Beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar in 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

ik leef

V3s Pro
twee

ik robot

Roomba s9+
3

Roborock

S4 Max
4

Neato

D4
5

ik robot

Roomba i7+
6

Eufy

RoboVac X8 Hybrid
7

ik robot

Roomba j7+

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar zijn een must als je katten en honden hebt die rondrennen. Deze robotstofzuigers kunnen een van de meest lastige klanten aan als het gaat om schoonmaken: dierenbont. Een goede robotstofzuiger neemt gemakkelijk losse kruimels en stof op, maar zelfs de beste robotstofzuigers kunnen moeite hebben en vastlopen als het gaat om het afstoten van huisdieren. Dat komt omdat dierenbont aan de vezels van het tapijt kleeft en zich ook aan de borstelstang vastklampt. Je moet dus rekening houden met dit prestatieaspect als je een nieuwe robotstofzuiger wilt en je huisdieren onder hetzelfde dak hebt.

Je kunt deze specificatie niet precies opzoeken, wat het er niet gemakkelijker op maakt. Daarom beoordelen we de prestaties op dierenharen als onderdeel van onze robotvacuümtests. De topscorers staan ​​hieronder vermeld en variëren in prijs van $ 120 tot meer dan $ 900 - dus er is er een voor elk budget. Dit zijn de beste robotstofzuigers voor dierenharen. • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Noot van de redactie: de TemplateStudio Awards 2021 voor slimme apparaten voor thuisgebruik zijn aangekondigd en de Roborock S4 Max heeft de algemene prijs voor beste robotstofzuiger gewonnen! Ga naar de smart home devices awards-pagina om alle winnaars en aanbevolen tweedeprijswinnaars te zien.

hoeveel kost een arlo-abonnement?

Black Friday robotstofzuiger aanbiedingen

De Black Friday-verkoop is begonnen en we hebben al de beste Black Friday-deals voor robotstofzuigers gevonden. Als je overweegt een nieuwe robotstofzuiger te kopen, kijk dan eerst naar de aanbiedingen voor het geval je een koopje kunt doen. Bekijk de beste Cyber ​​Monday-deals terwijl je toch bezig bent.

Wat zijn de beste robotstofzuigers voor dierenharen?

Op basis van onze laboratoriumresultaten en algemene prestaties is de iLife V3s Pro de beste robotstofzuiger voor huisdierenhaar in het algemeen. Het is eenvoudig in zijn ontwerp en functionaliteit, maar het verzamelde 99,5% van het haar van huisdieren tijdens de test, wat een bijna perfect resultaat is. Voor $ 120 is het ook zeer redelijk geprijsd voor zo'n sterke prestatie. Hoewel het niet een overvloed aan functies biedt, kun je je schoonmaaksessies plannen met de afstandsbediening, zodat je het verlies kunt bijhouden.

Als je iets wilt met meer functies, dan raden we de iRobot Roomba s9+ aan. Met app-connectiviteit, gebiedsspecifieke reiniging en no-go-zones zit deze robotstofzuiger boordevol de nieuwste robotstofzuigertechnologie. Het is ook effectief bij het oppakken van dierenharen en verzamelde 98% in onze tests. Het onderscheidt zich door zijn Clean Base, van waaruit het kan worden opgeladen en leeggemaakt in een tas. De zak hoeft slechts om de maand te worden vervangen, wat je veel tijd bespaart in vergelijking met conventionele robotstofzuigers. Het is echter geen goedkope optie, voor $ 939.

Op zoek naar de nieuwste technologie, maar wil je de bank niet kapot maken? In dat geval is de Roborock S4 Max het overwegen waard. Het biedt een geweldige balans tussen prestaties en handige functies, en het is een redelijke prijs voor $ 429. Tijdens onze laboratoriumtests nam het gemiddeld 94% van het haar van huisdieren op en was vooral goed op hardhouten vloeren, waar het 100% van het haar van huisdieren verzamelde. Speciale functies zijn onder meer lasernavigatie, kamerspecifieke reiniging en vermijdingszones om de robot weg te houden van sluimerende huisdieren!

Dit zijn de beste robotstofzuigers voor dierenharen.

De beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar die je vandaag kunt kopen

iLife V3s Pro(Afbeelding tegoed: iLife)

1. iLife V3s Pro

Het beste voor budgetvriendelijke reiniging

Specificaties:
Reinigingsprestaties:97 Huisdierhaarscore:99,5 Duizend Grootte:600 ml Smart Home-compatibiliteit:Geen Maat:11,8 x 11,8 x 3 inch Gewicht:4,5 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Uitstekende reiniging van dierenharen+Fantastische hardhoutprestaties+Goedkoop
Redenen om te vermijden
-Luid-Inconsistent reinigingspatroon

Wie had gedacht dat een van de beste goedkope robotstofzuigers beschikbaar ook een van de beste is voor het aanpakken van dierenhaar? De goedkope iLife V3s Pro is licht op toeters en bellen, maar groots in het vrijhouden van uw vloeren van vacht. Deze 'bump-and-clean'-robot onderscheidt zich door een zuigopening van 3 inch in plaats van een borstelrol voor het opnemen van vuil. Dat helpt niet alleen bij het oppakken van hondenhaar, maar het maakt ook het onderhoud gemakkelijker, omdat u geen tijd hoeft te besteden aan het verwijderen van haar van een borstelrol.

De iLife V3s Pro schijnt echt op kale oppervlakken, zoals hardhouten vloeren en tegels, maar werkt ook goed op dunnere tapijten. Het willekeurige reinigingspatroon van de V3s Pro betekent dat het een paar plekken kan missen of, zoals we in onze recensie hebben gevonden, gefixeerd kan raken op een bepaald gebied. Gelukkig zijn er pijlknoppen op de meegeleverde afstandsbediening om de V3s Pro terug naar het vuil te leiden. Als je het goed vindt om de iLife V3s Pro een beetje toezicht te geven, zal deze ongelooflijke waarde je vloeren goed van pas komen.

Lees ons volledige iLife V3s Pro-recensie .

iRobot Roomba s9 +(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. iRobot Roomba s9 +

Het beste om contact met haar en huidschilfers te vermijden

Specificaties:
Reinigingsprestaties:96,3 Huisdierhaarscore:98 Duizend Grootte:0,4 kwartalen Smart Home-compatibiliteit:Alexa, Google Assistent Maat:12,3 x 12,3 x 3,5 inch Gewicht:8,2 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Aantrekkelijk, eersteklas ontwerp+Het in kaart brengen was snel en gemakkelijk+Gebruiksvriendelijke kaartbedieningen in de app
Redenen om te vermijden
-Luid vacuüm, luide vuilnisbak-Erg duur-Moet vervangende afvalzakken kopen

Als je veel rekeningen voor een robotstofzuiger gaat laten vallen, wil je zeker weten dat hij ze allemaal ophaalt. Gelukkig komen de prestaties van de iRobot Roomba s9+ overeen met het hoge prijskaartje, vooral als het om dierenharen gaat. De Roomba s9+ onderscheidt zich van de rest door zijn zelfledigende Clean Base, die automatisch de ingebouwde vuilnisbak leegt wanneer deze vol is of wanneer een taak is voltooid. Deze automatische lediging bespaart u meer dan wat werk - het zorgt ervoor dat het haar en de huidschilfers die de machine net heeft opgepikt, niet meer uw huis binnenkomen wanneer het tijd is om de prullenbak te legen. Een afvalzak aan de binnenkant van de basis sluit netjes af wanneer het tijd is om de volle zak te verwijderen. Het is een stuk beter dan de vuilnisbak van de robot in je keukenvuilnisbak te dumpen.

tesla-model en lange afstand

Maar voorkomen dat haren en stof van huisdieren in uw huis recirculeren, is niet de enige truc van de Roomba s9+. Deze met wifi verbonden robotstofzuiger kan worden bediend door de bijbehorende app, iRobot Home, om specifieke delen van je huis schoon te maken, zoals het gebied rond de keukentafel, en andere te vermijden. Heb je niet zoveel granulariteit nodig? Zeg tegen de s9+ dat hij elke avond om 8.30 uur de hele keuken moet schoonmaken. Wil je thuiskomen in een schoon huis? De s9+ kan worden geactiveerd via geofencing: verlaat het huis om de hond uit te laten, de stofzuiger begint te stofzuigen. Kom naar huis en kies ervoor om de stofzuiger het werk te laten voortzetten of ga terug naar de basis, waardoor het een uitstekende functie is voor huishoudens met pups die bang zijn voor stofzuigers.

Lees ons volledige iRobot Roomba S9+ beoordeling .

Roborock S4 Max(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Roborock S4 Max

Beste voor algemene reinigingsprestaties

Specificaties:
Reinigingsprestaties:96,3 Huisdierhaarscore:94 Duizend Grootte:460 ml Smart Home-compatibiliteit:Alexa, Google Assistent Maat:13,5 inch x 3,8 inch Gewicht:4,9 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Snel in kaart brengen+Uitstekende reiniger+Stil vacuüm
Redenen om te vermijden
-Kamerindeling kan beter

Het mag geen verrassing zijn dat onze topkeuze voor de beste robotstofzuigers ook een van de beste is in het opruimen van huisdieren. De Roborock S4 Max met Wi-Fi-verbinding heeft veel te bieden naast de mogelijkheid om dierenharen op te pikken. In onze recensie ontdekten we dat het snel nauwkeurige kaarten op de lay-out van ons huis maakte, met de mogelijkheid om maximaal vier kaarten op te slaan. Hij kan in een opwelling of volgens een schema slechts één kamer, meerdere kamers of een hele verdieping stofzuigen. Bovendien kan de S4 Max binnen de Roborock-app worden aangepast om tot drie reinigingsbeurten in één keer te maken. Het ondersteunt ook no-go-zones, zodat je kunt voorkomen dat het tegen de voerbakken van Fido stoot.

De Roborock S4 Max zal de zuigkracht verhogen wanneer hij vloerbedekking detecteert, om al het haar beter te verwijderen van Garfield's favoriete middagzonvlek op het vloerkleed in de woonkamer. Over katten gesproken, de S4 Max presteerde ook goed in onze laboratoriumtests voor kattenbakvulling. De stofzuiger nam een ​​gecombineerd gemiddelde van 96,38% van het afval op tapijt en hardhout op. En mocht u vast komen te zitten in een stoel door een kat op schoot, dan kunt u de S4 Max opdracht geven om schoon te maken via Alexa of Google Assistent .

Lees ons volledige Roborock S4 Max beoordeling .

Neato D4(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Neato D4

Het beste voor huizen met huisdieren en tapijten

Specificaties:
Reinigingsprestaties:91.3 Huisdierhaarscore:91.3 Duizend Grootte:700 ml Smart Home-compatibiliteit:Alexa, Google Home Maat:13,2 x 12,6 x 3,9 inch Gewicht:7,4 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon 267 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Snel in kaart brengen+Ondersteunt no-go zones+Solide reinigingsprestaties
Redenen om te vermijden
-Toewijzing ondersteunt geen individuele kamerreiniging

De D-vormige Neato D4 is goed in het opsporen van stofkonijntjes die zich in hoeken verbergen. De D4 pakte 95% van het haar van huisdieren op in ons testgebied met tapijt. Er is een enkele rolborstel helemaal vooraan de stofzuiger geplaatst, net als een rechtopstaande stofzuiger, die de D4 helpt verdwaalde MeowMix onder toonbanken en langs muren te verzamelen.

Hoewel de mapping op de Neato D4 niet zo rijk is aan functies als de mapping op bots zoals de nieuwere Roborock S4 Max, heeft de D4 nog steeds zijn mannetje. Met behulp van lasernavigatie is de D4 een snelle kaartenmaker en hoewel hij slechts één plattegrond tegelijk kan opslaan, is hij in staat om no-go-zones te creëren. Het ondersteunt ook een dagelijks schoonmaakschema en kan worden opgedragen om schoon te maken via Alexa, Google Assistant en zelfs de Apple Watch . Voor appartementen en kleinere huizen is de D4 precies wat je nodig hebt om Fluffy's vacht bij te houden.

Lees ons volledige Neato D4 beoordeling .

iRobot Roomba i7+(Afbeelding tegoed: iRobot)

sluit vensters op iphone 12

5. iRobot Roomba i7+

Beste voor dagelijkse reiniging

Specificaties:
Reinigingsprestaties:90.4 Huisdierhaarscore:90.5 Duizend Grootte:379 ml Smart Home-compatibiliteit:Alexa, Google Home Maat:13,3 x 3,7 inch Gewicht:7,4 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Uitstekende navigatie+In staat om slechts één kamer schoon te maken+Clean Base is gemakkelijk te legen+Snelle reiniger
Redenen om te vermijden
-Clean Base is erg luid-Schoonmaak kan grondiger

De iRobot Roomba i7+ was de eerste robotstofzuiger met een zelfledigende basis. Hoewel de basis luid genoeg is om je kat wakker te maken uit zijn middagdutje, is hij ook krachtig genoeg om alle huidschilfers en haren van je vloeren te zuigen. Een wegwerpbare stofzuigerzak in de Clean Base houdt stof en vuil buiten de deur.

De met wifi verbonden iRobot Roomba i7+ maakt nauwkeurig kaarten van de niveaus van uw huis en ondersteunt gebiedsspecifieke schoonmaak- en no-go-zones. De iRobot Home-app zal zelfs schoonmaakaanbevelingen doen op basis van het seizoen, zoals het voorstellen van meer schoonmaakbeurten tijdens het lente-uitvalseizoen. Net als zijn duurdere broer, de Roomba s9+, ondersteunt de Roomba i7+ ook geofenced stofzuigen, wat betekent dat de stofzuiger begint wanneer hij detecteert dat je telefoon het huis heeft verlaten. Niemand wil zijn kat missen tijdens het rijden op een Roomba, dus u heeft de mogelijkheid om de klus voort te zetten als u thuiskomt voordat de klus is geklaard.

Een ding – afgezien van de prijs – dat de Roomba i7+ onderscheidt van de Roomba s9+ is de zachte navigatie. In onze Roomba i7+ review merkten we op dat de stofzuiger de voerbakken voor honden in onze keuken nauwelijks stoorde terwijl hij eromheen schoonmaakte. De Roomba s9+ was iets agressiever en duwde de mat en kommen scheef van hun gebruikelijke locatie.

Lees ons volledige iRobot Roomba i7+ beoordeling

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Eufy RoboVac X8 Hybrid

Geweldig voor haren van huisdieren op hardhouten vloeren

Specificaties:
Reinigingsprestaties:92.39 Huisdierhaarscore:94,75 Duizend Grootte:400 ml Smart Home-compatibiliteit:Alexa & Google Assistent Maat:13,58 x 13,58 x 3,83 inch Gewicht:7,72 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Curry's Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk
Redenen om te kopen:
+Zowel dweilen als stofzuigers+100% gescoord op het ophalen van dierenharen van hardhouten vloeren+Verhoogt de zuigkracht op vuile gebieden
Redenen om te vermijden
-Ondermaatse kamerindeling-Geen aparte dweilbedieningen-Duur voor wat het biedt

De Eufy RoboVac X8 Hybrid was een van onze topscorers op het gebied van ontharing van huisdieren en verzamelde 100% vacht van hardhouten vloeren, wat alleen de iLife VS3 Pro en Roborock S4 Max ook behaalden. De prestaties op tapijt waren niet zo sterk, maar nog steeds indrukwekkend met 89,5%. Het is ook de enige robotstofzuiger voor huisdieren die effectief is op onze lijst en die ook als dweil fungeert.

Toen we het op de proef stelden, waren er echter verbeterpunten - met name de kaartervaring bij het opdelen van kamers en de bedieningselementen van de dweilfunctie. Maar als kamerspecifieke reiniging geen probleem is, dan is het het overwegen waard. Het wordt geleverd met vier zuigkrachtniveaus en het instellen en gebruiken kan niet eenvoudiger zijn.

Lees ons volledige Eufy RoboVac X8 Hybride review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

releasedatum van oneplus 10 pro

6. iRobot Roomba j7+

Geweldig voor hondenpoep

Specificaties:
Reinigingsprestaties:91,81 Huisdierhaarscore:82,5 Duizend Grootte:Tot 60 dagen Smart Home-compatibiliteit:Alexa & Google Assistent Maat:13,3 x 3,4 inch Gewicht:7,5 pondDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon uitzicht vanaf Amazon
Redenen om te kopen:
+Uitstekende vermijding van obstakels+Leert van opschoningsgegevens+Makkelijk om no-go zones te creëren+Opnieuw ontworpen Clean Base is minder opdringerig
Redenen om te vermijden
-Clean Base is erg luid-Middelmatige haren van huisdieren op tapijt

Hoewel het niet de sterkste presteerder was op het gebied van huisdierenhaar, haalt het gemiddeld 82,5% op, maar het nieuwste model van iRobot, de j7+, maakt de lijst omdat het gegarandeerd huisdierenpoep voorkomt. Het doet dit met behulp van technologie voor het vermijden van obstakels, die in wezen alledaagse voorwerpen, zoals sokken en kabels, herkent en er omheen draait. Deze robotstofzuiger leert ook constant bij elke run, waardoor het een van de slimste is die we hebben gezien. iRobot heeft zelfs zoveel vertrouwen in de intelligentie van de Roomba j7+ dat het de Pet Owner Official Promise (P.O.O.P) heeft geïntroduceerd, waarbij iRobot elke j7+ zal vervangen die geen vast huisdierafval voorkomt.

De algemene prestaties waren ook niet al te armoedig, het verwerken van groot afval, zoals granen en kattenbakvulling, was gemakkelijk en behaalde een algehele schoonmaakscore van 91,81%. Als je een hekel hebt aan het legen van je robotstofzuiger tussen runs, wordt het j7+-model ook geleverd met een compacte reinigingsbasis, die tot 60 dagen stof kan opslaan. Dus deze robotstofzuiger is misschien niet de beste als je huisdier constant verhaart, maar als er af en toe een ongelukje op je vloer gebeurt, zul je dankbaar zijn voor de intelligentie van de j7+.

Lees ons volledige iRobot Roomba j7+ beoordeling .

Hoe kies je de beste robotstofzuiger voor huisdierenhaar?

U moet met een aantal factoren rekening houden voordat u investeert in een robotstofzuiger voor u en uw huisdieren. Denk allereerst na over hoeveel huisdieren er in uw huis zijn en hoeveel ze daadwerkelijk verharen. Is het een lange vacht of een korte vacht en verharen ze regelmatig? Je moet ook overwegen of je wilt dat de robotstofzuiger helpt bij andere schoonmaakbehoeften, zoals dweilen.

Prijs zal ook een belangrijk aspect zijn. Maar ga niet meteen voor de goedkoopste. Hoewel de iLife VS3 Pro een zeer redelijke prijs heeft, biedt deze geen geavanceerde functies zoals app-connectiviteit, kaarten of no-go-zones. Terwijl de Neato D4 voor $ 349 al deze dingen kan. Als je nog meer technologie wilt, dan biedt de Roborock S4 Max meerdere kaarten en kamerspecifieke reiniging voor slechts $ 80 meer. U moet de gewenste functies in evenwicht brengen met uw budget.

Foto van Scout, de ongelooflijke verharende testhond(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Allergieën moeten ook worden overwogen. Als iemand thuis worstelt met allergieën, dan is een zelfledigende robotstofzuiger misschien wel de beste optie. Het voorkomt dat er zoals regelmatig stof in de lucht komt. Voor welk type je ook gaat, hier zijn zes tips en trucs voor robotstofzuigers, zodat je het meeste uit je robot kunt halen.

Sommige katten en honden zijn doodsbang voor robotstofzuigers. Het geluid en de beweging, vooral als ze naar uw huisdier toe rijden, kunnen ongetwijfeld zenuwen veroorzaken. Als robotstofzuigers nieuw voor uw huisdier zijn, probeer ze dan langzaam te introduceren, waarbij u de robot eerst een paar minuten laat draaien, totdat ze aan elkaar gewend zijn!

Een laatste opmerking: als uw huisdier de neiging heeft om in het huis badkamergerelateerde ongelukken te krijgen, moet u het opruimen voordat uw robotstofzuiger het vindt. Het maakt alleen maar meer rotzooi en kan zelfs je vacuüm breken, dus houd dit in de gaten.

Functies om op te letten

  Zelfledigend
  U vindt deze functie op enkele van de meer premium modellen, zoals de hierboven genoemde iRobot Roomba s9+. In wezen zal de robotstofzuiger zichzelf legen in een grotere vuilnisbak in het oplaadstation zodra deze vol is, zodat u hem niet zo vaak hoeft te legen. Dit is een geweldige functie als u last heeft van allergieën, omdat er niet zo vaak stof in de lucht komt.Wi-Fi-connectiviteit
  Dit is tegenwoordig een veel voorkomend kenmerk van robotstofzuigers. Dit betekent dat je robotstofzuiger via wifi verbinding kan maken met je smartphone. Hiermee kunt u hem op afstand bedienen en bewaken en krijgt u ook toegang tot een assortiment aan functies, afhankelijk van uw model.Hybride modellen
  Er zijn hybride modellen beschikbaar die zowel kunnen stofzuigen als dweilen. In onze ervaring zijn deze niet zo goed als speciale robotstofzuigers op het gebied van oprapen. Dus als je te maken hebt met haren van huisdieren, blijf dan zeker bij een standaard robotstofzuiger.In kaart brengen
  Met deze functie kan een robotstofzuiger je huis in kaart brengen door tijdens het instellen zijn weg te vinden met sensoren. Ze kunnen dan zien waar eventuele obstakels zijn, zoals tafelpoten of de trap. Met behulp van de kaart zal de robotstofzuiger dan de beste koers uitzetten om te reinigen, in plaats van willekeurig te bewegen.No-go zones
  Dit wordt geleverd met modellen die mapping bieden. U kunt in wezen gebieden instellen waar u het niet wilt hebben, zoals rond de voerbakken van het huisdier of rond een duur kleed.Gerichte kamers
  Dit is het tegenovergestelde van no-go zones, waar je kunt instellen op welke gebieden je de robotstofzuiger wilt focussen.Meerdere verdiepingen
  Sommige robotstofzuigers kunnen maar één kaart opslaan, wat frustrerend is als je hem nodig hebt om op meer dan één verdieping te werken. Daarom hebben ze nu modellen geïntroduceerd die kaarten voor meerdere verdiepingen kunnen opnemen.Het roosteren
  Dit is een van de meest voorkomende kenmerken van robotstofzuigers. Nadat je het model met je smartphone hebt verbonden, kun je plannen wanneer je het wilt schoonmaken: dagelijks, wekelijks of wanneer je niet thuis bent.Afstandsbediening
  Als je robotstofzuiger geen verbinding maakt met wifi, wordt deze mogelijk met een afstandsbediening geleverd. Je krijgt hier niet zoveel functies als een app, maar je kunt je robotstofzuiger nog steeds handsfree bedienen.Batterijduur
  Houd rekening met de levensduur van de batterij van uw potentiële robotstofzuiger. Als het wordt geleverd met een basis, kan het zichzelf opladen tussen runs, maar als je het handmatig moet aansluiten, kan het halverwege het schoonmaken leeg raken.Stof capaciteit
  Een kleinere vuilnisbak moet vaker geleegd worden, tenzij je het geluk hebt een zelfledigend model te bezitten! Zoek naar een capaciteit van minimaal 400 ml voor begeleiding.

Hoe maak je een robotstofzuiger schoon

Nadat je bosjes dierenbont en eventueel stof en vuil hebt opgeraapt, moet je robotstofzuiger worden schoongemaakt. Vuilnisbakformaten beginnen vanaf ongeveer 400 ml, die na elke run moet worden geleegd, hoewel u zich hier geen zorgen over hoeft te maken als u een zelfledigend model bezit. Elke keer dat u de vuilnisbak leegt, controleert u ook de borstelstang, voor het geval er vacht verstrikt is geraakt. Zorg ervoor dat u geen haar knipt in plaats van eraan te trekken, omdat dit het haar kan beschadigen. U moet ook uw filter in de gaten houden en regelmatig reinigen zoals aangegeven in uw handleiding. Houd er rekening mee dat ook het filter af en toe moet worden vervangen. Sommige merken, waaronder Eufy, iLife, Neato en Roborock, bieden schoonmaakhulpmiddelen aan met hun robotstofzuigers om te helpen bij het onderhoud.

Als u uw robotstofzuiger niet blijft schoonmaken, heeft dit onvermijdelijk gevolgen voor de prestaties. Als de bak vol is, kan hij geen vuil meer oppikken en wordt hij contraproductief, en sleept hij het vuil rond.

Als je robotstofzuiger wordt geleverd met app-connectiviteit, let dan op onderhoudstips. Sommigen kunnen zelfs herinneringen plannen voor wanneer ze een vervangend filter moeten kopen.

Testresultaten robotstofzuiger huisdierhaar
Algemene score voor huisdierenhaarScore voor hardhouten dierenhaarScore van tapijt voor huisdieren
iLife V3s Pro*99,510099
iRobot Roomba s9 +989997
Roborock S4 Max9410088
Neato D4*91,2587,595
iRobot Roomba i7+*90.58893
Eufy RoboVac X8 Hybrid94,7510089.5
iRobot Roomba j7+82,592,572,5

*Dezelfde test uitgevoerd in een groter gebied van 15' x 15'.

tcl 2021 tv-releasedatum

Hoe we de beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar hebben getest

Alle robotstofzuigers die we beoordelen, worden gedurende meerdere dagen onderworpen aan zowel onze laboratoriumtests als thuisgebruik in de echte wereld. De testresultaten, gebruikerservaring, prijs en functies ten opzichte van concurrerende modellen wegen mee in onze algehele sterrenbeoordeling.

Bij het evalueren van de beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar, hebben we ze voornamelijk gekozen op basis van hun scores in onze laboratoriumtests voor het oppikken van dierenhaar.

De laboratoriumtests zijn drie afzonderlijke tests die twee keer worden uitgevoerd: één keer op hardhout en één keer op laagpolig tapijt. In een gebied van 5 bij 5 meter meten we hoe effectief elk vacuüm is bij het opzuigen van 2 gram hondenhaar (voornamelijk afkomstig van een Engelse Cream Golden Retriever), 20 gram kattenbakvulling en 20 gram Cheerios graan. Zolang het hondenhaar wordt opgevangen door een deel van de robotstofzuiger, zoals de zijborstel of de hoofdborstelrol, wordt het geteld. Oudere modellen werden onderworpen aan dezelfde tests, maar in een groter gebied van 15 bij 15 voet.

Testen in de echte wereld zijn niet zo rigide als onze laboratoriumtests, hoewel we alle functies in elk vacuüm testen. Meestal omvat dit het in kaart brengen van de eerste verdieping van het huis van de recensent en het evalueren ervan op nauwkeurigheid. Dit omvat ook hoe gemakkelijk of moeilijk het is om kaartaanpassingen te maken, zoals kamerindelingen en het tekenen van no-go-zones. Onze recensent kijkt naar de vuilnisbak: is deze moeilijk toegankelijk? Hoeveel kracht is er nodig om de vuilnisbak te openen? Vliegt er overal stof rond? Hoe gemakkelijk is het om de borstelrol, zijborstel en wielen schoon te maken?

Er wordt ook gekeken naar huishoudterrein. Raakt de robotstofzuiger verstrikt in kleine tapijten? Is het in staat om een ​​gemeenschappelijke drempel te overschrijden? Loopt het vast in een doolhof van eetkamerstoelen? Wat dacht je van onder de bank? Dit zijn slechts enkele van de vragen die onze recensent beantwoordt bij het evalueren van elke robotstofzuiger.

Verzameling van de beste deals van vandaag Verlaagde prijs ILIFE V3s Pro Robotstofzuiger... iLife V3s Pro Amazone £ 276 £ 139,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Eufy Robovac X8 Hybrid Eufy X8 Hybride RoboVac zeer.co.uk £ 499,99 £ 399,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting iRobot® Roomba® s9+ verbonden... iRobot Roomba S9 + Amazone £ 1.499,99 £ 1.199,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting iRobot® Roomba® i7+ (i755640)... iRobot Roomba i7 Plus Amazone £ 799,99 £ 310 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen