Beste GoPro camera in 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

GoPro

Hero10 Zwart
twee

GoPro

Hero9 Zwart
3

GoPro

Hero8 Zwart
4

GoPro

Held Max
5

GoPro

Hero7 Zwart

Het kiezen van de beste GoPro-camera voor jou is een gecompliceerde zaak, omdat bijna elk model ooit een van de beste actiecamera's is geweest en er nog steeds verschillende te koop zijn.

Bovendien zit er soms een aanzienlijk prijsverschil tussen, wat betekent dat een ouder model een veel betere waarde kan vertegenwoordigen dan een nieuwer - maar dat is evenmin altijd het geval.waar te koop rtx 3090
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Wat je nodig hebt, is een gids om je te helpen bij het vinden van de beste GoPro-camera voor jouw behoeften, en dat is waar wij binnenkomen.

Hier kijken we naar de vijf meest recente modellen van GoPro, van de vier jaar oude Hero7 Black tot de meest recente Hero10 Black, en inclusief de 360-graden-compatibele GoPro Max. Ze hebben allemaal iets te bieden aan de ontluikende actie-shooter: ze zijn bijvoorbeeld allemaal waterbestendig en kunnen 4K-video (of hoger) opnemen. Maar er zijn ook enkele grote verschillen tussen hen, zelfs buiten de prijsklasse.

Dus lees verder en we helpen je beslissen welke de beste GoPro-camera is voor jouw behoeften.

Black Friday deals over GoPro camera's

Black Friday-deals zijn in volle gang en dat betekent dat je op veel verschillende items kunt besparen, waaronder GoPro-camera's. De beste deal die we tot nu toe hebben gezien, komt van GoPro zelf, waar je de GoPro Hero10 Black kunt kopen met een korting van $ 200, inclusief een jaar GoPro-abonnement.

Beste GoPro-camera: specificaties vergeleken

GoPro Max Hero10 Zwart Hero9 Zwart Hero8 Zwart
Prijs
$ 399$ 399$ 349$ 279
Video resolutie
5,6K, 60 fps (sferisch), 1080p/60 fps (rechtlijnig)5K/60 fps5K/30 fps4K, 60 fps
Foto resolutie
16,6 MP (bolvormig), 5,5 MP (rechtlijnig)23MP20MP12 MP
Weergave Alleen achterVoorkant en achterkantVoorkant en achterkantVoorkant en achterkant
Langzaam afgespeelt 2X240 fps (2,7k)240 fps (1080p)240 fps (1080p)
Live streaming Ja (1080p)Ja (1080p)Ja (1080p)Ja (1080p)
HDR NeeJaJaJa
Bewegingsstabilisatie Max HypersmoothHyperSmooth 4.0Hypersmooth 3.0+ boostHypersmooth 2.0+ Boost
microfoons
633twee
Waterbestendigheid:
16 voet33 voet33 voet33 voet
Batterij 1600 mAh1720 mAh1720 mAh1220 mAh
Maat 2,7 x 2,5 x 0,98 inch2,75 x 1,9 x 1,6 inch2,75 x 1,9 x 1,6 inch2,5 x 1. x 1,1 inch
Gewicht 154 gram150 gram158 gram126 gram

Het lijdt geen twijfel dat de Hero10 Black de beste GoPro-camera is die er is. Het beschikt over functies als 5,3K-video met 60 fps, betere bewegingsstabilisatie, een langere levensduur van de batterij en een display aan de voorzijde waarmee u uzelf kunt inlijsten bij het opnemen van video of het maken van foto's. Het enige nadeel - als dat er is - is dat het behoorlijk fors is. Met 150 gram (5,3 ounces) is hij lichter dan de Hero9, maar je zult hem nog steeds op je hoofd opmerken.

Behalve dat het geweldige actiecamera's zijn, zijn er nog een paar andere dingen die GoPros kunnen doen. GoPro heeft software uitgebracht waarmee je de GoPro Hero9 en Hero8 Black als webcam kunt gebruiken. Hier is hoe je je GoPro als webcam gebruikt .

GoPro lanceerde ook livestreaming voor zijn Hero10-, Hero9-, Hero8 Black-, Hero7 Black- en GoPro Max-camera's. Om deze functie te gebruiken, moet u echter een GoPro Plus-abonnee zijn, wat $ 49,99 per jaar kost. Het abonnement biedt ook onbeperkte cloudopslag van GoPro-beeldmateriaal, cameravervanging zonder vragen en tot 50% korting op GoPro-accessoires.

Je krijgt ook korting op de camera zelf, als je deze rechtstreeks bij GoPro koopt: de Hero10 Black kost bijvoorbeeld $ 399 in plaats van $ 499 als je een abonnement hebt.

In november brengt GoPro een nieuwe Enduro-batterij uit voor de Hero10 en Hero9 Black, ontworpen om de prestaties bij koud weer te verbeteren. De nieuwe batterij ($ 24,99) werkt zelfs als deze daalt tot 14 graden F.

De beste GoPro-camera's die je vandaag kunt kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. GoPro Hero10 Zwart

De beste GoPro-camera in het algemeen

Specificaties:
Maximale videoresolutie:5K/60 fps Maximale fotoresolutie:23 MP Touch screen:Ja (2) Batterijduur:1:41 Waterbestendigheid:33 voet Maat:2,75 x 1,9 x 1,6 inch Gewicht:5,3 onsDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij GoPro UK Bekijk bij Amazon Bekijk op argos.co.uk Bekijk alle prijzen (7 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uitstekende beeldstabilisatie+Verwijderbare lens+Media Mods voegen functionaliteit toe
Redenen om te vermijden
-Zwaar

Hoewel de buitenkant niet is veranderd ten opzichte van de Hero9 Black, heeft de GoPro Hero10 Black een nieuwe en verbeterde processor aan de binnenkant, wat zich vertaalt in video-opnames tot wel 5,3K/60 fps, evenals 2K-video met 240 fps, en 4K-video met 120 fps. Bovendien heeft het een grotere 23 MP-beeldsensor en slaagt het erin om een ​​klein beetje gewicht af te scheren.

Wat het meest indrukwekkend is, is de verbeterde beeldstabilisatie van de Hero10; je kunt de camera nu tot 45 graden kantelen en het zal nog steeds alles voor je gladstrijken. Dit zet echter een serieuze deuk op de levensduur van de batterij, die onveranderd is ten opzichte van de Hero9. Maar u kunt dezelfde batterij en dezelfde accessoires gebruiken als voorheen.

Bijwerken (25-10): GoPro heeft een firmware-update uitgebracht waarmee de Hero10 Black langere clips kan opnemen in situaties waar er een beperkte luchtstroom is om de camera te koelen. Het bedrijf zegt dat gebruikers clips van maximaal 63 minuten kunnen opnemen met 4K/60 fps.

Lees ons volledige GoPro Hero10 Black review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. GoPro Hero9 Zwart

De volgende beste GoPro-camera

Specificaties:
Maximale videoresolutie:5K/30 fps Maximale fotoresolutie:20 MP Touch screen:Ja (2) Batterijduur:1:41 Waterbestendigheid:33 voet Maat:2,75 x 1,9 x 1,6 inch Gewicht:5,6 gramDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij GoPro UK Bekijk op very.co.uk Prime Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (9 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Scherm aan de voorzijde+Verwijderbare lens+Media Mods voegen functionaliteit toe
Redenen om te vermijden
-Zwaar

Met de GoPro Hero9 Black nam GoPro niet alleen de kritiek van de Hero8 op, maar voegde hij ook een broodnodige functie toe: een display aan de voorzijde. Dit kleine scherm toont nu een live preview, waardoor het voor selfie-artiesten en bloggers veel gemakkelijker wordt om zichzelf in video's en foto's te kaderen.

halo xbox series x console

Daarnaast heeft de Hero9 een verwijderbare lens, zodat je weer filters kunt toevoegen, zoals GoPro's nieuwe Max Lens Mod, waarmee je echt brede en gestabiliseerde video kunt maken. Het kan ook opnamen maken met resoluties tot 5K, en de grotere batterij presteert beter bij koudere temperaturen. Onze enige kritiek is dat hij behoorlijk zwaar is, dus dat merk je zeker als je hem op een helm bevestigt. Maar over het algemeen beschouwen we dit nog steeds als een van de beste GoPro-camera's.

Lees ons volledige GoPro Hero9 Black review .

GoPro Hero 8 Zwart(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. GoPro Hero8 Zwart

De beste GoPro-camera onder $ 300

Specificaties:
Maximale videoresolutie:4K/60 fps Maximale fotoresolutie:12 MP Touch screen:Ja Batterijduur:158 minuten Waterbestendigheid:33 voet Maat:2,6 x 1,9 x 1,1 inch Gewicht:4,2 onsDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij GoPro UK Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (13 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Sterk verbeterde geluidskwaliteit+Slank bevestigingssysteem voor accessoires+Media Mods voegen functionaliteit toe
Redenen om te vermijden
-Batterijklepje is lastig te sluiten-Lens is niet meer verwijderbaar

De Hero8 Black was de eerste GoPro waarbij de montage 'vingers' direct in de camera zijn ingebouwd, waardoor het iets gemakkelijker is om accessoires te bevestigen. Je hoeft geen koffer meer te gebruiken als je deze aan accessoires, zoals een statief of helmbevestiging, wilt bevestigen. Helaas betekent dit ook dat hoesjes en lensadapters die je had voor oudere GoPro's niet werken met dit model.

Het herontwerp maakt ook nieuwe add-on 'Mods' mogelijk, die de functionaliteit van de camera vergroten via externe microfoons, lichten en meer.

GoPro heeft de bewegingsstabilisatie verbeterd om de beelden van de Hero8 Black de vloeiendste te maken die we hebben gezien van een actiecamera (tenminste tot de Hero9), en de algehele kwaliteit blijft zo goed als altijd. De Hero8 Black is ook bijgewerkt om als webcam te werken, en de HyperSmooth 2.0-videostabilisatie werkt met meer video-instellingen, hoewel niet zo goed als HyperSmooth 3.0 en HyperSmooth 4.0 op respectievelijk de Hero9 en Hero10. Maar voor $ 279 is het de beste GoPro onder $ 300.

Lees ons volledige GoPro Hero 8 Black review .

GoPro Hero Max(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. GoPro Hero Max

De beste GoPro-camera voor 360 video

Specificaties:
Video resolutie:5,6K/60 fps Telefonische ondersteuning:Android/iOS Waterbestendigheid:Spatbestendig Batterijduur:1 uur Opslag:MicroSD/256GB Maat:2,9 x 2,6 x 1,6 inch Gewicht:4,6 onsDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij GoPro UK Bekijk op argos.co.uk Prime Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (4 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uitstekende videokwaliteit+Bewegingsverzachting+Intuïtieve menu's
Redenen om te vermijden
-Statief nodig-Duur

Hoewel het niet de beste GoPro-camera is in het algemeen, heeft de GoPro Max wel een belangrijk verschil met de anderen, namelijk de mogelijkheid om 360-graden video op te nemen. In tegenstelling tot de meeste 360-camera's heeft de GoPro Hero Max een klein display op de achterkant waarop je kunt zien waar de camera's naar kijken. Hoewel het niet zo handig is als het lijkt, maakt het grote scherm het gemakkelijk om te navigeren en de instellingen van de Max te wijzigen zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken.

De GoPro Hero Max heeft ook een HyperSmooth-stabilisatiefunctie, zodat je hobbelige video er mooi en vloeiend uitziet, en de beeldkwaliteit van de camera — tot een maximale resolutie van 5,6K/30 fps — voldoet aan de typische hoge normen van GoPro. Bovendien zit de GoPro-app boordevol functies, waaronder de mogelijkheid om video van de Max te livestreamen.

Het ontwerp van de GoPro Hero Max vereist echter het gebruik van een selfiestick en mist een statiefbevestiging, dus je moet het gebruiken met een van de accessoires van GoPro. De abonnementsaanbieding van GoPro is hier ook beschikbaar en brengt de prijs naar $ 400 vanaf de adviesprijs van $ 550.

Lees onze GoPro Max beoordeling .

GoPro Hero7 Zwart

5. GoPro Hero7 Zwart

Nog steeds een goede camera als je hem met korting kunt vinden

Specificaties:
Maximale videoresolutie:4K/60 fps Maximale fotoresolutie:12 MP Touch screen:Ja Batterijduur:158 minuten Waterbestendigheid:33 voet Gewicht:4,2 onsDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijken bij Sigma Sports 10 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Maakt indrukwekkend vloeiende video's+Verbeterde aanraakbedieningen op de zoeker+Scherpe 4K-video's
Redenen om te vermijden
-Livestreaming kan wat aanpassingen gebruiken-Stilstaande beelden kunnen wisselvallig zijn

De GoPro Hero7 Black zou hoger op deze lijst staan, ware het niet dat hij nu erg moeilijk te vinden is. GoPro zelf verkoopt het niet langer rechtstreeks, maar je kunt het af en toe vinden voor ongeveer $ 200 - koop het niet als het meer is, tenzij het wordt geleverd met een heleboel gebundelde accessoires.

Toch is er veel leuks aan de Hero7 Black. Dit was de eerste actiecamera van GoPro die de mogelijkheid bood om 4K-video op te nemen met 60 fps. Net als eerdere modellen is het waterdicht tot 33 voet, heeft het een 2-inch LCD-kleurentouchscreen aan de achterkant en spraakbesturing. Hoewel niet zo effectief als nieuwere modellen, is de beeldstabilisatie van de Hero 7 nog steeds erg goed. Bovendien kan het livestreamen naar Facebook met behulp van de GoPro-app. Vanwege het oudere ontwerp moet de Hero7 Black in een of andere behuizing worden gestoken als je hem ergens op wilt monteren, en hij werkt niet met sommige nieuwere mods.

Bekijk onze volledige GoPro Hero 7 Black review .

Waar moet je op letten bij het kopen van een GoPro-camera

Ontwerp

Hoewel alle beste GoPro-camera's (met uitzondering van de Max) een soortgelijk ontwerp delen, zijn er een paar verschillen, vooral tussen de Hero10 / Hero9 Black en oudere modellen.

keukenhulp black friday deals

Met de Hero8 Black heeft GoPro de camera opnieuw ontworpen, zodat de 'vingers' die worden gebruikt om de camera aan te sluiten op GoPro-accessoires, rechtstreeks in de onderkant van de camera zijn ingebouwd. Zo hoef je geen case te bevestigen als je de camera op een selfiestick of een ander apparaat wilt bevestigen.

In tegenstelling tot eerdere modellen kan de lensdop van de Hero8 echter niet worden verwijderd; bij andere GoPro-modellen kun je dit stuk eraf halen, zodat je andere lensdoppen kunt bevestigen, zoals filters en dergelijke. De Hero9 lost dit probleem op en de Hero10 behoudt dezelfde lay-out.

Alle GoPro-modellen hebben een display aan de achterkant dat je kunt gebruiken om je opname in te kaderen en instellingen aan te passen, evenals een LCD-scherm aan de voorkant dat je opnametijd, batterijduur en meer weergeeft. De Hero9 en Hero10 hebben echter kleurendisplays aan de voorkant, waarmee je jezelf ook in beeld kunt brengen.

Video- en beeldresolutie

De GoPro Hero9 Black was de eerste GoPro die video kan opnemen met een resolutie van 5K, zij het met een maximale framerate van 30 fps. De Hero10 verhoogt dat tot 60 fps. Zowel de GoPro Hero8 Black als de Hero7 Black kunnen 4K-video opnemen met 60 frames per seconde, evenals slow motion-video met 1080p/240 fps.

Op het front van foto's neemt de Hero10 foto's van 23 MP; de Hero9 maakt 20MP-foto's, terwijl de Hero8 Black en Hero7 Black beide beperkt zijn tot 12MP.

De GoPro Max is een klasse apart, aangezien hij 5.6K sferische video's maakt, maar alleen 1080p/60fps rechtlijnige video.

Beeldstabilisatie

Een van de bepalende kenmerken van de beste GoPro-camera's is elektronische beeldstabilisatie, die een grote bijdrage levert aan het gladstrijken van wankele actiecamerabeelden. GoPro noemt zijn technologie HyperSmooth; overdrijving terzijde, het is zeer effectief. Nieuwere (en duurdere) GoPro-modellen hebben meer geavanceerde versies van HyperSmooth.

Als je echt wankele video's maakt, raden we de GoPro Max aan; omdat het een 360°-camera is en alles om je heen opneemt, is het de beste manier om een ​​horizontale horizon te behouden, ongeacht hoeveel de camera rondstuitert.

Welke GoPro-accessoires moet je kopen?

We hebben een aparte gids voor de beste GoPro-accessoires , maar als je nog steeds aan het beslissen bent welke de beste GoPro-camera is om te kopen en gewoon een idee wilt hebben van hoeveel extra je misschien moet budgetteren voor add-ons, dan is hier een kort overzicht:

    Montage:Je zult je GoPro vrijwel zeker ergens aan willen bevestigen, of het nu een helm, een fiets of een snowboard is. Neewer maakt een goedkope (ongeveer $ 30) 50-delige set dat omvat tientallen opties.Audio-upgrades: Geluid is niet het sterkste punt van de GoPro, maar je kunt het verbeteren door GoPro's eigen toe te voegen Mediamodus , of een externe microfoon voor slechts $ 40.Batterijen:Je kunt nooit teveel sap hebben - je wilt tenslotte niet halverwege een berg vast komen te zitten met een dode GoPro. Voor $ 10 koop je een extra batterij plus een oplaadetui dat je op de weg kan nemen.Koffer:Hoe meer kit je hebt, hoe nuttiger dit zal zijn. Amazon verkoopt een goede optie voor slechts $ 11.

Natuurlijk zijn er nog tientallen andere GoPro-accessoires, waaronder waterdichte hoesjes en floatation-apparaten, screenprotectors, extra verlichting, extra displays en meer. Bekijk onze volledige lijst van de beste GoPro-accessoires voor meer.

donkere kern rgb pro se

Bekijk zeker al onze camerakeuzes:

Beste camera's | Beste DSLR-camera's | Beste actiecamera's | Beste waterdichte camera's | Beste point-and-shoot camera's | Beste instantcamera's | Beste spiegelloze camera's | Beste goedkope camera's | Beste GoPro-accessoires | Beste drones | Beste 360-camera's | Beste iPhone-lenzen | Beste iPhone-statieven | DSLR versus spiegelloos | Beste Nikon-accessoires | Beste Sony a6000-accessoires


De beste apps en software voor het bewerken, beheren en delen van uw foto's:
Beste foto-organizer-apps | Beste foto-opslagsites | Beste fotobewerkingssoftware | Beste fotobewerkings-apps | Beste fotocollage-apps

Verzameling van de beste deals van vandaag Verlaagde prijs GoPro HERO10 Zwart -... GoPro Hero10 Zwart Amazone £ 479,99 £ 429,99 Visie Bekijk alle prijzen Deal eindigtzo, 5 decKorting Gopro Hero9 Zwart 5K Actie... GoPro Hero9 Zwart zeer.co.uk £ 379,99 £ 329,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Gopro Hero8 Zwart GoPro Hero 8 Zwart zeer.co.uk £ 379,99 £ 279,99 Visie Bekijk alle prijzen GoPro MAX 360 actiecamera GoPro Max Sigma Sports £ 399 Visie Bekijk alle prijzen GoPro HERO7 Black -... GoPro Hero7 Zwart Amazone £ 269 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen