Beste personal finance-software voor 2021

(Afbeelding tegoed: mint)

Er is een reden waarom ze het noemen persoonlijk finance — de beste personal finance-software heeft alles te maken met de persoon die het beheer doet. Wat zijn haar doelen? Wat is zijn levensfase? Over hoeveel geld hebben we het hier, en wordt het beheerd door één persoon of meer?

Elk hulpmiddel is slechts zo goed als uw bereidheid om het te gebruiken, dus het is belangrijk om de juiste pasvorm te krijgen. Dus de beste personal finance-software is degene die bij u past.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is personal finance een bloeiende industrie en heeft het tools ontwikkeld voor vrijwel elke levensfase, persoonlijkheidstype en controlefreaky. We hebben tientallen personal finance-managers doorzocht om u deze winnaars te bieden. Waar u zich ook bevindt in uw voortdurende relatie met uw geld, u vindt hieronder iets dat bij u past.

Eén basisregel: om voor evaluatie in aanmerking te komen, moet een tool of dienst een lage toetredingsdrempel hebben, bij voorkeur gratis of met een gratis proefversie. Stel voor dat u geld weggooit om een ​​tool voor geldbeheer te testen Jij misschien niet leuk is gewoon meer ironie dan waar we ons voor willen aanmelden.

(Afbeelding tegoed: mint)

1. Munt

De beste personal finance-software in het algemeen

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Mint
Redenen om te kopen:
+Volledig uitgerust maar eenvoudig te gebruiken+Gratis bij advertenties+Abonnementscontrole+Mintsights-functie biedt begeleiding
Redenen om te vermijden
-Sommige advertenties promoten slechte financiële gewoonten-U kunt subcategorieën bewerken, maar niet op het hoogste niveau

Prijs: Gratis bij advertenties

Als u op zoek bent naar een one-stop-shop in uw persoonlijke financiële software en een complete tool wilt die de zaken toch eenvoudig houdt, dan is Mint de keuze voor u. Mint is een webgebaseerde tool (met mobiele apps natuurlijk) waarmee je uitgaven kunt volgen, een budget kunt ontwerpen, schulden kunt beheren, doelen kunt stellen en al je accounts (inclusief de rare zoals ballonhypotheken) op één plek kunt combineren. Veel gebruikers houden van de eenvoudige, schone gebruikersinterface - de ontwerpvernieuwing van 2021 wordt enthousiast - en het overzichtelijke financiële dashboard, met het nettovermogen bovenaan.

Terwijl Mint en Quicken lange tijd de grootste kanshebbers zijn geweest voor volledig financieel beheer voor dagelijkse financiën, wint Mint als de beste personal finance-software door zowel gratis als iets eenvoudiger te zijn dan Quicken. Het leven is al ingewikkeld genoeg, en u kunt nu uw nieuwe tijdperk van fiscale verantwoordelijkheid beginnen door uzelf het jaarlijkse prijskaartje van $ 42 voor Quicken Deluxe te besparen.

beste fiets voor thuisgymnastiek

Mint maakt het opzetten van een budget een eenvoudig en duidelijk proces: zodra u uw accounts heeft ingesteld, gaat Mint uw uitgaven voor u categoriseren. Nieuw in 2021, je kunt bulksgewijs bewerken om categorie-aanpassingen aan te brengen.

Andere krachtige toevoegingen voor 2021 zijn onder meer abonnementsbewaking, waarmee u de abonnementen kunt bijhouden die bij elke gratis proefperiode lijken te groeien. Mint zal u zelfs vertellen of die abonnementen van prijs veranderen. En gepersonaliseerde Mintsights bieden begeleiding en suggesties om de gewoonten en gedragingen die Mint ziet in uw financiële activiteiten aan te passen, zodat u schulden kunt afbetalen en meer kunt sparen. Mintsights zijn gepersonaliseerd voor elke gebruiker.

Een functie die onze testers bijzonder op prijs stelden, was de gratis tracking en educatie van de kredietscore van Mint. Deze functie geeft u het waarom achter de cijfers, geeft een overzicht van tijdige betalingen, kredietgebruik en gemiddelde leeftijd van uw krediet en laat zien hoe uw gedrag op deze gebieden uw algehele beoordeling helpt - of schaadt.

(Afbeelding tegoed: Quicken)

2. Quicken Deluxe

Beste personal finance-software voor maximale aanpassing

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Volledige aanpassing van bestedingscategorieën+Krachtigere pensioenplanning, beleggingsfuncties dan Mint+Lokale gegevensopslag zorgt voor gemoedsrust
Redenen om te vermijden
-Mac-versie loopt nog steeds achter op pc, mist ondersteuning voor meerdere valuta's en enige kredietrapportage-Gratis ondersteuning heeft beperkte openingstijden

Prijs: $ 41,99 / jaar, met gratis proefperiode van 30 dagen

Voor de oudste speler op het veld heeft Quicken het nog steeds. De functieset is net zo robuust als alle personal finance-software die er is. En u krijgt meer export- en aanpassingsopties dan Mint, waardoor Quicken een van de beste opties voor personal finance-software is.

Lange tijd Quicken-gebruikers zijn bekend met de eersteklas tools voor budgettering, planning en uitgavenanalyse van de software die hun robuuste accountbeheerfuncties lang hebben aangevuld. Met Quicken kunt u geld overboeken tussen rekeningen bij verschillende instellingen, gespecialiseerde beleggingsrapporten leveren en u helpen bij het maken van een plan op maat om uw schuld af te lossen. Ondersteunde accounttypen zijn onder meer investerings-, pensioen- en leningrekeningen, evenals het volgen van activa voor verzekeringsdoeleinden. Voor liefhebbers van detail, degelijkheid en het afstemmen van hun financieel beheer, past Quicken uitstekend.

beste tv boven de 80 inch

Sinds 2019 hebben Quicken-gebruikers het extra voordeel van een browserinterface waarmee ze onderweg kunnen communiceren met hun financiën. Vandaag de dag kunt u saldi en transacties bekijken, uitgaventrends identificeren en de prestaties van uw beleggingen controleren vanaf elke plek waar u maar kunt in een browser.

Toch kunnen we niet anders dan vermoeden dat de eigenaren bij H.I.G. Kapitaal weet hoe gebonden mensen aan hun historische gegevens komen. Hoewel er geen ruzie is met de functieset van Quicken, brengt de overstap naar een abonnementsmodel Deluxe naar $ 42 per jaar . Dat is een behoorlijk fors prijskaartje voor persoonlijke financiële software die voor de meeste gebruikers niet veel verschilt van de vrije concurrentie.

In een notendop: mensen die jarenlang Quicken onder de knie hebben gekregen (en hun gegevens hebben ingevoerd) hebben goede redenen om eraan vast te houden. Verandering is moeilijk! Maar als je net begint, kijk dan eens naar Mint of Personal Capital voor een goedkopere manier om je dukaten bij te houden.

(Afbeelding tegoed: persoonlijke titel)

3. Persoonlijk kapitaal

Beste tool om uw vermogen te begrijpen en te laten groeien als u zich geen zorgen maakt over budgettering of rekeningen

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Personal Captial
Redenen om te kopen:
+Robuuste investerings- en pensioentoolset blaast concurrenten uit het water+Geweldig educatief aanbod om uw rijkdom echt te begrijpen
Redenen om te vermijden
-Hoewel het mogelijk is om niet-pensioenspaardoelen toe te voegen, is de geboden begeleiding dun

Prijs: Gratis app, met vergoedingen voor diensten voor vermogensbeheer als u ervoor kiest om ze te gebruiken.

Om bot te zijn: persoonlijk kapitaal is waar je naar afstudeert, van Mint. Beide personal finance-managers zijn gratis, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk om te leren en te gebruiken, en geven u een uitgebreid overzicht van uw financiën.

Personal Capital heeft echter afgezien van budgetterings- en factuurbetalingstools om zich te concentreren op zorgen op het volgende niveau. Functies zoals de 401(k)-analysator, wat-als-pensioenplanner en geprojecteerde portefeuillewaarden zijn precies wat u nodig heeft als u het geluk heeft om in de fase te komen waarin Hoe ga ik wat geld besparen is geworden Wat ben ik ga je het allemaal doen? Het is personal finance-software van het volgende niveau, het beste voor mensen die dat volgende niveau hebben bereikt.

(Afbeelding tegoed: eikels)

4. Eikels

De beste manier om te sparen zonder het te merken of om uw kinderen aan de slag te laten gaan met een spaargewoonte

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijken bij Eikels
Redenen om te kopen:
+Geweldige manier om extra geld te verdienen+Verschillende portefeuilles om te beginnen met beleggen+Gezinsabonnement helpt ouders en kinderen samen te sparen (en te leren)
Redenen om te vermijden
-Minimale kosten van $ 1 per maand

'Round-up'-apps zijn de laatste jaren gemeengoed geworden. Het concept is eenvoudig: koppel uw creditcard of betaalpas aan de app en wanneer u een aankoop doet, rondt de app af op de dichtstbijzijnde dollar en stuurt die extra centen naar een rekening. Dus je blijft geld op spaargeld gooien zonder echt te merken dat het is gebeurd. Acorn zet uw geld in een gediversifieerde portefeuille van ETF's, dus u bent ook op de markt aan het ploeteren. U kunt ook automatische spaaroverboekingen naar uw Acorns-account instellen - u bent niet beperkt tot de afgeronde centen.

Naarmate Acorn is gegroeid, is ook zijn ecosysteem gegroeid, en nu is het echt concurrerend op het gebied van de beste personal finance-software. Grow is de educatieve tak - een robuuste set artikelen en video's, beschikbaar met of zonder account. Met Acorns Later kunt u sparen in een Roth, Traditional of SEP IRA, en u kunt een volledig uitgeruste betaalrekening ($ 3 / maand) toevoegen. En met hun Earn-programma krijg je elke keer dat een Acorns-gebruiker winkelt bij geselecteerde retailers (de lijst staat momenteel op ongeveer 200 partnermerken, waaronder Airbnb, Home Depot en Sephora), extra geld terug.

Hoewel Acorns technisch gezien geen volledig gratis proefversie heeft, laten we het binnensluipen in deze verzameling; voor slechts $ 1 kun je het een maand uitproberen. Ze hebben ook plannen die controle-, investerings- en pensioenrekeningen aanbieden ($ 3 / maand) en een gezinsversie waarmee je je kinderen kunt toevoegen en materiaal biedt om hen over geld te leren ($ 5 / maand).

(Afbeelding tegoed: Yotta)

5. Yotta

De beste manier om een ​​spel te maken door meer geld te besparen

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Yotta
Redenen om te kopen:
+Gamificatie is leuk+Het rendement is beter dan bij de meeste grote banken
Redenen om te vermijden
-Hogere spaaropbrengsten vindt u bij online banken-Nu volledig uitgeruste personal finance-software-Amateuristische interface

Wanneer de financiële druk toeneemt, is het gemakkelijk om over te gaan op maatregelen zoals de loterij. Je zou kunnen winnen zo groot. Maar dat zal je waarschijnlijk niet doen, en het geld dat je hebt uitgegeven aan proberen is gewoon... weg. Yotta is gekomen om dat model op zijn kop te zetten.

In wezen is Yotta een gratis app waarmee je kunt sparen op een FDIC-verzekerde rekening... en er vervolgens mee kunt gokken. Maar niet echt een gokken. De makers van Yotta hebben een manier gevonden om de spanning te behouden en tegelijkertijd het risico te vervangen door een stimulans om te sparen en de kans om te winnen te vergroten.

Yotta biedt een spaarrekening met een middelmatig rendement (0,2%, wat nog steeds beter is dan veel fysieke banken - de standaardrekening van Wells Fargo verdient een magere 0,01%). Maar het potentieel om echt geld te winnen neemt toe samen met uw spaarsaldo: elke $ 25 op uw account levert u een automatisch (en gratis) ticket op voor de loterij van die week. Elke avond geeft Yotta geld weg - de kleinste prijs is 10 cent, en de grootste? $ 10.000.000 voor het matchen van alle 7 nummers in de trekking op zondagavond.

Denk er eens over na: in één jaar zou $ 1.000 op een standaard Wells Fargo-spaarrekening 21 . opleveren centen in belang. Datzelfde saldo zou $ 10,50 verdienen op de online spaarrekening met het hoogste rendement van vandaag, of $ 4,20 bij Yotta vóór prijzen. Maar bij Yotta zou zelfs het winnen van een miezerige $ 7 in de loop van het jaar je allemaal voorbij gaan. (Een van onze testers was gemiddeld 40 cent per week met de $ 1000-test; de andere, 0,25. Nu is er geen garantie op het bedrag op jaarbasis, maar de trend ziet er goed uit om zelfs high-yield-controles met een mijl te verslaan.)

Bovendien - leuk. En onze testers merkten dat ze meer betrokken waren bij hun spaargeld en gemotiveerd waren om meer te sparen.

Opmerking: Yotta-kansen zijn het beste voor gebruikers die minder dan $ 25k op hun spaarrekening hebben. Om te voorkomen dat dezelfde dikke katten elke week de winst opslokken, 'betalen' accounts met meer dan $ 25k $ 150 per ticket, terwijl de onderste laag een ticket krijgt voor elke $ 25.

beste externe schijf voor ps4

(Afbeelding tegoed: Honeydue)

6. Honeydue

Het beste voor het beheren van financiën met een partner

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Honeydue
Redenen om te kopen:
+Annotaties op transacties vergemakkelijken gemakkelijke gesprekken+Goed voor stellen met volledig gecombineerde financiën en voor mensen die sommige dingen gescheiden houden
Redenen om te vermijden
-De budgetteringsfunctionaliteit kan robuuster zijn

Financiële zorgen zijn een van de grootste bronnen van stress bij koppels. Honeydue, personal finance-software gebouwd voor twee, is bedoeld om het gemakkelijker te maken.

Honeydue biedt de typische kenmerken van personal finance-software, maar biedt ook de mogelijkheid om een ​​account te markeren als gezamenlijke of alleen de verantwoordelijkheid van één persoon in de relatie. Extra op koppels gerichte functies zijn onder meer het markeren van een transactie om te splitsen, of u beiden op de hoogte stellen wanneer een rekening wordt betaald - vooral handig voor stellen die de rekeningen verdelen. U kunt een opmerking of vraag aan een transactie toevoegen en uw partner krijgt een melding dat deze er is.

Gedeelde financiën staan ​​bol van kritische gesprekken: wat zijn onze doelen? Wat vinden we van de hoeveelheid schulden die we hebben? Moet een van ons of allebei meer verdienen? Geen enkele hoeveelheid software kan dat gesprek voor u voeren. Maar hey, is die rekening betaald? of ik denk dat je me $ 17 schuldig bent voor dat ding ... - wanneer je software die logistiek laat afhandelen, kun je jezelf vrijmaken voor de menselijke gesprekken die er het meest toe doen.

(Afbeelding tegoed: YNAB)

beste deals voor i-pads

7. YNAB

De beste manier om een ​​groothandelsbudgetconversie te ondergaan

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG YNAB € 6,99/mnd Bezoek site bij YNAB
Redenen om te kopen:
+Werkt binnen een ecosysteem dat is ontworpen om u te helpen slagen+Ondersteunt Alexa en de Apple Watch+Klantenservice omvat een gemeenschap van behulpzame gebruikers
Redenen om te vermijden
-Met 11,99 / maand is het relatief duur-Interface heeft een spreadsheet-vibe

Geef elke dollar een baan! Dat is het vriendelijke mandaat van You Need a Budge ($ 11,99 per maand), een tool die net zo goed een filosofie is als een app. YNAB is de beste personal finance-software als u uw geld en het beheer ervan echt wilt begrijpen.

De YNAB-software (desktopsoftware voor het grote overzicht, evenals solide mobiele ervaringen) wordt geleverd in een heel ecosysteem dat alle ondersteuning, educatie en aanmoediging biedt om u te helpen het ver te gaan met een budget na de gloed van die nieuwjaarsresolutie is afgesleten. Het YNAB-universum omvat een blog, video's, een podcast, een boek en meer.

Of het werk van een dollar nu moet worden uitgegeven of bespaard moet worden, YNAB helpt u door uw hele financiële plaatje na te denken om ervoor te zorgen dat al uw geld het juiste werk voor u doet. Profiteer zeker van de gratis proefperiode van 34 dagen; dat is een maand om het onder de knie te krijgen plus een paar dagen om erover na te denken.)

(Afbeelding tegoed: Intrasoft)

8. Doeltracker en gewoontelijst

De beste eenvoudige manier om goede geldgewoonten in uw grote geheel te integreren

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op Google Play
Redenen om te kopen:
+Minimale opstartproblemen+Legt uw focus op uw gedrag in plaats van op de details
Redenen om te vermijden
-Lelijke interface

Deze gratis, eenvoudige mobiele app is niet specifiek personal finance-software, waardoor het een dark horse is, maar mogelijk perfect voor mensen die zich willen concentreren op algehele gezonde gewoonten. Als je geld beschouwt als slechts een deel van je beste leven, bekijk dan deze handige kleine app en integreer financiële gewoonten in andere praktijken die je zou willen ontwikkelen.

Je kunt de app alleen gebruiken (als je de gewoonten wilt, maar niet de cijfers wilt zweten) of in combinatie met een van de traditionele trackers hierboven (als je nog steeds wilt bijhouden waar je geld naartoe gaat, of wilt volgen naar specifieke doelen).

Maar we vonden deze het leukst vanwege de combinatie van eenvoud en flexibiliteit. Heb jij je ding gedaan vandaag? Een groen vinkje of rode X laat je direct zien waar je staat. Boem, klaar. Maar waar Goal Tracker & Habit List zich echt onderscheidt voor doeleinden van geldbeheer, is dat u een doel per dag, week, maand of wat dan ook kunt instellen, evenals de duur van de gewoonten.

Niemand hoeft dagelijks zijn creditcardafschrift te controleren. Maar als u probeert uw bestedingspatroon te veranderen, kan een keer per week gedurende drie maanden een goed idee zijn. U kunt instellen wanneer en of de app u herinnert aan elk specifiek doel.

Goal Tracker & Habit List is alleen mobiel, wat naar onze mening het beste medium is voor een dergelijke tool.

Hoe zit het met Excel? De beste manier om het old school te kicken

Hé, wees aardig - Excel is niet alleen de persoonlijke financiële tool van je opa. Voor iedereen die dol is op cijfers en totale controle wil uitoefenen over het snijden en in blokjes snijden, gaat er niets boven een spreadsheet. Excel wint het van andere spreadsheets vanwege het enorme aantal beschikbare add-ons voor budgettering - waaronder veel uitstekende freebies.

Het internet staat vol met bloggers die bereid zijn hun tips, praktijken en sjablonen te delen voor het gebruik van Excel als uw persoonlijke financiële software. Probeer om te beginnen de gratis Maandelijkse budgetplanner , aangeboden door Money Under 30. Het heeft alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Hoe u de beste personal finance-software voor u kiest

Het beheren van uw geld is een langetermijnverbintenis, een die de moeite waard is om een ​​uur of twee goed te doen. Wees niet bang om de beste personal finance-softwaretools uit te proberen. Elk product dat we hier noemen, heeft een proefversie en we raden u ten zeerste aan hiervan te profiteren.

Denk na over wie je bent en wat je wilt. Heeft de geschiedenis aangetoond dat je eerder iets gebruikt dat weinig van je vraagt, of iets dat je zo diep in de fijne kneepjes trekt dat je vergeet te eten? Zal gamification je aanspreken met iets echts als je financiële doelen, of je afstoten omdat het frivool aanvoelt?

Neem vervolgens 2-3 gereedschappen mee voor een proefrit met enkele praktijkscenario's. Bedenk een paar vragen waarop u graag een antwoord zou willen hebben, zoals:

  • Hoeveel geef ik maandelijks uit aan eten?
  • Hoe lang duurt het voordat ik mijn creditcards afbetaal als ik mijn maandelijkse betaling met $ 50 verhoog?
  • Hoeveel moeten we elke maand sparen om onze pensioendoelen te halen?

Je snapt het idee. Probeer de antwoorden op uw vragen uit elke tool te halen. Als je dit doet, is de kans groot dat je weet bij welk product je wilt blijven.

Hoe we personal finance-software testen

Deze evaluaties waren gebaseerd op de functieset en het gebruiksgemak van de tools gedurende een proefperiode van zes weken. Hoe eenvoudig was het systeem aanvankelijk in te stellen? Is de interface intuïtief voor zelfs de meest complexe taken? Hoeveel tijd hebben we besteed aan het instellen van functies waarvan we ons uiteindelijk realiseerden dat we ze waarschijnlijk niet meer zouden gebruiken? Heeft de tool unieke toeters en bellen die hem onderscheiden van zijn concurrenten?

Deze tests zijn uitgevoerd op een Microsoft Surface Pro 4 en een Samsung Galaxy S9-telefoon. Toen een tool zowel een mobiele als een laptopervaring bood, werden beide getest om te zien hoe goed ze samenwerkten.

Omdat personal-financesoftware de systeemprestaties normaal gesproken niet meetbaar verslechtert, zijn er geen prestatietests uitgevoerd. Anekdotisch merkten we geen verschil in verwerkingssnelheden tussen de tools die we hebben getest.

hoe groot is de s21
Verzameling van de beste deals van vandaag YNAB YNAB € 6,99/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen