De beste luchtreinigers in 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

Coway

AP-1512 HH Mighty
twee

Blueair

Blauw Puur 211+
3

Blueair

Blauw Puur 411
4

Coway

Airmega 400
5

Austin

Air HealthMate HM-400
6

Honeywell

HPA300
7

Ziet het

LV-H132
8

PureZone

3-in-1 echte HEPA-luchtreiniger
9

IQAir

HealthPro Plus
10

Ikea

Gevoelig
elf

Ziet het

Kern 400S

(Afbeelding tegoed: Coway)

De beste luchtreinigers verwijderen effectief alle pollen, stof en rookdeeltjes uit de lucht. Daarnaast zal een goede luchtreiniger een merkbaar verschil maken voor de lucht die je inademt, en ook voor het deodoriseren van je huis. In het bijzonder de keuken, mocht u een van de beste airfryers of beste instant potten.

Bovendien moet het ontwerp gebruiksvriendelijk, stil en ruimtebesparend zijn voor uw huis. Maar omdat er zoveel verschillende soorten beschikbaar zijn, kan het vaak lastig zijn om te bepalen welke bij uw levensstijl past.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Eigenaren van gezelschapsdieren zullen het vermogen waarderen om huidschilfers van huisdieren snel uit de lucht te filteren, en voor mensen met een allergie kan de beste luchtreiniger de symptomen helpen verlichten en je op je gemak stellen. Als u ook investeert in een van de beste luchtontvochtigers , kan een luchtreiniger de luchtkwaliteit in uw woonomgeving echt verbeteren.

Luchtreinigers zijn sinds de pandemie erg populair geworden. Dit komt omdat sommige luchtreinigers beweren te helpen beschermen tegen het COVID-19-coronavirus door de deeltjes in de lucht die het virus dragen op te vangen, aldus Consumer Reports.

  • Een luchtreiniger kopen? Hier is wat u moet weten
  • Hoe werken luchtreinigers?

Het is echter vermeldenswaard dat volgens de Environmental Protection Agency geen enkele luchtreiniger alle luchtverontreinigende stoffen volledig zal verwijderen en geen vervanging is voor schone buitenlucht. In ieder geval kunnen de beste luchtreinigers zeker verbeteren en een verschil maken voor de kwaliteit van de lucht in huis en eventuele gezondheidsproblemen.

We hebben het onderzoek gedaan en de beste luchtreinigers verzameld om je huis op te frissen.

Black Friday-deals 2021

Black Friday komt eraan en om je tijd te besparen, hebben we de markt afgestruind om op dit moment de beste vroege Black Friday te vinden. Van de beste Black Friday-deals voor apparaten te vroeg Dyson Black Friday-deals , kunt u een mooie aanbieding ophalen. Controleer zoals altijd al onze Black Friday-deals voorafgaand aan het evenement en bespaar serieus geld.

Wat zijn de beste luchtreinigers?

Ons uitgebreide onderzoek vergeleek meer dan 30 merken en na beoordeling van de sterke en zwakke punten van elk, vonden we de beste luchtreinigers voor elk huis.

We raden de Coway AP-1512 HH Mighty aan als de beste luchtreiniger in het algemeen. Het is een sterke presteerder gezien de prijs en biedt een overvloed aan filters, waaronder een HEPA-filter, voorfilter, ionisator en geurfilter. Hij is ook stil in gebruik, wat vooral belangrijk is als je hem 's nachts wilt gebruiken.

Wil je zowel stijl als inhoud, dan is de Blueair Blue Pure 211+ het overwegen waard. Het is verkrijgbaar in een reeks kleuren, waaronder roze, blauw en geel, dus het maakt echt een statement. Deze luchtreiniger is krachtig, maar is weliswaar luid, dus misschien niet een voor de slaapkamer 's nachts. Het heeft ook geen HEPA-filter, maar BlueAir beweert dat de filters net zo effectief zijn. Consumer Reports merkte ook op dat dit model een van de beste was om COVID-19-druppeltjes in de lucht op te vangen.

Als je met een beperkt budget winkelt, dan zijn de Levoit LV-H132 of de Blueair Blue Pure 411 je beste opties. Beide zijn betaalbaar, maar zullen een verschil maken voor de kwaliteit van uw lucht. De nieuwe Förnuftig-luchtreiniger van IKEA is ook de moeite van het bekijken waard. Hoewel het mogelijk is dat u er meer dan één moet kopen om vergelijkbare resultaten als onze winnaar te zien.

De beste luchtreiniger die je vandaag kunt kopen

(Afbeelding tegoed: Coway)

1. Coway AP-1512 HH Mighty

De beste luchtreiniger in het algemeen

Specificaties:
Kamer grootte:361 vierkante voet Filters:True HEPA + wasbare voorfilter + geurfilter + bipolaire ion filter CADR (rook / stof / pollen):223 cfm/246 cfm/240 cfm snelheden:Drie Garantie:Drie jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Amazon 4 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Hoge CADR-classificatie gezien de grootte+Compact en onopvallend ontwerp+Handige eco-instelling
Redenen om te vermijden
-Maakt lawaai als je de hogere snelheden gebruikt

De Coway AP-1512 HH Mighty wordt consequent gerangschikt onder de beste luchtreinigers op de markt - en terecht. Het is ook een van de snelst uitverkochte online- en fysieke winkels.

Het is redelijk geprijsd voor hoe goed het werkt en het heeft de meeste functies die we zouden willen in een luchtreiniger, waaronder een programmeerbare timer, vier ventilatorsnelheden en een filterindicatielampje. Als gevolg hiervan is het momenteel een beetje moeilijk om op voorraad te vinden.

Vervangingsfilters zijn redelijk goedkoop en de energiekosten zijn relatief laag, wat de Coway tot een van de goedkoopste luchtreinigers van zijn kaliber maakt om jaar na jaar te onderhouden.

Ten slotte is de Coway AP-1512 HH Mighty is gemakkelijk op de ogen. Het wordt geleverd in strak zwart of wit en is relatief compact in vergelijking met veel andere luchtreinigers met vergelijkbare prestaties, dus het verdwijnt gewoon in een hoekje.

De Coway Mighty is een van de weinige luchtreinigers die we hebben overwogen die een ioniserende functie heeft. De effectiviteit en veiligheid van ionenfilters is twijfelachtig (vanwege mogelijke ozonproductie), maar je kunt deze functie gewoon uitzetten. We hebben ook gemerkt dat de ruisclassificatie behoorlijk luid wordt op de hogere instellingen, tot 53,8 dB, iets om op te letten.

ik bel 12 max pro

(Afbeelding tegoed: Blueair)

2. Blueair Blue Pure 211+

De meest aantrekkelijke beste luchtreiniger

Specificaties:
Kamer grootte:540 vierkante voet Filters:HEPASilent-filter + wasbaar voorfilter CADR (rook / stof / pollen):350 cfm snelheden:Drie Geluidsniveau:31-56 dB Garantie:Een jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Selfridges Controleer Amazon 920 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Uitzonderlijke prestaties op de hoogste snelheid+Leuke kleuropties
Redenen om te vermijden
-Luid in bedrijf, zelfs op lage snelheid-Duurder vooraf en na verloop van tijd dan concurrerende modellen

De Blue Pure 211+ wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn solide prestaties bij het verwijderen van stof, rook en pollen uit de kamerlucht.

De filters van Blueair zijn niet echt HEPA-gecertificeerd, maar ze zijn nog steeds effectief. Ze werken door deeltjes een elektrische lading te geven, waardoor die deeltjes aan filtervezels blijven kleven.

Het Blue 211+ voorfilter is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, van oogverblindend geel tot ingehouden grijs, zodat u de look voor uw ruimte kunt aanpassen. De machine heeft ook een filterindicatielampje om je te laten weten wanneer het tijd is om je hoofdfilter te vervangen.

Mogelijke nadelen van de Blue Pure 211+ zijn onder meer meer geluid bij lagere snelheden in vergelijking met vergelijkbare machines en relatief hoge aanschaf- en onderhoudskosten. Het trekt bijvoorbeeld meer vermogen dan de Coway bij vergelijkbare snelheden (hoewel het meer lucht verplaatst) en het is een beetje luider en duurder (zowel vooraf als na verloop van tijd).

(Afbeelding tegoed: Blueair)

3. Blueair Blue Pure 411

De beste luchtreiniger voor kleine ruimtes

Specificaties:
Kamer grootte:161 vierkante voet Filters:HEPASilent-filter + wasbaar voorfilter CADR (rook / stof / pollen):105 cfm/120 cfm/120 cfm snelheden:Drie Geluidsniveau:17–46 dB Garantie:Een jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op very.co.uk Bekijk op AO.com Prime Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (11 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Energiezuinig+Betaalbaar+Geweldig voor compacte ruimtes+Erg stil
Redenen om te vermijden
-Klein ontwerp met beperkt bereik-Niet ideaal voor eigenaren van gezelschapsdieren

De Blue Pure 411 is net als de veel kleinere broer of zus van de 211+. Het maakt gebruik van vergelijkbare filtertechnologie en functies en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Waar de Blue Pure 411 opvalt, is prijs en efficiëntie. De luchtreiniger is goedkoop in aanschaf (iets meer dan $ 100) en onderhoud (ongeveer $ 20 per jaar voor vervangende filters), en hij verbruikt aanzienlijk minder energie dan de meeste andere luchtreinigers die we hebben onderzocht. De machine is ook klein en stil, waardoor het een geweldige keuze is voor je slaapkamer. Bovendien is het compacte formaat ideaal voor kleinere ruimtes of appartementen.

Het enige om in gedachten te houden is dat als u van plan bent uw luchtreiniger van kamer naar kamer te verplaatsen, de Blue Pure 411 niet erg effectief zal zijn in grotere ruimtes. Dit vangt ook geen huidschilfers of pluisjes van huisdieren, dus niet ideaal voor eigenaren van gezelschapsdieren.

(Afbeelding tegoed: Conway)

4. Coway Airmega 400

De beste luchtreiniger voor grote ruimtes

Specificaties:
Kamer grootte:1.560 vierkante voet (maximaal) Filters:Dubbel echt HEPA/koolstoffilter + wasbaar voorfilter CADR (rook / stof / pollen):350 cfm snelheden:vier Geluidsniveau:22–52 dB Garantie:Vijf jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Hoogwaardige dubbele filters+AESTHETISCH aangenaam+Ideaal voor grotere kamers+Handige vervuilingssensor+Super stil
Redenen om te vermijden
-Duur-Niet ideaal voor kleine ruimtes

Coway's Airmega 400 is een goed presterende luchtreiniger voor een hoge prijs, maar recensenten zijn het er over het algemeen over eens dat dit de moeite waard is. De Airmega 400 heeft een dubbel koolstof + echt HEPA-filter, waardoor hij de lucht in een grote ruimte in een korte periode effectiever kan reinigen dan andere machines.

Coway beweert dat de Airmega 400 goed is voor het filteren van kamers tot 1.560 vierkante voet, maar je zult waarschijnlijk betere prestaties krijgen in kamers die half zo groot zijn. Als je de luchtreiniger in een ruimte tot de maximaal aanbevolen grootte plaatst, ververst hij twee of minder luchtverversingen per uur. Daarnaast heeft hij vijf ventilatorstanden die superstil zijn en een felgekleurde led-ring die aangeeft hoe vuil je lucht is.

Houd er rekening mee dat dit vanwege zijn formaat mogelijk niet geschikt is voor kleine ruimtes of kamers. De Airmega 400 is echter groot maar strak en heeft handige functies zoals een programmeerbare timer en een schermuitschakeling om verstoring tijdens de slaap tot een minimum te beperken. Er is ook een 'slimme' versie (de Airmega 400S) die je kunt integreren met een Alexa-apparaat of een mobiele app.

Net als zijn kleinere neef, de Coway AP-1512 HH Mighty, was de Airemega 400 de laatste keer dat we keken overal niet op voorraad. Hopelijk is hij snel weer beschikbaar.

top familiefilms op netflix

(Afbeelding tegoed: Austin)

5. Austin Air HealthMate HM-400

De langstlevende filters

Specificaties:
Kamer grootte:938 vierkante voet Filters:True HEPA + groot voorfilter + medium voorfilter + koolstoffilter CADR (rook / stof / pollen):Nvt snelheden:Drie Geluidsniveau:39,8–64,5 dB Garantie:Vijf jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Lange levensduur van het filter+Effectief voor geur- en chemische gevoeligheden+Ideaal voor eigenaren van gezelschapsdieren+Geweldig voor mensen met allergieën
Redenen om te vermijden
-Duur-Luid-Vervangende filters zijn duur-Zeer groot voor kleine ruimtes

Het belangrijkste verkoopargument van de Austin Air Healthmate HM-400 zijn de hoogwaardige en duurzame filters, die alles aankunnen, van schimmel en huidschilfers van huisdieren tot gas en chemische verontreinigingen.

Het is niet CADR-getest, maar het krijgt hoge cijfers van recensenten voor het filteren vluchtige organische stoffen (VOS) die uit huishoudelijke producten zoals verf, pesticiden en luchtverfrissers komen, beter dan de meeste andere machines op de markt. Bovendien rapporteerden veel gebruikers met extreme allergieën een significante vermindering van hun symptomen.

Behalve dat ze effectief zijn, gaan Healthmate HM-400-filters tot vijf jaar mee. In die tijd kunt u het voorfilter ook periodiek stofzuigen of reinigen.

Kritiek op de Healthmate HM-400 omvat een vrij tijdrovend filtervervangingsproces, dat ook duur is. Naast de luidruchtige gemiddelde en hoge ventilatorsnelheden, heeft het apparaat geen enkele basisfuncties (zoals een programmeerbare timer of filterindicatielampje) die je zou verwachten, zelfs voor een lagere prijs, en het is behoorlijk energieverslindend.

Hoewel de Healthmate HM-400 prijzig is, is het een goede optie als je je zorgen maakt over chemicaliën en geuren of als je last hebt van extreme allergieën.

(Afbeelding tegoed: Honeywell)

6. Honeywell HPA300

Een voordelige keuze onder luchtreinigers

Specificaties:
Kamer grootte:465 vierkante voet Filters:True HEPA + wegwerpvoorfilter CADR (rook / stof / pollen):300 cfm/320 cfm/300 cfm snelheden:vier Garantie:Vijf jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Draagbaar en gemakkelijk te gebruiken+Stil bij lage snelheden; relatief stil op hoge stand+Duurzaam en goed gebouwd+Effectief voor allergenen
Redenen om te vermijden
-Duurder dan sommige vergelijkbare eenheden-Aanzienlijke onderhoudsvereisten-Vervangende filters zijn duur-Erg groot dus niet ideaal voor kleine ruimtes

Honeywell-luchtreinigers krijgen over de hele linie goede recensies en de HPA300 is een goede eenheid voor een redelijk redelijke prijs.

iphone se zwarte vrijdag 2016

Het heeft een van de hoogste CADR-classificaties voor rook, stof en pollen van de units die we aanbevelen, en het kan iets grotere kamers effectief filteren. Het heeft ook vier snelheden (vergeleken met drie op de meeste units), een programmeerbare timer en instelbare lampjes op het bedieningspaneel. Klanten met ernstige allergieën hebben deze luchtreiniger aanbevolen, terwijl anderen hebben vermeld hoe stil hij is bij hogere snelheden dan sommige andere apparaten.

De HPA300 is gebouwd om lang mee te gaan en is gemakkelijk draagbaar, zodat u hem gemakkelijk tussen kamers kunt verplaatsen. Waar de Honeywell HPA300 tekort zou kunnen komen, zijn de vereisten voor filtervervanging en onderhoud. Zowel het echte HEPA-filter als het voorfilter zijn wegwerpbaar en moeten elke zes tot twaalf maanden worden vervangen. Het HEPA-filter bestaat eigenlijk uit drie filters waarvan recensenten zeiden dat het lastig kan zijn om ze precies op de juiste plek te krijgen, en dat ze kostbaar kunnen zijn.

(Afbeelding tegoed: Levit)

7. Levoit LV-H132

De beste luchtreiniger voor zeer krappe budgetten

Specificaties:
Kamer grootte:129 vierkante voet Filters:True HEPA + wegwerpvoorfilter + koolstoffilter CADR (rook / stof / pollen):110 cfm snelheden:Drie Geluidsniveau:maximaal 50 dB Garantie:Twee jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Fatsoenlijke prestaties voor de prijs+Klein en draagbaar+Geweldig voor compacte ruimtes+Gemakkelijk te gebruiken+Handig nachtlampje
Redenen om te vermijden
-Luid-Minimale functies-Filters moeten vaak worden vervangen

De Levoit LV-H132 is een Amazon-bestseller en de meest budgetvriendelijke luchtreiniger op onze lijst. Recensenten zeiden dat het goed werk doet voor de prijs, vooral met geurtjes van huisdieren. Het is ook een gestroomlijnde machine die lichtgewicht, compact en draagbaar is, zodat u hem gemakkelijk door uw huis kunt verplaatsen.

Voor deze prijs kun je geen toeters en bellen verwachten - en de Levoit LV-H132 heeft er geen. Er is geen programmeerbare timer en het filterindicatielampje van het apparaat herinnert u eraan om uw filters te controleren, maar vertelt u niet wanneer het tijd is om ze daadwerkelijk te vervangen.

Je moet alle drie de filters om de zes maanden tot een jaar weggooien, omdat het voorfilter niet wasbaar is. Maar twee vervangende sets kosten u slechts $ 30.

Recensenten melden dat de Levoit LV-H132 behoorlijk luid is op hogere instellingen, dus gevoelige slapers kunnen moeite hebben om dit apparaat in hun slaapkamers te gebruiken. De knoppen zijn naar verluidt ook kieskeurig - ze kunnen blijven hangen, bevriezen of helemaal niet meer werken.

Als u op zoek bent naar een goedkope luchtreiniger - of meerdere machines wilt om meerdere slaapkamers in uw huis te bedekken - is de Levoit LV-H132 een goede eenheid om mee te beginnen. Maar eerlijk gezegd is het waarschijnlijk de moeite waard om wat meer uit te geven voor een beter apparaat (zoals de Blue Pure 411) dan om een ​​compromis te sluiten met de Levoit.

(Afbeelding tegoed: PureZone)

8. PureZone 3-in-1 echte HEPA-luchtreiniger

De beste luchtreiniger voor kinderdagverblijven en slaapkamers

Specificaties:
Kamer grootte:200 vierkante voet Filters:True HEPA + wegwerpvoorfilter + koolstoffilter + UV-C-lamp CADR (rook / stof / pollen):80 snelheden:Drie Geluidsniveau:30-50 dB Garantie:Vijf jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Relatief stil+Aantrekkelijk ontwerp+Budgetvriendelijk+Rustig+Gemakkelijk draagbaar
Redenen om te vermijden
-Minder effectief dan vergelijkbare geprijsde modellen-Alleen voor kleine kamers

De PureZone 3-in-1 True HEPA-luchtreiniger is een ander populair (en budgetvriendelijk) model onder klanten. Het is klein, strak en onopvallend, wat het een goede keuze maakt voor mensen die om esthetiek en fatsoenlijke prestaties geven. Bovendien is het ideaal voor kleinere kamers of compacte ruimtes.

Wat de PureZone 3-in-1 onderscheidt, is de stille werking. Het is zacht op lagere instellingen en heeft een automatische timer die het apparaat kan uitschakelen terwijl je slaapt. Dit maakt het een goede optie voor slaapkamers en babykamers waar geluid en lichthinder belangrijk zijn. Het apparaat wordt geleverd met een garantie van vijf jaar, langer dan andere machines tegen vergelijkbare prijzen.

De PureZone 3-in-1 heeft een van de laagste CADR-classificaties van de apparaten op deze lijst (80 cfm) en heeft naar verluidt een zwakke ventilator die hem beperkt tot kleine ruimtes, maar recensenten zeggen dat hij effectief is in het filteren van de meest voorkomende luchtdeeltjes.

(Afbeelding tegoed: IQAir)

9. IQAir HealthPro Plus

De beste luchtreiniger voor mensen met allergieën

Specificaties:
Kamer grootte:1.125 vierkante voet Filters:HyperHEPA + disposable voorfilter + V5-cell gas- & geurfilter CADR (rook / stof / pollen):Nvt snelheden:Zes Garantie:10 jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon $ 899 bij iQAir
Redenen om te kopen:
+Individueel geteste eenheden+Eersteklas garantie+Medische filters+Ideaal voor mensen met allergieën
Redenen om te vermijden
-Duur in aanschaf en onderhoud-Luid op hogere snelheden

Laten we het voor de hand liggend noemen: de IQAir HealthPro Plus is duur. Met ongeveer $ 900 is het meerdere keren de prijs van veel andere keuzes op onze lijst.

Maar als je serieus bezig bent met luchtzuivering, is deze machine het overwegen waard. Het maakt gebruik van HyperHEPA-filters, die naar verluidt deeltjes vasthouden met een snelheid die 100 keer hoger is dan standaard HEPA-filters, evenals een secundair filter voor geuren en gassen.

De IQAir HealthPro Plus bestrijkt ook een enorm gebied (1125 vierkante voet) met twee luchtverversingen per uur, en kan er zes per uur doen in een kleinere kamer. Bovendien heeft hij zes snelheden, programmeeropties, filterindicatoren en een afstandsbediening.

Deze luchtreiniger is een bestseller en wordt hoog gewaardeerd door experts van de Allergy Buyers Club, vooral voor mensen met allergieën of andere speciale gezondheidsproblemen die worden beïnvloed door de luchtkwaliteit. Hoewel het niet CADR-geclassificeerd is, test IQAir elke eenheid afzonderlijk en biedt het een garantie van 10 jaar, het dubbele van de tijd van elk ander apparaat dat we aanbevelen.

Hoewel de IQAir HealthPro Plus groter, luider en duurder is dan de meeste luchtreinigers, zeggen recensenten dat het de verlichting kan bieden die mensen met astma, allergieën en ademhalingsproblemen zoeken.

(Afbeelding tegoed: IKEA)

10. IKEA Verstandig

De goedkoopste luchtreiniger die we hebben gezien

Specificaties:
Kamer grootte:108 vierkante voet Filters:HEPA-achtig, actieve kool & voorfilter CADR:70 cfm snelheden:Drie Geluidsniveau:29-60 dB Garantie:Vijf jaarDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bezoek site
Redenen om te kopen:
+Zeer betaalbaar+Klein en licht+Aantrekkelijk ontwerp+draagbaar+Eenvoudig te monteren en te gebruiken
Redenen om te vermijden
-Niet veel kracht-Het beste voor alleen de kleinste kamers-Papieren filters kunnen moeilijk te vinden zijn-Kan luid worden

IKEA betrad de luchtzuiveringsarena in april 2021 met de Förnuftig, een zeer goedkoop en zeer aantrekkelijk model dat eruitziet als een Deens-moderne luidspreker. De Förnuftig is zo licht (minder dan 8 pond) en klein (12 x 18 inch) dat je hem zelfs aan de muur kunt hangen.

ipad pro black friday-uitverkoop

Zelfs de operationele kosten zijn laag. De Förnuftig wordt geleverd met een HEPA-achtig filter voor kleine deeltjes - vervangende filters kosten $ 5,49 per stuk - en er is een optioneel actief koolfilter voor geuren en VOC's dat $ 9,99 kost. U kijkt naar een totale jaarlijkse uitgave van minder dan $ 50.

Nu voor de keerzijde. Een enkele Förnuftig kan alleen de kleinste kamers aan, die van 108 vierkante meter of minder. Het heeft een top CADR van 70 cfm, wat nauwelijks voldoet aan de EPA-minimumaanbevelingen en het laagste is dat we hebben gezien. En bij 60 dB voor de hoogste ventilatorsnelheid - degene die de maximale CADR levert - kan het een beetje luid worden.

Je zou in theorie gewoon twee of drie eenheden kunnen krijgen, ze door het huis kunnen hangen en kijken hoe je ze leuk vindt. Over het algemeen kan de Förnuftig niet echt met de beste luchtreinigers omgaan - maar voor deze prijzen hoeft dat misschien niet.

Krediet: Levoit/Arovast

11. Levoit Core 400S

Een slanke, slimme luchtreiniger met weinig nadelen

Specificaties:
Kamer grootte:400 vierkante voet Filters:True HEPA + wasbaar voorfilter + koolstoffilter CADR:260 CFM snelheden:Vijf (incl. Slaapmodus) Geluidsniveau:24-52 dB Garantie:Eén jaar, verlengd tot twee jaar als u zich binnen 14 dagen na aankoop registreertDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Strak en futuristisch ontwerp+Rijke functieset+Eenvoudig op te zetten en te vervoeren+Smart ingeschakeld
Redenen om te vermijden
-De hoogste ventilatorsnelheid kan luid worden-

De Levoit Core 400S is een van de aantrekkelijkste luchtreinigers die we zijn tegengekomen, en het brede assortiment aan functies en de redelijke prijs (ongeveer $ 200) maken het een waardige mededinger onder modellen in het bereik van 400 vierkante meter. Als de robot EVE uit de film 'Wall-E' een luchtreiniger zou kunnen zijn, dan zou ze er zo uitzien.

De witte cilindrische unit heeft een zwarte ventilatieopening aan de bovenkant waardoor de lucht stroomt, rondom een ​​rond bedieningspaneel. In het midden van het bedieningspaneel bevindt zich een digitale uitlezing die u vertelt hoe schoon uw lucht is, gemeten aan de hand van het aantal deeltjes van 2,5 micrometer of kleiner per kubieke meter. Als het heel goed is, is een ring van LED's blauw; bij afnemende luchtkwaliteit worden de leds groen, oranje of rood.

Omdat de Levoit Core 400S je luchtkwaliteit test, kan hij automatisch de ventilatorsnelheid aanpassen. Hoewel dit werd geprezen om zijn superieure filtratieprestaties, hebben anderen gezegd dat het geen sterke geuren kan verwijderen.

De Wi-Fi-compatibele unit kan worden bediend via een smartphone-app waarmee u de ventilatorsnelheden kunt wijzigen of een timer of een schema kunt instellen, zowel thuis als op afstand. Het is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

Hoe kies je de beste luchtreiniger voor jou?

Er zijn tientallen luchtreinigers op de markt en het kan moeilijk zijn om uit te zoeken welke de beste luchtreiniger is voor uw huisgrootte, gezondheidsproblemen en prijs. Hier zijn een paar factoren om te overwegen.

De beste luchtreinigers vergeleken

CatalogusprijsKamer grootteFilterCADR (cfm)Geluidsniveau
Coway AP-1512 HH Mighty$ 230361 vierkante voetEchte HEPA233/246/24024,4-53,8 dB
Blueair Blue Pure 211+$ 300540 vierkante ft.HEPASilent35031-56 dB
Blueair Blauw Puur 411$ 120161 vierkante voet.HEPASilent105/120/12017-46 dB
Coway Airmega 400$ 6501.560 vierkante voet.Echte HEPA35022-52 dB
Austin Air HealthMate HM-400$ 595938 vierkante ft.Echte HEPANiet beschikbaar39,8 dB - 64,5 dB
Honeywell HPA300$ 250465 vierkante ft.Echte HEPA300/320/300Niet beschikbaar
Levit LV-H132$ 90129 vierkante ft.Echte HEPA110Tot 50 dB
PureZone 3-in-1 True HEPA-luchtreiniger$ 100200 vierkante voet.Echte HEPA8030-50 dB
IQAir HealthPro Plus$ 9001125 vierkante ft.HyperHEPANiet beschikbaar35-69 dB
IKEA Verstandig$ 55108 vierkante ft.HEPA-achtig7029-60 dB
Levoit Core 400S$ 220400 vierkante meterEchte HEPA26024-52 dB

CADR-classificaties voor luchtreinigers

De effectiviteit van een luchtreiniger kan worden gemeten door de CADR (Clean air afgiftesnelheid). Dit nummer onthult de prestaties afhankelijk van een bepaalde grootte van de kamer. Hoe hoger het getal, hoe beter het is clearing zwevende deeltjes en hoe effectiever is bij het schoonmaken van een grotere ruimte ook.

De cijfers vertalen naar hoeveel kubieke voet lucht de luchtreiniger per minuut kan reinigen. Het standaarddoel is om in 15 minuten de lucht van een volledige kamer te reinigen. Dus, bijvoorbeeld, een kamer van 300 vierkante meter zou een luchtreiniger nodig hebben met een CADR van 200 of zo, ervan uitgaande dat de plafonds 3 meter hoog waren en alle deuren en ramen gesloten waren.

Sommige luchtreinigers worden geleverd met verschillende CADR's voor rook, pollen en stof, zodat u kunt zien waarvoor ze het meest effectief zijn.

Hier zijn de minimale CADR-waarden de Environmental Protection Agency beveelt per kamergrootte aan:

Oppervlakte (sq. ft.)100200300400500600
Minimum CADR (cfm)65130195260325390

Niet elke luchtreiniger is getest met behulp van het CADR-beoordelingssysteem, maar echte beoordelingen kunnen u een idee geven van de effectiviteit van een apparaat als er geen beoordeling beschikbaar is.

is dslr of spiegelloos beter

Typen luchtzuiveringsfilters

Over het algemeen wilt u op zoek naar een luchtreiniger die een echt HEPA-filter (high-efficiency particulate air) gebruikt.

Overheidsinstellingen en professionele groepen, met inbegrip van de EPA en de American Lung Association, raden True HEPA-filters als de standaard voor luchtzuivering. Deze filters val 99,97% van deeltjes die ten minste 0,3 micron zijn.

Sommige apparaten hebben HEPA-filters, die op dezelfde manier werken, maar niet aan dezelfde prestatienormen voldoen. De IQAir HealthPro Plus maakt gebruik van een HyperHEPA-filter, waarvan wordt aangenomen dat het nog kleinere deeltjes opvangt dan een True HEPA-filter.

Je luchtreiniger zal waarschijnlijk ook worden geleverd met een voorfilter (sommige kun je schoonmaken, andere moet je na een paar maanden weggooien) die de grote dingen zoals huisdierenbont en mensenhaar opvangt voordat het het hoofdfilter bereikt.

Sommige apparaten hebben extra filters, zoals koolstof- of koolstoffilters, die de op aardolie gebaseerde gassen opvangen die bekend staan ​​​​als vluchtige organische stoffen (VOS).

Geluidsniveaus luchtreiniger

Het geluidsniveau van de luchtreiniger varieert van bijna stil tot constant zoemen, zoals een AC-eenheid. Afhankelijk van de ventilatorsnelheid die je gebruikt en waar je je luchtreiniger plaatst, heb je misschien liever een stiller apparaat.

Luchtreiniger extra kosten

Velen van ons zijn zich niet bewust van de extra kosten bij het gebruik van een luchtreiniger. Ten eerste moet u rekening houden met de kosten van vervangende filters, daarna is er de energie die nodig is om het apparaat regelmatig van stroom te voorzien. Wat betreft de filtervervanging, zijn sommige modellen uitgerust met filters die jaren mee kunnen gaan, maar die erg duur kunnen zijn om te vervangen. Terwijl andere goedkoper kunnen zijn, maar een vervanging is veel vaker nodig. Om de werkelijke kosten te berekenen, moet u de frequentie van het vervangen van het filter in evenwicht brengen met de kosten per filter. De nieuwe luchtreiniger van OneLife hoeft nooit zijn filter te vervangen als u echt wilt besparen!

Houd ook rekening met het energieverbruik. Enkele van de beste luchtreinigers in onze lijst zijn Energy Star-gecertificeerd en deze zullen over het algemeen geld besparen op de lange termijn. Houd er rekening mee dat verschillende snelheden en instellingen van invloed zijn op het energieverbruik.

Als een luchtreiniger is ontworpen om een ​​grote kamer te bereiken en daarvoor een krachtige ventilator gebruikt, verbruikt hij waarschijnlijk meer energie dan een kleiner model, hoewel de efficiëntie kan variëren. Een instelling die de moeite waard is om op te letten, is een 'Eco-modus' - dit moet besparen op energieverbruik en het product duurzamer maken in gebruik. Als we naar onze lijst kijken, heeft de Blue Pure 411 de minste hoeveelheid energie nodig, maar hij kan maar een kleine ruimte bereiken, dus u moet altijd rekening houden met energieverbruik met dekking.

Extra functies luchtreiniger

Sommige functies zijn meer leuke extra's dan absolute vereisten. Over het algemeen hebben duurdere luchtreinigers meer functies, zoals filterindicatielampjes, dimbare lichten en programmeerbare timers.

Slechts één van de apparaten die we aanbevelen (de IQAir HealthPro Plus) wordt geleverd met een afstandsbediening, maar we zijn er niet van overtuigd dat dit veel waarde toevoegt aan de machine.

Moet ik een slimme luchtreiniger aanschaffen?

Sommige moderne luchtreinigers, zoals de Levoit Core 400S, kun je verbinden met wifi en koppelen aan een app op je smartphone. Hiermee bedien je de luchtreiniger op afstand, bijvoorbeeld het wijzigen van de ventilatorsnelheid of het instellen van een schema. Voor sommige luchtreinigers analyseert de app ook de kwaliteit van de lucht en kun je deze nauwkeuriger controleren.

Dit kan je een veel beter begrip van wat er in je lucht geven en kunt u het effect van de luchtreiniger heeft op het te zien. Met de Dyson luchtreiniger app kan bijvoorbeeld de verschillende deeltjes en vluchtige organische stoffen (VOS) en stikstofdioxide zien. Dit wordt meestal weergegeven in een grafiek vorm, zodat u kunt zien waar er sprake van een toename van een lucht onzuiverheden.

Dit kan een handige functie zijn, vooral als u uw lucht beter wilt begrijpen en wilt weten waar uw allergieën vandaan komen. Het is ook leuk om het bewijs te zien dat de luchtreiniger een verschil maakt.

Sommige apps laten zelfs zien hoe de lucht buiten is, zodat je weet dat je niet weg moet gaan als het aantal pollen hoog is of de luchtkwaliteit in het algemeen laag is.

Hoe we de beste luchtreinigers hebben gekozen

Om onze korte lijst met luchtreinigers ter overweging te maken, hebben we gekeken naar topkeuzes van Wirecutter, Consumer Reports, Allergy Buyers Club en anderen, en hebben we ook de best verkopende en meest beoordeelde modellen op Amazon, Home Depot en Best Buy genoteerd. We hebben onze lijst beperkt tot negen modellen op basis van kenmerken, prijs en andere factoren, waaronder CADR-waarden (Clean Air Delivery Rate) en geluidsniveaus.

Verzameling van de beste deals van vandaag COWAY AP-1512HH Mighty Air ... Coway AP1512HH Amazone £ 198,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Blueair Blauw 411 Luchtreiniger... Blueair Blauw Puur 411 zeer.co.uk £ 129,99 £ 99 Visie Bekijk alle prijzen Blue Pure 211 deeltje en... Blauw Puur 211+ Selfridges £ 60 Visie Bekijk alle prijzen AIRMEGA AP-2015F 400 Slimme... Coway Airmega 400 Amazone £ 896,60 Visie Bekijk alle prijzenKorting LEVOIT Luchtreinigers voor... Levoit Core 400S Amazone £ 259,99 £ 194,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen