LED Vernieuwingsfrequentie:120 Hz Poorten:4 HDMI (1 HDMI 2.1), 3 USB Maat:66,1 x 38,5 x 3,3 inch Gewicht:110 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Geweldig 8K LCD-scherm+Indrukwekkend geluidssysteem+Strak ontwerp
Redenen om te vermijden
-Ontbrekende belangrijke HDMI-ondersteuning

Sony zit ook in de 8K-game en de Sony Z8H 8K Android TV is inderdaad een indrukwekkende tv. De Sony 8K-tv is verkrijgbaar in de formaten 75 en 85 inch en is een nauwkeurig afgesteld lcd-scherm met full array-achtergrondverlichting en meer dan 300 lokale dimzones, waarmee het de beste 4K-tv's van Sony verslaat. Sony's Acoustic Multi-Audio-functie verandert het hele frame van de Z8H in een tweeter voor geluid dat rechtstreeks uit het scherm lijkt te springen.

En hij heeft andere gemakken, zoals ingebouwde far-field-microfoons die werken met de geïntegreerde Google Assistent-mogelijkheden van de tv, waardoor het een gigantische slimme luidspreker is die je als Google Home kunt gebruiken om al je verbonden apparaten te bedienen.

De enige problemen? De Z8H heeft slechts één HDMI 2.1-poort die 8K-video ondersteunt, en hij ondersteunt niet twee van de beste functies die HDMI 2.1 biedt: variabele verversingssnelheid en automatische low-latency-modus voor gaming. Dat is meer dan een teleurstelling voor deze prijs, vooral wanneer andere 8K-sets het beter doen.

Lees onze Sony Z8H 8K TV review (hands-on) .

Wat is 8K resolutie?

8K-resolutie is een afkorting voor een resolutie van 7680 x 4320. Dat komt overeen met vier 4K-panelen, betegeld in een 2x2-opstelling.

Maar de echte magie van 8K is online moeilijk in woorden of afbeeldingen over te brengen. De sprong in resolutie van 4K naar 8K wordt nog vergroot doordat 8K-schermen beduidend groter zijn dan een standaard 4K-tv. U krijgt dus niet alleen ongelooflijke, levensechte detailniveaus, maar vaak ook levensechte afmetingen.

Die combinatie van detail en grootte levert verbazingwekkend realistische beelden op, en het potentieel voor echt meeslepend 8K-entertainment is onmiskenbaar. Bovendien doen tv-fabrikanten het niet goed als het gaat om 8K-tv's. Zelfs de goedkopere 8K-modellen zitten boordevol premiumfuncties, dus u kunt verwachten dat 8K-tv's beschikken over de beste audio-opties en slimme mogelijkheden die beschikbaar zijn.

Hoeveel kosten 8K-tv's?

Met 8K-technologie die nog maar een paar jaar oud is en gigantische tv's vereist met een ultrahoge resolutie die vier keer zo hoog is als 4K, zou het geen verrassing moeten zijn dat 8K-tv's erg duur zijn.

De prijs van 8K-tv's daalt snel, vooral in schermformaten die in het gemiddelde huis passen. Betaalbare 65-inch modellen zijn nu te vinden voor minder dan $ 3.000, waardoor ze betaalbaarder zijn dan sommige premium 4K-sets. Maar grotere formaten kosten meer, tussen $ 3.000 en $ 5.000, en de duurdere modellen verkopen nog steeds voor tienduizenden dollars voor gigantische OLED-schermen en andere premiumfuncties.

Zijn 8K-tv's het waard om te kopen?

Het is waar dat de 8K-resolutie indrukwekkend is, maar we raden aan om nog geen 8K-tv's te kopen. (Hoewel er enkele gevallen zijn waarin een 8K-tv zinvol kan zijn. Lees meer door te lezen waarom ik 8K-tv's niet aanbeveel, maar ik heb net tegen mijn vader gezegd dat hij deze moest kopen.)

Het grootste probleem? Er is geen 8K-content. Er worden geen 8K-films uitgebracht, geen shows die in 8K worden gestreamd, er is geen 8K-versie van Blu-ray en er is heel weinig aan de horizon dat het 8K-formaat zal gebruiken omdat er nog steeds bijna geen 8K-camera's of productietools zijn gemaakt om de hogere resolutie aan te kunnen.

Het is een beetje een kip-en-ei-probleem, aangezien het maken van 8K-content 8K-camera's en schermen vereist, en die technologie is nog maar een paar jaar oud. Het zal nog een tijdje duren voordat 8K-media op een zinvolle manier beschikbaar is. En totdat het zover is, is er geen goede reden om een ​​8K-tv te kopen.

Dat gezegd hebbende, komen we steeds dichter bij het realiseren van 8K. Het HDMI 2.1-formaat is het eerste met de bandbreedte om 8K-content te verwerken – daarvoor waren vroeger vier afzonderlijke HDMI-kabels nodig – en de nieuwste gameconsoles zijn geschikt voor 8K, zelfs als nog geen games van die mogelijkheid profiteren. We zullen 8K-tv's in de gaten houden terwijl de zaken zich ontwikkelen, maar voor nu kun je deze nieuwe technologie veilig doorgeven.


Als je je tv-winkels hebt beperkt op merk, prijsklasse of schermformaat, bekijk dan onze selectie voor de beste tv's in elk.

Beste tv's | Beste 4K-tv's | Beste smart-tv's voor streaming | Beste tv's om te gamen

De beste tv's onder $ 1000 | De beste tv's onder de $ 500

Beste tv-merken | Beste Samsung-tv's | Beste TCL-tv's | Beste LG-tv's | Beste Vizio-tv's | Beste tv's van het jaar | Beste Google TV's | Beste OLED-tv's | Beste QLED-tv's | Beste 8K-tv's | Beste HDMI 2.1-tv | Beste tv's met ATSC 3.0 | Beste tv's met Chromecast

De kleinste smart-tv's | Beste 43-inch tv's | Beste 50-inch tv's | Beste 55-inch tv's | Beste 65-inch tv's | Beste 70-inch tv's | Beste 75-inch tv's | Beste 85-inch tv's

    Meer:Je hebt geen 8K-tv nodig - vraag het me over tien jaar nog eens
  • Ik raad geen 8K-tv's aan, maar ik heb net tegen mijn vader gezegd dat hij deze moet kopen
Verzameling van de beste deals van vandaag Samsung QE65QN900A (2021) Neo... Samsung QN900A Neo QLED 65-inch John Lewis £ 4.999 Visie Bekijk alle prijzenKorting LG OLED77ZX9LA LG ZX 8K-serie Hughes £ 5.999 £ 4.999 Visie Bekijk alle prijzen Samsung 65 QN800A Neo QLED... Samsung QN800A Neo QLED 8K Smart TV Samsung VK £ 2.799 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv