Beste Netflix-oorlogsfilms in oktober 2021

Krediet: Picturale Press Ltd / Alamy Stock Photo, Francois Duhamel / Netflix en United Archives GmbH / Alamy Stock Photo)

De films op onze lijst met beste Netflix-oorlogsfilms hebben de moeilijkste taak: een van de meest destructieve en gruwelijke dingen ter wereld nemen en het meeslepend en vermakelijk maken. Hoewel de realiteit van deze veldslagen niet iets is dat iemand van ons uit de eerste hand wil ervaren, zorgt het wel voor een aantal aangrijpende en actievolle films, en Netflix heeft een behoorlijk grote catalogus met oorlogsfilms om vanaf je bank door te bladeren.

Of je nu een liefhebber van de Tweede Wereldoorlog bent die meer wil weten over de kleinere verzetsbewegingen en veldslagen die hebben geleid tot de uiteindelijke nederlaag van de nazi's, of je bent meer gefascineerd door recente operaties in Afghanistan en Irak, de selectie oorlogsfilms van Netflix heeft iets voor iedereen dat je waarschijnlijk een paar dingen zal leren die je nog niet eerder wist.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Onze selecties omvatten The King, Medal of Honor en Mosul, om maar een paar van de films te noemen die ervoor zorgen dat Netflix op de ranglijst van onze beste streamingdiensten blijft staan. Onze lijst deelt ook een keuze met onze beste Netflix-actiefilms lijst: het uitstekende Zandkasteel.

De beste Netflix oorlogsfilms

Het beleg van Jadotville

Krediet: Karen Ballard / Netflix

In 1961 werd een kleine groep Ierse soldaten die deel uitmaakten van de operatie van de Verenigde Naties in Congo, in het mijnstadje Jadotville door Katangese troepen aangevallen. De troepen vochten om de aanvallen vijf dagen af ​​te houden terwijl ze wachtten op hulp van andere soldaten, maar werden uiteindelijk gedwongen zich over te geven en werden vastgehouden als krijgsgevangenen. Het beleg van Jadotville toont de lelijkheid van oorlog in al zijn wreedheid en blijkt een belangrijke herinnering te zijn aan een belangrijke historische gebeurtenis.

Rotten Tomatoes-score: 74%
Vorm: Jamie Dornan, Mark Strong, Jason O'Mara, Sam Keeley
Regisseur: Richie Smyth
Kijk nu

Zandkasteel

Krediet: Nick Wall / Netflix

Een deel van wat Sand Castle zo'n boeiend horloge maakt, is dat het in de afgelopen tijd is geplaatst, waardoor het veel gemakkelijker is om verbinding mee te maken. Matt Ocre (Nicholas Hoult) is een soldaat van het Amerikaanse leger die de taak heeft gekregen om water te herstellen in een klein Iraaks dorp. Wat er tijdens die operatie gebeurt, is soms beangstigend en soms bemoedigend. Beter nog, het is gebaseerd op echte gebeurtenissen, waardoor het des te schrijnender wordt.

Rotten Tomatoes-score: 47%
Vorm: Nicholas Hoult, Henry Cavill, Glen Powell, Beau Knapp
Regisseur: Fernando Coimbra
Kijk nu

Tranen van de zon

Krediet: United Archives GmbH / Alamy Stock Photo

Je weet dat je in voor wat actie op het hoogste niveau wanneer Bruce Willis de ster van de film is, en Tears of the Sun niet teleurstelt. De film gaat over een team van de US Navy SEAL dat op een reddingsmissie midden in de Nigeriaanse burgeroorlog begint. Kunnen ze Dr. Kendricks bereiken voordat de rebellen dat doen? Je zult moeten kijken om erachter te komen.

Rotten Tomatoes-score: 69%
Vorm: Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser, Eamonn Walker
Regisseur: Antoine Fuqua
Kijk nu

Sarajevo

Krediet: TCD/Prod.DB / Alamy Stock Photo)

hoeveel kost playstation 5

Je hebt waarschijnlijk iets geleerd over de moord op aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk tijdens de geschiedenisles op de middelbare school, en Sarajevo duikt diep in de omstandigheden rond de historische gebeurtenis die leidde tot het begin van de Eerste Wereldoorlog. Oorspronkelijk uitgezonden op tv, duikt Sarajevo diep in de duistere wereld van de politiek, terwijl je veel spanning opwekt. Als je van wereldgeschiedenis houdt, is dit een must-see.

Rotten Tomatoes-score: nvt
Vorm: Florian Teichtmeister, Reinhard Forcher, Michaela Ehrenstein, Eugen Knecht
Regisseur: Andreas Prochaska
Kijk nu

Mosul

Krediet: Jose Haro/Netflix

Deze Amerikaans-Arabische oorlogsfilm geeft een heel nieuw perspectief op de Slag om Mosul in 2016. Mosul toont de oorlog waarin Iraakse en coalitietroepen ISIS uiteindelijk versloegen na vele jaren van strijd. Het is allesbehalve mooi, maar het laat een heel eind zien hoe oorlog is vanuit het perspectief van de soldaten en burgers uit de landen waarin ze worden uitgevochten. Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel en het einde is hoopvol zonder onrealistisch te zijn.

Rotten Tomatoes-score: 84%
Vorm: Mohamed Attougui, Ben Affan, Thaer Al-Shayei, Hayat Kamille
Regisseur: Matthew Michael Carnahan
Kijk nu

Oorlogsmachine

Krediet: Francois Duhamel / Netflix

War Machine speelt zich af in de zomer van 2009 en richt zich op generaal Glen McMahon (Brad Pitt), een viersterrengeneraal die naar Afghanistan gaat om te werken aan een plan om de oorlog daar te beëindigen. Het is hem echter verboden om meer soldaten te vragen, wat hij sowieso doet. Deze beslissing heeft verstrekkende gevolgen, vooral wanneer een journalist een uiteenzetting schrijft die McMahon volledig in diskrediet wil brengen en zijn missie in gevaar brengt.

Rotten Tomatoes-score: 49%
Vorm: Brad Pitt, Anthony Hayes, Anthony Michael Hall, John Magaro, Emory Cohen, Topher Grace
Regisseur: David Michod
Kijk nu

Groene zone

Krediet: Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo

Matt Damon schittert als Chief Warrant Officer Roy Miller terwijl hij een team van inspecteurs leidt op een missie om massavernietigingswapens te vinden die vermoedelijk ergens in Irak liggen opgeslagen. Hoewel ze geen wapens vinden, ontdekken ze wel behoorlijk meeslepende informatie met een doofpotaffaire die groter is dan ze ooit hadden verwacht. Hoewel er hier genoeg actie is, fungeert Green Zone als een meer cerebraal oorlogsdrama dat bedoeld is om diep na te denken en kijkers aan te moedigen niet alles wat ze horen op het eerste gezicht te nemen.

Rotten Tomatoes-score: 57%
Vorm: Matt Damon, Greg Kinnear, Brendan Gleeson, Amy Ryan, Jason Isaacs
Regisseur: Paul Greengrass
Kijk nu

Operatie Finale

Krediet: Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo

De Tweede Wereldoorlog speelt zich af in de jaren zestig en is 15 jaar geleden geëindigd, maar er zijn nog steeds tal van nazi-officieren en anderen die betrokken zijn bij het misbruik en de moord op miljoenen Joodse mensen verspreid over de hele wereld. Operatie Finale ziet een team van Israëlische agenten naar Argentinië reizen om één man in het bijzonder te vinden: Adolf Eichmann, de nazi-officier die het vervoer van slachtoffers naar de concentratiekampen zou hebben georganiseerd. Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen, zal Eichmann niet gemakkelijk ten onder gaan, en dit zorgt overal voor veel drama en enkele echte nagelbijtende momenten.

Rotten Tomatoes-score: 64%
Vorm: Oscar Isaac, Ben Kingsley, Melanie Laurent, Lior Raz, Nick Kroll
Regisseur: Chris Weitz
Kijk nu

De fotograaf van Mauthausen

(Afbeelding tegoed: Netflix)

galaxy s21 ultra 5g hoesje

Een andere film gebaseerd op ware gebeurtenissen, The Photographer of Mauthausen, richt zich op de poging van de Spaanse fotograaf Francesc Boix (Casas) om bewijs te verzamelen en te bewaren van de verschrikkelijke waarheid over wat er met miljoenen onschuldige Joodse mensen is gebeurd in het nazi-concentratiekamp in Mauthausen. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die het liefst alles samen willen wissen, dus de taak van Boix is ​​allesbehalve eenvoudig. Het is een ontroerende en soms irritante herinnering aan de gruwelijke realiteiten die zovelen hebben geleden door toedoen van de nazi's.

Rotten Tomatoes-score: 88%
Vorm: Mario Casas, Alain Hernandez, Macarena Gomez, Mac Rodriguez
Regisseur: Zee Targarona
Kijk nu

Eerst vermoordden ze mijn vader

(Afbeelding tegoed: Netflix)

Als je deze film jarenlang hebt genegeerd omdat hij is geschreven en geregisseerd door Angelina Jolie, is het tijd om hem een ​​kans te geven. First They Killed My Father vertelt een belangrijk en vaak genegeerd verhaal over de Rode Khmer en de verschrikkingen die het regime in 1975 op de bevolking van Cambodja heeft losgelaten. Het vier jaar durende bewind kostte bijna twee miljoen mensen het leven. Om de echte menselijke impact van deze verschrikkelijke tijd te laten zien, concentreert de film zich op de 5-jarige Loung Ung die gedwongen wordt haar huis in Phnom Penh te verlaten en moet trainen als kindsoldaat terwijl haar broers en zussen worden opgesloten in werkkampen. Toegegeven, dit is een heel hard horloge, maar misschien wel de belangrijkste op de lijst.

Rotten Tomatoes-score: 88%
Vorm: Sareum Srey Moch, Phoeung Kompheak, Sveng Socheata, Tharoth Sam
Regisseur: Angelina Jolie
Kijk nu

De pianist

Krediet: AA-filmarchief / Alamy-voorraadfoto

Als er één oorlogsfilm op deze lijst staat die je waarschijnlijk eerder hebt gezien of op zijn minst bekend mee bent, is het waarschijnlijk The Pianist. Het won verschillende Academy Awards na de release in 2002, en met een goede reden. The Pianist, een bewerking van de autobiografie van Wladyslaw Azpilman, documenteert een veranderend Warschau tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog en volgt Szpilmans reis naar het getto en rond verschillende schuilplaatsen terwijl hij probeert onopgemerkt te blijven door de nazi's.

Rotten Tomatoes-score: 96%
Vorm: Adrien Brody, Maureen Lipman, Emilia Fox, Ed Stoppard, Thomas Kretschmann, Frank Finlay
Regisseur: Romeinse polenski
Kijk nu

De 12e man

Krediet: AF-archief / Alamy Stock Photo)

Hoewel de Tweede Wereldoorlog een populair onderwerp is voor oorlogsfilms, en hoewel 12th Man een van deze films is, is het ook een van de beste. De Noorse verzetsstrijder Jan Baalsrud verliest zijn 11 medesoldaten tijdens een mislukte anti-nazi sabotagemissie en wordt gedwongen te proberen te ontsnappen aan de Gestapo door zich een weg te banen door Scandinavië. Het is een verhaal van moed en lef dat je zal laten inspireren door hoeveel deze dappere mannen hebben doorgemaakt.

Rotten Tomatoes-score: 86%
Vorm: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys-Meyers, Mads Sjøgård Pettersen, Maria Grazia Di Meo
Regisseur: Harald Zwart
Kijk nu

De dood van Stalin

Krediet: IFC Films

Het lijkt vreemd dat van een oorlogsfilm een ​​komedie kan worden gemaakt, maar met Armando Iannucci aan het roer werkt het op de een of andere manier. The Death of Stalin is een zwarte komedie gebaseerd op de Franse graphic novel La Mort de Stalin. Het werpt een licht op de politieke machtsstrijd die plaatsvond na de dood van Stalin in 1953 en slaagt erin het absurde (en absurd grappige) te vinden in wat over het algemeen een tijd van extreme onzekerheid en angst was voor velen in Europa. Als je iets met een beetje lichtzinnigheid nodig hebt na het bekijken van veel van de andere inzendingen op deze lijst, zou The Death of Stalin moeten passen.

beste budget 7.1 gaming-headset

Rotten Tomatoes-score: 95%
Vorm: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Andrea Riseborough, Rupert Friend, Jason Isaacs, Jeffrey Tambor
Regisseur: Armando Iannucci
Kijk nu

De koning

(Afbeelding tegoed: Netflix)

Met een grote sprong terug uit de 20e eeuw, is The King gebaseerd op verschillende toneelstukken uit William Shakespeare's Henriad en gaat over de opkomst van Henry V na de dood van zijn vader, terwijl hij leert wat het betekent om een ​​leider van zijn volk te zijn. Chalamet is een onconventionele Henry V, maar doet hier geweldig werk door de schroom te tonen die de koning had over het nemen van de macht, evenals de transformatie in een werkelijk formidabele politieke figuur.

Rotten Tomatoes-score: 83%
Vorm: Timothée Chalamet, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Robert Pattinson, Dean-Charles Chapman
Regisseur: David Michod
Kijk nu

Trotsering

Krediet: AA-filmarchief / Alamy-voorraadfoto

Voordat Daniel Craig harten stal als James Bond, hielp hij bij de bevrijding van Joden tijdens de bezetting van Wit-Rusland door nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Nechama Tech uit 1993, volgt Defiance de partizanen van Bielski, vier broers die een belangrijke rol speelden bij het redden van vele levens tijdens de bezetting. De omstandigheden die zij en hun geredde burgers ervaren terwijl ze proberen te ontsnappen aan de nazi-troepen zijn zwaar en de dingen worden behoorlijk bloederig, maar je kunt niet anders dan wortelen voor het sterke verzet hier.

Rotten Tomatoes-score: 72%
Vorm: Daniel Craig, Liev Schriber, Jamie Bell, Alexa Davalos
Regisseur: Edward Zwick
Kijk nu

de buitenpost

Krediet: Screen Media Films

De meest recente release op de lijst, The Outpost, gebaseerd op het non-fictieboek uit 2012 The Outpost: An Untold Story of American Valor, dient echt als een viering van de kracht van de geest van Amerikaanse soldaten tijdens de Slag om Kamdesh tijdens de oorlog in Afghanistan . Velen zullen niet levend ontsnappen, maar deze mannen weigeren op te geven in het aangezicht van tegenspoed en zijn een echt baken van wat het betekent om een ​​patriot te zijn.

Rotten Tomatoes-score: 82%
Vorm: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, Jack Kesy, Cory Hardrict
Regisseur: Rod Lurie
Kijk nu

Het bevel

Krediet: Saban Films via Rapid Trailer/YouTube

Dit drama uit 2018, gebaseerd op A Time to Die van auteur Robert Moore, vertelt het waargebeurde verhaal van de onderzeeërramp in Koersk die in 2000 plaatsvond in de Barentszzee. Vanaf het begin van de film is duidelijk dat het helemaal mis gaat wanneer de Russische marinekapitein-luitenant Mikhail Averin (Schoenaerts) de Noordelijke Vloot meeneemt voor een oefening in de onderzeeër, maar het gaat sneller van kwaad tot erger dan verwacht. Er is geen happy end aan deze, maar het zorgt nog steeds voor een meeslepend horloge.

Rotten Tomatoes-score: 69%
Vorm: Colin Firth, Lea Seydoux, Matthias Schoenaerts, Peter Simonischek
Regisseur: Thomas Vinterberg
Kijk nu

Jarhead: Wet van Terugkeer

Krediet: Universal Pictures All-Access via YouTube

Jarhead: Law of Return is weliswaar enigszins licht qua plot, maar biedt voldoende actie om het goed te maken. Nadat een ervaren piloot van de Israel Defense Forces wordt neergeschoten terwijl hij met de zoon van een Amerikaanse senator in het Syrische luchtruim vliegt, breekt de hel los. Het slaat allemaal nergens op, maar voor fans van adrenaline-opwekkende oorlogsfilms met een hoog octaangehalte, is het nog steeds een waardig horloge.

Rotten Tomatoes-score: 27%
Vorm: Devon Sawa, Nicholas Aaron, Shanti Ashanti, Yael Eitan
Regisseur: Don Michael Paul
Kijk nu

    Lees volgende:De beste alternatieven voor kabel-tv, gerangschikt
De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen10uureenentwintigminutentwintigdroogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL – 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen