De beste PS5 externe harde schijven in 2021

Inbegrepen in deze gids:

1

Samsung

Draagbare SSD T5
2

SanDisk

Extreem draagbare SSD
3

WD

Zwart P50
4

WD

Zwart P10
5

G-technologie

ArmorAtd
6

Seagate

Last of Us II
7

Seagate

Uitbreiding
8

WD

Mijn paspoort
9

Toshiba

USB 3.0 harde schijf

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste PS5 externe harde schijven kunnen u helpen bij het oplossen van uw opslagproblemen op de nieuwste consoles van Sony. Terwijl de PS5 biedt een respectabele interne SSD van 825 GB, dat is niet genoeg voor een zeer grote bibliotheek, aangezien sommige populaire games de 100 GB kunnen overschrijden. Als je een echte internetverbinding hebt en veel tijd over hebt, kun je al je overtollige games in de cloud bewaren. Anders kunt u investeren in een externe opslagoptie en uzelf wat tijd besparen.

Er zijn twee voordelen aan het bezitten van een van de beste PS5 externe harde schijven. De eerste is dat je ongebruikte PS5-games daar kunt opslaan en ze veel sneller terug kunt zetten naar je console dan ze opnieuw te downloaden van de Sony-servers. Het tweede voordeel is dat je kunt spelen PS4-games rechtstreeks vanaf een externe schijf, wat betekent dat je al je kostbare interne SSD-ruimte kunt opslaan voor enorme PS5-titels.Wat zijn de beste PS5 externe harde schijven?

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat je een van de beste PS5 externe harde schijven koopt, moet je weten wat ze wel en niet kunnen doen. Op dit moment kun je PS4- en PS5-games opslaan op externe opslagmedia. Je kunt PS4-games rechtstreeks vanaf deze schijven spelen, maar je moet PS5-games terugkopiëren naar de interne SSD van het systeem voordat je ze kunt spelen. Als zodanig zijn deze externe schijven kant-en-klare spelmachines voor PS4-games, maar slechts een digitaal archief voor PS5-games.

Je kunt ook een solid-state drive (SSD) of een harde schijf (HDD) kopen om als externe PS5-opslag te fungeren. Hiervoor heb je geen PS5-specifieke hardware nodig; elk systeem dat met een computer werkt, werkt ook met een PS5. De PS5 kan deze schijven zelf voor je formatteren; houd er rekening mee dat u alle gegevens verliest die u momenteel op hen hebt opgeslagen.

Met die informatie in gedachten waren de beste PS5 externe harde schijven die we hebben getest de WD Black P50 en de Samsung Portable SSD T5. Beide SSD's hebben een opslagcapaciteit van 1 TB en aanzienlijk hogere lees- en schrijfsnelheden dan vergelijkbare HDD-modellen. De Samsung is veel goedkoper; de P50 is aantoonbaar sneller, tenminste als je hem op een pc wilt aansluiten. Op een PS5 zijn ze bijna identiek snel.

Wat HDD's betreft, kun je met de WD Black P10 met 5 TB opslag een back-up maken van een enorme gamebibliotheek, en hij kopieert en laadt ook gegevens veel sneller dan sommige van de andere HDD's die we hebben getest. Hoewel een SSD altijd sneller zal zijn, biedt de WD Black P10 een goede balans tussen prijs, ruimte en functionaliteit.

Sony werkt de firmware op de PS5 bij om de interne uitbreidingspoort te gebruiken. We hebben onze PS5 SSD geüpgraded - hier zijn de resultaten.

De beste PS5 externe harde schijven die je vandaag kunt kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. Samsung draagbare SSD T5

De beste PS5 externe harde schijf in het algemeen

Specificaties:
Opslaggrootte:1 TB Opslag type:SSD USB-C:Ja Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Ebuyer Prime Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (8 gevonden) 31 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Snelle overstaptijden+Slank, compact ontwerp+Niet te duur
Redenen om te vermijden
-Zo-zo opslagruimte-Sommige PS4-overdrachtsvertragingen

De beste PS5 externe harde schijf, van alle modellen die we hebben getest, was de Samsung Portable SSD T5. Deze externe schijf van 1 TB is klein, met een onopvallend ontwerp en stille werking. Wat de SSD T5 echter echt verkoopt, is hoe snel het gegevens overdraagt. Het kopiëren van Returnal naar de schijf duurde slechts 7 minuten — de hoogste overdrachtssnelheid van alle schijf die we hebben getest — terwijl het kopiëren van Mass Effect: Andromeda slechts 2 minuten en 30 seconden duurde. Het laden van Mass Effect Andromeda vanaf de SSD T5 duurde 35 seconden, wat eigenlijk vier seconden sneller is dan de interne SSD van de PS5 die de game laadde.

Natuurlijk is 1 TB geen enorme hoeveelheid opslagruimte; je verdubbelt in wezen gewoon wat je krijgt van de interne opslag van de PS5. Het is niet genoeg om een ​​hele bibliotheek te bevatten. De overdrachtssnelheden van PS4-games zijn ook niet de absoluut snelste die we hebben getest. Maar dat zijn kleine minpuntjes in een verder uitstekend accessoire.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. SanDisk Extreme draagbare SSD

De beste budget PS5 externe harde schijf

Specificaties:
Opslaggrootte:500 GB Opslag type:SSD USB-C:Ja Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon 882 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Klein profiel+Snelle overdrachtssnelheden+Goedkoop
Redenen om te vermijden
-Niet veel ruimte-Korte kabels

De SanDisk Extreme Portable SSD is een uitstekende opslagoptie voor minder dan $ 100. Ja, je zou goedkopere HDD-opslag kunnen krijgen, maar het hebben van een externe SSD is echt de moeite waard, vooral als je van plan bent PS5-games vaak heen en weer over te zetten - of als je van plan bent PS4-games rechtstreeks vanaf de schijf te laden. Deze slanke kleine machine biedt 500 GB opslagruimte. Het is weliswaar niet veel ruimte, maar het is genoeg voor ongeveer 10 big-budgettitels, of nog veel meer mid-budget en indie-gerechten.

De grote aantrekkingskracht is niet noodzakelijk de beschikbare opslagruimte, maar eerder de overdrachtssnelheid. De Extreme Portable SSD verplaatste Returnal van de PS5 in slechts 7 minuten en 12 seconden, terwijl Mass Effect Andromeda slechts 2:06 nodig had. Bovendien had Mass Effect Andromeda slechts 36 seconden nodig om te laden, wat sneller is dan de interne SSD van de PS5.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

  • PS5-updates: nieuwste software, gameverbeteringen en updategeschiedenis

3. WD Zwart P50

Specificaties:
Opslaggrootte:1 TB Opslag type:SSD USB-C:Ja Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Prime Bekijk bij Amazon Prime Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (4 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Hoge overdrachtssnelheden+Stijlvol ontwerp+Laadt PS4-games snel
Redenen om te vermijden
-Duur-Niet geoptimaliseerd voor PS5

De WD Black P50 is afkomstig van de gerespecteerde fabrikant van harde schijven, Western Digital. Als zodanig is het niet verwonderlijk dat het een van de beste PS5-accessoires is die je kunt kopen. Deze SSD beschikt over 1 TB opslagruimte, een stijlvol, duurzaam ontwerp en zeer hoge overdrachtssnelheden. Het had de hoogste PS4-overdrachtssnelheden van alle opslagstations die we hebben getest, evenals de op één na hoogste PS5-overdrachtssnelheden. De P50 kopieerde Returnal van de PS5 in slechts 7 minuten en 2 seconden, en Mass Effect Andromeda in een best-in-class 2:04. Mass Effect Andromeda laadde ook op in 36 seconden, drie seconden sneller dan de PS5 zelf aankon.

Toegegeven, de P50 is extreem duur als deze dingen gaan, en biedt vergelijkbare opslag als andere SSD's voor ongeveer twee keer de prijs. Dat komt waarschijnlijk omdat WD de hardware heeft ontworpen met pc's in gedachten; inderdaad, je kunt betere prestaties krijgen als je de P50 aansluit op een computer. Maar als je het geld hebt, is het een van de beste PS5 externe harde schijven die je kunt kopen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. WD Zwart P10

Specificaties:
Opslaggrootte:5 TB Opslag type:HDD USB-C:Nee Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Curry's Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (22 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Veel ruimte+Solide ontwerp+Redelijke prijs
Redenen om te vermijden
-Gemiddelde overdrachtssnelheid-Laadt PS4-games niet zo snel

De WD Black P10 is waarschijnlijk de beste traditionele HDD voor externe PS5-opslag. Als zodanig vindt het een benijdenswaardige balans tussen prijs en prestatie. Hoewel de P10 niet bepaald goedkoop is, kost hij ook niet zoveel geld voor maar liefst 5 TB aan opslagruimte. Dat is genoeg voor tientallen titels met een groot budget, of honderden kleinere. Het is heel goed denkbaar dat een P10 de hele levensduur van de PS5 meegaat.

Zolang je niet absoluut getrouwd bent met SSD-snelheden, heeft de P10 heel weinig nadelen. Het kopieerde Returnal in een respectabele 11:41 en Mass Effect Andromeda in 8:30 - beide zeer goede tijden voor een HDD. Het duurde echter 53 seconden om Mass Effect te laden, dus misschien wil je PS4-games niet rechtstreeks vanaf deze schijf spelen. Het kopiëren ervan duurt in ieder geval niet te lang.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. G-Technology ArmorAtd

Specificaties:
Opslaggrootte:4TB Opslag type:HDD USB-C:Ja Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk 6 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Stevig, duurzaam ontwerp+Maakt verbinding via USB-C+Fatsoenlijke overdrachtssnelheden
Redenen om te vermijden
-Niet ontworpen met consoles in gedachten-Trage laadtijden van PS4

De G-Technology ArmorAtd was de grootste verrassing die ik tegenkwam bij het evalueren van de beste PS5 externe harde schijven. Ik dacht eerst dat ik het per ongeluk had ontvangen. De ArmorAtd is geen harde schijf voor een console; het is een van die robuuste harde schijven die bestand is tegen schokken, water, stof, enzovoort. Maar ondanks dat hij is ontworpen voor een bouwplaats, is de ArmorAtd niet alleen royaal met opslagruimte en verrassend betaalbaar, hij is ook verdomd goed in het overbrengen van gegevens.

De ArmorAtd was een van de snellere HDD's die we hebben getest, met Returnal in 12:55 en Mass Effect Andromeda in 7:47. Net als andere HDD's laadde het Mass Effect Andromeda niet zo snel, het duurde 58 seconden om een ​​game te hervatten vanuit het hoofdmenu. Het is ook te groot, omvangrijk en opzichtig om comfortabel in een entertainmentcentrum te zitten - maar daar is het sowieso niet echt voor ontworpen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Seagate Last of Us II

Specificaties:
Opslaggrootte:2 TB Opslag type:HDD USB-C:Nee Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Lage Voorraad Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Opvallend ontwerp+Snelle PS4-overdrachtssnelheden+Ontworpen met PlayStation-systemen in gedachten
Redenen om te vermijden
-Trage PS5-overdrachtssnelheden-Duurder dan merkloze uitrusting

Sony heeft geen officiële externe PlayStation-schijven, maar de Seagate Last of Us II-harde schijf is ongeveer zo dichtbij als je kunt krijgen. Deze degelijke HDD biedt 2 TB opslagruimte, evenals een stijlvol ontwerp aan de voorkant met een logo van The Last of Us, Part II. Het merklogo voegt aantoonbaar een goede $ 10 of $ 15 toe aan de prijs, maar het is zeker esthetisch aantrekkelijker dan de zee van eenvoudige zwarte dozen die we hebben geëvalueerd.

Overdrachtssnelheden zijn OK: het verplaatsen van Returnal duurde een ietwat trage 13:49, terwijl het kopiëren van Mass Effect Andromeda een veel pittiger 6:12 kostte. Andromeda had 53 seconden nodig om te laden, wat behoorlijk snel was bij HDD's - en behoorlijk traag in vergelijking met SSD's, inclusief de interne schijf van de PS5. Hoewel de Seagate Last of Us II-drive niet per se indrukwekkend is, is hij niet slecht, zoals merkuitrusting gaat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Seagate-uitbreiding

Specificaties:
Opslaggrootte:6 TB Opslag type:HDD USB-C:Nee Externe voeding:JaDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Box Controleer Amazon 9 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Tonnen opslagruimte+Snelle overstaptijden+Lange kabels
Redenen om te vermijden
-Vereist externe voeding-Groot en omvangrijk

Als je veel opslagruimte nodig hebt en stopcontacten geen probleem zijn, overweeg dan de Seagate Expansion 6 TB schijf. Dit apparaat is in meer dan één opzicht fors: het biedt 6 TB opslagruimte, maar het is ook vrij groot en zwaar. In feite heeft deze externe HDD een eigen stopcontact nodig; het is te veel een power-hog voor een USB-verbinding.

Toch is 6 TB ontzettend veel opslagruimte, en de Seagate Expansion zet zijn extra kracht goed in. Dit was de snelste HDD die we hebben getest, waarbij Returnal werd verplaatst van de PS5 in 9:15 en Mass Effect Andromeda in 4:46. Het laadde Mass Effect Andromeda ook de snelste van alle HDD's die we hebben getest: 52 seconden. Dat is echter nog steeds ver verwijderd van de laadtijd van 39 seconden van de interne SSD van de PS5, dus je moet de uitbreiding voornamelijk gebruiken voor langdurige opslag.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. WD Mijn paspoort

Specificaties:
Opslaggrootte:4TB Opslag type:HDD USB-C:Nee Externe voeding:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op 365games.co.uk Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (7 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Slim ontwerp+Goede hoeveelheid ruimte+Niet zo duur
Redenen om te vermijden
-Trage overdrachts- en laadtijden-Andere WD-apparaten presteren veel beter

Hoewel we een handvol externe WD-schijven op deze lijst aanbevelen, is de WD My Passport daar niet een van. Dit toestel ziet er veelbelovend uit, met een elegant rechthoekig design, een klein profiel en 4 TB aan opslagruimte. Het was echter verrassend traag in vergelijking met de andere HDD's die we hebben getest: 13:06 om Returnal te verplaatsen en 12:09 om Mass Effect Andromeda te verplaatsen. Het duurde ook 62 seconden om Andromeda te laden, de enige externe schijf die we hebben getest en die meer dan een minuut duurde.

hamilton beach juicers met grote mond

De My Passport wordt geleverd met de WD-stamboom en je kunt hem in verschillende kleuren krijgen, dus het is niet allemaal slecht. Het is ook niet erg duur, vooral in vergelijking met sommige van de SSD's die we op deze lijst aanbevelen. Toch was zowat elke vergelijkbaar geprijsde HDD die we hebben getest sneller. Als je WD-uitrusting voor je PS5 wilt pakken, blijf dan bij de gaming-line-up van het bedrijf.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

9. Toshiba USB 3.0 harde schijf

Specificaties:
Opslaggrootte:1 TB Opslag type:HDD USB-C:Nee Externe bevoegdheden:NeeDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon Bekijk bij Amazon 53 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Relatief goedkoop+Goede PS4-overdrachtstijden+Klein en lichtgewicht
Redenen om te vermijden
-Ongelooflijk lange PS5-overdrachtstijden-Langzamer dan vergelijkbare geprijsde apparaten

Op het eerste gezicht is er veel leuks aan de Toshiba USB 3.0 harde schijf. Het is goedkoop; het is strak; het heeft een respectabele 1 TB opslagruimte. De Toshiba maakte echter onze belangrijkste test: de overdrachtstijd van de PS5. Deze externe schijf kostte een geestdodende 44:50 om Returnal van de PS5 over te zetten. Dat is ongeveer vier keer langzamer dan de op één na langzaamste HDD die we hebben getest. Vreemd genoeg duurde het minder dan 10 minuten om de game over te zetten van de schijf naar de PS5, maar in elke test was de eerste overdracht een odyssee van minstens 40 minuten.

Het is jammer, want verder is er veel leuks aan de Toshiba, inclusief de 8:10-overdrachtstijd voor Mass Effect Andromeda. (Het duurde echter 57 seconden om het spel te laden, wat behoorlijk langzaam is.) Maar je zou een heel spel sneller kunnen downloaden dan de Toshiba het zou overbrengen.

Hoe u de beste PS5 externe harde schijf voor u kiest

De belangrijkste overweging bij het kiezen van de beste PS5 externe harde schijf voor je setup is of je een SSD of een HDD wilt. Hoewel de situatie voor iedereen anders is, zou je er een moeten kopen als je een SSD kunt betalen. SSD's dragen gegevens veel sneller over, wat een belangrijke overweging is als u overweegt gigabytes na gigabytes aan gegevens op een van deze schijven op te slaan. SSD's zijn ook minder vatbaar voor storingen in de tijd, omdat ze geen bewegende delen hebben.

Anders moet u rekening houden met prijs en opslagruimte. De interne SSD van de PS5 biedt ongeveer 825 GB aan ruimte (minus wat, voor noodzakelijke systeembestanden). Als zodanig verdubbelt een schijf van 1 TB in wezen uw opslag; een schijf van 2 TB verdrievoudigt het, enzovoort. Meer ruimte betekent meestal meer geld, dus pas uw verwachtingen dienovereenkomstig aan. Onthoud dat moderne PS5-kaskrakers de neiging hebben om ongeveer 50 GB aan ruimte in te nemen, als dat je helpt te berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Hoe we de beste PS5 externe harde schijven testen

Het testen van de beste PS5 externe harde schijven is uiterst eenvoudig. We hoeven alleen maar te kijken hoe snel de schijf bestanden van de PS5 kan verplaatsen en hoe snel hij PS4-games kan laden. Deze schijven kunnen eigenlijk niet veel anders, althans niet wanneer ze zijn geformatteerd voor PlayStation-compatibiliteit.

NaamTypeMaatME: Andromeda kopieertijd (min:sec)ME: Andromeda laadtijd (seconden)
Samsung T5SSD1TB2:3035
SanDisk Extreme draagbare SSDSSD500 GB2:0636
WD Zwart P50SSD1TB2:0436
WD Zwart P10HDD5TB8:30 uur53
G-Technology ArmorAidHDD4TB7:4758
Seagate Last of Us IIHDD2TB6:1253
Seagate-uitbreidingHDD6TB4:4652
WD Mijn paspoortHDD4TB12:0962

Voor testdoeleinden hebben we Returnal, een exclusieve PS5, en Mass Effect Andromeda, een PS4-game zonder speciale PS5-upgrades, overgedragen. Dit hielp om verwarring tussen verschillende mogelijke versies van het spel te voorkomen. Retour klokt in op 56,2 GB; Mass Effect Andromeda, 46,8 GB. Van daaruit hebben we gemeten hoe lang het duurde om de bestanden van en naar elke schijf over te zetten, met alleen de PS5, de schijf in kwestie en een stopwatch.

Het is vermeldenswaard dat we deze schijven waar mogelijk via USB-C aansluiten, voor snellere, beter toegankelijke verbindingen. De naar voren gerichte USB-A op de PS5 accepteert geen externe schijven. Het hebben van een USB-C-aansluiting is dan ook een groot voordeel, zeker voor opstellingen waar de achterkant van de PS5 moeilijk te bereiken is.

Verzameling van de beste deals van vandaag Verlaagde prijs Samsung T5 2TB USB 3.1 Gen 2... Samsung draagbare SSD T5 Amazone £ 297,99 £ 210,98 Weergave Bekijk alle prijzenKorting WD_BLACK P50 500GB NVMe SSD... Western Digital WD_Black P50 Amazone £ 149,99 £ 89,99 Weergave Bekijk alle prijzenKorting WD _BLACK P10 Game Drive - 2... WD Zwart P10 Curry's £ 82,99 £ 59,99 Weergave Bekijk alle prijzenKorting G-Technology 4 TB ArmorATD,... G-Technology 4 TB ArmorATD All-Terrain Amazone £ 169,99 £ 120,31 Weergave Bekijk alle prijzenLage voorraad Seagate Game Drive voor PS4,... Seagate The Last of Us Part II 2TB-game Amazone £ 95,39 Weergave Bekijk alle prijzen Seagate Uitbreiding 6TB Desktop... Seagate STEB6000403 6 TB Uitbreiding USB Doos £ 134,37 Weergave Bekijk alle prijzenKorting WD 4 TB Mijn Paspoort Draagbare... Western Digital My Passport (3.2) 4TB Amazone £ 104,99 £ 75,45 Weergave Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen