Beste Android-opschoningsapps voor het optimaliseren van je telefoon voor 2021

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het maakt niet uit hoeveel digitale nette freak je bent, de beste Android-opschoningsapps zijn essentieel voor je smartphone. Zelfs de meest opgeruimde Android-telefoons kunnen achter de schermen een beetje rommelig worden, dus een schonere app kan je helpen de prestaties van je telefoon aan te passen en te optimaliseren.

Weet u niet zeker waar u de beste Android-opschoner-apps moet zoeken? We hebben je gedekt.  • Dit is wat u moet weten over Android 12
  • De beste Android-apps voor je telefoon
  • Beste Android-telefoons op dit moment
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Of we het nu hebben over cache-cleaners, jagers op ongewenste bestanden, CPU-overkloktools, app-uitschakelingen of taakautomatiseringstools, er zijn genoeg Android-apps die je helpen meer uit je telefoon te halen. Dit zijn onze keuzes voor de beste Android-opschoner-apps.

Wat zijn momenteel de beste Android-opschoner-apps?

Alles-in-één gereedschapskist (gratis)

Krediet: AIO-softwaretechnologie

All-in-One Toolbox is precies dat: een veelzijdige alles-in-één Android-booster-app. AIO Toolbox volgt het model van veel Android-opschoningsapps met een snelle booster met één tik die de cache, achtergrond-apps en geheugen opruimt. Het bevat ook extra's zoals een app-manager, een bestandsbeheerder en een CPU-koeler (die achtergrond-apps doodt om de belasting te verminderen). Een handige 'Easy Swipe' roept een radiaal menu op om snel toegang te krijgen tot hulpprogramma's vanaf uw startscherm of andere apps.

Waar de app een beetje last van heeft, is de organisatie, met tools verdeeld over een verticale feed en meerdere tabbladen. Toch is het zeker de moeite waard om te downloaden als je het meeste uit je Android-telefoon wilt halen.

Alles-in-een-toolbox downloaden: Android

Norton 360: online privacy en beveiliging ($ 29,99 per jaar)

(Afbeelding tegoed: Norton)

Naarmate mobiel computergebruik een steeds groter onderdeel wordt van het dagelijks leven, de vrije tijd en de productiviteit, wordt de beveiliging van mobiele apparaten steeds belangrijker. Norton is een vertrouwde oude naam op het gebied van pc-antivirus, en het is ook vertakt om een ​​van de beste Android-antivirus apps die er zijn.

Norton Mobile Security and Antivirus biedt betrouwbare antivirus- en antimalwarebescherming. Je krijgt ook extra beveiligingstools zoals een App Advisor en Privacy Report die de risico's van je apps inschat. Het is een handige toevoeging aan je Android-hulpprogramma's, zelfs met zijn systeemimpact. Bekijk onze diepgaande look voor meer details.

Norton 360 downloaden: Android

Norton Clean (gratis)

Krediet: NortonMobile

Als u niet op zoek bent naar een uitgebreide mobiele beveiligingssuite, maar in plaats daarvan iets meer wilt in de trant van een eenvoudige systeemreiniger, biedt Norton dat natuurlijk ook met zijn Norton Clean-hulpprogramma.

Norton Clean heeft een opschoner voor ongewenste bestanden die uw cachegeheugen, verouderde APK-bestanden en ander restafval doorwerkt, waardoor opslagruimte en geheugen wordt vrijgemaakt door rommel op te ruimen. Norton Clean bevat ook een app-manager voor het verwijderen van bloatware of ongewenste apps.

Norton Clean downloaden: Android

Bestanden door Google (gratis)

(Afbeelding tegoed: Google)

Waarom zou u zich bij het opschonen van uw Android-telefoon niet tot een vertrouwde bron wenden? Files by Google geeft je meer dan alleen snelle toegang tot foto's, video's en documenten die je op je telefoon hebt opgeslagen. Het helpt u ook bij het opsporen en verwijderen van ongewenste bestanden die uw opslag zouden kunnen verstoppen.

Bestanden belooft ruimte op je telefoon vrij te maken na slechts een paar tikken. Het kan de beschikbare opslagruimte op uw telefoon zelf controleren, evenals op elke microSD-kaart die u hebt geplaatst. Het belangrijkste is dat Bestanden u ultieme controle geeft over wat wordt opgeslagen en wat wordt weggegooid, zodat u niet iets belangrijks verwijdert wanneer u dubbele bestanden, ongebruikte apps en andere ruimtevreters verwijdert.

Bestanden downloaden door Google: Android

Bitdefender mobiele beveiliging en antivirus ($ 14,99 per jaar)

(Afbeelding tegoed: Bitdefender)

Een andere betaalde optie om uw mobiele apparaat te beschermen tegen malware en andere beveiligingsbedreigingen is Bitdefender Mobile Security & Antivirus, onze keuze voor de beste Android-antivirus app.

Bitdefender Mobile biedt eersteklas bescherming tegen malware, waarbij de scanengine betrouwbaar hoog scoort in jaarlijkse tests, terwijl app- en webbescherming automatisch nieuwe apps en bezochte websites scant op mogelijke beveiligingsrisico's. Bitdefender voegt ook een aantal handige extra's toe, zoals een VPN, antidiefstalfuncties, een met pincode of vingerafdruk beveiligde App Locker en een Account Privacy-tool voor het vinden van potentiële bedreigingen met betrekking tot uw e-mailadres.

Bitdefender wordt niet geleverd met een freemium-laag, maar als je onze diepgaande blik op de app bekijkt, zul je zien dat het de prijs zeker waard is.

BitDefender Mobile-beveiliging en antivirus downloaden: Android

Slimme telefoonreiniger (gratis)

Krediet: Systweak-software

Systweak's Smart Phone Cleaner brengt een bekend scala aan tools om net iets meer prestaties te leveren en rommel van je Android-telefoon te verwijderen. De app is bewapend met een junk-cleaner en RAM-booster voor het wissen van geheugen en cache- en ongewenste bestanden.

Met een app-manager en bestandsbeheerder in Cleaner kun je handmatig apps en APK's verwijderen of er een back-up van maken, en je bestandssysteem handmatig beheren. Smart Phone Cleaner wordt ook geleverd met een Battery Saver-tool voor het doden van apps die veel energie verbruiken, evenals een game-booster die bedoeld is om achtergrondprocessen te wissen om gamers meer geheugen te geven.

Download Smart Phone Cleaner: Android

Droid Optimizer (gratis)

Krediet: Ashampoo

Systweak's Smart Phone Cleaner brengt een bekend scala aan tools om net iets meer prestaties te leveren en rommel van je Android-telefoon te verwijderen. De app is bewapend met een junk-cleaner en RAM-booster voor het wissen van geheugen en cache- en ongewenste bestanden.

Met een app-manager en bestandsbeheerder in Cleaner kun je handmatig apps en APK's verwijderen of er een back-up van maken, en je bestandssysteem handmatig beheren. Smart Phone Cleaner wordt ook geleverd met een Battery Saver-tool voor het doden van apps die veel energie verbruiken, evenals een game-booster die bedoeld is om achtergrondprocessen te wissen om gamers meer geheugen te geven.

Download Cleaner voor Android: Android

1Tapreiniger (gratis)

Krediet: Sam Lu

Lego Star Wars-sets 2021

1Tap Cleaner heeft als doel het reinigen van het systeem zo eenvoudig mogelijk te houden: één tik om schoon te maken. Alleen al die eenvoud maakt het een van onze keuzes voor de beste Android-opschoner-app.

De knop voor automatisch opschonen van 1Tap is bedoeld om de cache van ongewenste bestanden en zoekgeschiedenis van je telefoon te wissen, met extra tools beschikbaar om de belgeschiedenis en sms-berichten van je telefoon te wissen, een app-manager en een functie voor het opzoeken van standaard app-associaties voor bestandstypen, zodat je om die instellingen te resetten.

1Tap Cleaner downloaden: Android

CCleaner (gratis)

(Afbeelding tegoed: Piriform)

Piriform's CCleaner is een van de beste pc-onderhoudstools voor Windows-machines, en het is ook mobiel geworden met een Android-app die de perfecte tool is om je te helpen de cruft uit je systeem te verwijderen.

Net als zijn broer of zus op de desktop, is CCleaner voor Android een multifunctioneel schoonmaakhulpmiddel dat uw applicatiecache, downloadmappen, browsergeschiedenis en andere tijdelijke bestanden kan legen; je hebt ook de mogelijkheid om je oproep- en sms-logboek selectief of in bulk op te schonen.

Naast de snelle reinigingservaring, wordt CCleaner ook geleverd met een app-manager, meters voor CPU, RAM en opslag en batterij- en temperatuurtools.

CCleaner downloaden: Android

SD Maid (gratis, $ 3,85 pro-versie)

(Afbeelding tegoed: donkerder maken)

SD Maid biedt een verscheidenheid aan tools om gebruikers te helpen extra schijfruimte vrij te maken en apps te beheren. System Cleaner doorzoekt je opslag- en bestandssysteem om bestanden te vinden die veilig kunnen worden verwijderd, terwijl 'Corpse Finder' is gespecialiseerd in het zoeken naar verdwaalde bestanden die zijn achtergelaten door niet-geïnstalleerde apps. De apps bevatten ook een app-manager en een ingebouwde bestandsbeheerder.

De Pro-versie van SD Maid bevat een App Cleaner die app-caches wist, een dubbele bestandszoeker en een taakplanner voor het automatiseren van uw systeemopschoning.

SD-meid downloaden: Android

Speedtest door Ookla (gratis)

(Afbeelding tegoed: Ookla)

Speedtest van Ookla brengt een van de meest populaire internetsnelheidstestservices rechtstreeks naar uw touchscreen en biedt eenvoudige snelheidstests met één tik, zodat u kunt controleren of u echt de upload- en downloadsnelheden haalt waarvoor u betaalt.

Naast de download-, upload- en ping-tests bevat de Speedtest-app ook extra's zoals het volgen van resultaten en hulpmiddelen voor probleemoplossing, evenals mobiele en LTE-dekkingskaarten op basis van Speedtest-resultaten voor uw gebied. Het is onze favoriete app wanneer we LTE- en 5G-netwerksnelheden testen.

Download Speedtest van Ookla: Android

Nova Launcher (gratis)

Krediet: TeslaCoil-software

Een ander element dat uw Android-telefoon zou kunnen vertragen, is het aangepaste opstartprogramma dat de telefoonmaker heeft geïnstalleerd. Als je alle extra's en doodads afleidend vindt - of erger nog, als je merkt dat ze je telefoon echt vertragen - overweeg dan om een ​​aanpasbaar Android-opstartprogramma zoals Nova Launcher te kopen.

Snel, strak en zeer aanpasbaar, Nova Launcher is een van de beste moderne Android launcher-apps. Nova balanceert uitgebreide uiterlijk- en hulpprogramma-aanpassingen met een minimale prestatie-impact, zodat u uw startscherm precies goed kunt instellen zonder de prestaties te vertragen. Er zijn veel opties om door te werken, van kleurthema's tot pictogrampakketten, schuifbare docks tot app-ladeaanpassingen, mapinstellingen en oneindig scrollen.

Nova Launcher downloaden: Android

Magie (gratis)

Krediet: Magic Manager

Als u bereid bent uw garantie ongeldig te maken (en het risico loopt uw ​​mobiele apparaat vast te maken of te beschadigen), kunt u een handig hulpprogramma krijgen door uw Android-apparaat te rooten. Magisk is een app waarmee je een systeemloze root van je telefoon kunt maken, waardoor je toegang hebt tot superuser-machtigingen zonder je systeempartitie te wijzigen, zoals je zou moeten doen met traditionele rootmethoden.

Dit heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om OTA-updates voor uw besturingssysteem te blijven ontvangen en het gemakkelijk voor u te maken om selectief de geroote status van uw apparaat te verbergen voor apps die de SafetyNet-functie van Android gebruiken om een ​​geroot apparaat te detecteren. (Deze omvatten Netflix en veel bank-apps.) Het is in feite het beste van twee werelden, hoewel rooten zoals gewoonlijk een bepaald risico met zich meebrengt en de garantie van uw apparaat ongeldig maakt.

Magie downloaden: Android

Tassen ($ 2,99)

(Afbeelding tegoed: joaomgcd)

beste deal op paarse matras

Android beschikt ook over krachtige apps die triviale of repetitieve taken kunnen automatiseren op basis van verschillende triggers. Een van de bekendste hiervan is Tasker, een veelzijdige app voor taakautomatisering voor Android-telefoons waarmee je je eigen automatische taakscripts kunt maken.

Van het automatisch uitschakelen van je telefoon op het werk, het doden van je mobiele data wanneer je thuiskomt of het opstarten van je muziek-app wanneer je je koptelefoon aansluit, er zijn zoveel mogelijke toepassingen voor Tasker dat het dwaasheid zou zijn om ze allemaal te beschrijven.

Hoewel Tasker prima werkt, zelfs zonder root-toegang, kun je door het op een geroote telefoon te installeren nog meer aangepaste taakopties gebruiken. U kunt zelfs enkele van deze automatische scripts gebruiken en deze in app-indeling publiceren met de Tasker App Factory-add-on.

Tassen downloaden: Android

IFTTT (gratis)

(Afbeelding tegoed: IFTTT)

Terwijl Tasker uitblinkt in hardware- en softwareautomatisering op een lager niveau, richt IFTTT zich op internet- en app-automatisering op basis van verschillende triggers. Met de app kunnen gebruikers aangepaste 'recepten' of taken maken die zijn opgebouwd rond de structuur 'Als dit, dan dat' (waar de app zijn naam aan ontleent).

U kunt bijvoorbeeld automatisch de recente spelscore van uw favoriete team ontvangen zodra ESPN deze plaatst. IFTTT maakt gebruik van een breed scala aan triggers en acties, variërend van websites, apps en zelfs andere apparaten en randapparatuur. U kunt zelfs bladeren door de trending en aanbevolen recepten van andere mensen, evenals door themacollecties en favorieten aller tijden die u kunt installeren of wijzigen.

IFTTT downloaden: Android

3c Toolbox (root vereist) (gratis)

(Afbeelding tegoed: 3C)

3c Toolbox, voorheen bekend als Android Tuner, biedt gebruikers een groot aantal diagnostische en tweak-tools die slimme gebruikers kunnen gebruiken om de gezondheid van hun systeem te verbeteren.

De toolbox bevat een taakbeheerder; je kunt ook een back-up maken van APK's of deze herstellen, de CPU-gouverneur controleren of systeeminstellingen aanpassen, zoals de grootte van de SD-cache. Er is ook een schat aan diagnostische gegevens om te bekijken. Zoals met elke app die sleutelt aan systeeminstellingen, moet u voorzichtig zijn met waar u aan sleutelt in 3c Toolbox en uw onderzoek doen voordat u iets verandert.

3c Toolbox downloaden: Android

Vergroenen (gratis)

Krediet: Oasis Feng

Greenify plaatst in feite een app op je Android-telefoon in een slaapstand, waar het geen toegang kan krijgen tot systeembronnen of bandbreedte of achtergrondprocessen kan uitvoeren. Met Greenify kunt u een app echter normaal op de voorgrond uitvoeren wanneer u deze expliciet selecteert zonder extra gedoe.

Als je geheugen- of batterijvreters hebt die bronnen op de achtergrond blijven leegmaken, doe dan geen moeite met een taakmoordenaar als je het gewoon kunt vergroenen. Doe dat gewoon niet met je wekker of berichten-app, tenzij je wilt dat ze niet meer werken.

Greenify downloaden: Android

De beste pixel 5a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur52minuten05droog Google Pixel 5a Google winkel $ 449 Weergave Google Pixel 5a met 5G Google winkel $ 449,99 Weergave Korting Google Pixel 5A 5G 128GB 6GB... Amazone $ 520,76 $ 479,34 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen