De beste waterdichte telefoons in 2021

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste waterdichte telefoons kunnen een duik in het water, zoals een zwembad of badkuip, zonder problemen overleven. Vroeger waren het afschuwelijke dingen, maar tegenwoordig zijn het gestroomlijnde apparaten die spetters kunnen opvangen en zelfs probleemloos kunnen worden ondergedompeld. En veel van de beste smartphones die momenteel beschikbaar zijn, hebben een zekere mate van waterbestendigheid.

Als u een waterbestendige telefoon bezit, kunt u foto's maken bij het zwembad of uw handset in de regen gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat deze beschadigd raakt. Zoek naar een IP67- of IP68-classificatie - beide betekenen dat het apparaat bestand is tegen 30 minuten onderdompeling in water, op verschillende diepten.  • De beste telefoons je kunt nu kopen
  • Beste batterijduur van de telefoon : Smartphones die het langst meegaan
  • De beste ontgrendelde telefoons voor degenen die providers overslaan
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Natuurlijk zijn zelfs de beste waterdichte telefoons volledig immuun voor waterschade. Elk apparaat op deze lijst - en inderdaad elke smartphone die je vandaag kunt kopen en die als waterbestendig wordt beschouwd - heeft een IP-classificatie die een zekere mate van bescherming tegen binnendringen weergeeft. Het eerste cijfer in een IP-classificatie met stofbescherming - een '6' betekent dat de telefoon stofdicht is, wat tegenwoordig standaard is - terwijl het tweede betrekking heeft op vloeistoffen. U wilt op zijn minst een '7' zoeken om waterbestendigheid aan te duiden. Alles daaronder kan betekenen dat het apparaat bestand is tegen spatwater en spatwater, maar niet tegen onderdompeling.

Alle nieuwste vlaggenschepen van Apple en Samsung zijn waterbestendig, inclusief de nieuw uitgebrachte Galaxy S21- en iPhone 13-reeks. In het geval van andere fabrikanten is het een beetje een allegaartje, waar alleen bepaalde modellen de test doorstaan. Desalniettemin zal een van de opties op onze lijst met de beste waterdichte telefoons zeker aan uw behoeften voldoen. Lees verder voor onze topkeuzes voor alle merken en modellen voor elke prijs.

Wat zijn de beste waterdichte telefoons?

Alle iPhone 13-modellen van Apple bieden dezelfde hoogwaardige waterbestendigheid, maar slechts één telefoon kan de kroon aan. Daarom hebben we de iPhone 13 Pro Max bovenaan geplaatst, omdat deze de beste smartphone-ervaring biedt, evenals een IP68-bestendigheidsclassificatie. De iPhone 13 is een goed alternatief als je niet wilt betalen voor de Pro-functies, net als de iPhone 12 van vorig jaar als je nog meer wilt besparen.

De nieuwste modellen van Samsung en Google - van de Galaxy S21 Ultra, Note 20 Ultra en Pixel 6 Pro - zijn gebouwd volgens die specificatie van 5 voet, die technisch in aanmerking komt voor IP68. Dat betekent bescherming tegen onderdompeling in meer dan 1 meter water - de officiële diepte kan van telefoon tot telefoon verschillen. IP67 is alles tot en met 1 meter.

Aan de goedkopere kant hebben helaas de meeste modellen van Motorola, Nokia en zelfs OnePlus (tot op zekere hoogte) de neiging om echte waterbestendigheid over te slaan ten gunste van waterafstotendheid door het aanbrengen van een nano-coating. Dat kan je misschien redden als iemand een drankje op je telefoon morst, maar het zal je telefoon niet helpen als deze naar de bodem van een zwembad zinkt. Dergelijke toestellen vind je niet terug in onze lijst met de beste waterdichte telefoons.

De beste waterdichte telefoons die je vandaag kunt kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

1. iPhone 13 Pro Max

De beste waterdichte telefoon

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 20 voet (6 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,7-inch OLED (2778 x 1284) Achter camera:12 MP breed (ƒ/1.6), 12 MP ultragroothoek (ƒ/2.4), 12 MP telefoto (ƒ/2.2) Voor camera:12 MP (ƒ/2.2) CPU:A14 Bionic Levensduur batterij (uur:min):12:16DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij John Lewis Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (119 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Best-in-class camera's+Beste prestaties van elke huidige telefoon+Verbazingwekkende levensduur van de batterij
Redenen om te vermijden
-Langzaam opladen

Net zoals je zou hopen van een telefoon die zo luxe is als de iPhone 13 Pro Max, belooft hij je telefoon droog te houden. Met een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid belooft Apple al zijn nieuwe telefoons, inclusief de iPhone 13 Pro , iPhone 13 en iPhone 13 mini , is bestand tegen onderdompeling in water van 6 meter (ongeveer 20 voet) gedurende maximaal 30 minuten. Dat zou voldoende tijd moeten zijn om je telefoon op te halen als je hem hebt laten vallen.

Deze indrukwekkende waterdichte referenties worden vergezeld door de beste telefooncamera's en prestaties van elke telefoon die we hebben getest, een fantastisch nieuw 120Hz-scherm en een verbeterde levensduur van de batterij. Hoewel de iPhone 13 Pro bijna identiek is aan de Pro Max, neemt de grotere telefoon nog steeds de eerste plaats in het assortiment in. Het grotere scherm en de langere levensduur van de batterij zijn misschien de enige verschillen, maar ze zijn genoeg om het de ultieme iPhone-ervaring te maken die je nu kunt krijgen.

Lees ons volledige iPhone 13 Pro Max recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

maximale schermgrootte iphone pro

2. iPhone 13

De beste waterdichte telefoon voor de meeste mensen

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 20 voet (6 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,1-inch OLED (2532 x 1170) Camera's (achter/voor):12 MP hoofd (f/1.6), 12 MP ultragroothoek (f/2.4) Voor camera:12MP (f/2.2) CPU:A15 Bionic Levensduur batterij (uur:min):10:33DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk bij John Lewis Bekijk alle prijzen (92 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Uitstekende fotografie+Sterke prestaties+Helder scherm
Redenen om te vermijden
-Geen 120Hz verversingssnelheid-Traag opladen

Hoewel het een paar functies mist, houdt de iPhone 13 nog steeds gelijke tred met zijn Pro-broers en zussen op het waterdichte front. Het kan ook een half uur lang onder water blijven, en net als de iPhone 12-serie van vorig jaar, maakt het gebruik van een Ceramic Shield-display dat schade aan het scherm zou moeten voorkomen als de telefoon op vaste grond valt in plaats van in water.

De iPhone 13 heeft niet hetzelfde 120Hz-scherm als de Pro-modellen en mist ook weer de telecamera en LiDAR-sensor. De beeldkwaliteit van het scherm, de krachtige chipset en de algehele kwaliteit van de ervaring zijn echter hetzelfde. Ongeveer de enige echte beperking van de iPhone 13 is de teleurstellende oplaadsnelheid, die de meeste niet-Apple-telefoons met gemak verslaan.

Lees ons volledige iPhone 13 recensie

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. iPhone 12

Top waterdichtheid voor minder

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 20 voet (6 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,1-inch OLED (2532x1170) Achter camera:12 MP breed (ƒ/1.6), 12 MP ultrabreed (ƒ/2.4) Voor camera:12 MP (ƒ/2.2) CPU:A14 Bionic Batterijduur:8:25DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Amazon Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (157 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Dezelfde duurzaamheid als iPhone 12 Pro-modellen+Indrukwekkende dubbele camera's+Aantrekkelijk ontwerp
Redenen om te vermijden
-Lager dan gemiddelde batterijduur

Hij is nu meer dan een jaar oud, maar de iPhone 12 heeft nog steeds hetzelfde waterdichtheidsniveau als de iPhone 13-lijn - een door Apple geteste weerstand tegen 30 minuten onderdompeling onder 6 meter water en een IP68-classificatie.

De Apple A14-chipset is nog steeds krachtiger dan welke Android-telefoon dan ook, ook al is deze vervangen door de A15-chip. De dubbele camera's maken ook nog steeds fantastische foto's, en eenmaal bijgewerkt naar iOS 15 zal het ook alle softwaretrucs van de iPhone 13 hebben om mee te spelen. Het heeft echter een nog slechtere batterijduur in vergelijking met de reeds ontbrekende basis-iPhone 13. De prijsdaling naar $ 699 zou dat echter een waardevolle opoffering kunnen maken.

Lees ons volledige iPhone 12 recensie .

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Samsung Galaxy S21 Ultra

De beste waterdichte telefoon voor Android-fans

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 5 voet (1,5 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,8-inch OLED (3200x1400) Achter camera:108 MP hoofdcamera (ƒ/1.8), 12 MP ultragroothoeklens (ƒ/2.2), 10 MP telefoto met 3x zoom (ƒ/2.4), 10 MP telefoto met 10x zoom (ƒ/4.9) Voor camera:40MP (ƒ/2.2) CPU:Leeuwebek 888 Batterijduur:11:25 uurDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (41 gevonden)
Redenen om te kopen:
+IP68 waterbestendigheid tot 1,5 meter+S Pen-ondersteuning+Adaptieve vernieuwingsfrequentie voor weergave
Redenen om te vermijden
-omvangrijk-Geen microSD-slot

Net als andere Galaxy-vlaggenschepen, heeft de Samsung Galaxy S21 Ultra een IP68-waterbestendigheid, zodat u hem zonder zorgen in maximaal 1,5 meter water kunt laten vallen. Maar de echte waarde van deze phablet komt met zijn andere functies - het is de eerste telefoon buiten de Galaxy Note-reeks die Samsung's S Pen ondersteunt. Je vindt ook twee telelenzen aan de achterkant van de Galaxy S21 Ultra om je te helpen meer details vast te leggen wanneer je inzoomt op een opname.

Het 6,8-inch AMOLED-scherm biedt een dynamische verversingssnelheid die zich aanpast aan wat je doet - scrollen door webpagina's kan bijvoorbeeld de verversingssnelheid op 120 Hz maximaliseren voor een soepelere ervaring. En de telefoon kan tot 11,5 uur meegaan met onze batterijtest, hoewel we dat resultaat kregen met de adaptieve verversingssnelheid op het scherm uitgeschakeld.

Met de in behandeling zijnde Galaxy Z Fold 3 aankondiging zullen alle ogen gericht zijn op de nieuwste opvouwbare telefoon van Samsung. We hopen waterbestendigheid te zien op een telefoon die meer dan waarschijnlijk meer dan $ 1.000 zal kosten, maar de jury is er nog steeds niet over uit.

Kortom, voor Android-fans is dit de beste waterdichte telefoon om te kopen, niet alleen vanwege de IP68-classificatie, maar vanwege alle andere dingen die de Galaxy S21 Ultra kan doen.

Lees ons volledige Samsung Galaxy S21 Ultra review .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Google Pixel 6 Pro

Een premium Android-camera-ervaring

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 1,5 meter gedurende 30 minuten Weergave:6,7-inch OLED (3120x1440) Achter camera's:50 MP hoofdcamera (ƒ/1.85), 12 MP ultragroothoeklens (ƒ/2.2), 48 MP telefoto (ƒ/3.5) met 4x optische zoom Voor camera:11.1MP (ƒ/2.2) CPU:tensor Levensduur batterij (uur:min):7:49DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk op buymobiles.net Bekijk bij Amazon Bekijk alle prijzen (21 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Ongelooflijke camera's+Tensor presteert goed+Prachtig nieuw ontwerp+Voordeliger dan andere vlaggenschepen
Redenen om te vermijden
-Kortere batterijduur dan concurrenten

Als je op zoek bent naar de beste Android-camera-ervaring, dan is de Pixel 6 Pro iets voor jou. Het heeft niet alleen IP68-waterbestendigheid, maar je krijgt ook de geheel nieuwe Tensor-chip en een fris nieuw ontwerp. De Pixel 6 Pro is zelfs de beste telefoon die Google ooit heeft gemaakt.

Van de indrukwekkende hardware tot de uitstekende software, de Pixel 6 Pro is de beste Android-ervaring. Hoewel het slechts 1,5 meter kan overleven, zal het nog steeds door een dunk komen. Hoe dan ook, dit is een geweldige telefoon en het is honderden minder dan andere vlaggenschepen.

Lees ons volledige Google Pixel 6 Pro-recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. OnePlus 9 Pro

Een uitstekend allround waterbestendig Android-vlaggenschip

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 5 voet (1,5 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,7-inch AMOLED (3168 x 1440; 1-120 Hz) Achter camera:48 MP breed (ƒ/1.8), 50 MP ultragroothoek (ƒ/2.2), 8 MP telefoto met 3x optisch (ƒ/2.4), 2 MP zwart-wit Voor camera:16 MP (ƒ/2,4) CPU:Leeuwebek 888 Batterijduur:10:40 (120Hz) / 10:38 (60Hz)DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk bij Box Bekijk op buymobiles.net Bekijk alle prijzen (10 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Prachtig ontwerp+Prachtig 120Hz-scherm+Uitstekende prestatie+Gek snel bekabeld en draadloos opladen
Redenen om te vermijden
-Nachtlandschapfoto's zijn inconsistent

De OnePlus 9 Pro is het nieuwe kind in de buurt en het is echt behoorlijk indrukwekkend. Met meerdere hoogwaardige specificaties, zoals een groot QHD + AMOLED 120 Hz-scherm, de nieuwste Snapdragon 888-processor en 65 W bekabeld opladen, is deze telefoon een echt solide optie, waar je ook naar op zoek bent. Het wordt ook geleverd met een IP68-classificatie.

Net als de Galaxy S20-reeks, is de OnePlus 8 Pro gebouwd om 30 minuten mee te gaan in maximaal 1,5 meter water. Maar afgezien van de duurzaamheid, waarderen we ook het prachtige 120 Hz OLED-scherm, het supersnelle draadloos opladen en de uitstekende prestaties, dankzij de combinatie van een snelle Snapdragon 888-chipset en 12 GB supersnel LPDDR5 RAM. In feite beschouwen we het als de beste Android-telefoons momenteel op de markt - en zeker een kijkje waard voor potentiële kopers die een van Samsung's vergelijkbare maar duurdere Galaxy S21-modellen vermaakten.

Lees ons volledige OnePlus 9 Pro-recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Google Pixel 6

Stellaire camera's voor minder

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 1,5 meter gedurende 30 minuten Weergave:6,4-inch OLED (2400 x 1080; 90 Hz) Achter camera's:50 MP hoofd (ƒ/1.85), 12 MP ultragroothoek (ƒ/2.2) Voor camera:8 MP (ƒ / 2.0) CPU:tensor Levensduur batterij (uur:min):8:13DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op argos.co.uk Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (20 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Tensor-chip voegt smarts toe aan de telefoon+Uitstekende fotobewerkingsfuncties+Android 12 is een welkome update+Goede prijs
Redenen om te vermijden
-De levensduur van de batterij kan kort zijn boven 5G

Google ging terug naar de tekentafel met de Pixel 6, met als eindresultaat een van de beste telefoons die je nu kunt kopen. Niet alleen zijn de camera's buitengewoon goed, ook de hardware en software vullen elkaar zo goed aan.

beste thermometers voor thuisgebruik

Als er iets is, moeten we zeggen dat de batterijduur van de Pixel 6 niet de beste is. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een uitstekende telefoon met een goed scherm. En met IP68-waterbestendigheid kunt u er zeker van zijn dat de Pixel 6 kan overleven als u hem in water laat vallen.

Lees ons volledige Google Pixel 6 recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De ultieme, waterbestendige phablet op groot scherm

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 5 voet (1,5 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,9-inch AMOLED (3088x1440) Achter camera:108 MP breed (ƒ/1.8); 12 MP telefoto met 5x optische zoom (ƒ/3.0); 12 MP ultragroothoek (ƒ/2.2) Voor camera:10MP (ƒ/2.2) CPU:Leeuwebek 865 Plus Batterijduur:10:26DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Weinig voorraad Bekijk bij Amazon Bekijk bij Samsung Levering op dezelfde dag mogelijk Bekijk op argos.co.uk Bekijk alle prijzen (10 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Dynamisch 6,9-inch 120Hz-scherm+Vloeiendere S Pen-prestaties+Krachtige camera met 50x zoom en laser-autofocus+Zeer goede batterijduur
Redenen om te vermijden
-Duur

Voor $ 1.299 is de Samsung Galaxy Note 20 Ultra zeker geen apparaat dat je om welke reden dan ook wilt vervangen. Gelukkig, net als alle andere premium Galaxy-apparaten van Samsung (evenals de goedkopere, $ 999 Galaxy Note 20 ) de Note 20 Ultra heeft de classificatie IP68 waterbestendig, gebouwd om onderdompeling in maximaal 5 voet (1,5 meter) water gedurende maximaal 30 minuten aan te kunnen.

Wat dat vooral indrukwekkend maakt, is dat de Note 20 Ultra een enorm gat bevat om de S Pen op te bergen, en normaal gesproken zou je verwachten dat dit een zwak punt is tegen waterschade. Het feit dat Samsung de extra moeite deed om de Note 20 net zo stevig te maken als de Galaxy S20-reeks zonder de stylus op te offeren, verdient lof.

De phablet bevat ook Corning's nieuwe Gorilla Glass Victus-materiaal, dat naast breuk ook beter beschermd is tegen krassen. (De reguliere Note 20 doet het met Gorilla Glass 6 aan de voorkant en versterkt polycarbonaat aan de achterkant.)

Lees ons volledige Samsung Galaxy Note 20 Ultra review en Samsung Galaxy Note 20 recensie .

games op oculus quest 2

(Afbeelding tegoed: toekomst)

9. Samsung Galaxy S21

Het goedkoopste waterbestendige S21-model van Samsung

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP68; max 5 voet (1,5 meter) gedurende 30 minuten Weergave:6,2-inch OLED (2400x1080) Achter camera:12 MP hoofdcamera (ƒ/1.8), 12 MP ultragroothoeklens (ƒ/2.2), 64 MP telefoto met 3x zoom (ƒ/2.0) Voor camera:10MP (ƒ/2.2) CPU:Leeuwebek 888 Batterijduur:9:53DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (87 gevonden)
Redenen om te kopen:
+IP68 waterbestendigheid+Uitstekende dynamische 120Hz-weergave+Krachtige camerazoom
Redenen om te vermijden
-Geen oplader of microSD-slot-Kunststof achterkant

Voor veel van de topfuncties in de Galaxy S21-reeks, maar voor minder, ga je naar de Samsung Galaxy S21. De telefoon begint bij $ 799, maar heeft een adaptief display en Snapdragon 888 system-on-chip, net als andere, duurdere S21-opties.

Net zo belangrijk is dat Samsung de waterbestendigheid niet overslaat met zijn instapmodel Galaxy S21. Net als de duurdere versies van deze telefoon, kan de S21 van $ 799 een duik van 5 voet in water tot 30 minuten overleven. Dat is een bijzonder waardevolle functie, gezien de lagere prijs van de Galaxy S21. (Het kost $ 200 minder dan de Galaxy S20 van vorig jaar toen die telefoon debuteerde in 2020.)

Lees ons volledige Samsung Galaxy S21 recensie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

10. iPhone SE (2020)

De meest betaalbare waterbestendige telefoon

Specificaties:
Waterbestendigheid:IP67; max 3,3 voet (1 meter) gedurende 30 minuten Weergave:4,7-inch LCD-scherm (1334x750) Achter camera:12 MP breed (ƒ/1,8) Voor camera:7 MP (ƒ/2.2) CPU:A13 BionicDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk op buymobiles.net Bekijken bij Carphone Warehouse Bekijk op Mobiles.co.uk Bekijk alle prijzen (34 gevonden)

De nieuwe iPhone SE van de tweede generatie heeft de razendsnelle A13 Bionic-processor van de vlaggenschip-iPhones van 2019 in de behuizing van de iPhone 8. En omdat het ontwerp van de iPhone 8 opnieuw wordt gebruikt, profiteert het ook van de waterbestendigheid van de iPhone 8. Deze telefoon is gebouwd volgens IP67-specificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen onderdompeling in 1 meter water gedurende een half uur.

Dat klinkt misschien niet opmerkelijk indrukwekkend in vergelijking met andere apparaten op deze lijst, die wat beter beschermd zijn tegen vloeistof. Maar wat de waterbestendigheid van de iPhone SE zo speciaal maakt, is de spotprijs van het toestel. Met $ 399 is de iPhone SE de goedkoopste IP-geclassificeerde, waterbestendige telefoon die je kunt kopen. Het ondersteunt ook draadloos opladen en heeft een ontwerp van aluminium en glas, waardoor het extreem premium is in vergelijking met vergelijkbare geprijsde Android-telefoons. Zelfs de Pixel 4a van Google, nog een van de beste goedkope telefoons , mist zowel een IP-classificatie als de mogelijkheid om draadloos op te laden.

Lees ons volledige iPhone SE 2020 recensie .

Hoe u de beste waterdichte telefoon voor u kiest

Als waterbestendigheid een primaire zorg is bij het kopen van uw smartphone, wilt u zeker aandacht besteden aan de IP-classificatieclaims van fabrikanten.

In de mobiele industrie betekent een IP67-certificering dat uw apparaat gedurende een periode van 30 minuten wordt beschermd tegen onderdompeling van 1 meter (3,3 voet). IP68 betekent meestal dat je minimaal 1,5 meter krijgt, hoewel sommige bedrijven, zoals Apple, IP68 gebruiken om te verwijzen naar een duurzaamheid van maar liefst 4 meter. Als een telefoon geen IP-classificatie heeft of is behandeld met een waterafstotende coating, moet je er niet op vertrouwen dat hij overleeft als hij ooit onder water is geweest. Helaas hebben de meeste budgettelefoons de neiging om genoegen te nemen met deze beperkte vorm van bescherming, en zelfs enkele vlaggenschepen, zoals de Motorola Edge Plus en Xiaomi Mi 10 Pro 5G , behoren tot hen.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat een IP-classificatie niet betekent dat waterschade binnen de gespecificeerde parameters wordt gedekt door de garantie van uw apparaat. Helaas, hoewel veel telefoonfabrikanten maar al te snel beweren dat ze waterbestendig zijn, zult u er geen enkele vinden die voldoende vertrouwen heeft in die bewering om een ​​van hun producten daadwerkelijk gratis te vervangen of te repareren in het geval van een lekkage .

Hoe we smartphones testen

Om ervoor te zorgen dat een smartphone een van onze lijsten met de beste telefoons haalt, moet hij uitblinken in verschillende tests die we op elke handset uitvoeren. We voeren sommige van deze tests uit in onze laboratoria en sommige in de echte wereld.

Als het op prestaties aankomt, vertrouwen we op synthetische benchmarks als Geekbench 5 en GFXBench om grafische prestaties te meten. Met deze tests kunnen we de prestaties van iPhones en Android-apparaten vergelijken. We voeren ook een real-world video-transcoderingstest uit op elke telefoon met behulp van de Adobe Premiere Rush-app en timen het resultaat.

Om de kwaliteit van het scherm van een telefoon te meten, voeren we laboratoriumtests uit om de helderheid van het paneel (in nits) te bepalen, evenals hoe kleurrijk elk scherm is (DCI-P3-kleurengamma). In deze gevallen zijn hogere aantallen beter. We meten ook de kleurnauwkeurigheid van elk paneel met een Delta-E-classificatie, waarbij lagere cijfers beter zijn en een score van 0 perfect is.

Een van de belangrijkste tests die we uitvoeren is de TemplateStudio-batterijtest. We voeren een websurftest uit via 5G of 4G met 150 nits schermhelderheid totdat de batterij het begeeft. Over het algemeen is een telefoon die 10 uur of langer meegaat goed, en alles boven de 11 uur maakt onze lijst met de beste batterijduur van de telefoon.

Last but not least nemen we de beste telefoons mee om buiten, binnen en 's nachts bij weinig licht foto's te maken om te zien hoe ze presteren ten opzichte van hun naaste concurrenten. We maken foto's van landschappen, eten, portretten en meer, en laten u ook beoordelen met vergelijkingen naast elkaar in onze beoordelingen.

  • De beste Android-telefoons in elke prijsklasse
  • De beste iPhones die je vandaag kunt kopen
Verzameling van de beste deals van vandaagContractdeals Sim vrij Apple iPhone 13 Promax 5G... Apple iPhone 13 Pro Max Sky Mobiel 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 2GB gegevens Vrij vooraf £ 43/mnd Visie Bij Lucht Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Apple iPhone 13, 128GB, Blauw Apple iPhone 13 Lucht 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 3GB gegevens Vrij vooraf £ 33/mnd Visie Bij Lucht Bekijk alle prijzen Google Pixel 6 Pro 5G (256GB... Google Pixel 6 Pro O2 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 20GB gegevens £ 561,99 vooraf £ 25/mnd Visie Bij koopmobielen.net Bekijk alle prijzen Apple iPhone SE (2020) (64GB... Apple iPhone SE (2020) Tesco Mobiel 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 1GB gegevens Vrij vooraf £ 17,99/mnd Visie Bij Tesco Mobiel Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie iPhone 12 5G 64GB Apple iPhone 12 Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens £ 29 vooraf £ 36/mnd Visie Bij fonehouse Bekijk alle prijzenKeuze van de redactie Samsung Galaxy S21 Ultra 5G... Samsung Galaxy S21 Ultra Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 105GB gegevens Vrij vooraf £ 49/mnd Visie Bij Samsung mobiel Bekijk alle prijzen OnePlus 9 Pro 5G 128GB OnePlus 9 Pro Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 100 GB gegevens Vrij vooraf £ 42/mnd Visie Bij fonehouse Bekijk alle prijzen Google Pixel 6 5G (128GB... Google Pixel 6 Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 200GB gegevens Vrij vooraf £ 30/mnd Visie Bij Carphone Magazijn Bekijk alle prijzen Samsung Galaxy Note 20 Ultra Samsung Galaxy Note 20 Ultra Drie 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens £ 99 vooraf £ 64/mnd Visie Bij Drie Bekijk alle prijzen Samsung Galaxy S21 128GB... Samsung Galaxy S21 ID kaart 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 20GB gegevens Vrij vooraf £ 29,99/mnd Visie Bij ID mobiel Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen