Beste Waze-tips en -trucs: 14 dingen om te proberen de volgende keer dat je rijdt

(Afbeelding tegoed: Waze)

Waze is een fantastisch hulpmiddel om je te verplaatsen, vooral als je er zeker van wilt zijn dat je er zo snel mogelijk komt. Het cartoonachtige ontwerp van de app en de reputatie om het verkeer (en snelheidsvallen) te kunnen ontwijken, hebben ervoor gezorgd dat het een populaire keuze is onder automobilisten.

Maar er is veel meer bij Waze dan alleen een locatie invoeren en de routebeschrijving krijgen die je nodig hebt. Waze heeft ontzettend veel te bieden, en niet veel daarvan is voor de hand liggend. Dus om je te helpen het meeste uit je Waze-ervaring te halen, zijn hier 14 tips waarvan je op de hoogte moet zijn.Planned Drives laat je zien wanneer je moet vertrekken

(Afbeelding tegoed: Waze)

Hoewel Waze je onderweg op de beste route kan sturen, helpt het ook om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment vertrekt. Gelukkig kun je vooruit plannen door een bestemming in te typen en op de banner te klikken met de tekst Vind de beste tijd om te vertrekken.

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

U kunt ook op . tikken Mijn Waze > Plan een rit en ga vanaf daar. Waze kan je dan op elk moment vertellen hoe het verkeer is en hoe laat je moet vertrekken als je van plan bent op tijd op je bestemming te komen. Zodra een reis is opgeslagen, laat Waze je weten wanneer je moet vertrekken - iets dat zal veranderen op basis van realtime verkeersgegevens

Als alternatief kunt u Waze ook synchroniseren met uw agenda vanuit de Plan een rit menu, waarmee de app dat allemaal automatisch kan doen.

Neem de controle over uw route terug

(Afbeelding tegoed: Waze)

Hoewel Waze de reputatie heeft zijn eigen ding te doen en agressief en automatisch je route in te stellen om het verkeer te vermijden, heb je nog steeds enkele keuzes over hoe je er komt.

De belangrijkste is dat je je route kunt kiezen nadat je je bestemming hebt ingetypt. Raak gewoon de Routes optie in het uitklapmenu en kies de gewenste optie. Het uitklapmenu heeft ook extra knoppen waarmee je extra tussenstops aan je reis kunt toevoegen, benzinestations, eetgelegenheden en parkeerplaatsen kunt vinden onderweg,

Vermijd tol, veerboten, snelwegen en meer

(Afbeelding tegoed: Waze)

Waze stuurt je letterlijk overal naartoe als het betekent dat je een paar seconden van je ETA moet scheren, maar als je dergelijke onzin liever wilt vermijden, kun je de app precies vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Gewoon slaan Mijn Waze > Navigatie en je hebt een heleboel van die opties.

Met Waze vermijd je tolwegen, veerboten, snelwegen, onverharde wegen en moeilijke kruispunten. Het enige dat u hoeft te doen, is precies vertellen wat u wel en niet wilt.

mobiele telefoon aanbiedingen bij mij in de buurt

Als u echter bent vrijgesteld van bepaalde tolheffingen - zoals mijn elektrische auto met de Londense congestieheffing - is dit de plek om dat bekend te maken. Op die manier zal Waze deze gebieden niet vermijden, waardoor je de hoofdpijn bespaart van het mogelijk moeten nemen van een langere route.

Optimaliseer routes voor uw voertuig

(Afbeelding tegoed: Waze)

Verschillende voertuigen hebben verschillende behoeften en dat heeft invloed op hoe ze zich op de weg verplaatsen. Taxi's kunnen bijvoorbeeld bepaalde routes en rijstroken gebruiken die niet beschikbaar zijn voor privéauto's, terwijl motorfietsen kortere wegen kunnen nemen in straten die te klein zijn voor een grote auto.

Dus door Waze te vertellen wat voor soort voertuig je bestuurt, kan het je route dienovereenkomstig optimaliseren. Ga gewoon naar Mijn Waze > Instellingen > Voertuigdetails > Voertuigtype en selecteer degene die je bezit. U kunt kiezen uit gewone privéauto, zonder beperkingen, taxi, motor en elektrisch.

Deel je rit

(Afbeelding tegoed: Waze)

Het maakt niet uit hoeveel verkeer u ontwijkt, reizen zal nog steeds tijd kosten. Dus als je ergens heen gaat om iemand te ontmoeten, kun je hem of haar een seintje geven voordat je zelfs maar vertrekt.

Laad je reis en druk op Drive delen onderaan het scherm. Dan moet je slaan Contact toevoegen en kies de persoon met wie je je reis deelt. Op die manier kunnen ze zien waar je naartoe gaat, wanneer je verwacht wordt aan te komen, en je voortgang volgen. Je kunt ook op elk moment stoppen: druk gewoon op de blauwe pijl in de rechterbenedenhoek van het scherm en vervolgens op de groene Drive gedeeld icoon. Dat geeft je de mogelijkheid om met meer mensen te delen of helemaal te stoppen met delen.

Offline kaarten

(Afbeelding tegoed: Waze)

Hoewel je het meeste uit Waze haalt als het een actieve internetverbinding heeft, kan het nog steeds zonder een worden gebruikt - handig als je op je gegevens wilt letten of ergens heen reist met een slechte mobiele service. Het is ook heel gemakkelijk te realiseren. Het enige wat u hoeft te doen is uw bestemming te zoeken, een route te kiezen en op de Ga nu optie.

Waze slaat de route vervolgens op je telefoon op, dus zelfs als je je internetverbinding verliest, zit je niet helemaal in het ongewisse. Het kan u echter niet omleiden rond verkeer en obstakels totdat de internetservice is hersteld.

Het beste is dat eerdere reizen en geplande routes worden opgeslagen in je lokale cache en een hele tijd blijven bestaan. Je hebt dus niet per se een actieve dataverbinding nodig om een ​​reis op te zetten - op voorwaarde dat je de route al in de app hebt opgeslagen.

De Waze-stem wijzigen (of je eigen stem gebruiken)

(Afbeelding tegoed: Waze)

Waze geeft je een heleboel opties om de stem die je aanwijzingen geeft te veranderen, door te gaan naar Mijn Waze > Stem & geluid > Waze Voice. Maar wist je dat je met Waze ook je eigen stem kunt opnemen, zodat je jezelf (soort van) aanwijzingen kunt geven?

Ga naar de Waze-stem menu zoals hierboven, druk dan op de Nieuwe stem opnemen optie bovenaan de pagina. Waze roept dan een pagina op met opdrachten die je moet opnemen. Je hoeft ze niet allemaal op te nemen, maar alles wat je niet zegt, wordt uitgesproken door de standaardstem van Waze.

Waze verbeteren door rapporten te verzenden

(Afbeelding tegoed: Waze)

In tegenstelling tot Google Maps heeft Waze niet veel gegevens om op terug te vallen. In plaats daarvan komt wat het weet van crowdsourcing van die informatie van zijn gebruikers, waarvan een groot deel rapporten naar Waze stuurt.

Om een ​​rapport te verzenden, moet u ervoor zorgen dat de app op u is gecentreerd, waarna rechtsonder een oranje bubbel verschijnt. Tik erop en het rapportmenu verschijnt, zodat u zaken als ongevallen, politieaanwezigheid, gevaren, brandstofprijzen en zelfs problemen met de kaart zelf kunt melden.

beste 4TB externe harde schijf

Verander je humeur

(Afbeelding tegoed: Waze)

Elke Waze-gebruiker verschijnt standaard op de kaart, weergegeven door een pictogram dat een variatie is op het standaard Waze-logo. Dat pictogram kan in iets anders worden veranderd door je 'stemming' te veranderen. Hit Mijn Waze > Tik op het Waze-gebruikerspictogram bovenaan het scherm > Selecteer de Mood-optie . Eenmaal daar kun je wijzigen hoe je in-app-pictogram eruitziet.

Enkele voorbeelden van deze verschillende stemmingen zijn een die eruitziet als een theepot, een kat, een ninja, de zon, een zombie en voor een beperkte tijd, Halo's Master Chief. Wees gewaarschuwd dat niet alle stemmingspictogrammen voor iedereen beschikbaar zijn, vooral als je een geheel nieuwe gebruiker bent. Het 8-bits sfeerpictogram is bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor Waze-kaarteditors.

Als je liever niet op de kaart wordt gezien, volg dan gewoon de bovenstaande stappen, maar in plaats van het stemmingsmenu te openen, schakel je de Ga onzichtbaar optie bovenaan het scherm. De Onzichtbare modus weerhoudt je er echter van om een ​​rapport naar Waze te sturen en zo de service te helpen verbeteren.

Snelheidswaarschuwingen

(Afbeelding tegoed: Waze)

Te hard rijden is slecht. Niet alleen omdat het gevaarlijk is, maar ook omdat je een snelheidsboete kunt krijgen. Niemand wil dat, dus Waze heeft een ingebouwde snelheidsmeter die je waarschuwt als je iets te snel gaat.

Ga gewoon naar Mijn Waze > Snelheidsmeter en zorg ervoor dat u de instellingen voor Toon op kaart en Alert bij te hard rijden. Zorg er ook voor dat de snelheidsdrempel is ingesteld op de huidige snelheidslimiet en dat de snelheidslimiet altijd wordt weergegeven.

Verbinding maken met muziekstreamingservices

(Afbeelding tegoed: Waze)

Niemand houdt van een stille autorit, maar de navigatie openhouden en muziek bedienen kan een hele klus zijn. Gelukkig maakt Waze verbinding met verschillende streamingdiensten die je controle geven zonder de app te verlaten.

waar nieuwe xbox kopen?

Druk gewoon op het roze muziekpictogram in de rechterbovenhoek en Waze toont je een lijst met services waarmee het compatibel is. Kies degene die je wilt uit de lijst en druk op Aanvaarden wanneer het bevestigingsscherm verschijnt. Als alternatief kunt u op de Instellingen pictogram om naar een lijst met compatibele apps te gaan met links die u rechtstreeks naar de App Store of Google Play brengen.

Compatibele services zijn onder meer Spotify, Audible, Amazon Music, Tunein, YouTube Music en TIDAL.

Krijg hulp bij pech onderweg

(Afbeelding tegoed: Waze)

Waze laat je niet alleen melden wanneer je een kapot voertuig ziet - het heeft ook tools om hulp in te roepen. Druk op de oranje meldknop op je scherm en tik rechtsonder op de rood-witte optie 'Weghulp'.

Vanaf hier heb je twee opties: Noodoproep brengt u in contact met de lokale hulpdiensten, terwijl Mede Wazers zal andere chauffeurs markeren voor het geval ze kunnen helpen. Als alternatief hebben sommige regio's ook een Pechverhelping optie waarmee u met een professional kunt praten die uw voertuig kan uitzoeken.

Contactloos betalen bij tankstations

(Afbeelding tegoed: Waze)

Als je liever niet in de rij hoeft te staan ​​om te betalen bij het tankstation, en betalen aan de pomp geen optie is, dan heeft Waze je gedekt. De app is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie die de mogelijkheid biedt om voor je benzine te betalen via de Waze-app, waardoor je tijd bespaart en je veilig en sociaal afstandelijk houdt.

Het beste is dat Waze je kan laten weten wanneer die contactloze betaling beschikbaar is, en je door de bewegingen van contactloos betalen zal sturen via een gekoppelde betalingsapp. Het enige nadeel is dat dit momenteel alleen beschikbaar lijkt bij Exxon/Mobil en Shell tankstations.

Maak Waze Carpool probleemloos

(Afbeelding tegoed: Waze)

Waze geeft chauffeurs al een tijdje de mogelijkheid om te carpoolen en onlangs zijn er functies toegevoegd om het gemakkelijker dan ooit te maken. Nieuwe functies geven je de mogelijkheid om carpoolverzoeken automatisch goed te keuren, zonder dat je het hele proces handmatig hoeft te doorlopen.

Om aan de slag te gaan met Carpool, hoef je alleen maar op de Carpool-knop rechtsonder in het app-scherm te tikken. Op die manier kun je wat extra passagiers ophalen en mogelijk de kosten van het woon-werkverkeer splitsen of toegang krijgen tot de expresbaan - waardoor die solo-chauffeurs in je achteruitkijkspiegel verdwijnen in het niets.

De beste Apple iPhone 13-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 49,54/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 49,54/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Airpods Pro wanneer u overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 13 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 74/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 74/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 13 (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 53,71/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 53,71/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen