Beste videochat-apps in 2021

(Afbeelding tegoed: zoomen)

De beste videochat-apps zijn een geweldige manier om sociaal te blijven op al die momenten dat je fysiek niet met mensen om kunt gaan. Of je nu naast je familie woont, of je probeert blootstelling aan de Delta-variant te vermijden, videochat-apps gebruiken de magie van internet om je te helpen de fysieke kloof te overbruggen.

mac air vs ipad pro

We hebben de beste opties verzameld voor mensen die willen videochatten. Of het nu gaat om het bijhouden van uw professionele loopbaan of het onderhouden van persoonlijke relaties. Hier zijn de beste videochat-apps die je nu kunt downloaden en gebruiken.Wat zijn de beste videochat-apps?

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De beste videochat-app in het algemeen - en een die nu vooral populair is - is Zoom Meeting, die zowel op desktop als mobiel kan worden gebruikt.

Zoom komt in gratis en betaalde lagen. De gratis optie ondersteunt oproepen tot 100 deelnemers, hoewel sessies met drie of meer personen aan de lijn beperkt zijn tot 40 minuten. Het kan zelfs in een desktopbrowservenster worden uitgevoerd als u de app niet naar uw computer wilt downloaden.

Skype is een goed alternatief voor Zoom. Het is wat gebruiksvriendelijker, maar werkt ook op verschillende platformen en kost in het begin niets. Het stelt u zelfs in staat om tegen redelijke tarieven naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen, ondersteunt sms'en en kan realtime vertalingen uitvoeren.

Google Duo is een app die tegenwoordig voorgeïnstalleerd is op de overgrote meerderheid van Android-telefoons, en is in wezen het antwoord van Google op FaceTime van Apple geworden. Het is gemakkelijk te gebruiken, net als FaceTime, en biedt een snelle snelkoppeling om ingebouwde Google Home-apparaten te bellen.

Facebook heeft ook twee oplossingen in de aanbieding: Facebook Messenger en WhatsApp. De videobelfuncties van beide apps zagen begin vorig jaar een stijging van 8 naar 50 deelnemers. Hoewel Messenger een Facebook-account vereist om te gebruiken, kun je je aanmelden bij WhatsApp met je telefoonnummer.

Wat gamers betreft, raden we aan om Discord te gebruiken, dat robuuste apps biedt op mobiel en desktop. Discord is zelfs gebouwd voor het streamen van games naar kleine groepen mensen, en het bedrijf heeft onlangs de limiet voor zijn gratis Go Live-streamingservice verhoogd van 10 naar 50 personen.

Als u ten slotte ruimte nodig heeft voor veel mensen, of een videochatservice die een robuuste integratie met Microsoft Office biedt, dan is Teams de beste keuze. Met het gratis niveau kun je met maximaal 100 mensen bellen, zonder de ongemakkelijke tijdslimieten van Zoom, terwijl betaalde niveaus dat aantal verhogen tot 300. Het beste is dat als je je abonneert op Office 365, je waarschijnlijk al toegang hebt tot een van Teams' premium plannen als onderdeel van de bundel.

Hier is een nadere blik op alle beste videochat-apps.

De beste videochat-apps die je vandaag kunt downloaden

(Afbeelding tegoed: zoomen)

1. Zoomvergadering

Beste allround app voor videochats en conferenties

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android, Windows, Mac, internet Maximaal aantal gratis gebruikers:Tijdslimiet voor 3 of meerDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Zoom ophalen
Redenen om te kopen:
+Goed voor zowel vrienden als collega's+Uitgebreide functieset+Werkt op alle platforms
Redenen om te vermijden
-Gratis niveau legt tijdslimieten op voor 3 of meer personen

De pandemie bleek een groot probleem te zijn voor Zoom, aangezien het voor veel mensen en bedrijven de feitelijke videochat-app werd - en terecht. Zoom's uitgebreide functieset en uitgebreide platformondersteuning hebben het tot een populaire keuze over de hele wereld gemaakt. Of je nu desktop, mobiel of liever een webclient gebruikt, Zoom biedt iets voor jou.

Scherm delen, codering en live annotaties zijn allemaal standaard bij Zoom, ongeacht of u betaalt of niet. Maar hoewel een eenvoudige één-op-één-chat geen beperkingen kent, beperkt het hebben van meer dan drie mensen in een vergadering gratis gebruikers tot een tijdslimiet van 40 minuten. Als u onbeperkte toegang voor maximaal 100 personen wilt, moet u $ 15 per maand betalen voor de Pro-laag, terwijl de duurdere Business-laag die limiet nog hoger verhoogt.

Zoom had in de begindagen van de pandemie te maken met een aantal spraakmakende beveiligingsproblemen, maar sindsdien zijn de zaken ten goede veranderd. Oproepen worden beschermd door end-to-end-codering, er zijn nieuwe privacygerichte meldingen en een bijgewerkt privacybeleid maakt duidelijk wie opnamen van vergaderingen kan opslaan en delen. U kunt meer lezen over de lopende problemen met de app en de maatregelen die zijn genomen om deze op te lossen op onze Beveiligingsproblemen met zoom bladzijde

(Afbeelding tegoed: Skype)

2. Skype

Beste gebruiksvriendelijke videochat voor meerdere platforms

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android, Windows, Mac, Web, Xbox Maximaal aantal gratis gebruikers:vijftigDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Skype downloaden
Redenen om te kopen:
+Max 50 personen toegestaan ​​voor videogesprek+Ondersteunt internationaal bellen en sms'en+Beschikbaar op alle platforms
Redenen om te vermijden
-Zakelijk niveau kost geld

Skype is al heel lang actief in de videochatbranche en biedt nog steeds een robuuste set functies voor maximaal 50 personen tegelijk. Het kost ook helemaal niets om te gebruiken en is beschikbaar op zowat elk apparaat dat u mogelijk moet gebruiken.

Bovendien staat Skype erom bekend dat het verbinding kan maken met vaste lijnen en standaard mobiele telefoons, en ondersteunt het zowel internationaal bellen als sms'en. Je moet hier wel voor betalen, maar het is vooral handig om contact te houden met vrienden en familie in verschillende landen.

Skype biedt ook veel algemene functies, waaronder schermdeling, live transcriptie en in sommige gevallen realtime vertaling van in-chataudio.

Galaxy Note 20 5g prijs

(Afbeelding tegoed: Google)

3. Google Duo

Beste videochat voor Android-gebruikers

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android, Windows en Mac via internet Maximaal aantal gratis gebruikers:32DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Get Google Duo
Redenen om te kopen:
+Voorgeïnstalleerd op de meeste nieuwe Android-telefoons+Makkelijk en leuk in gebruik+Helemaal gratis
Redenen om te vermijden
-32 persoonslimiet is kleiner dan de meeste

Hoewel Apple al jaren FaceTime heeft, ontbrak het Android-besturingssysteem van Google zijn eigen native equivalent. In plaats daarvan moesten mensen vertrouwen op apps van derden die waren gedownload uit de Play Store, en hopen dat hun vrienden bereid waren zich ook aan te melden.

Gelukkig kwam Duo langs om dat probleem aan te pakken, met een videochat-app die opmerkelijk eenvoudig te gebruiken en toegankelijk is in de eigen telefoon-app van Android. Bovendien ondersteunt Duo veel leuke functies, waaronder de mogelijkheid om videoberichten op te nemen en te verzenden waarmee je contact kunt maken met vrienden en familie, zelfs als ze op dat moment niet beschikbaar zijn.

Duo is zelfs beschikbaar op iOS, dus je kunt contact houden met je iPhone-vrienden zonder dat je een Apple-apparaat hoeft te kopen voor FaceTime-toegang. En het heeft zelfs dezelfde limiet van 32 personen als FaceTime, dus ze hebben niet echt een excuus om weg te blijven.

(Afbeelding tegoed: onenigheid)

4. Onenigheid

Beste videochat voor gamers

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android, Windows, Mac, internet Maximaal aantal gratis gebruikers:25 op videogesprek; 50 tijdens het streamenDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Krijg Discord
Redenen om te kopen:
+Geweldig om te gamen+Robuuste pc en mobiele apps
Redenen om te vermijden
-Mist meer werkvriendelijke functies

Gamers kennen Discord al als een geweldige bron om via sms met hun vrienden in contact te komen, maar wist je dat Discord ook videochat ondersteunt? Bovendien, omdat het streamen in de app zelf mogelijk maakt, is het een geweldige manier om wat games met vrienden te spelen, door de scherminhoud van een gebruiker naar de rest van de groep te streamen.

Het personeel van TemplateStudio deed dat zelfs meerdere keren tijdens de COVID-lockdowns, waarbij één gebruiker Quiplash deelde vanaf het scherm van hun pc met de rest van ons die meespeelden via de telefoon. Gelukkig is Discord zelfs zo ver gegaan om de Go Live ingebouwde streamingdienst tijdelijk te verhogen van maximaal 10 personen naar 50 personen.

Als je upgradet naar Nitro, wat $ 10 per maand kost, kun je de streamingkwaliteit verhogen naar 1080p/60 fps, van maximaal 720p/30 fps voor de gratis laag.

Krediet: Vincenzo Pinto/Getty Images

5. FaceTime

Beste videochat-app voor iPhone-gebruikers

Specificaties:
Werkt met:iOS, Mac Maxmium gratis gebruikers:32DE BESTE DEALS VAN VANDAAG FaceTime ophalen
Redenen om te kopen:
+Ondersteunt maximaal 32 personen tijdens een videogesprek+Ingebouwd in elke iPhone, iPad en Mac+FaceTime Audio maakt spraakoproepen ook gemakkelijk+Met SharePlay kunt u gestreamde inhoud bekijken of beluisteren met andere bellers
Redenen om te vermijden
-Android en Windows krijgen alleen beperkte toegang via een webbrowser

Het is geen verrassing dat FaceTime op deze lijst met de beste videochat-apps zou moeten verschijnen. De software van Apple was niet de eerste op het gebied van videochatten, maar het was de software waarmee het allemaal begon voor mobiele gebruikers en de industrie ertoe bracht videochat gemakkelijker en toegankelijker te maken.

Tegenwoordig is FaceTime voorgeïnstalleerd op alle Apple-hardware en ondersteunt het een aantal echt leuke en handige functies, van schattige animoji's, memoji's en stickers tot het toestaan ​​van maximaal 32 mensen in één gesprek. En omdat FaceTime ook een spraakoproepcomponent heeft — FaceTime Audio — kunt u gemakkelijk oproepen via data of Wi-Fi routeren wanneer u maar wilt, waar uw gesprekken oneindig veel beter zullen klinken dan via het spraaknetwerk van uw mobiele provider.

Het enige nadeel van FaceTime is natuurlijk dat je alleen de volledige ervaring krijgt op Apple-hardware, inclusief iPhones en Macs. Android- en Windows-gebruikers kunnen deelnemen aan gesprekken vanuit een webbrowser, maar ze kunnen ze niet echt hosten. Toch is het beter dan volledig buitengesloten te worden, zoals voorheen het geval was.

(Afbeelding tegoed: Facebook)

6. Facebook Messenger

Beste platformonafhankelijke FaceTime-alternatief

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android, Windows en Mac via internet Maximaal aantal gratis gebruikers:vijftigDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Facebook Messenger downloaden
Redenen om te kopen:
+Alomvertegenwoordigd+Beschikbaar op internet en telefoon+Max 50 personen toegestaan ​​voor videogesprek
Redenen om te vermijden
-Mist meer werkvriendelijke functies

Het mooie van het gebruik van Facebook Messenger voor videochat is dat je waarschijnlijk al bent aangemeld om het te gebruiken. Zolang je een Facebook-account en de mobiele of web-app Facebook Messenger hebt, kun je nu beginnen met videochatten met je Facebook-vrienden. Zelfs als je ooit een Facebook-account had en deze sindsdien hebt gedeactiveerd, kun je Messenger nog steeds gebruiken.

Tik gewoon op het kleine videocamerapictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en u kunt een oproep starten met een persoon of een chatgroep. En net als Skype kunnen maximaal 50 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn bij een Facebook Messenger-videogesprek - een mooi gezicht meer dan de maximale 32 videochatters die worden ondersteund door Apple's FaceTime en Google Duo.

wanneer komt zen uit?

En zelfs als je videochat, kun je nog steeds de talloze andere functies van Facebook Messenger gebruiken, zoals het verzenden van chatberichten, stickers enzovoort.

(Afbeelding tegoed: WhatsApp)

beste iphone 12 pro-hoesje

7. WhatsApp

Nog een platformonafhankelijke oplossing voor videogesprekken

Specificaties:
Werkt met:iOS, Android Maximaal aantal gratis gebruikers:vijftigDE BESTE DEALS VAN VANDAAG WhatsApp downloaden
Redenen om te kopen:
+End-to-end versleuteld+Groepsgesprekken voor 50 personen
Redenen om te vermijden
-Videogesprekken momenteel beperkt tot mobiel

WhatsApp is tegenwoordig een van de meest populaire berichten-alternatieven op smartphones, zowel omdat je lid kunt worden met alleen een telefoonnummer als omdat veel van je vrienden en familie het waarschijnlijk al gebruiken.

Tot voor kort was de videobelfunctie van WhatsApp niet de meest robuuste die er was. Maar dat veranderde toen de maximale deelnemerslimiet werd verhoogd naar 50, dankzij een integratie met de nieuwe Rooms-functie van Facebook Messenger.

WhatsApp-videogesprekken zijn ook end-to-end versleuteld, net als chatberichten. Met andere woorden, u hoeft zich nooit zorgen te maken dat uw gesprekken worden onderschept door snode indringers.

Voorheen was videobellen ook alleen beschikbaar op mobiele apparaten, maar sinds kort is daar verandering in gekomen. Het is mogelijk om videogesprekken te voeren en te ontvangen via de desktopclient van WhatsApp. Alles werkt precies hetzelfde, het enige verschil als je een desktop gebruikt in plaats van een mobiel apparaat.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

8. Microsoft Teams

Zoals Skype, maar professioneler

Specificaties:
Werkt met:Android, iOS, internet, Windows Maximaal aantal gratis gebruikers:100
Redenen om te kopen:
+Gratis en betaalde abonnementen+Office-integratie+Groepsgesprekken van 100 personen op gratis niveau
Redenen om te vermijden
-Voornamelijk voor zakelijk gebruik

Hoewel het voornamelijk gericht is op bedrijven en professionals, is er nog steeds een aanbod van Microsoft Teams. Vooral als je ooit van plan bent om in bijzonder grote groepen samen te komen. Met de gratis laag kun je maximaal 100 mensen in een gesprek hebben, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor zelfs de grootste familiereünies.

In tegenstelling tot Skype dat eigendom is van Microsoft, wordt Teams ook geleverd met enkele professionele tools die u misschien nog steeds nuttig vindt om met anderen te praten. Tools zoals screensharing, achtergrondvervaging en ruisonderdrukkingssoftware, mogelijk gemaakt door de eigen AI van Teams. Het maakt zelfs verbinding met Office en is opgenomen in een Office 365-abonnement, voor het geval dat ooit relevant is buiten kantoor.

Hoewel Teams de reputatie heeft een beetje rommelig te zijn, is het meestal de professionele laag die slechter uitpakt voor slijtage. Maar als u van plan bent om Teams alleen als videochat-app te gebruiken, hoeft u zich daar niet al te veel zorgen over te maken.

Hoe u de beste videochat-app voor u kiest

Omdat alle beste videochat-apps gratis niveaus hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken over het proberen van verschillende om iets te vinden dat u leuk vindt. Het meest riskante wat u misschien moet doen, is de software installeren en een nieuw account maken.

Maar als je wilt weten waar je moet beginnen, is het beste advies om te inventariseren waarvoor je deze app nodig hebt. Als je alleen op je telefoon wilt chatten, zijn Duo, FaceTime of een van de aanbiedingen van Facebook voldoende.

Als jij en je vrienden echter een aantal apparaten gebruiken om verbinding te maken - telefoons, tablets, computers enzovoort - of als je behoefte meer professioneel of samenwerkingsgericht is, raden we je aan om naar Teams, Zoom, Skype of Discord te gaan. Deze apps zijn beschikbaar op elk platform en hoewel sommige van hen betaalde niveaus bieden, hoeft u ze waarschijnlijk niet te gebruiken. Vooral als je aantal hoofden klein genoeg is, of als de tijd die je van plan bent om te chatten relatief kort is.

De betaalde niveaus zullen in veel gevallen met mooiere functies komen, maar de gratis versies zijn al behoorlijk rijk aan functies. Je hebt op zijn minst toegang tot alle basisfuncties die je nodig hebt om met andere mensen te chatten.

Uiteindelijk zul je waarschijnlijk terechtkomen in de videochat-app die je vrienden en familie al het liefst gebruiken - zo gaan deze dingen meestal. Maar als jullie allemaal in de stemming zijn voor een vervanger, dan is een van de opties in dit lijstje hopelijk voldoende.

De beste webcamaanbiedingen van vandaagBlack Friday Sale eindigt over22uur00minuten22droogKorting Microsoft L2 LifeCam HD-3000,... Amazone Prime £ 20,98 £ 17,80 Visie Microsoft LifeCam HD-3000 HD... John Lewis £ 17,99 Visie Korting Microsoft Lifecam HD-3000 Usb... zeer.co.uk £ 29,99 £ 24,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen