Beste overspanningsbeveiliging in 2021

Inbegrepen in deze gids:

1

APC

Prestaties SurgeArrest 12
2

Belkin

12 stopcontact overspanningsbeveiliging
3

Anker

PowerPort-strip 12 '
4

Anker

PowerExtend 12 Strips
5

CyberPower

Desktop-oplader
6

Monoprijs

Stroomstootbeveiliging met 12 stopcontacten en 2 ingebouwde USB-oplaadpoorten
7

Belkin

Mini-overspanningsbeveiliging met 3 stopcontacten en USB-poorten

Krediet: Imad Khan

Het vinden van de beste overspanningsbeveiliging of beste stekkerdoos kan een zware taak zijn. De meesten denken er niet over na om er een te kopen, zelfs geen overweging voor energieclassificaties of IEEE-certificeringen. Maar het is goed om overspanningsbeveiliging serieus te nemen, aangezien een grote elektrische gebeurtenis uw elektronica kan beschadigen en buiten werking kan stellen.

Helaas heeft zowat elke big-box-retailer, van Best Buy tot Amazon tot Walmart, een overspanningsbeveiliging te koop. Het kan daarom moeilijk zijn om overspanningsbeveiligingen van goede kwaliteit te onderscheiden van slechte. We hebben contact opgenomen met enkele van de grootste en beste bedrijven in elektrische apparaten om ons een aantal best presterende eenheden te sturen om te testen. We kunnen zonder aarzeling zeggen dat alle bedrijven producten van goede tot hoge kwaliteit maken. Onderscheid maken tussen het beste komt echt neer op ontwerp, componenten, gebruiksgemak en certificeringen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je het type bent dat al je elektronica al op een overspanningsbeveiliging of stekkerdoos heeft aangesloten, kan het toch de moeite waard zijn om deze te vervangen door een van de onderstaande eenheden. Dat komt omdat een overspanningsbeveiliging, net als elk ander stuk elektronische apparatuur, niet eeuwig meegaat. De componenten binnenin verslechteren in de loop van de tijd, en waarschijnlijk als er een grote stroomstoot is, kan deze wegslijten aan de interne onderdelen. En branden zijn veroorzaakt door defecte of defecte overspanningsbeveiligingen in het verleden.

De manier waarop de meeste overspanningsbeveiligingen werken, is door gebruik te maken van metaaloxidevaristors (MOV's), die energie terugleiden naar de elektrische bron. Zie het als een geautomatiseerde dijk of dam die een enorme stroom water terug naar een rivier kan duwen om uw huis veilig te houden. Hoewel MOV's een efficiënte en kosteneffectieve manier zijn voor fabrikanten om overspanningsbeveiligingen te ontwerpen, zijn ze niet absoluut faalveilig. Elke keer dat er een grote piek is, verslechteren de MOV's en worden ze opgeofferd om ervoor te zorgen dat uw elektronica beschermd blijft. Dat betekent dat overspanningsbeveiligingen niet eeuwig meegaan.

Het is ook tijdens een hoge stroomstoot die de elektronica echt kan beschadigen. Sommige pieken kunnen een hogere stroom hebben dan de spanning, wat betekent dat de spanningsdrempel mogelijk niet wordt gehaald om de MOV uit te schakelen. Er bestaan ​​andere 'niet-opofferende' methoden, zoals van Nul piek . Maar een eenvoudig Zero Surge-model met twee verkooppunten kost meer dan $ 200, en overtreft elk item op deze lijst met een ruime marge. Maar als uw budget het toelaat, is Zero Surge misschien de juiste keuze.

De meeste overspanningsbeveiligingen en stekkerdozen van hoge kwaliteit hebben een ingebouwde kill-schakelaar waardoor de overspanningsbeveiliging onbruikbaar wordt als deze geen bescherming meer kan bieden. Anderen kunnen zonder bescherming blijven werken. Alle apparaten op onze lijst hebben de extra beveiliging om de gebruiker uit te schakelen of de gebruiker op de hoogte te stellen zodra de componenten erin zijn verslechterd tot een punt van onvoldoende bescherming.

En let op, niet alle stekkerdozen bieden overspanningsbeveiliging. Sommige fungeren als niets meer dan een verlengstuk van een bestaand stopcontact. Sommige kunnen een laag minimale overspanningsbeveiliging toevoegen. Dus, ongeacht de vorm of grootte, alle apparaten op deze lijst bieden een hoog beschermingsniveau.

Hieronder ziet u ook dat de overspanningsbeveiligingen die we aanbevelen een hoge joule-beschermingsclassificatie hebben. Een joule is een maat voor energie. Bij een gemiddelde blikseminslag komt in minder dan een seconde ongeveer een miljard joule aan energie vrij! Hoe hoger de joule-classificatie, hoe meer bescherming het biedt. Een hogere joule-classificatie betekent ook dat een overspanningsbeveiliging meer energie kan absorberen voordat deze defect raakt. Over het algemeen zijn voor de meeste elektronica- en videogameconsoles - inclusief de ongrijpbare PS5 en Xbox Series X - 2.000 joule en hoger meer dan voldoende om uw apparaten veilig te houden.

Hoe dan ook, hieronder vindt u onze topaanbevelingen voor de beste overspanningsbeveiligingen voor elk gebruik en elk budget.

Black Friday en Cyber ​​Monday overspanningsbeveiliging deals

Black Friday-deals zijn hier en dalen met een constante clip. Hoewel overspanningsbeveiligingen en stekkerdozen misschien niet op de meeste boodschappenlijstjes voor de feestdagen staan, is het nog steeds een goed moment om enorme besparingen te behalen op de benodigde huishoudelijke apparatuur. Met kortingen bij Walmart, Best Buy, Amazon en anderen, is dit het moment om veel te scoren.

Sommige deals die we leuk vinden, zijn de APC SurgeArrest Performance 11-Outlet Surge Protector te koop bij Best Buy voor $ 25 . Dat is een besparing van $ 15. Dezelfde deal is ook beschikbaar op Amazone . Een andere solide deal is de APC 11-Outlet Surge Protector met USB voor $ 29,68 bij Amazon . Dat is een besparing van $ 20.

Zorg er ook voor dat u een bladwijzer maakt voor de pagina Cyber ​​Monday-deals voor meer kortingen als ze wegvallen.

De beste overspanningsbeveiliging die u vandaag kunt kopen

Krediet: Imad Khan

1. APC Prestaties SurgeArrest 12

De beste overspanningsbeveiliging in het algemeen

Specificaties:
Verkooppunten:12 USB:2 Overspanningsenergieclassificatie:4.320 joule Koord:6' Plug:Direct Garantie:Levenslang Apparatuur bescherming:Levensduur tot $ 300.000De beste APC Performance SurgeArrest 12 P12U2-deals van vandaag Amazon VK Bekijk vergelijkbaar Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen