De beste Android-antivirus-apps in 2021

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je een Android-gebruiker bent, heb je een van de beste Android-antivirus-apps nodig om je telefoon of tablet te beschermen tegen beschadigde apps en andere soorten malware.

Uw keuzes zijn verre van beperkt. De beste antivirus-apps voor Android bieden niet alleen eersteklas malwaredetectie en -preventie, maar ook een reeks privacy- en antidiefstalfuncties. De meeste hebben een gratis laag en sommige zijn helemaal gratis.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De beste Android-antivirus-apps maken een back-up van uw contacten en andere gegevens, volgen uw telefoon of tablet via GPS, maken een foto van een telefoondief met de camera van het apparaat en gebruiken zelfs uw Wear OS-smartwatch om uw telefoon te lokaliseren.

We hebben de grootste namen in mobiele antivirusbescherming verzameld - Avast, Bitdefender, Kaspersky, Lookout, McAfee, Norton en Google zelf - en hun Android-apps beoordeeld op basis van installatie, interface, bruikbaarheid, extra functies en natuurlijk hun anti- -malware karbonades.

Om de beveiligingsbescherming te meten, hebben we gegevens gebruikt van AV-Test, een onafhankelijk Duits laboratorium dat de meeste grote beveiligings-apps beoordeelt op hun vermogen om malware en andere bedreigingen te detecteren. We hebben ook de Geekbench 4-app gebruikt om de impact van deze apps op de algehele Android-prestaties te meten.

Wat zijn de beste Android-antivirus-apps?

De beste Android-antivirus-app, op basis van onze tests, is Bitdefender Mobile Security ($ 15 per jaar), die bijna onberispelijke malwarebescherming en een breed scala aan functies biedt.

Norton Mobile Security (vanaf $ 15 per jaar) biedt een nog betere bescherming. Helaas heeft Norton de gratis laag van Norton Mobile Security en zijn antidiefstalfuncties om zeep geholpen, dus we kunnen het niet meer zo sterk aanbevelen als vroeger.

Nieuwste Android-waarschuwingen en -bedreigingen

- Je kan zijn fysiek gevolgd met behulp van Bluetooth-signalen van telefoons, laptops en horloges, zeggen onderzoekers.

— Verschillende Android-telefoonmerken verzenden tonnen gebruikersgegevens, zelfs als u deze uitschakelt in het menu Instellingen.

- Android- en iOS-apps volgen en profileren u ongeveer gelijk , aldus Oxford-onderzoekers.

Avast Mobile Security en McAfee Mobile Security bieden veel gratis functies en doen het redelijk goed in malwaredetectietests. Maar de antidiefstal- en oproepblokkeringshulpmiddelen van Avast werkten niet goed, en beide apps vertonen veel advertenties, tenzij u ervoor betaalt om dat niet te doen.

De gratis versie van Kaspersky Mobile Antivirus heeft geen advertenties en de functies voor oproepblokkering en antidiefstal werken goed. De malwarebescherming is erg goed, maar het ontbreekt aan een wifi-netwerkbeveiligingsscanner.

Lookout Security & Antivirus was een van de eerste mobiele antivirus-apps en heeft een aantrekkelijke optie voor identiteitsbescherming. Toch zijn er weinig laboratoriumtestgegevens van derden over de antivirusefficiëntie van Lookout, dus we weten niet echt hoe goed het beschermt tegen malware.

Apple Pay op Apple Watch

De laatste app, Google Play Protect, is geïnstalleerd op elke Android-telefoon waarop Google Play draait. Helaas is het verschrikkelijk in bescherming tegen malware. Gebruik iets anders.

De beste Android-antivirus-apps bieden niet alleen eersteklas malwaredetectie en -preventie, maar ook een reeks privacy- en antidiefstalfuncties. Ze kunnen uw telefoon of tablet volgen via GPS, een foto maken van een telefoondief met de camera van het apparaat en zelfs uw Android Wear-smartwatch gebruiken om uw telefoon te lokaliseren.

Bezoek voor bescherming tegen malware op andere platforms onze pagina's over de beste antivirussoftware en de beste Mac-antivirus .

    Meer:Blijf beschermd met de beste Android VPN-apps

De beste Android-antivirus-app die je kunt krijgen

Bitdefender mobiele beveiliging(Afbeelding tegoed: Bitdefender)

1. Bitdefender mobiele beveiliging

Best betaalde optie

Specificaties:
Prijs per jaar:$ 15; gratis alternatief is een aparte app Minimale Android-ondersteuning:5.0 Lolly Advertenties:Nee Applicatie vergrendeling:Ja Anti diefstal:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bitdefender mobiele beveiliging £ 9,99/jaar Bezoek site bij Bitdefender
Redenen om te kopen:
+Beste bescherming tegen malware+Betaalbare premium-versie+Veel handige functies+Kleine systeemimpact
Redenen om te vermijden
-Dure onbeperkte VPN-optie

De Android-beveiligingsapp van Bitdefender heeft een bijna onberispelijke malwarebescherming, een zeer lichte prestatie-impact, Android Wear-horloge-integratie, een VPN-client en een schadelijke website-blokkering die met de meeste Android-browsers werkt.

Het heeft ook robuuste tools voor privacybescherming, waaronder een app-vergrendeling, een wifi-scanner, antidiefstalfuncties en meldingen van gegevensinbreuken. Een nieuw toegevoegde functie, Scam Alert, markeert mogelijk kwaadaardige links in sms-berichten, berichten-apps en schermmeldingen.

Bitdefender Mobile Security biedt een proefperiode van 14 dagen, maar dit is geen freemium-app. De afzonderlijke Bitdefender Antivirus Free for Android-app (die inderdaad helemaal gratis is) scant alleen op malware.

De ingebouwde VPN-client geeft je slechts 200 MB gratis data per data - net genoeg om je e-mail te checken terwijl je op reis bent. Als u meer gegevens wilt, moet u $ 7 per maand of $ 50 per jaar betalen.

Maar voor $ 15 per jaar is Bitdefender Mobile Security de kosten zeker waard. Het is onze keuze voor de beste Android antivirus app.

Lees ons volledige Bitdefender Mobile Security-beoordeling .

Norton Mobile Security(Afbeelding tegoed: Norton)

2. Norton Mobile Security

Specificaties:
Prijs per jaar:$ 15, $ 50 of $ 105; geen gratis versie meer Minimale Android-ondersteuning:8.0 Oreo Advertenties:Nee Applicatie vergrendeling:Nee Anti diefstal:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Norton Mobile-beveiliging £ 9,99/jaar Bezoek site bij Norton - VK
Redenen om te kopen:
+Vlekkeloze malwaredetectie+App Advisor verslaat de concurrentie+Intuïtief ontwerp
Redenen om te vermijden
-Geen antidiefstalfuncties meer-Geen gratis niveau meer

Norton Mobile Security, ook bekend als Norton 360, biedt de beste malwarebescherming van alle Android-antivirus-apps die we hebben getest. Helaas heeft het geen antidiefstalfuncties meer, noch zijn back-ups van contacten en Link Guard-blokkering voor kwaadaardige links.

Norton heeft ook de gratis laag van Norton Mobile Security gedood, die de beste was van alle Android-antivirus-apps die we onlangs hadden getest. Die is vervangen door een app die alleen voor beveiliging is bedoeld voor één apparaat en die $ 15 per jaar kost.

Voor $ 50 per jaar voegt een middelgroot geprijsde laag genaamd Norton 360 for Mobile onbeperkte VPN-service en 'dark web'-bewaking van uw persoonlijke gegevens toe. Het duurste abonnement, Norton 360 Deluxe, $ 105 per jaar, maakt eigenlijk deel uit van Norton's antivirusprogramma en stelt je in staat tot vijf Android-, Windows-, Mac- of iOS-apparaten te beschermen.

Al deze abonnementen kunnen rechtstreeks worden betaald via de Norton-app, die een gratis proefperiode van 14 dagen heeft.

De killer-functie van Norton is de unieke App Advisor, die apps op uw apparaat controleert op zwaar datagebruik en ongewoon gedrag. Het controleert ook apps in de Google Play Store op beveiligings- en privacyrisico's nog voordat u ze installeert.

Lees ons volledige Norton Mobile Security-beoordeling .

Avast Mobile Security(Afbeelding tegoed: Avast)

3. Avast Mobile Security

Specificaties:
Prijs per jaar:Vrij; $ 20, $ 40 premium-versies Minimale Android-ondersteuning:6.0 Heemst Advertenties:Gratis versie Applicatie vergrendeling:Alleen Premium Anti diefstal:Gedeeltelijk premieDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Avast Mobile Security Bezoek site bij AVAST Software
Redenen om te kopen:
+Voordelige premium-versie+Veel gratis functies
Redenen om te vermijden
-Onbetrouwbare antidiefstalfuncties-Te veel advertenties in gratis versie

Avast Mobile Security & Antivirus is een van de meest complete van de beste Android-antivirus-apps en biedt alles, van een privacyadviseur tot een systeemoptimalisatie tot een aanpasbare zwarte lijst.

Maar hoewel de malwarebescherming van Avast goed is, is hij verre van perfect. Sommige antidiefstalfuncties van Avast werkten niet voor ons, en de functie voor het blokkeren van oproepen werkte helemaal niet. (Het is sindsdien verwijderd.) En de advertenties van de gratis versie en het constante gezeur om te upgraden zijn vervelend en opdringerig.

Die advertenties verdwijnen als u betaalt voor een van de betaalde niveaus van Avast Mobile Security, Premium ($ 2 per maand of $ 20 per jaar) of Ultimate ($ 7 per maand of $ 40 per jaar). Gebruikers van beide betaalde abonnementen krijgen ook extra antidiefstalfuncties, een app-locker en technische ondersteuning.

De ingebouwde client voor Avast's SecureLine VPN is slechts een plaag, en de enige manier om het te gebruiken is om te betalen voor een Ultimate-laag. Aangezien de stand-alone prijs voor SecureLine $ 60 per jaar is, is het geen slechte deal om $ 20 extra te betalen bovenop de premium Android-antiviruslaag voor onbeperkte VPN-gegevens.

Lees ons volledige Beoordeling van Avast Mobile Security .

Kaspersky Mobile AntivirusKrediet: Kaspersky

4. Kaspersky Mobile Antivirus

Specificaties:
Prijs per jaar:Vrij; Premium-versie van $ 20 Minimale Android-ondersteuning:5.0 Lolly Advertenties:Nee Applicatie vergrendeling:Alleen Premium Anti diefstal:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op Mrkeyshop.com
Redenen om te kopen:
+Sterke malwarebescherming+Oproep blokkeren werkt+Geen advertenties in gratis versie
Redenen om te vermijden
-Over het algemeen beperkte functies-Gratis versie scant nieuwe apps niet automatisch

Kaspersky Mobile Antivirus, ook bekend als Kaspersky Internet Security voor Android, biedt bijna perfecte malwarebescherming, een kleine systeemimpact en een oproepblokkering die echt werkt.

Er zijn geen advertenties in de gratis versie en er is niet veel gezeur om te upgraden naar het betaalde abonnement. Gratis gebruikers krijgen oproepfiltering, Android Wear-ondersteuning en een sterke set antidiefstalfuncties, maar je moet elke nieuwe app handmatig scannen.

Betalende gebruikers krijgen automatische scans van nieuwe apps, een app-lock en blokkering van bekende phishing-websites. En daar gaat het om. Er is geen wifi-netwerkscanner en geen van de privacytools die andere Android-antivirus-apps nu bieden.

Als u alleen op zoek bent naar bescherming tegen malware, kunt u niet echt fout gaan met de gratis laag van Kaspersky Mobile Antivirus. Maar hoewel de betaalde versie goedkoop is, voelt hij uitgekleed aan, en je kunt meer krijgen van de concurrerende betaalde app van Bitdefender voor $ 5 minder.

Lees ons volledige Kaspersky Mobile Antivirus-beoordeling .

Lookout-beveiliging en antivirusKrediet: Lookout Mobile Security

5. Lookout-beveiliging en antivirus

Specificaties:
Prijs per jaar:Vrij; $ 30, $ 100 premium-versies Minimale Android-ondersteuning:5.0 Lolly Advertenties:Nee Applicatie vergrendeling:Nee Anti diefstal:Gedeeltelijk premieDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bezoek site
Redenen om te kopen:
+Sterke optie voor identiteitsbescherming+Goede gebruikersinterface
Redenen om te vermijden
-Weinig gratis functies-Niet veel gegevens over malwarebescherming-Zware, langzame scans

Lookout Mobile Security, nu omgedoopt tot Lookout Security and Antivirus of Lookout Personal, was een van de eerste Android-antivirus-apps en lange tijd de beste. Het gebruiksgemak, de duidelijke interface en het gebrek aan advertenties verklaren de aanhoudende populariteit.

Maar de kosten van Lookout kunnen snel oplopen. De gratis laag is kaal; het scant gewoon op malware en lokaliseert verloren telefoons.

De premium-laag rekent $ 30 per jaar, hoewel sommige van zijn functies - het blokkeren van kwaadaardige websites, het scannen van wifi-netwerken - gratis zijn bij andere Android-antivirus-apps. Een onbeperkte VPN en een meldingsservice voor datalekken maken de premium prijs de moeite waard.

Voor $ 100 per jaar is het 'premium plus'-abonnement eigenlijk een redelijk goedkope identiteitsbeschermingsservice die veel van dezelfde voordelen biedt als LifeLock of IdentityForce. Het is misschien wel de moeite waard.

Het probleem is dat Lookout zijn app niet vaak onderwerpt aan laboratoriumevaluaties van derden, dus we weten niet echt hoe goed Lookout beschermt tegen malware. De actieve scans zijn ook traag en zwaar.

Lees ons volledige Lookout Security & Antivirus review .

McAfee Mobile Security(Afbeelding tegoed: McAfee)

6. McAfee Mobile-beveiliging

Specificaties:
Prijs per jaar:Vrij; Premium-versies van $ 30 en $ 80 Minimale Android-ondersteuning:7.0 Nougat Advertenties:Gratis versie Applicatie vergrendeling:Stopgezet Anti diefstal:StopgezetDE BESTE DEALS VAN VANDAAG McAfee Mobile Security voor Android - 1 € 24,99 Bezoek site bij McAfee
Redenen om te kopen:
+Enkele fatsoenlijke gratis functies+VPN als je bereid bent veel te betalen
Redenen om te vermijden
-Te veel advertenties in gratis versie-Prijzige premium niveaus-Zo-zo bescherming tegen malware

Net als Avast biedt McAfee (of bood) een heleboel handige functies, maar de gratis versie staat ook vol met advertenties en upsell-suggesties. De malwarebescherming is behoorlijk, zo niet fantastisch.

In de zomer van 2021, McAfee Mobile Security heeft veel van zijn handigste functies uitgefaseerd , inclusief de functies App Lock, Guest Mode, Anti-Theft, Memory Booster en Storage Cleaner. Het is niet echt duidelijk waarom dit is gedaan, behalve om 'ons productportfolio aan te passen'.

Je krijgt een aantal goede dingen met de gratis versie van McAfee Mobile Security, zoals een manier om het datagebruik van elke app bij te houden en een wifi-beveiligingsscanner.

U krijgt nog meer met de premiumlaag 'Standaard', inclusief een URL-screener, 24/7 technische ondersteuning en geen advertenties meer. Maar het is een beetje prijzig voor $ 30 per jaar, aangezien Bitdefender en Kaspersky je dezelfde functies bieden voor minder geld.

Het best betaalde niveau, 'Plus', kost $ 80 per jaar en geeft je de standaardfuncties plus onbeperkte VPN-toegang, maar alleen voor die ene telefoon of tablet. U kunt een van de beste VPN-services om al uw apparaten voor minder te dekken.

Lees ons volledige McAfee Mobile Security-beoordeling .

Google Play Protect(Afbeelding tegoed: Google)

7. Google Play-beveiliging

Specificaties:
Prijs per jaar:Vrij Minimale Android-ondersteuning:4.4 Kit Kat Advertenties:Nee Applicatie vergrendeling:Ja Anti diefstal:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op CDKeys
Redenen om te kopen:
+Rechtstreeks in Android ingebouwd+Kleine systeemimpact+Goede anti-diefstal tools
Redenen om te vermijden
-Vreselijke bescherming tegen malware-Weinig functies

Google Play Protect is ingebouwd in elk Android-apparaat waarop Google Play draait, en het zou geweldig zijn als het goed zou werken. Helaas is de sombere malwaredetectie van Google Play Protect het sterkst mogelijke argument voor het gebruik van een Android-antivirus-app van derden.

We vonden het leuk dat de interface van Google Play Protect minimaal is, er geen advertenties zijn en de systeemimpact licht is. Sommige van de andere ingebouwde functies van Android, waaronder Find My Device en Chrome Safe Browsing, weerspiegelen wat antivirus-apps van derden daarnaast doen.

beste websitebouwer voor kleine bedrijven

De beste eigenschap van Google Play Protect is dat Google het kan gebruiken om gevaarlijke apps op afstand uit te schakelen. Dit blijft het geval, of u nu antivirussoftware van derden gebruikt of niet. We raden u aan Google Play Protect niet uit te schakelen.

Maar over het algemeen is Google Play Protect verschrikkelijk in het beschermen van u tegen schadelijke apps. Gebruik alstublieft iets anders voor uw eigen bestwil.

Lees ons volledige Google Play Protect-beoordeling .

Beste vergelijkingstabel voor Android-antivirusapps

Avast Mobile SecurityBitdefender mobiele beveiligingGoogle Play ProtectKaspersky Mobile AntivirusLookout-beveiliging en antivirusMcAfee Mobile SecurityNorton Mobile Security voor Android
Prijs per jaarVrij; $ 12; $ 24$ 15VrijVrij; $ 15Vrij; ; $ 100Vrij; ; $ 80$ 30
Minimale Android-ondersteuning5.0 Lolly5.0 Lolly4.4 Kit Kat5.0 Lolly5.0 Lolly7.0 Nougat6.0 Heemst
AdvertentiesGratis versieNeeNeeNeeNeeGratis versieNee
Applicatie vergrendelingAlleen PremiumJaJaAlleen PremiumNeeStopgezetNee
Anti diefstalGedeeltelijk premieJaJaJaGedeeltelijk premieStopgezetNee
App-adviseurJaJaNeeNeeGedeeltelijk premieJaJa
URL-screenerJaJaJaAlleen PremiumAlleen PremiumAlleen PremiumJa
Wi-Fi-scannerJaJaNeeNeeAlleen PremiumJaJa
VPNKosten extraOnbeperkt data kost extraNeeNeeAlleen PremiumKosten extraNee
Draag OS-ondersteuningNeeJaNeeJaNeeJaNee

Waarom u een Android-antivirus-app zou moeten gebruiken

Om uw Android-apparaat veilig te houden, moet u idealiter de software up-to-date houden. Elke nieuwe versie van Android is veiliger dan de vorige, en elke maandelijkse Android-beveiligingsupdate lost nieuw gevonden fouten op.

Maar tenzij je een Google Pixel- of Android One-telefoon hebt, krijg je die updates en upgrades niet meteen. De meeste apparaatfabrikanten hebben tijd nodig om ervoor te zorgen dat wijzigingen in Android hun apparaten of software niet beschadigen.

Die vertragingstijd kan een paar weken zijn, maar ook vele maanden. Erger nog, sommige Android-telefoonmodellen krijgen na twee jaar geen Android OS-upgrades meer, en een paar krijgen helemaal geen maandelijkse beveiligingspatches.

Dat is waar de beste Android-antivirus-apps binnenkomen. Ze stoppen aanvallen die de ingebouwde verdediging van Android proberen te omzeilen, vooral die welke Google heeft gepatcht maar die uw apparaat nog niet heeft (of nooit zal hebben). Ze stoppen ook nieuwe aanvallen die Google Play Protect niet opvangt, zelfs niet op Pixel-telefoons.

Hoe u de beste Android-antivirus-app voor u kiest

Android-antivirus-apps zijn er in drie prijsschema's: volledig gratis, volledig betaald en freemium.

Met Freemium-apps kun je kiezen tussen een beperkte set functies gratis of betalend om een ​​premium-versie te krijgen die je alle mogelijke functies biedt, vergelijkbaar met volledig betaalde apps. Apps die veel gratis functies bieden, kunnen u ook veel advertenties laten zien.

Dergelijke functies kunnen antidiefstalmechanismen zijn, een 'adviseur' om u te helpen bij het onderzoeken en kiezen van apps, een wifi-netwerkbeveiligingsscanner of een app-vergrendeling die een toegangscode vereist om specifieke apps te openen.

Zowel betaalde apps als premium-lagen lopen over het algemeen tussen $ 15 en $ 30 per jaar. Sommige app-makers proberen te beperken hoeveel apparaten u hun premium/betaalde versies kunt installeren. Sommigen tackelen een super-premium-laag die je onbeperkte VPN-service of een identiteitsbeschermingsservice geeft, vaak tegen een redelijk goede prijs.

Maar de belangrijkste factor bij het beslissen welke Android-antivirus-app u moet gebruiken, is bescherming tegen malware.

Norton en Bitdefender leiden in deze categorie en Kaspersky loopt niet ver achter. Avast is goed maar niet geweldig, terwijl de ingebouwde Google Play Protect verschrikkelijk is. We zijn niet zeker van Lookout en 360 Security omdat ze hun apps niet hebben onderworpen aan recente laboratoriumtests.

Hoe we de beste Android-antivirus-apps hebben getest

Om de beveiligingsbescherming van de beste Android-antivirus-apps te meten, hebben we de nieuwste tweemaandelijkse testresultaten gebruikt van AV-TEST , een onafhankelijk laboratorium in Duitsland dat meet hoe goed grote Android-beveiligingsapps zero-day malware en andere bedreigingen detecteren.

Omdat de scores van sommige apps van de ene test tot de andere inconsistent zijn, keken we ook terug naar de resultaten van de afgelopen twee jaar.

We hebben ook enkele resultaten gebruikt van: AV-vergelijkingen , een laboratorium in Oostenrijk dat één keer per jaar bijna alle Android-antivirus-apps in Google Play test, zelfs de apps die niet samenwerken met testlaboratoria. Maar deze tests zijn minder gedetailleerd.

Om de impact te meten die antivirus-apps hebben op de algehele prestaties, hebben we de benchmarking-app Geekbench 4 gebruikt op een Google Pixel 3-telefoon met Android 9.0 Pie. Voor elke app hebben we Geekbench verschillende keren uitgevoerd zonder dat er een AV-app was geïnstalleerd, daarna met een van de review-apps geïnstalleerd en ten slotte tijdens de volledige scan van die app.

We evalueerden ook het aantal en de bruikbaarheid van de functies van elke app, namen nota van welke functies waren gereserveerd voor betaalde gebruikers en beoordeelden de gebruikersinterface en het installatieproces.

Kaspersky-antivirusproducten zijn verbannen uit Amerikaanse overheidsnetwerken. Omdat het bedrijf Russisch is, zou zijn software een onaanvaardbaar risico vormen voor personen en organisaties die betrokken zijn bij de nationale veiligheid en kritieke infrastructuur.

We denken echter dat Kaspersky-software volkomen veilig is voor thuisgebruikers. We hebben geen bewijs gezien om ons van het tegendeel te overtuigen. Onderzoekers van Kaspersky worden gerespecteerd in de antivirusindustrie en het bedrijf heeft zowel Russische als Amerikaanse cyberspionagecampagnes openbaar gemaakt.

Verzameling van de beste deals van vandaag Bitdefender Bitdefender mobiele beveiliging £ 9,99/jaar Visie Norton Norton Mobile-beveiliging £ 9,99/jaar Visie Avast Avast Mobile Security Visie McAfee McAfee Mobile Security voor Android - 1 € 24,99 Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen