Beste goedkope HDMI-switchers in 2021

(Afbeelding tegoed: winnen)

Het vinden van de beste goedkope HDMI-switcher kan overweldigend zijn. Er zijn duizenden verschillende modellen, waarvan de meeste klonen van andere producten zijn. Dit is nog ingewikkelder omdat er maar heel weinig HDMI-switchers van het 'naammerk' zijn, en de meeste daarvan zijn rebadges van generieke apparaten die tegen een premie worden verkocht.

We hebben het kaf doorgesneden door enkele van de beste goedkope HDMI-schakelaars te testen die nu beschikbaar zijn. U zult de merken niet herkennen - we weten dat we ze niet kenden - maar elk van deze klaart de klus. Sommige van deze bieden zelfs ondersteuning voor 4K @ 60Hz, wat het beste is dat je op dit moment uit een switch op de markt kunt halen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Een ding om op te merken is dat je dezelfde schakelaars hieronder ziet onder honderden verschillende aanbiedingen online. Dit zijn meestal whitelabel-producten die in bulk worden gekocht door wederverkopers die er vervolgens een merk op plakken. Dus dezelfde switch kan een vermelding hebben die zegt dat hij is gemaakt door 'SGEYR' en een andere door 'SkycropHD', maar ze zijn hetzelfde.

Wat zijn de beste goedkope HDMI-switchers?

Onze favoriete HDMI-switcher is de TOTU HDMI 4-in-1 Switch, een rechttoe rechtaan 4-poorts HDMI-switch waarmee je kunt schakelen tussen ingangen met een meegeleverde afstandsbediening, of automatisch kunt overschakelen naar een apparaat wanneer het wordt ingeschakeld. Naast de betaalbare prijs, de volledige bandbreedteondersteuning voor 4K @ 60Hz en ondersteuning voor Dolby Vision en andere HDR-formaten, is het de beste allround optie die we hebben getest – plan gewoon een universele afstandsbediening te gebruiken om het te bedienen.

iphone 12 mini hoesje portemonnee

Voor een budgetvriendelijke keuze houden we van de Fosmon 5-poorts HDMI-switcher (HD8205). Verkopend voor minder dan $ 30 en met een compact ontwerp met 5 poorten, is het de beste van de meest betaalbare eenheden die we hebben getest.

En als je poorten nodig hebt voor een enorme verzameling thuisbioscoopapparatuur, is het moeilijk om de 3. Univivi 7-poorts HDMI-switch (QPThg-246) te verslaan, die aansluitingen heeft voor maximaal zeven verschillende apparaten en een slank onopvallend ontwerp. De enige vangst is dat het geen automatische omschakeling heeft.

De beste goedkope HDMI-switchers die je vandaag kunt kopen

(Afbeelding tegoed: ALLES)

1. TOTU HDMI 4-in-1-schakelaar

Specificaties:
Aantal poorten:4 ingang, 1 uitgang Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Robuuste constructie+Betaalbaar
Redenen om te vermijden
-Vreselijke afstandsbediening

Het kaf van de switcher doorbreken om een ​​betaalbaar product te vinden dat de nieuwste apparaten accepteert, is moeilijk, maar deze 4x1-eenheid van TOTU voldoet. Het accepteert tot 4K bij 60 Hz invoer met HDR of Dolby Vision. Het ondersteunt een HDMI-kanaalbandbreedte tot 18 Gbps, dus het werkt met elke HDMI 2.0-functie of ouder.

De TOTU heeft een automatische omschakeling, zonder optie om deze uit te schakelen. Dit is echter niet zo vervelend als bij sommige modellen, omdat deze functie alleen wordt geactiveerd wanneer één ingang actief is. Dit elimineert problemen met sommige apparaten die van ingang wisselen, ook al hebben ze geen legitiem HDMI-CEC-aanzetsignaal ontvangen.

Helaas, hoewel het apparaat zelf redelijk robuust is voor de prijs, is de afstandsbediening verschrikkelijk. Het is een kleine plastic rechthoek die schreeuwt om onmiddellijk gebroken of verloren te worden. Dus, degenen die de TOTU kopen, kunnen het beste een universele afstandsbediening gebruiken om hem te bedienen.

(Afbeelding tegoed: Fosmon)

2. Fosmon 5-poorts HDMI-switcher (HD8205)

Specificaties:
Aantal poorten:5 ingang, 1 uitgang Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Zeer compact+IR-blaster biedt functionaliteit op afstand zonder zichtlijn met de schakelaar+Veel ingangen voor de maat
Redenen om te vermijden
-Door de plastic omhulsel voelt het een beetje goedkoop aan

De Fosmon 5x1 HDMI 2.0-schakelaar is een van de meer unieke in zijn soort die beschikbaar is. In plaats van een lang, rechthoekig, metalen lichaam, heeft het de vorm van een klein, plastic, zwart vierkant. Hoewel het nog steeds moet worden gevoed (via micro-USB), behoudt het de kleine vormfactor die wordt gezien bij de meeste niet-aangedreven schakelaars.

Omdat dit een kleinere schakelaar is, vooral voor een 5x1-model, moeten gebruikers een IR-sensor via een draad monteren. Hoewel dit zorgt voor een complexer installatieproces, kunt u ook de schakelaar achter uw tv of entertainmentcentrum verbergen, zodat u deze kunt onderscheiden van zijn concurrenten.

De plastic behuizing betekent dat deze switch iets minder duurzaam is dan sommige van de andere 4K-apparaten op onze lijst, maar de compacte vormfactor maakt dit goed. De afstandsbediening is natuurlijk ondermaats, maar net als bij andere schakelaars op deze lijst, kun je deze vervangen door iets robuusters.

(Afbeelding tegoed: Univivi)

3. Univivi 7-poorts HDMI-schakelaar (QPThg-246)

Specificaties:
Aantal poorten:7 ingang, 1 uitgang Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Veel poorten+Relatief laag profiel ondanks veel input
Redenen om te vermijden
-Geen automatische omschakeling

Deze Switch met zeven ingangen van Univivi is een van de duurdere opties op onze lijst. Toch is het de premie waard als je een heleboel apparaten hebt die je op je tv wilt aansluiten. Vanwege alle ingangen is het een lang apparaat, met een breedte van 9 inch. Het is echter nog steeds een relatief laag profiel met een hoogte van minder dan een centimeter, dus het kan gemakkelijk op een ander onderdeel worden geplaatst zonder op zijn plaats te lijken.

HDR, Dolby Vision en 4K bij 60 Hz zijn allemaal mogelijk met dit HDMI 2.0-compatibele apparaat. De enige gemengde tas met de Univivi-schakelaar is dat deze geen automatische omschakeling heeft. Dat is geweldig voor degenen die apparaten hebben die problemen vertonen met automatisch overschakelen. Met zeven beschikbare poorten kan het voor sommigen echter frustrerend zijn om de invoer elke keer handmatig te moeten wijzigen.

kijk 3 vs kijk 4

Krediet: SkycropHD

4. SkycropHD HD0501 HDMI-switch 5-poorts (opgewaardeerd)

Specificaties:
Aantal poorten:5 ingang, 1 uitgang Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Kan automatisch schakelen gemakkelijk uitschakelen+Betrouwbaar en veel ingangen
Redenen om te vermijden
-Design is een beetje opzichtig

Deze 4x1 switcher van SkycropHD is volledig HDMI 2.0-compatibel. Het accepteert en voert 4K bij 60 Hz-signalen uit met HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos, en ondersteunt de volledige 18 Gbps vereist door de HDMI 2.0-standaard.

We weten niet zeker wat 'opgewaardeerd' in de productnaam betekent, maar het presteerde zonder problemen en was een van de betere schakelaars op de lijst. Een van onze favoriete 'verborgen' functies is dat automatisch schakelen kan worden in- of uitgeschakeld door de schakelknop op het apparaat vijf seconden ingedrukt te houden. Het uitschakelen van deze functie is niet beschikbaar bij elke switcher op deze lijst, wat een grote bron van frustratie kan zijn.

Zoals veel schakelaars op de lijst, is de afstandsbediening het zwakste punt. De constructie is wat robuuster dan normaal, maar kan toch het beste worden vervangen door een universele afstandsbediening.

(Afbeelding tegoed: FERRISA)

5. FERRISA 4x2 HDMI-matrixschakelaar

Specificaties:
Aantal poorten:4 ingangen, 2 uitgangen Maximale resolutie:4K @ 30Hz Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Veelzijdig met splitter- en matrixfunctionaliteit+Opties voor optische en 3,5 mm audio-uitgang
Redenen om te vermijden
-Maximaal uit bij 4K@30Hz-Te ingewikkeld voor degenen die gewoon een switcher willen

De Ferrisa 4xw HDMI Matrix is ​​iets complexer dan andere producten op deze lijst. Het beschikt over vier ingangen en twee uitgangen, waardoor gebruikers het apparaat kunnen gebruiken als schakelaar, splitter of een combinatie van beide. Het bevat ook optische en 3,5 mm audio-uitgang, waardoor het een veelzijdiger apparaat is dan een standaard splitter.

Deze opties komen met kanttekeningen. Het is duurder dan een standaardschakelaar, en degenen die niet regelmatig video naar twee verschillende schermen hoeven uit te voeren, zullen de extra functies niet nodig hebben. Het is ook beperkt tot dezelfde resolutie en framerate op beide uitgangen, dus je kunt de splitterfunctionaliteit alleen gebruiken op twee schermen met vergelijkbare specificaties. Als je ten slotte 4K bij 60 Hz, HDR, Dolby Vision of Atmos-ondersteuning wilt, moet je wat meer geld uitgeven. Deze Ferisa HDMI Matrix is ​​beperkt tot HDMI 1.4b en haalt maximaal 4K bij 30Hz.

(Afbeelding tegoed: Avedio)

Specificaties:
Aantal poorten:3 ingangen, 1 uitgangen Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Nee Automatisch schakelen:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+onopvallend+Biedt 4K@60Hz zonder externe voeding
Redenen om te vermijden
-Geen automatische omschakeling-Geen externe functionaliteit

Deze switch van Avedio Links is een van de weinige niet-aangedreven modellen die werkt met HDMI 2.0 4K bij 60Hz-signalen. Als zodanig heeft het een kleinere voetafdruk, wat het belangrijkste voordeel is ten opzichte van de concurrentie.

Deze overstap heeft echter enkele tekortkomingen waarvan potentiële kopers zich bewust moeten zijn. Het kan alleen handmatig worden geschakeld, waardoor gebruikers fysiek naar het apparaat moeten lopen en op een knop moeten drukken, waardoor het meeste gemak van dit type apparaat teniet wordt gedaan. Het haalt ook stroom uit HDMI, wat niet wordt ondersteund door de standaard, dus als alle vier de HDMI-aansluitingen niet bezet zijn, werkt het mogelijk niet zoals gewenst.

Helaas is dit apparaat zonder automatisch schakelen of externe functionaliteit meer een nicheproduct. Het is geweldig voor degenen die niet voorzien dat input vaak moet worden gewijzigd, maar het mist in vergelijking met de aangedreven 4K-switches op de lijst.

(Afbeelding tegoed: Sgeyr)

7. SGEYR HDMI 2.0 Switch Splitter 3-poorts 4K HDMI

Specificaties:
Aantal poorten:3 ingangen, 1 uitgangen Maximale resolutie:4K@60Hz, HDR, Dolby Vision Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Goede waarde+Solide constructie
Redenen om te vermijden
-Geen manier om automatisch schakelen uit te schakelen-Meldingen van IR-interferentie met sommige tv-afstandsbedieningen

Deze SGEYR HDMI 2.0-switch is verrassend capabel voor de prijs. Het bevindt zich in het lagere bereik van 4K bij 60Hz-schakelaars op de markt, maar het ondersteunt HDR, Dolby Vision en Atmos en wordt aangedreven door micro-USB. Er ontbreken echter enkele functies waar tech-liefhebbers naar op zoek zijn, wat sommige potentiële kopers zou kunnen afschrikken.

Deze schakelaar biedt automatische ingangsselectie, die bij deze producten kan worden geraakt of gemist. Helaas is er geen manier om deze functie uit te schakelen (per poort of anderszins). Dit maakt het praktisch onbruikbaar met sommige apparaten, zoals pc's en laptops, die constant de auto-switch-functie activeren. Er zijn ook geen EDID-schakelaars om incompatibiliteit tussen apparaten op te lossen.

Aan de positieve kant is de constructie redelijk robuust. Het chassis is gemaakt van een soort potmetaal, als ik moest raden, maar het is robuust genoeg om bestand te zijn tegen de typische ontberingen van het zitten in een entertainmentcentrum. De afstandsbediening is ook van behoorlijke kwaliteit, maar er zijn enkele rapporten dat deze op dezelfde frequentie is afgestemd als sommige tv-afstandsbedieningen, wat voor sommigen problemen kan veroorzaken.

(Afbeelding tegoed: Amazon Basics)

8. Amazon Basics 4K HDMI 3-poorts schakelaar

Specificaties:
Aantal poorten:3 ingangen, 1 uitgangen Maximale resolutie:4K @ 30Hz Externe voeding vereist:Ja Automatisch schakelen:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Fatsoenlijke constructie+Klantenondersteuning rechtstreeks van Amazon
Redenen om te vermijden
-Te duur voor de specificaties-Geen toekomstbestendigheid

Amazon Basics levert doorgaans een degelijk generiek product voor een eerlijke prijs. De Amazon Basics 4K HDMI 3-poortsschakelaar is echter geen grote waarde voor wat je krijgt. Het accepteert alleen 4K bij 30Hz-signalen, wat te laag is voor de meeste moderne consoles. Het kan ook geen HDR- of Dolby Vision-signalen verwerken, waardoor het beperkt is tot het uitvoeren van alleen SDR-inhoud.

Deze schakelaar is goed genoeg voor een 1080p SDR-scherm, maar voor de prijs kun je er net zo goed een kopen die 4K bij 60 Hz aankan voor toekomstbestendigheid. Ondanks de degelijke constructie (afgezien van de afstandsbediening), is dit een verouderd product dat veel 4K-tv's zal verlammen. De enige reden om deze switch over anderen te grijpen, is als je hem in de uitverkoop vindt. Anders kunt u het beste kiezen uit een van de meer capabele producten op onze lijst.

(Afbeelding tegoed: winnen)

9. GANA vergulde 3-poorts HDMI-switcher

Specificaties:
Aantal poorten:3 ingangen, 1 uitgangen Maximale resolutie:1080p@60Hz Externe voeding vereist:Nee Automatisch schakelen:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Erg goedkoop
Redenen om te vermijden
-Beperkt tot 1080p@60Hz-Geen afstandsbediening-Geen automatische omschakeling

De GANA 3-poorts HDMI-switcher is zo laag als je kunt gaan, zowel qua prijs als qua functionaliteit. Het is een niet-aangedreven switcher, wat voor sommige mensen positief zal zijn, maar het is niet echt betrouwbaar. Er is geen voorziening voor krachtoverbrenging in de specificaties voor HDMI. HDMI-apparaten voeren echter +5V uit via pin 18 voor EDID-transmissie, wat deze goedkope, niet-aangedreven switchers gebruiken in plaats van een externe adapter.

Je krijgt waar je voor betaalt met de GANA-switcher. U kunt tot 60 fps verzenden bij 1080p, maar het kan geen HDR uitvoeren. De fabrikant heeft niet echt vermeld welke versie van HDMI deze switcher gebruikt, maar ik zou zeggen dat het waarschijnlijk 1.3 is, omdat het beweert 3D-tv te ondersteunen.

Afronding van de functieset van de GANA is de handmatige invoerselectie, die moet worden gedaan met een knop bovenop het apparaat. Ik had geen geluk om het automatisch invoer te laten detecteren, maar het heeft nooit beweerd deze functie te hebben, dus ik was niet teleurgesteld.

De GANA 3-poorts niet-aangedreven HDMI-switcher is eigenlijk alleen geschikt voor toepassingen waarin spaarzaamheid de grootste zorg is. Het is een onaantrekkelijk, beperkt apparaat en veel beter kan worden gekocht voor een handvol kleingeld extra.

Hoe u de beste goedkope HDMI-switcher voor u kiest?

De beste goedkope HDMI-switcher is degene die de klus klaart. Als u zo min mogelijk geld wilt uitgeven, moet u uw minimumvereisten voor een HDMI-switcher bepalen. U wilt dus uitzoeken wat de framerate en resolutie zijn voor elk apparaat dat u op de switch wilt aansluiten. Degenen die maximaal 1080p bij 60 Hz nodig hebben, kunnen een bruikbare switcher krijgen voor minder dan $ 10. Voor een 4K-switcher moet je wat meer geld uitgeven, maar deze worden snel in prijs verlaagd.

Een andere belangrijke factor bij de aanschaf van een switcher zijn de functies die deze biedt. Bij de goedkoopste HDMI-switches moet je elke keer dat je van ingang wisselt opstaan ​​en op een knop op het apparaat drukken en er zijn maar een paar poorten beschikbaar. Voor wat meer geld kun je een model krijgen met een afstandsbediening of auto-switching die het wisselen tussen je ingangen minder inspannend maakt. Als u van plan bent om regelmatig tussen actieve ingangen op uw switch te wisselen, raden we u ten zeerste aan om er een te kopen met een afstandsbediening. Immers, als je vaak moet opstaan ​​en op de knop moet drukken, is het hebben van de switcher maar een klein beetje handiger dan elke keer een kabel om te wisselen.

Als u op zoek bent naar een goedkope HDMI-switcher, is de grootste overweging voor u waarschijnlijk hoeveel het apparaat kost. Houd er echter rekening mee dat u vaak krijgt waar u voor betaalt, vooral met technische producten. Omdat deze apparaten zo goedkoop zijn, is het beter om er een te kopen die meer poorten en functies heeft dan je nodig hebt. Zo heb je een veelzijdigere switcher waar je jarenlang plezier van hebt.

We raden in het bijzonder aan om een ​​switcher met afstandsbediening te kopen, zelfs als je niet van plan bent deze te gebruiken. Op die manier heb je geen spijt van de koper als je ooit in een situatie komt waarin je het schakelen tussen ingangen op afstand moet regelen. Het is ook het beste om er een te krijgen in een vormfactor waarmee het aan een oppervlak kan worden bevestigd, hetzij met behulp van zwaartekracht of dubbelzijdig plakband. Helaas kunnen veel van de lichtere van een entertainmentcentrum schuiven en uiteindelijk aan de achterkant van je tv bungelen.

snelle en furieuze films streamen

Hoe we de beste goedkope HDMI-switchers testen

We hebben elk van deze schakelaars getest met een LG CX OLED-tv, een van onze favoriete 4K-modellen op onze lijst met beste tv's. We hebben ze aan de tand gevoeld door ze te gebruiken als ingang voor verschillende soorten apparaten en een uitgang voor zowel de tv direct als een Marantz NR1711 A/V-receiver. We hebben ze getest met een pc die is uitgerust met een RTX 3090, een PS5, een Xbox Series X en een Nvidia Shield-tv.

Met behulp van de bovenstaande apparaten hebben we het vermogen van elke switch getest om gameplay en zowel HDCP-beveiligde als onbeschermde inhoud aan te kunnen. Gelukkig zijn de dagen van switches met onbetrouwbare EDID-ondersteuning en HDCP-incompatibiliteit voorbij. Geen van deze schakelaars is compatibel met HDMI 2.1, dus onze apparaten werden niet weergegeven met hun maximale resolutie en framerate. Ze werkten echter goed binnen de beperkingen van elke switcher, en we kregen geen blindgangers.

Voor het grootste deel, aangezien de specificaties (relatief) duidelijk zijn aangegeven voor elke switcher, hebben we getest op bruikbaarheid onder normale bedrijfsomstandigheden. Dus onze tester gebruikte ze elk enkele uren in hun entertainmentcentrum en deed observaties op basis van wat ze in die tijd hadden meegemaakt.

Verzameling van de beste deals van vandaag Verlaagde prijs Fosmon 5 Poort HDMI Switch,... Fosmon 5-poorts HDMI-schakelaar Amazone $ 27,99 $ 20,99 Visie Bekijk alle prijzen Univivi 7 Poort HDMI Schakelaar... Univivi 7-poorts HDMI-schakelaar Amazone $ 59,99 Visie Bekijk alle prijzen (Nieuwste versie) 4K@60Hz HDMI... SkycropHD 5-poorts HDMI 2.0-switcher Amazone $ 39,98 Visie Bekijk alle prijzen FERRISA 4x2 HDMI-matrix... FERRISA 4x2 HDMI-matrixschakelaar Amazone $ 48,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting 4K@60Hz HDMI Switch 3 Poort,... Avedio Links Aluminium HDMI2.0b-schakelaar Amazone $ 22,99 $ 17,98 Visie Bekijk alle prijzenKorting SGEYR HDMI 2.0-schakelaar... SGEYR HDMI 2.0-schakelaarsplitter Amazone $ 26,99 $ 16,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen