Beste draagbare printers in 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

mobiele telefoon

OfficeJet 250
twee

Canon

Pixma TR150
3

Epson

WorkForce EC-C110
4

Broer

PocketJet 773
5

mobiele telefoon

Tango X

(Afbeelding tegoed: HP)

Met de beste draagbare printers kunt u overal afdrukken, of u nu op zakenreis bent of op het strand voor een luie vakantie. Door de mogelijkheid om af te drukken in een compact apparaat dat in een laptoptas of rugzak past, kunt u print documenten en foto's altijd en overal. Met Wi-Fi-connectiviteit en vaak een optionele batterij kun je met een mobiele printer zelfs printen als je niet in de buurt bent van een stopcontact.

De meeste draagbare printers zijn klein, met een gewicht van minder dan 5 pond en vele worden zelfs geleverd met oplaadbare batterijen en autoladers voor gebruik onderweg. Maar ondanks het kleine formaat bieden de meeste draagbare modellen nog steeds afdrukken van volledige pagina's met dezelfde inkjettechnologie waarmee u vertrouwd bent. Velen hebben zelfs een scan- en kopieerfunctie om u volledige functionaliteit te bieden, zelfs als u niet op kantoor bent.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Enkele modellen tekortkomingen in de draagbaarheid door vaststelling van meer exotische technologieën, zoals thermisch afdrukken in zwart-wit of verschuiving bepaalde functies (zoals document scannen en kopiëren) naar een ander apparaat, zoals een smartphone. Maar het eindresultaat is hetzelfde, zodat u afdrukt op de weg.

De beste draagbare printer Black Friday-deals

Black Friday-deals zijn nu beschikbaar, met geweldige verkopen van grote retailers die de hele maand plaatsvinden. Ons Black Friday printerdeals pagina heeft de beste verkopen verzameld die momenteel beschikbaar zijn en wordt regelmatig bijgewerkt.

En de verkopen zijn nog niet gedaan. We zullen steeds nieuwe deals zien verschijnen naarmate we Black Friday naderen en we zullen het opvolgen met onze Cyber ​​Monday-dealspagina om de besparingen tijdens de feestdagen te behouden.

Wat zijn de beste draagbare printers?

De beste mobiele printer in het algemeen is de HP OfficeJet 250. Zijn snelle prestaties over de hele linie kunnen niet worden overtroffen en de beeldkwaliteit is constant hoog. Bovendien maakt hij, ondanks zijn compacte ontwerp, aantrekkelijke kopieën en scans van hoge kwaliteit.

De Canon Pixma TR150 biedt een vergelijkbare printkwaliteit voor een budgetvriendelijke prijs, waarbij de prijs lager blijft door alleen printen, maar geen kopieer- of scanmogelijkheid. Het is absoluut onze favoriet voor betaalbaar draagbaar printen.

De andere vier modellen, maar bieden allemaal iets aantrekkelijk dat het overwegen waard. De Canon Pixma IP110 biedt een lange levensduur van de batterij en de laagste inktkosten per pagina in deze roundup. De Epson WorkForce EC-C110 is licht van gewicht en heeft een klein LCD-scherm en vier-weg bedieningsknoppen. De Brother PocketJet 773 is stevig, zeer licht en compact, en het kan afdrukken op een continue papierrol. De HP Tango X is stijlvol ogende en snel te printen.

De beste draagbare printers die je vandaag kunt kopen

HP OfficeJet 250(Afbeelding tegoed: HP)

1. HP OfficeJet 250

De beste draagbare printer in het algemeen

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Printen, kopiëren, scannen Weergave:2,6-inch kleurenaanraakscherm Inkt:Twee cartridges (zwart en driekleurig) Connectiviteit:USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct Kosten per pagina:9 cent (zwart), 23 cent (kleur) Kosten per pagina (hoog rendement):6,7 cent (zwart), 17,3 (kleur) Reismaat (B x D x H):15x7,8x3,6 Reisgewicht (met batterij):6,7 pond Batterijduur:225 pagina'sDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Amazon Bekijk bij Amazon 696 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Automatische documentinvoer+Snel printen, scannen en kopiëren+High-capacity cartridge verlaagt de kosten van kleurenpagina's
Redenen om te vermijden
-Batterijduur kan beter-Enigszins groot en zwaar voor een draagbare printer

Deze HP OfficeJet 250 maximaliseert wat u onderweg kunt doen en biedt snel kopiëren en scannen, naast hoge printsnelheden, met een hoge beeldkwaliteit over de hele linie. Deze draagbare printer is aan de prijzige kant, maar biedt veel functies en prestaties in een compact pakket. Het meest directe resultaat is een groot 2,6-inch kleurenaanraakscherm, dat zorgt voor een eenvoudige bediening.

Beter nog is een kleine automatische documentinvoer voor 10 pagina's voor kopiëren en scannen. Dit is de enige draagbare printer die we hebben getest die kopieer- en scanfuncties biedt, maar zonder flatbedscanner trekt de printer papier door de behuizing van de OfficeJet om te scannen en kopiëren. Scans waren niet altijd recht en de 60 graden bocht van het papierpad maakte me nerveus omdat het mogelijk foto's zou beschadigen. Maar de mogelijkheid om onderweg te scannen en te kopiëren is deze compromissen zeker waard.

De OfficeJet 250 gedrukte tekst snel van een PC, 9 ppm. Bij gebruik accu, tekst afgedrukt 7 ppm. De Officejet 250 ook snel gedrukt onze zes pagina's PDF-tekst en afbeeldingen in kleur, het nemen van 01:57, in vergelijking met het gemiddelde van 2:27. Foto's afdrukken was zeer snel, als goed. Een 4 x 6-inch glanzend fotopapier afgedrukt in slechts 37,6 seconden, met de standaardinstellingen, en in iets minder dan 50 seconden bij de hoogwaardige setting. De naaste concurrent, de HP Tango X, nam 1:15. De OfficeJet was ook de snelste bij het afdrukken vanaf een iPhone, het maken van een foto print in 42,9 seconden.

Kopieer- en scansnelheden waren hoog, waardoor een kleurenkopie in 19,5 seconden werd gemaakt, vergeleken met het gemiddelde van 28,7 seconden voor desktopinkjetprinters. De OfficeJet maakte een zwart-witkopie in 13,1 seconden, vergeleken met het gemiddelde van 16 seconden op de desktop. Het maakte een 600 dpi kleurenscan naar JPEG in 1 minuut en 21 seconden, en een 300 dpi zwart-witscan naar PDF in 20,1 seconden (desktopmodellen gemiddeld 11 seconden).

Het beste van alles was dat de snelheid niet gepaard ging met een compromis in beeldkwaliteit. De fotoafdrukken van zeer hoge kwaliteit hadden rijke, goed verzadigde kleuren, aangename middentoonovergangen en veel fijne details. Tekstdocumenten bedrukt met donkere lettervormen en randen zagen er behoorlijk scherp uit. Afbeeldingen op gewoon papier waren even aantrekkelijk. Documentscans zagen er nauwkeurig uit, met alleen wat scherpte verloren aan tekstranden. Fotoscans waren aantrekkelijk, met nauwkeurige kleuren en veel detail.

De HP Officejet biedt mobiele en cloud printing, maar er zijn enkele eigenaardigheden. Met behulp van de HP Smart iPhone app was problematisch-the app bleek een vijf pagina .doc bestand in een vier pagina's tellend document, terwijl de .docx versie op zes pagina's werd geformatteerd. Foto's afgedrukt van de opslagdienst Box cloud niet afgedrukt in vol. Ongeveer twee derde van de foto afdrukt, maar de rest van het papier was leeg gelaten.

iphone pro max maat vergelijking

De inktkosten voor het afdrukken van tekstdocumenten zijn ongeveer gemiddeld voor draagbare printers, namelijk 9 cent per stuk. Met standaard cartridges zijn de kosten per kleurenpagina hoog, namelijk 23 cent per pagina. Met high-capacity cartridges kun je dit verlagen tot 17,3 cent, hoewel dit nog steeds hoger is dan de 15,5 cent per kleurenpagina die je krijgt met de Canon iP110 bij gebruik van standaard cartridges. U kunt nog meer geld besparen door gebruik te maken van HP Instant Ink , HP's abonnementsdienst voor inktvullingen per post.

(Afbeelding tegoed: Canon)

2. Canon Pixma TR150

Het beste koopje voor draagbare printers

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Afdrukken Weergave:1,4-inch monochroom OLED-scherm Inkt:Twee cartridges (zwart en driekleurig) Connectiviteit:USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct Kosten per pagina:7,5 cent (zwart), 14,8 cent (kleur) Kosten per pagina (hoog rendement):niet beschikbaar Reismaat (B x D x H):12,7 x 7,3 x 2,6 ' Reisgewicht (met batterij):5,1 pond Batterijduur:330 pagina'sDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Curry's Bekijk bij Amazon Bekijk bij John Lewis Bekijk alle prijzen (14 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Lage inktkosten+Aantrekkelijke fotoafdrukken+Optioneel batterijpakket
Redenen om te vermijden
-Klein, monochroom OLED-scherm

Een van onze favoriete draagbare printers is de Canon Pixma TR150, een compacte inkjetprinter die klein genoeg is om in een rugzak mee te nemen, maar toch uitstekend documenten en foto's kan printen. Met een inktsysteem met twee cartridges en printen voor tekstdocumenten, afbeeldingen en zelfs glanzende foto's, is de Pixma TR150 een solide keuze voor draagbaar printen. Het biedt geen kopieer- of scanfunctionaliteit, maar voor $ 199 is het ook een geweldige optie voor uw portemonnee.

Met een optionele batterij kunt u hem gebruiken als u niet in het stopcontact zit, maar zelfs zonder is de Canon Pixma TR150 een van de meest draagbare en reisvriendelijke printers die er zijn, met een gewicht dat minder is dan de HP OfficeJet 250 en een meer betaalbare optie voor alleen afdrukken.

De Pixma TR150 meet een compacte 12,7 x 7,3 x 2,6 inch wanneer gesloten, en weegt slechts 4,5 pond – en weegt slechts 5,1 pond met een optionele batterij aangesloten. Het opent tot een groter formaat, biedt plaats aan een papierlade voor 50 pagina's, een eenvoudig bedieningspaneel en veel connectiviteit, zolang u geen kaartsleuf nodig heeft.

Het biedt ook uitstekende afdruksnelheden, een document van vijf pagina's in 38,7 seconden of 7,8 ppm.

Naast zijn grote mobiliteit, maakte de draagbare Pixma TR150 sneller foto's van hoge kwaliteit dan andere concurrerende draagbare printers, en leverde hij uitstekende kleuren en details. Het kan ook grotere fotoafdrukken aan, maar in tegenstelling tot sommige van onze favorieten voor het afdrukken van foto's, is er geen kopieer- of scanmogelijkheid. Je krijgt een stevig gebouwde draagbare printer met een optionele batterij en zelfs ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant stembediening, maar we houden het voor de prachtige foto's en lage kosten het biedt inkt.

Lees ons volledige Canon Pixma TR150 review .

Epson WorkForce EC-C110(Afbeelding tegoed: Epson)

3. Epson WorkForce EC-C110

De beste draagbare printer voor bedrijven

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Afdrukken Weergave:1,4-inch kleuren-lcd Inkt:Twee cartridges (zwart en driekleurig) Connectiviteit:Draadloos, Wi-Fi Direct Kosten per pagina:8,8 cent (zwart), 17,8 cent (kleur) Reismaat (B x D x H):12,2 x 6,3 x 2,4 inch Reisgewicht (met batterij):3,5 pond Batterijduur:100 zwart-witpagina's / 50 kleurenpagina'sDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Hoge beeldkwaliteit+Kleuren-LCD vereenvoudigt de bediening+Lager dan gemiddelde kleurkosten per pagina
Redenen om te vermijden
-Korte batterijduur-Afdruksnelheden zijn lager dan gemiddeld-Langzaam afdrukken van foto's vanaf iOS

Van de vier modellen die zijn uitgerust met een batterij, is de Epson WorkForce EC-C110 de goedkoopste. Met de WorkForce-naam wordt deze mobiele printer verkocht door wederverkopers van zakelijke apparatuur en is het misschien wel de beste draagbare printer voor zakelijke gebruikers. Van de inkjetmodellen hier is het de lichtste, met een gewicht van slechts 3,5 pond.

U tilt het deksel op en leunt het naar achteren om als invoerlade voor 20 vel te dienen. Dit onthult een klein 1,4-inch kleuren-LCD en vierwegbedieningsknoppen. Afdrukken komen uit een sleuf op het voorpaneel. U kunt het LCD-scherm en de knoppen gebruiken om instellingen te wijzigen, Wi-Fi te configureren, enzovoort. U hebt het ook nodig om het papierformaat te bevestigen, wat mij telkens werd gevraagd als ik papier plaatste.

De EC-C110's printsnelheden waren langzamer dan het gemiddelde. Gedrukte tekst op 5,8 ppm, ten opzichte van het gemiddelde van 6,9 ppm. Op de batterij werkt vertraagde de EC-C110 aanzienlijk: Tekst afdrukken vertraagd tot 3,4 ppm. Onze zes pagina PDF van een combinatie van tekst en afbeeldingen in kleur langzamer dan elke andere inkjet in deze roundup, het nemen van 03:16, of 1,8 ppm. Het gemiddelde was 2,4 ppm.

De EC-C110 printte een foto met standaardinstellingen vanaf een pc via USB in 1:11. Afdrukken met hoge resolutie vertraagde de EC-C110 tot 3:59. Via Wi-Fi Direct met instellingen van hoge kwaliteit vanaf een iPhone was tergend langzaam, het kostte 5:28 om één foto af te drukken; het afdrukken van een tweede snapshot duurde bijna 7 minuten.

De afdrukkwaliteit was over de hele linie hoog. Tekst zag er donker en scherp uit, hoewel de letterranden van dichtbij een beetje ruw leken. Kleurenafbeeldingen bedrukt met natuurlijk ogende kleuren en scherpe details. Glanzende foto's zagen er erg aantrekkelijk uit.

De kosten per pagina zijn beter dan het gemiddelde van draagbare printers. Geschatte kosten per pagina zijn 8,8 cent voor tekst en 17,8 cent voor kleur.

Ik kwam een ​​storing tegen toen ik 4 x 6-inch foto's probeerde af te drukken vanaf een pc met Windows 10. In de printerdriver stond een foutmelding: 'foto past niet op geselecteerd papier'. De online veelgestelde vragen hielpen niet, maar het wijzigen van het standaardpapierformaat naar 4-x-6 in de afdrukvoorkeuren van Windows 10 loste het probleem op.

Bij het printen met een iPhone had de EC-C110 de neiging om de Wi-Fi Direct-verbinding te verbreken voordat ik klaar was met printen. Het opnieuw instellen van de verbinding en het opnieuw invoeren van het wachtwoord leek dit probleem op te lossen.

Cloudprinten is niet altijd naadloos. De Epson iOS-app liet tekst in .doc-bestanden die werden geopend vanuit Box, de online opslagservice, opnieuw worden geplaatst, waardoor een document van vijf pagina's werd omgezet in een herschikking van zeven pagina's die een zakelijke bijeenkomst niet waard zou zijn.

Dit Epson WorkForce-model levert benedengemiddelde kosten per pagina, Wi-Fi Direct-connectiviteit, een LCD-scherm en knoppen op het bedieningspaneel, maar een lage batterijduur en lager dan gemiddelde afdruksnelheden beperken de aantrekkingskracht.

beste laptop voor onder de 500

Brother PocketJet 773(Afbeelding tegoed: broer)

4. Brother PocketJet 773

De beste draagbare printer voor pure mobiliteit

Specificaties:
Printertype:Directe thermische Functies:Afdrukken Weergave:Geen Inkt:Nvt (gebruikt thermisch papier) Connectiviteit:USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct Kosten per pagina:10,3 cent (alleen zwart) Reismaat (B x D x H):10 x 2,2 x 1,2 inch Reisgewicht (met batterij):1,1 pond Batterijduur:600 pagina'sDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Ebuyer Bekijk bij Amazon Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Compacte, robuuste constructie+Werkt met kettingpapierrol+Veel accessoire-opties
Redenen om te vermijden
-Beperkt tot zwart-wit printen met beperkte grafische mogelijkheden-Lage afdruksnelheden-Thermisch papier is duur

De Brother PocketJet 773 biedt een handige manier om documenten af ​​te drukken in een zeer compact pakket. Het is de kleinste en lichtste printer in deze verzameling. Omdat het een directe thermische printer is, drukt het alleen in zwart-wit af en gebruikt het speciaal thermisch reactief papier in plaats van standaard printerpapier. Het drukt niet af op fotopapier. Omdat er geen inktcartridges worden gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat de inkt opraakt.

Ontworpen om te werken in de instellingen, zoals een politiepatrouille de auto (waarvoor er een voertuig te monteren), de PocketJet 773 werkt met rollen papier en papier-fan gevouwen, in aanvulling op de individuele vellen. Accessoires zijn voorzien van robuuste gevallen voor papierrollen en kettingpapier, en een adapter voor de sigarettenaansteker.

De PocketJet 773 drukt tekstdocumenten af ​​vanaf een pc met donkere lettervormen met zeer scherpe randen, maar sommige tekst zag er klonterig uit langs de randen, wat doet denken aan een dot-matrixprinter. Tekst kwaliteit was ook laag in tekstdocumenten afgedrukt vanaf een iPhone. Afbeeldingen (geconverteerd naar zwart-wit) zagen er erg korrelig uit, met duidelijke strepen en platte zwarte schaduwen. Af en toe drukte de PocketJet pagina's af die scheef waren of verkeerd waren bijgesneden. Dit kan te wijten zijn aan het te snel volgen van een afdruk met een nieuwe pagina (u moet één vel tegelijk invoeren).

De PocketJet 773 print langzamer dan de mobiele inkjetprinters die we hebben getest. Het was de langzaamste bij het afdrukken van ons vijf pagina's tellende tekstdocument (1:02). Het was ook de langzaamste bij het afdrukken van onze zes pagina's gemengde tekst en grafische pdf (3:46), ook al drukte het het in zwart-wit af (de inkjetprinters drukten het in kleur af).

Mobiel gaan is niet goedkoop. Een batterij kost $ 123,99. En wees voorzichtig bij het online kopen van de printer, aangezien deze over het algemeen alleen wordt verkocht, zonder de voedingskabel of batterij die nodig is om hem van stroom te voorzien.

Papier is ook niet goedkoop. Voor directe thermische printers is speciaal thermisch papier nodig, waarvan honderd vellen $ 13,99 of 14 cent per pagina kosten. Maar als je het niet erg vindt om papier of gevouwen papier te krullen, heb je opties. Een continue rol van 600 vel thermisch papier verlaagt de afdrukkosten tot 10,3 cent per pagina. Fanfold papier kost 9,5 cent per pagina. Daarentegen bieden desktop inkjetprinters kosten per tekstpagina van gemiddeld 7,7 cent met standaard cartridges en 5,9 cent met high-capacity cartridges.

De prijs is hoog voor deze compacte thermische printer. Maar als je een robuuste en onopvallende printer nodig hebt om onderweg de nodige documenten te genereren, zonder bang te hoeven zijn dat de inkt opraakt, is de PocketJet 773 een goede plek om te beginnen.

HP Tango X(Afbeelding tegoed: HP)

HP Tango X

Een degelijke draagbare printer voor snelle afdrukken van hoge kwaliteit

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Printen (scannen en kopiëren via smartphone-app) Weergave:Geen Inkt:Twee cartridges (zwart en driekleurig) Connectiviteit:Draadloos, Wi-Fi Direct Kosten per pagina:8,5 cent (zwart), 21,8 cent (kleur) Kosten per pagina (hoog rendement):7 cent (zwart), 18,1 cent (kleur) Reismaat (B x D x H):15,3 x 9,7 x 3,6 inch Reisgewicht:7,5 pond Batterijduur:NvtDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon 5 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Hoge afdrukkwaliteit+Hoge afdruksnelheden+Stijlvol ontwerp
Redenen om te vermijden
-Geen LCD voor stand-alone werking-Kopieer-/scankwaliteit van smartphone-app is slecht-Bovengemiddelde inktkosten

De HP Tango X is een kleine printer gemaakt voor thuisgebruik en draagbaarheid. Het is lichtgewicht in vergelijking met de meeste desktopmodellen, met slechts 7,5 pond is de Tango X minder dan een pond zwaarder dan de HP OfficeJet 250. Deze printer heeft geen USB-poort; het is alleen draadloos. Maar in tegenstelling tot andere draagbare printers biedt de Tango X niet de mogelijkheid van een batterij.

Net als andere draagbare printers heeft de Tango X alleen een uitvoersleuf in plaats van een uitvoerlade. Je hebt een pc of smartphone nodig om deze draagbare printer te gebruiken, want hij heeft geen scherm of bedieningspaneel.

De Tango X print snel. Het drukte ons tekstdocument van vijf pagina's af in 30,8 seconden (of 9,7 ppm), wat de snelste tijd was voor een draagbare printer. Het bleek ook de beste tijd te zijn voor onze zes pagina's tellende PDF van gemengde afbeeldingen en tekst, en produceerde het in 1 minuut en 47 seconden, of 3,4 ppm. De afdruktijd voor een hoge resolutie 4 x 6-inch foto vanaf een pc was snel, 1 minuut en 15 seconden, hoewel de OfficeJet 250 het overtrof. Evenzo drukte het een 4-x-6 glossy van een smartphone af in een respectabele 1 minuut en 7 seconden, maar de OfficeJet 250 was 25 seconden sneller.

zijn qled-tv's de moeite waard?

De afdrukkwaliteit was betrouwbaar hoog. Tekstdocumenten gedrukt met donkere lettervormen met scherpe randen. Graphics had veel fijne details en kleuren zag er natuurlijk en goed verzadigd. Foto's afgedrukt op glanzend papier waren net zo aantrekkelijk.

Kopiëren en scannen zijn echter de achilleshiel van de Tango X. De Tango X vertrouwt op een smartphone om een ​​foto te maken in de HP Smart-app en deze vervolgens af te drukken, wat niet echt kopiëren of scannen is, in de traditionele zin. Bij het testen van deze functies op zowel een Android-telefoon als een iPhone, was het duidelijk dat de kwaliteit niet opgewassen was tegen een fysiek kopieerapparaat en scanner, zoals die ingebouwd in de OfficeJet 250 van het bedrijf.

De kosten voor het afdrukken van tekst per pagina liggen met 8,5 cent onder het gemiddelde voor draagbare printers. De kosten per kleurenpagina liggen met 21,8 cent echter boven het gemiddelde, hoewel u dat kunt verlagen tot 18,1 cent door high-capacity cartridges te gebruiken.

Bij gebrek aan een batterijoptie zijn de mobiele mogelijkheden van de Tango X beperkt, maar hij is nog steeds erg draagbaar. Het is alleen dat het beter wordt begrepen als een printer met één functie dan als een multifunctioneel apparaat met smartphonefunctionaliteit.

Lees ons volledige HP Tango X recensie .

Hoe u de beste draagbare printer kiest?

Wanneer u een draagbare printer kiest, moet u een aantal belangrijke factoren in overweging nemen, zoals hoe u de printer wilt gebruiken, wat uw documentafdrukbehoeften zijn en welk draagbaarheidsniveau het meest geschikt is voor uw omstandigheden.

Afdrukbehoeften: Wilt u afdrukken in kleur of zelfs foto's afdrukken? Alle hierboven genoemde printers zijn inkjetmodellen, behalve de Brother PocketJet 773, een directe thermische printer die alleen in zwart-wit print. De HP OfficeJet 250 is het enige model met een automatische documentinvoer voor kopiëren en scannen.

Draagbaarheid: Draagbaarheid is grotendeels een kwestie van grootte en gewicht. De HP Tango X is de grootste van het stel, meet 15,3 x 24,4 x 10,2 inch (B x D x H) bij het printen en weegt 7,5 pond. De Brother PocketJet 773 is ondertussen een slanke staaf van een printer die slechts een pond weegt. Met afmetingen van slechts 10 x 2,2 bij 1,2 inch (B x D x H), is het onopvallend en zeer onwaarschijnlijk dat het in de weg zit, zelfs in krappe omgevingen, zoals een auto.

Batterij: De meeste hebben ook optionele batterijen, zodat u zelfs kunt printen als er geen stopcontact is om te gebruiken voor stroom. Dit zijn accessoires die naast de printer zelf moeten worden gekocht, dus plan uw aankoop dienovereenkomstig. Veel van deze printers bieden ook oplaadmogelijkheden voor de auto, die ideaal zijn voor gebruik in een voertuig tijdens het voeren van verkoopgesprekken of afdrukken tijdens een roadtrip.

Functies: De meeste van deze draagbare modellen zijn printers met één functie. Ze zijn te klein om een ​​flatbedscanner te hebben voor kopiëren en scannen. Eén model scant en kopieert echter wel: de HP OfficeJet 250. Het heeft een gedeeltelijke klep die je naar voren klapt om een ​​slanke automatische documentinvoer te onthullen. Daarnaast biedt de HP Tango X wat HP 'kopieer'- en 'scan'-functies noemt via de smartphone HP Smart app. Dit komt er echter allemaal op neer dat je je telefoon gebruikt om een ​​foto te maken (of 'scan' als je wilt) van een document en het vervolgens af te drukken (of 'kopie', in HP Smart-taal). Zoals uiteengezet in onze volledige review van de HP Tango X, waren de resultaten ondermaats.

Prijsbereik: Om u te helpen bij het vinden van de juiste mobiele printer, hebben we een reeks modellen overwogen en vijf producten gekozen die volgens ons het best de beschikbare variëteit vertegenwoordigden. De printers die we hebben beoordeeld, hebben een prijs van $ 200 tot bijna $ 500 (inclusief accessoires, zoals een batterij). De prijzen in dit artikel zijn inclusief een batterij, in sommige gevallen als onderdeel van een kit, behalve de HP Tango X, die geen batterijoptie biedt.

Hoe we draagbare printers testen

Om draagbare printers te testen, hebben we een groot aantal dagelijkse taken. Om de resultaten vergelijkbaar te maken met desktop-inkjetprinters, hebben we een paar van dezelfde afdruksnelheidstests uitgevoerd vanaf een Windows 10-laptop: een tekstdocument van vijf pagina's en een PDF van zes pagina's met tekst en afbeeldingen.

Terwijl desktopmodellen tekstpagina's afdrukten met gemiddeld 8,8 ppm, liepen de draagbare computers niet ver achter, met 6,9 ppm. De draagbare printers kwamen bijna overeen met het gemiddelde van 2,7 ppm voor kleurenafbeeldingen van desktopprinters, met een kloksnelheid van 2,4 ppm. Dit gemiddelde is exclusief de Brother PocketJet 773 omdat deze alleen in zwart-wit print (en toch maar met 1,6 ppm in deze test wordt afgedrukt).

Voor fotosnelheid hebben we een glanzende snapshot van 4 x 6 inch afgedrukt. De Brother PocketJet 773 drukt echter niet af op fotopapier en werd uitgesloten van deze test.

Om de draagbaarheid te testen, richten we ons op de draadloze en batterijgevoede functies van de printer. We voeren een draadloze netwerkconfiguratie uit en evalueren het gebruiksgemak om onderweg verbinding te maken. We printen ook vanaf een laptop en smartphone met behulp van Wi-Fi Direct en meten de verschillen in prestaties in vergelijking met bekabeld en via een stopcontact.

Bekijk al onze printerdekking:

Beste printers | Beste alles-in-één printers | Beste fotoprinters | Beste laserprinters

  • Epson vs Canon vs HP printers: wie maakt de beste all-in-one?
Verzameling van de beste deals van vandaag HP Officejet 250 Kleur Alle... HP OfficeJet alles-in-een 250 Amazone £ 307,49 Visie Bekijk alle prijzen EXDISPLAY Canon PIXMA TR150... Canon Pixma TR150 E-koper £ 139,19 Visie Bekijk alle prijzen Brother PocketJet PJ-773 Brother PocketJet PJ-773 Amazone £ 532,98 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen