De beste pc-games van 2021

(Afbeelding tegoed: EA)

Ongeacht de next-gen consoles, de beste pc-games laten zien dat als je de meest uiteenlopende reeks games of de mooiste titels wilt, je een desktopcomputer of laptop nodig hebt. Maar met zoveel unieke en multi-platformtitels die beschikbaar zijn via de verschillende digitale etalages of fysieke schijven, kan het echter moeilijk zijn om er een te kiezen om te spelen.

Het gebruik van een muis en toetsenbord voor FPS-games of strategietitels is vaak veel gemakkelijker en leuker dan worstelen met onnauwkeurige analoge sticks of beperkte controller-ingangen. Anderen zijn visueel verbluffend en verdienen het om op de krachtigste hardware te worden gespeeld om ze op hun best te laten zien. En ook al is er een nieuwe consolegeneratie uit, de pc zal altijd de overhand hebben op grafisch gebied, zolang je het budget maar hebt.  • Beste gaming-pc's - als je een upgrade of het ultieme gevechtsstation nodig hebt
  • Wat dacht je ervan om de volgende grens van gaming te proberen met de beste VR-games
  • Met een budget? Hier zijn de beste goedkope gaming-headsets
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Bovendien is het een stuk gemakkelijker om een ​​gaming-pc of -laptop te pakken te krijgen en de nieuwste en beste games te spelen dan om een ​​van de zeer beperkte voorraad Xbox Series X- of PS5-consoles te kopen. Het enige dat u nodig hebt, is een van onze beste gaming-pc's of gaming-laptops, en u kunt meteen aan de slag met deze beste games voor pc.

Wat zijn de beste pc-games?

Omdat er zo'n groot aantal is, kan onze lijst slechts een klein aantal van het totale aantal geweldige pc-game-ervaringen bevatten. Desalniettemin zul je hopelijk iets vinden dat je leuk vindt in onze selectie.

Als je een actiefan bent, dan zijn aliens neerschieten in Gears 5 of demonen in stukken snijden in Devil May Cry 5 de beste keuze voor jou. Ze zien er allebei prachtig uit op hun eigen manier en hebben mechanica die door de hele lengte van hun langlopende franchises is gepolijst, waarbij deze afleveringen de beste tot nu toe zijn.

Als je de voorkeur geeft aan iets langzamer maar toch spannend, dan is XCOM: Chimera Squad een strategietitel waarin je je mentale krachten op de proef stelt tegen degenen die de ijle mens-buitenaardse alliantie proberen te vernietigen, met de hulp van een unieke cast van agenten.

Red Dead Redemption 2 en Disco Elysium zijn twee titels waarmee je vele uren aan content kunt ontdekken. RDR2 zit vol met prachtig gemodelleerde omgevingen die je kunt verkennen, terwijl Disco Elysium meer focust op de interne conflicten van je personage, waarbij de RPG-systemen waaruit de game bestaat, het detectivewerk weerspiegelen dat je onderneemt terwijl je speelt.

Ori and the Will of the Wisps is een game die je zou kunnen kopen vanwege de prachtige vergezichten, maar de strakke 2D-platforming en gevechten betekenen dat er genoeg te doen is terwijl je de wereld rondreist. Het is een soortgelijk verhaal met Microsoft Flight Simulator, ondanks het zeer verschillende genre. Met alle hulpopties ingeschakeld, wordt het een ontspannen manier om de wereld rond te reizen in een vliegtuig. Maar als je het wilt, kun je in de metaforische moeren en bouten van je vliegtuig duiken om echt te ontdekken wat de simulatie te bieden heeft.

What Remains of Edith Finch is de laatste titel die we hier uitlichten. Dit is een op het verhaal gerichte game die je voortdurend zal verrassen met radicaal verschillende gameplay-vignetten voor elke sectie. Het duurt niet lang om te spelen, maar de echte waarde zit hem in hoe het je bijblijft lang nadat je het spel voor de laatste keer hebt verlaten.

De beste pc-games die je vandaag kunt kopen

Krediet: Epic Games Publishing

1. Alan Wake geremasterd

Keer terug naar Bright Falls in deze vernieuwde editie van de originele Alan Wake en zijn twee DLC-packs. In de schoenen en armoedige jack van de titulaire schrijver, maak je een reis naar wat een schattig stadje lijkt om even weg te zijn van de dingen. Alan staat echter andere, duistere uitdagingen te wachten wanneer zijn vrouw vermist wordt en Bright Falls wordt overspoeld door schaduwmonsters.

De game voelt aan als je typische third-person shooter, maar voordat je je vijanden met kogels vult, moet je hun beschermende lagen van duisternis afbranden met een aanhoudende explosie van je zaklamp. Met weinig lichtbronnen behalve die ene eenzame straal in je hand, moet je zorgvuldig prioriteiten stellen voor je doelen of ze gewoon tegenhouden terwijl je pauzeert naar het volgende veilige gebied. In combinatie met het spookachtige thema van de tv-serie, heb je veel heerlijke, allesomvattende sfeer om van te genieten terwijl je speelt.

Alan Wake geremasterd Amazone £ 17,99 Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen