De beste PS4-games met gesplitst scherm in 2021

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

xbox one serie x prijs

De beste PS4-games met gesplitst scherm zijn een perfecte keuze om te gamen met een vriend of familielid. Hoewel veel geweldige PS4-games multiplayer-componenten bieden, zijn games die met name splitscreen-functionaliteit bieden een beetje zeldzamer. Daar zijn tal van goede redenen voor, waaronder het feit dat multiplayer-modi met gesplitst scherm moeilijk te programmeren zijn, en hun bruikbaarheid is beperkt in een wereld die toch de voorkeur lijkt te geven aan online gamen boven co-op op de bank.

Desalniettemin bieden spellen met een gesplitst scherm een ​​speciaal soort coöperatieve of competitieve ervaring, omdat je overal kunt gaan en alles kunt doen wat je wilt, terwijl je je partner op de bank hetzelfde laat doen. Het zijn de beste onderdelen van een multiplayer-ervaring zonder de beperkingen die vaak samengaan met lokale multiplayer.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn veel genres vertegenwoordigd onder de beste PS4-games met gesplitst scherm. Of je nu first-person shooters, racegames, RPG's, actiegames of zelfs horrorgames wilt spelen, er moet hier iets zijn dat bij je past. Zorg ervoor dat u eerst een extra controller ophaalt.

Wat zijn de beste PS4-games met gesplitst scherm?

Natuurlijk zullen de beste PS4-games met gesplitst scherm variëren, afhankelijk van wat je precies wilt spelen. En onthoud: wanneer je een spel met gesplitst scherm start, gaat het niet alleen om jou; de voorkeuren van je partner spelen ook een rol. Als je elkaar wilt verslaan in een competitieve shooter en je vriend wil samenwerken om puzzels op te lossen en een verhaal vooruit te helpen, zul je niet veel raakvlakken vinden. Als zodanig zou je eerste vraag moeten zijn wat voor soort spel jullie allebei willen spelen - of in ieder geval wat voor soort spel jullie allebei niet erg zouden vinden om te spelen.

Borderlands: The Handsome Collection is een relatief veilige gok, vooral omdat je met maximaal vier personen kunt spelen. Niet veel games met een gesplitst scherm bieden dat soort functionaliteit. Maar de Borderlands-spellen combineren veel verschillende elementen tot iets dat bijna elke gamer zal plezieren. De kern van de ervaring is een FPS, maar het is een FPS die afhankelijk is van een hoger niveau, het verbeteren van je vaardigheden en het vinden van betere uitrusting in de loop van de tijd. Er zijn ook veel missies om te voltooien en gebieden om te verkennen, wat betekent dat het niet alleen om schieten gaat.

A Way Out is een van de interessantere games op de lijst, omdat het een van de weinige asymmetrische titels is. Jij en je partner zullen niet dezelfde soort personages besturen en dezelfde soorten activiteiten uitvoeren. Leo en Vincent, de twee hoofdrolspelers van het spel, hebben elk verschillende vaardigheden en rollen in het verhaal, dus spelen als elk geeft een behoorlijk andere ervaring. Misschien wil je het spel twee keer aanpakken.

Houd er rekening mee dat de PS5 nu hier is, dus er zullen niet veel meer games met gesplitst scherm uitkomen voor PS4. Je kunt echter al deze games op een PS5 spelen en er zelfs je DualShock 4-controllers voor gebruiken. Lees onze volledige PS5-recensie voor meer informatie.

De beste PS4-games met gesplitst scherm die je vandaag kunt kopen

Krediet: Studio Wildcard

1. Ark: overleving geëvolueerd

Ark: Survival Evolved was lange tijd een game met vroege toegang op Steam, maar kreeg eindelijk een volledige release op de pc, de Xbox One en natuurlijk de PS4. Het spel draait helemaal om overleven in een ruige wildernis, het maken van gereedschap, kleding, voedsel, onderdak en alles wat je nodig hebt om te gedijen in een uitdagende omgeving. En om die middelen te krijgen, moet je de inheemse flora en fauna bestrijden.

Waar Ark zich echter onderscheidt van de rest van het genre, is dat zijn wereld voornamelijk wordt bevolkt door enorme dinosaurussen. Terwijl je in de meeste survivalgames het tegen mensen of alledaagse dieren moet opnemen, kan het in Ark wat vreemder worden. Als je een T-rex wilt monteren en laserkanonnen aan het beest wilt vastbinden, ben je meer dan welkom, en het is zelfs nog meer leuk met een vriend.

beste fietsschoenen voor peloton
De beste Ark: Survival Evolved-deals van vandaag ARK: Survival Evolved (Xbox... Amazone $ 26,88 Weergave ARK: Survival Evolved (PS4) Walmart $ 27,98 Weergave ARK: Survival Evolved - Xbox... Beste koop $ 29,99 Weergave Oakland atletische erfenis... SpelStop $ 79,99 Weergave 903 Amazon-recensies |Bekijk alle prijzen (12 gevonden)

(Afbeelding tegoed: 2K-spellen)

2. Borderlands: The Handsome Collection

Voor het geval je het nog nooit hebt gespeeld: Borderlands is een reeks dwangmatig speelbare FPS/RPG's die je als een schatzoeker op een harde planeet werpen, vol gevaren, zowel voor mensen als voor buitenaardse wezens. Borderlands: The Handsome Collection op PS4 verzamelt zowel Borderlands 2 als Borderlands: The Pre-Sequel, en met beide kunnen twee, drie of vier spelers een lokaal gesplitst scherm delen.

In feite is dit misschien wel de beste manier om het spel te spelen, aangezien elke speler een andere personageklasse kan kiezen, en coöppartners zullen relatief korte metten maken met de talloze uitdagingen van het spel. Maar zelfs als je maar twee spelers tot je beschikking hebt, zul je allebei genieten van de verslavende mix van het neerschieten van vijanden en het verzamelen van nieuwe uitrustingen. Het is enigszins op krampen gebaseerd en enigszins strategisch, en vereist niet al te veel training om op te pikken.

De beste Borderlands: The Handsome Collection-deals van vandaag Borderlands: de knappe... GamersGate $ 11.24 Weergave Borderlands: de knappe... SpelStop $ 11.99 Weergave Borderlands: de knappe... Amazone $ 12,88 Weergave Borderlands: de knappe... Walmart $ 12,88 Weergave 605 Amazon-recensies |Bekijk alle prijzen (17 gevonden)

(Afbeelding tegoed: Activision)

3. Call of Duty: WO II

Hoewel je de filmische campagne in Call of Duty: WWII niet met een andere speler kunt ervaren, is het een van de beste gesplitste PS4-games voor elke andere modus. Of je nu tegenover elkaar wilt staan ​​of wilt samenwerken in multiplayer-wedstrijden, je kunt het doen vanuit een gesplitst schermperspectief. Je kunt je vaardigheden aanscherpen tegen elkaar, tegen bots of tegen andere spelers online. Hoewel het een beetje uitdagend is zonder het volledige scherm tot je beschikking, is het aantoonbaar beter dan alleen spelen.

Nog beter: je kunt samenwerken in de zombiemodus van de game, waarin jij en een vriend een kampy, fantasierijk horrorverhaal kunnen beleven met het beproefde Call of Duty-besturingsschema. Als je goede herinneringen hebt aan het spelen van Halo met gesplitst scherm met vrienden na school, is dit niet heel anders; net iets meer geworteld in de technologie van de jaren 40.

De beste Call of Duty: WWII-deals van vandaag Call of Duty: WO II -... Amazone $ 32,24 Weergave Call of Duty: WO II,... Walmart $ 32,99 Weergave Call of Duty: WWII (PS4) Amazone $ 39,94 Weergave Call of Duty (COD) WWII pc... CDKeys $ 102,99 Weergave 408 Amazon-recensies |Bekijk alle prijzen (10 gevonden)

Krediet: Larian Studios

4. Goddelijkheid: erfzonde

Old-school RPG's met co-op op de bank zijn in het begin vrij zeldzaam, maar een met gesplitste schermfunctionaliteit is bijna ongehoord. Divinity: Original Sin levert een singleplayer-ervaring waar de meeste andere games in het genre jaloers op zouden zijn, en gaat dan nog een stapje verder door alles in splitscreen co-op aan te bieden. Dat is meer dan de old-school games zouden kunnen beweren.

Jij en je vriend/partner/broer/zus/persoon die je van de straat hebt geplukt, zullen elk een Source Hunter creëren: een krachtige krijger die zowel conventionele wapens als magie kan gebruiken om de wereld te redden van kwaadaardige tovenaars die bekend staan ​​als Sourcerers. De turn-based gevechten zijn zowel luchtig als strategisch, maar je zult veel tijd moeten investeren om dit avontuur te voltooien. Als je niet samenwoont met je coöppartner, kan dat een uitdaging zijn - of het kan een goed excuus zijn om elke week een paar uur samen door te brengen.

nintendo pro-controller op pc
De beste Goddelijkheid van vandaag: Original Sin-deals Goddelijkheid erfzonde:... Amazone $ 70 Weergave Goddelijkheid: erfzonde... Amazone $ 79 Weergave Goddelijkheid erfzonde... Walmart $ 122,05 Weergave Goddelijkheid: erfzonde -... Amazone $ 124 Weergave 162 Amazon-recensies |Bekijk alle prijzen (4 gevonden)

Krediet: Larian Studios

5. Goddelijkheid: erfzonde II

Een van de beste PS4-RPG's in het algemeen is ook een van de beste PS4-games met gesplitst scherm. De eerste Divinity: Original Sin had co-op op de bank; je dacht toch niet echt dat de ontwikkelaars die functie zouden weghalen, of wel? Dit RPG-vervolg — dat zelfs nog meer kritiek en lof kreeg dan de eerste — werpt je opnieuw op als een 'Sourcerer', die goddelijke magie kan kanaliseren om betere strijders te worden of fantastische spreuken uit te spreken.

Deze keer staat de speler in contact met een mysterieuze entiteit die bekend staat als de 'Godwoken', die hem of haar begeleidt op een gevaarlijke zoektocht door een gebroken land. Er is avontuur, intriges en vriendschap - wat gepast is, omdat je het hele ding van begin tot eind kunt spelen met twee spelers, die elk een aangepast personage hebben om te besturen. Omdat jullie niet aan elkaar vastgebonden zijn, kunnen jullie elk speurtochten voltooien op de manier die jullie goeddunken.

De beste Divinity: Original Sin 2-deals van vandaag 929 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen12uur46minuten38droogKorting Goddelijkheid: Original Sin 2 -... Amazone Prime $ 29,95 $ 19,99 Weergave Korting Goddelijkheid: Original Sin II,... Walmart $ 59,95 $ 22,53 Weergave Goddelijkheid: Original Sin II... SpelStop $ 49,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen