De beste DNA-testkit van 2020

(Afbeelding tegoed: 23andMe)

Het kopen van een DNA-testkit is een van de zwaardere beslissingen op het gebied van consumententechnologie die u kunt nemen. Als je die tube van je eigen speeksel (in de meeste gevallen) naar een genetische testdienst stuurt om een ​​uitsplitsing te krijgen van de eigenschappen die in je genen zijn gecodeerd, krijg je mogelijk meer informatie terug dan je wilde over je afkomst of je gezondheid.

De datapunten die deze test aan het licht brengt door uw DNA te sequensen, kunnen ook uw werk- en ziektekostenverzekeringsbeeld in de VS compliceren. Hier blijven de privacyregels voor direct-to-consumer DNA-testdiensten fragmentarisch. En er is geen 'ongedaan maken'-knop voor al deze risico's.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Daarom hebben we privacy hoog in het vaandel gedragen bij het selecteren van de beste DNA-testkits - in hoe ze hun beleid aan u uitleggen, welke lijnen ze trekken rond het delen van uw gegevens en de opties die ze u geven om uw gegevens te wissen. We waardeerden vooral diensten die in regelmatig bijgewerkte transparantierapporten documenteerden hoe ze reageerden op vragen van de overheid.

beste digitale fotolijst met wifi

Voor potentiële DNA-testklanten die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van hun erfgoed, is de andere belangrijke factor om te overwegen de grootte. Zoals in, hoe meer klanten een bedrijf in een referentiedatabase kan plaatsen, hoe groter de kans dat het uw familieleden kan vinden, zowel bekende als onbekende.

Diensten die niet alleen autosomaal testen onderzoeken (die voorouders tot vijf generaties terug kunnen identificeren), maar ook mitochondriaal DNA (dat de moederlijnen veel verder in het verleden kan traceren) en Y-chromosoom-DNA (dat extra patrilineaire inzichten biedt aan mannen) verdienen meer aandacht.

We hebben de belangrijkste services onderzocht, waaronder het bestuderen van de topkeuzes van CNet, PCMag, PCWorld en Wirecutter. Twee services leidden consequent al deze beoordelingen, terwijl ze ook sterke privacy-opties en een grote steekproefomvang boden, dus we hebben ze elk rechtstreeks getest.

Hier zijn de beste DNA-testkits voor uw geld.

(Afbeelding tegoed: 23andMe)

1. 23andMe

De beste DNA-testkit in het algemeen

Specificaties:
Prijs:$ 99 afkomst, $ 199 afkomst, eigenschappen en gezondheidDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk bij 23andMe
Redenen om te kopen:
+Meerdere aankoopopties+Elegante interface+Tweede grootste referentiedatabase+Test autosomaal, mitochondriaal en Y-chromosoom DNA
Redenen om te vermijden
-Gezondheidspredispositietests kunnen existentiële angst opwekken-Commerciële koppelingen

Misschien wel de meest spraakmakende DNA-service, gevestigd in Sunnyvale, Californië 23andMe biedt ook de meest complete set tests, waardoor het de beste DNA-testkit in het algemeen is. De basisservice van $ 99 analyseert wat uw genetica zegt over uw genealogie - rekening houdend met autosomale, mitochondriale en Y-chromosoom DNA-testen om een ​​zo volledig mogelijk beeld te geven. De full-service-optie van $ 199 voegt tests toe voor persoonlijke eigenschappen en gezondheidsrisico's.

Zelfs als u alleen voor de instapoptie betaalt, voert 23andMe de volledige reeks tests uit, zodat het deze resultaten kan leveren zodra u besluit te upgraden. Dus als je geen feiten wilt creëren over genetische aanleg voor aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson of colorectale kanker, moet je 23andMe vermijden.

Anders biedt de service een elegante, gemakkelijk te doorbladeren gids voor wat uw DNA over u zegt, in de zin van zowel uw verleden als uw toekomst. Het geeft duidelijke uitleg over wat elk resultaat kan betekenen. En dankzij de regelmatige updates van het analytische model en de database van 23andMe kunnen uw resultaten in de loop van de tijd nauwkeuriger worden.

23andMe vinkt ook alle belangrijke privacy- en beveiligingsvakken af: het laat je eenvoudig bepalen waar geanonimiseerde fragmenten van je gegevens naartoe kunnen, biedt opties om je originele DNA-monster en de daaruit berekende resultaten te verwijderen, en ondersteunt sterke tweestapsverificatie via authenticator toepassingen. Het bedrijf publiceert ook een regelmatig bijgewerkt transparantierapport waarin wordt geïnventariseerd hoe vaak overheden om gegevens over de klanten van 23andMe hebben gevraagd en hoe vaak het bedrijf hieraan heeft voldaan.

Dat laatste getal blijft nul, iets wat andere DNA-testdiensten niet kunnen claimen. De bereidheid van het bedrijf om weerstand te bieden aan de nieuwsgierigheid van de overheid verdient een beetje lof nu een Rechter Florida heeft huiszoekingsbevel verleend waardoor politie-inspectie van de meer dan miljoen DNA-profielen die zijn geüpload naar de GEDmatch-site.

(Afbeelding tegoed: voorouders)

2. Voorouders

Een topkeuze voor genealogisch onderzoek

Specificaties:
Prijs:$ 99DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Voorouders 56 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Grootste gebruikersbestand vergroot de kans om lang verloren familieleden te vinden+Kan genetische gegevens combineren met documentatie uit de echte wereld
Redenen om te vermijden
-Beperkte aankoopopties-Alleen autosomaal DNA-onderzoek-Eigenschappenpresentatie is een puinhoop

De meest populaire DNA-testservice, gevestigd in Lehi, Utah Voorgeslacht biedt ook de beste DNA-testkit voor genealogisch onderzoek. De eer daarvoor gaat niet alleen naar de Meer dan 15 miljoen mensen in de database van het bedrijf , maar ook voor Ancestry's uitgebreide en regelmatig bijgewerkte database met documentatie. Andere diensten kunnen de resulterende combinatie van medische en historische gegevens niet aanraken, hoewel het cultiveren van uw stamboom met de gegevens van Ancestry hogere maandelijkse kosten met zich meebrengt. En omdat voorouders doet alleen autosomaal testen , kan het bedrijf niet zo ver in uw moederlijke of vaderlijke erfenis turen als 23andMe dat kan.

Deze service ziet er lang niet zo sterk uit in de presentatie van je op genetica gebaseerde persoonlijke eigenschappen, zoals koriander-aversie of een unibrow. U kunt niet zomaar door een lijst met deze resultaten bladeren; in plaats daarvan moet je door elke pagina klikken, één pagina tegelijk, alsof Ancestry probeert zijn paginaweergaven te genereren.

Medio oktober heeft het bedrijf bekend gemaakt een nieuwe gezondheidsscreeningservice die een aantal van dezelfde inzichten zal bieden als 23andMe over aanleg voor ziekte. Maar die AncestryHealth-service, een add-on van $ 149, wordt geleverd via een netwerk van clinici, waardoor deze om wettelijke redenen voor sommige klanten niet beschikbaar zal zijn. (Ancestry waarschuwt vooraf dat inwoners van New York, New Jersey en Rhode Island geen aanvraag hoeven in te dienen.) Het zal andere klanten echter een directer pad bieden naar geïnformeerd advies over de bevindingen.

Ancestry biedt ook minder aankoopopties dan 23andMe. Je koopt een kit op de 23andMe-site of bij Amazon. En hoewel het bedrijf verzendkosten in rekening brengt terwijl Amazon dat niet doet, plaatst de goedkopere route een van je meer persoonlijke aankopen rechtstreeks in de marketingdatabase van Amazon, een van 's werelds grootste.

Voorouders kunnen u ook onnodig blootstellen als u een gedeelde computer gebruikt. Zelfs als u tweestapsverificatie inschakelt (alleen aangeboden via sms), blijft u op de site ingelogd wanneer de browser opnieuw wordt opgestart.

(Afbeelding tegoed: MyHeritage)

3. Mijn erfgoed

Een goed voorouderlijk alternatief voor een lagere prijs

Specificaties:
Prijs:$ 79 (nu afgeprijsd tot $ 49) afkomst, $ 199 afkomst + gezondheidDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op MyHeritage US
Redenen om te kopen:
+Derde grootste gebruikersbestand+Betaalbare prijzen om te beginnen+Kan door historische gegevens zoeken
Redenen om te vermijden
-Alleen autosomaal testen-Geen transparantierapport

MyHeritage is het beste alternatief voor de DNA-testkit voor zijn Lehi-buurman, Ancestry. Net als zijn grotere concurrent, voert MyHeritage alleen autosomale tests uit, kunt u tegen een meerprijs historische gegevens aan uw stamboom toevoegen en recentelijk toegevoegde gezondheidstests.

Android-batterij leeg na update

MyHeritage biedt lagere, soms aanzienlijk lagere, initiële kosten. Maar je moet wel porto betalen om je monster, verzameld via een uitstrijkje van je wang, naar het bedrijf te sturen.

Maar MyHeritage heeft veel minder mensen in zijn database, 3,5 miljoen testkits waard, vertelde PR-directeur Rafi Mendelsohn aan TemplateStudio. Dat verkleint de kans dat u met deze service vermiste familieleden vindt. U kunt echter meer bladeren op uw stamboom zetten door te bladeren in de database met historische gegevens van MyHeritage, tegen een jaarlijkse extra kost van $ 189 .

In mei heeft de firma toegevoegde gezondheidstesten . Dat gebeurt via hetzelfde netwerk van artsen als Ancestry gebruikt, dus er is ook geen directe upgrade met deze service: je moet een vragenlijst invullen en dan een paar dagen wachten, hoewel je geen nieuw monster hoeft op te sturen. En net als bij de grotere concurrent van MyHeritage, is deze optie wettelijk verboden voor inwoners van New York, New Jersey en Rhode Island

Met MyHeritage kunt u uw profiel privé maken en biedt tweestapsverificatie via sms-berichten of een authenticator-app. Het bedrijf publiceert echter geen transparantieverslag. Maar Mendelsohn schreef dat MyHeritage nooit zijn gebruikersgegevens heeft 'verkocht, in licentie gegeven of gedeeld', en voegde eraan toe dat deze verklaring 'inclusief [delen met] politie- of overheidsinstanties' omvat.

Krediet: StamboomDNA

4. StamboomDNA

Een service die testen niet uitbetaalt

Specificaties:
Prijs:$ 79 (verdisconteerd tot $ 59) autosomaal DNA, $ 169 (verdisconteerd tot $ 99) Y-chromosoom-DNA, $ 199 (verdisconteerd tot $ 139) mitochondriaal DNADE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon 774 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Redelijk grote steekproefomvang+Doet alle testen in huis
Redenen om te vermijden
-Verwarrende prijzen en presentatie-Toegestane zoekopdrachten door de politie zonder het gebruikers te vertellen-Geen tweestapsverificatie

Deze vaak aanbevolen keuze is een van de minderheidsdiensten van DNA-testkits om alle analyses van klant-DNA (verzameld via een wanguitstrijkje) in eigen huis uit te voeren in plaats van contracten af ​​te sluiten met externe laboratoria. Dat zou het in Houston gevestigde FamilyTreeDNA goed maken voor de privacy - behalve wat het deed zonder het zijn gebruikers begin 2018 te vertellen.

Dat is het moment waarop het bedrijf wetshandhavingsonderzoekers stilletjes toestond monsters van verdachten te uploaden om te zoeken naar overeenkomsten tussen de klantgegevens van FamilyTreeDNA. Oprichter van het bedrijf Bennett Greenspan verdedigde dat beleid in een blogpost , met het argument dat politieonderzoekers niet meer zouden kunnen zien dan welke andere klant dan ook. Maar het probleem kwam doordat mensen er niet van tevoren over vertelden.

StamboomDNA heeft sindsdien zijn eerdere praktijk van het plaatsen van een transparantierapport hervat, een welkome stap om zichzelf verantwoordelijk te houden tegenover klanten.

Dit bedrijf zet zichzelf echter ook terug met een onnodig beroep op jargon als 'HVR2' versus 'HVR1'. (Die afkortingen verwijzen naar twee segmenten van uw mitochondriaal DNA die in de loop van de tijd sneller worden gemuteerd.) Zelfs op de homepage ervan wordt aangenomen dat u voldoende bekend bent met de terminologie van de genetica, zodat u de optie 'Overeenkomende DNA-segmenten (blokken) vergelijken met uw genetische overeenkomsten zou waarderen. .'

Omdat FamilyTreeDNA afzonderlijk kosten in rekening brengt voor zijn autosomale, mitochondriale en Y-chromosoom-DNA-tests, kunt u uiteindelijk veel meer betalen dan bij concurrerende diensten. Een man die voor alle drie de tests koos, tegen de huidige kortingstarieven, zou $ 297 uitgeven; een vrouw zou maximaal $ 198 bedragen, omdat de Y-chromosoom-vereiste Y-DNA-test niet van toepassing zou zijn. De meeste gebruikers hebben gekozen voor de autosomale test - tot nu toe 1,5 miljoen, volgens het bedrijf.

FamilyTreeDNA biedt geen tweestapsverificatie en de site tolereerde een wachtwoord dat alleen uit kleine letters bestaat, waardoor gebruikers kwetsbaar zijn voor aanvallen met inloggegevens die vaak hergebruikte wachtwoorden proberen. Over het algemeen zou deze DNA-testkit beter zijn als het bedrijf meer begeleiding zou bieden.

Walmart ophaaltijd voor boodschappen

Krediet: levend DNA

5. Levend DNA

Kleine database beperkt bezwaar

Specificaties:
Prijs:$ 49 starter, $ 99 (nu verdisconteerd tot $ 79) afkomst, $ 129 (nu verdisconteerd tot $ 99) welzijn, $ 179 (nu verdisconteerd tot $ 149) afkomst + welzijnDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon 45 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Toutt naleving van Europese gegevensbeschermingswetten+Biedt een gratis e-mailcursus van een week aan in het lezen van DNA-resultaten+Test autosomaal, mitochondriaal en Y-chromosoom DNA
Redenen om te vermijden
-Kleine database-Geen transparantierapport

Dit bedrijf in Somerset, in het Verenigd Koninkrijk, verdient de eer voor het aanbieden van een gratis, voorafgaande tutorial via e-mail in plaats van te verwachten dat klanten concepten als haplogroepen begrijpen (gedefinieerde genetische populaties die tienduizenden jaren teruggaan). En net als 23andMe biedt deze service autosomaal, mitochondriaal en Y-chromosoom DNA-testen voor één prijs. Andere bedrijven verkopen slechts één van die diensten of vragen mensen om te betalen voor een complete reeks tests die het diepste perspectief op afkomst zullen geven.

En de Starter-editie van Living DNA, die je een uitsplitsing geeft van je voorouderlijk DNA over acht regio's over de hele wereld plus datapunten over je waarschijnlijkheid van vitamine D-tekort en de beste soort oefening voor je spieren, biedt een goedkope smaak van DNA-testen . Als u nog eens $ 49 betaalt, wordt u geüpgraded naar de versie voor het traceren van voorouders van LivingDNA.

Dat voegt een uitgebreide geschiedenis toe langs je moederlijke kant, plus je vaderlijke kant als je een man bent. Maar de kleine steekproefomvang van Living DNA, slechts 29.000, verkleint de kans dat je verre verwanten vindt. Veel van die monsters komen uit het VK, dus de schattingen van de regionale afkomst van dit bedrijf zijn het meest gedetailleerd binnen de Britse eilanden .

De welzijnstest van Living DNA voegt resultaten toe over hoe uw genetica uw dieet, lichaamsbeweging en andere persoonlijke eigenschappen kan beïnvloeden, plus advies over hoe u uw eten en bewegen kunt optimaliseren. Maar het dekt geen genetische aanleg voor ziekte.

De site accepteert zwakke wachtwoorden, zoals 'wachtwoord', en biedt geen tweestapsverificatie om accounts te beveiligen. Maar het bedrijf zegt dat het nu die extra verdedigingslinie toevoegt. Living DNA publiceert ook geen transparantierapport, hoewel het bedrijf prijst de wereldwijde naleving van de strikte privacyregelgeving van de Europese Unie aan .

Verzameling van de beste deals van vandaag Verlaagde prijs 23andMe Gezondheid + Voorouders... 23andMe DNA-test Amazone $ 199 $ 99 Visie Bekijk alle prijzenKorting AncestryDNA: Genetische... Genetische tests van AncestryDNA Amazone $ 99 $ 49 Visie Bekijk alle prijzen MyHeritage DNA-testkit MyHeritage DNA-testkit MyHeritage VS $ 59 Visie Bekijk alle prijzenKorting FamilyTreeDNA - Familiezoeker... Stamboom DNA Familiezoeker Amazone $ 79 $ 39 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen