De beste Wi-Fi 6-routers van 2021

Inbegrepen in deze gids:

een

Asus

RT-AX86U
twee

Netgear

Nighthawk RAXE500
3

Netgear

Orbi met wifi 6 (RBK852)
4

Netgear

Nighthawk XR1000
5

Eero

Pro 6
6

Netgear

Nighthawk AX8 (RAX80)
7

TP-Link

Decoratie X20
8

Netgear

Orbi RBK752
9

Linksys

Velop AX4200
10

Linksys

Maximale stroom MR9600
elf

TP-Link

Archer AX6000
12

Asus

ROG Rapture GT-AX11000
13

Asus

ZenWiFi AX (XT8)
14

Linksys

Max-Stream Mesh-router (MR7350)
vijftien

Netgear

AX1800 4-Stream Mesh Extender (EAX20)

(Afbeelding tegoed: TP-Link)

De beste Wi-Fi 6-routers bieden fantastische snelheden en het beste apparaatbeheer in zijn klasse, of het nu gaat om een ​​zelfstandige router of een mesh-netwerkkit. Met snelle prestaties die de oudere AC-standaard in het stof achterlaten, is Wi-Fi 6 een belangrijke upgrade voor alle apparaten in uw huis. Het belooft zelfs een betere batterijduur voor mobiele apparaten en connected home-gadgets, dankzij een efficiënter verbindingsbeheer. En de nieuwste verbetering is Wi-Fi 6e, die een extra 6GHz-band toevoegt, waardoor een verkeersvrije datasnelweg wordt geopend voor aanzienlijk hogere snelheden en werkelijk ongeëvenaarde prestaties.

Omdat Wi-Fi 6 van concepttechnologie naar de geaccepteerde standaard op reguliere apparaten is gegaan, hebben we tientallen Wi-Fi 6-routers beoordeeld. Als u uw thuisnetwerk wilt upgraden en iets wilt kopen ter vervanging van een oude draadloze AC-router, is dit het juiste moment.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Om u te helpen alle nieuwe producten bij te houden, hebben we enkele van de beste Wi-Fi 6-routers en Wi-Fi 6 mesh-systemen verzameld die u kunt kopen. We hebben een selectie gemaakt uit de best verkopende, best presterende en meest innovatieve producten die beschikbaar zijn. Hier belichten we routers die zijn gemaakt voor kleine en grote huizen, voor gaming en mediastreaming, zowel stand-alone units als uitbreidbare mesh-systemen.

Beste Wi-Fi 6 Black Friday-deals

Black Friday-deals zijn al bezig en dit is een goed moment om grote besparingen te scoren. We houden de beste Black Friday-routerdeals in de gaten, inclusief mesh-kits en wifi-extenders, aangezien retailers vroeg beginnen met Black Friday-verkopen.

Wat zijn de beste Wi-Fi 6-routers?

Van de vele Wi-Fi 6-routers op de markt, vallen er een paar op als de meest veelbelovende, met betere prestaties, betere prijzen en meer functionaliteit.

De beste Wi-Fi 6-router in het algemeen is de Asus RT-AX86U, een Wi-Fi 6-krachtpatser die je tevreden zal stellen, of je nu connectiviteit nodig hebt voor een huis vol gadgets of gameprestaties die wedijveren met speciale gaming-routers.

Voor onverslaanbare prestaties is de absolute leider de Netgear Nighthawk RAXE500, die de nieuwe Wi-Fi 6e-standaard gebruikt om ongelooflijke snelheden van bijna 2,5 Gbps te bieden. Je betaalt veel voor die prestatie, maar als je de onbetwiste prestatiekampioen wilt, is dit het.

De Netgear Orbi met Wi-Fi 6 (RBK852) is het beste mesh-systeem om de nieuwe standaard te halen en combineert het gebruiksgemak van de geliefde Orbi met nog betere prestaties. Toen we het testten, waren we serieus onder de indruk van de prestaties die het bood. En voor een goedkopere optie (die niet dezelfde prestaties heeft) is er ook de goedkopere Netgear Orbi RBK752 verderop in de lijst.

De beste Wi-Fi 6-routers van dit moment

hoe Facebook donker te maken

(Afbeelding tegoed: Asus)

1. Asus RT-AX86U

De beste Wi-Fi 6-router in het algemeen

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:3/Ja Poorten:1 WAN/1 Multi-Gig WAN/4 LAN gigabit per seconde, 2 USB 3.0 Piekdoorvoer:929,7 Mbps Maat:9,0 x 6,7 x 3,1 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Box Prime Bekijk bij Amazon Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Uitstekende doorvoer+Beveiligingssoftware met levenslange updates+Multi-Gig-invoer en poortaggregatie+2 jaar garantie
Redenen om te vermijden
-Mist tools voor gamers zoals geofencing en ping heatmap

De Asus RT-AX86U is een Wi-Fi 6-krachtpatser die geweldige snelheden en geweldige gamefuncties levert, evenals geweldige aanpassingsopties. Met hoogwaardige prestaties en levenslange bescherming tegen indringers en malware, is het ook een geweldige optie om uw hele thuisnetwerk te beveiligen, langdurige bescherming te bieden zonder abonnementskosten en met een garantie van twee jaar.

Maar de echte aantrekkingskracht van de Asus RT-AX86U zijn de prestaties, die de magische grens van 1 Gbps benaderen om snelle en moeiteloze connectiviteit voor al uw apparaten te bieden. Met een uitstekend bereik en geweldige prestaties - zelfs door muren en tussen verdiepingen - is de RT-AX86U een gelijkwaardige router voor algemeen gebruik en elite gaming-router, en de verzameling functies en poorten die hij biedt, is een koopje in vergelijking met sommige van de best presterende gaming uitrusting. Het krijgt zelfs een knipoog als de tweede plaats voor beste wifi-router in de TemplateStudio Awards 2021. Als je de beste Wi-Fi 6-router voor het hele huishouden wilt, is de Asus RT-AX86U het.

Lees ons volledige Asus RT-AX86U review .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

2. Netgear Nighthawk RAXE500

De wifi 6e snelheidsduivel

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6e/Tri-band Aantal antennes/verwijderbaar:8 / Nee Poorten:1 WAN/4 LAN gigabit per seconde, 2 USB 3.0 Doorvoer:2,396 Gbps Maat:12,0 x 8,6 x 3,3 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Topsnelheid met 6GHz-band+Aanpasbaarheid+Beveiligingssoftware
Redenen om te vermijden
-Duur-Doorvoer neemt snel af met de afstand

De Netgear Nighthawk RAXE500 is de eerste Wi-Fi 6e-router die op de markt komt en de resultaten zijn verbluffend. Door een 6GHz-band toe te voegen aan de toch al indrukwekkende mogelijkheden van Wi-Fi 6, levert de Nighthawk RAXE500 toonaangevende prestaties. Met een AXE11000-classificatie maakt het tri-band apparaat de hype meer dan waar door bijna 2,5 Gbps aan real-world data te leveren. Voeg dit toe aan het gelikte ontwerp en de zeer aanpasbare configuratie-opties, en de Netgear Nighthawk RAXE500 wordt een van de beste routers die we ooit hebben beoordeeld.

Door toegang toe te voegen tot een hele reeks nieuwe gegevensleverende kanalen in het 6GHz-spectrum, neemt de tri-band Netgear Nighthawk RAXE500 het voortouw als de eerste krachtige Wi-Fi 6e-router. Het is het soort prestatie dat het de 2021 TemplateStudio Award voor beste wifi-router opleverde, ook al is het niet voor iedereen geschikt. Hoewel het het beste is van dichtbij en een van de duurste routers is die je kunt kopen, is de RAXE500 elke cent waard als je behoefte hebt aan snelheid.

Lees ons volledige Netgear Nighthawk RAXE500 beoordeling .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

3. Netgear Orbi met wifi 6 (RBK852)

Beste wifi 6 mesh-router

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Tri-band Aantal antennes/verwijderbaar:8 / Nee Poorten:1x 2,5 Gbps WAN-poort (op basiseenheid), 4x LAN Gigabit Ethernet-poorten (per eenheid) Doorvoer:1200 Mbps (2,4 GHz)/2400 Mbps (5 GHz) + 2400 Mbps (5 GHz) Maat:10 x 2,8 x 7,5 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Box Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (14 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Snelle tri-band prestaties+Uitbreidbaar tot 10.000 vierkante voet
Redenen om te vermijden
-Grote apparaten zijn moeilijk te verbergen-Duur

De Netgear Orbi RBK852 update een oude leider op het gebied van mesh-wifi met de snelheid en mogelijkheden van wifi 6. De snellere standaard- en volledige dekking van Orbi's mesh-netwerken wordt gecombineerd met de eenvoudige installatie en uitstekende prestaties die de naam Orbi biedt. staat bekend om. Met een tri-band dekking die 5.000 vierkante voet aankan met slechts een two-pack bestaande uit een basiseenheid en satellietuitbreiding, ziet de Wi-Fi 6 Netgear Orbi eruit alsof dit het beste mesh-systeem tot nu toe is.

Naast enorm verbeterde snelheden en bediening van meerdere apparaten, werkt de Orbi ook met Google Assistant en Amazon Alexa voor naadloze spraakbesturing door het hele huis. En elke Orbi-extensie waar we in het verleden van hielden, werkt ook met de nieuwe Wi-Fi 6-modellen, of het nu de outdoor-extensies zijn of de Orbi Voice met een ingebouwde slimme luidspreker.

Lees ons volledige Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852) review .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

4. Netgear Nighthawk XR1000

Beste Wi-Fi 6-gamingrouter

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:4/Ja Poorten:1 WAN/4 LAN gigabit per seconde, USB 3.0 Piekdoorvoer:860.7Mbps Maat:11,6 x 7,9 x 2,5 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Top Wi-Fi 6-prestaties op middellange afstanden+Tools en interface van topgamers+Bevat bescherming tegen malware
Redenen om te vermijden
-Geen Multi-Gig-invoer of poortaggregatie-Ondersteuningsbeleid van 90 dagen en extra kosten voor beveiligingsupdates

De Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 is een krachtige gaming-router met Wi-Fi 6-snelheden die verder gaat dan andere gaming-routers met uitstekende snelheden en hoogwaardige gaming-verbeteringen. Het ontwerp van de Netgear met hoge doorvoer en lage latentie zit boordevol aanpassingsopties en ingebouwde beveiliging, die bescherming biedt tegen hackers en uitstekende Wi-Fi 6-prestaties. Het is ook geweldig voor iets grotere huizen, met een bereik van 105 voet, waardoor het gemakkelijk die extra ruimte dekt die andere routers niet helemaal kunnen bereiken. Als je huidige router je gamingcapaciteiten niet bijhoudt, is de XR1000 een van de beste gamingrouters die we ooit hebben gezien.

Met een volledig dashboard met aanpassingstools kun je de prestaties van de router op een duizelingwekkend aantal manieren optimaliseren, van CPU-gebruiksmonitoring tot statistieken die identificeren welke apps en apparaten de meeste gegevens- en verbindingstools gebruiken waarmee je verbindingen kunt aanpassen door ping-snelheden en plaats.

Lees ons volledige Netgear Nighthawk XR1000 beoordeling .

(Afbeelding tegoed: Eero)

5. Eero Pro 6 '

Mesh Wi-Fi 6 met onovertroffen gemak

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Tri-band Aantal antennes/verwijderbaar:7 / Nee Poorten:2 Ethernet op elke unit Doorvoer:438,2 Mbps Maat:5,3 x 5,3 x 1,9 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Groot bereik+Dynamische tri-band werking+Eenvoudige snelle installatie
Redenen om te vermijden
-Apparaten hebben slechts twee Ethernet-poorten-Matige doorvoer close-up-Geen USB-poorten

De Eero Pro 6 combineert tri-band Wi-Fi 6-netwerken met een mesh-configuratie die sneller en gemakkelijker is dan vrijwel elk mesh-systeem dat we hebben beoordeeld, waardoor het de beste manier is om zonder veel gedoe geweldige prestaties in uw hele huis te krijgen. Met een enkele eenheid van 2.000 vierkante voet met redelijk snelle wifi, zal de driedelige Eero Pro 6 met gemak tot 6.000 vierkante voet dekken – en we hebben het driedelige systeem in ongeveer 11 minuten opgezet.

Het heeft misschien niet de hoogste doorvoer, maar de Eero Pro 6 mesh-kit doet het goed op middellange afstanden waar anderen uitvallen, is snel in te stellen en past vrijwel alles automatisch aan. Als je granulaire aanpassingen wilt, dan heeft tools zoals bandbesturing, lokale DNS-caching en domotica-tools die ook. Maar de Eero Pro 6 doet zijn best wanneer je hem kunt instellen en vergeten, waardoor je snelle Wi-Fi 6 krijgt zonder gedoe.

Lees ons volledige Eero Pro 6 recensie .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

6. Netgear Nighthawk AX8 (RAX80)

Nog een geweldige wifi 6-router

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:8/Ja Poorten:1 WAN/5 LAN gigabit per seconde, 2 USB 3.0 Doorvoer:1,389 Gbps Maat:12,0 x 8,0 x 6,3 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Box 992 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Hoge performantie+Bevat malware-apps+Goede configuratie-opties
Redenen om te vermijden
-Duur-Doorvoer neemt snel af met afstand

Met de Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) Wi-Fi 6-router gaan topprestaties en verbeterde beveiliging hand in hand, waarbij een doorvoer wordt gecombineerd die de gigabit per seconde-barrière doorbreekt met malwarebescherming en de Disney's Circle-app voor het blokkeren van ongepaste inhoud en het beheren van het gebruik van het gezinsnetwerk . En met uitstekende prestaties door muren en vloeren, zal de Nighthawk AX8 net zo goed werken in de echte wereld als in het laboratorium.

Het is misschien duur - de meeste Wi-Fi 6-routers zijn dat - maar de RAX80 biedt een eenvoudige installatie en stelt u in staat de router precies zo te configureren als u dat wilt. Het heeft ook een bereik van 90 voet, maar levert betere prestaties op afstanden van 50 voet, waardoor het beter geschikt is voor middelgrote huizen. Met bijna elke maatregel is de Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) een geweldige Wi-Fi-6-router om te krijgen als je geen concessies wilt doen aan snelheid en veiligheid.

Lees ons volledige Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) review .

(Afbeelding tegoed: TP-Link)

Mesh wifi-systeem met de beste prijs

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:4 / Nee Poorten:1 WAN Gigabit Ethernet, 1 LAN Gigabit Ethernet Doorvoer:574 Mbps (2,4 GHz)/1201 Mbps (5 GHz) Maat:4,33 x 4,33 x 4,49 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk bij Curry's Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (14 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Compact ontwerp+Betaalbare prijs
Redenen om te vermijden
-Geen speciaal data-backchannel

Goedkoop, klein en eenvoudig in te stellen, de Deco X20 mesh-netwerkkit van TP-Link is een goedkope sensatie die kan helpen een huis te vullen met Wi-Fi 6-gegevens en tegelijkertijd de identiteit van een gezin te beschermen met een extra laag online beveiliging. Als je mesh-capaciteit en Wi-Fi 6 wilt, is de TP-Link Deco X20 de beste budgetoptie om grotere huizen te voorzien van een betere snelheid en capaciteit dan elk ouder 802.11ac-systeem kan evenaren. Het verdiende zelfs de tweede plaats voor beste mesh-router in onze TemplateStudio Awards 2021. De Deco X20 wordt verkocht in een set van 3 bijpassende eenheden, beslaat maximaal 5.800 vierkante voet en kan tot 150 afzonderlijke aangesloten apparaten beheren.

Met dual-band connectiviteit en twee gigabit bekabelde verbindingen op elk knooppunt, biedt de Deco X20 geweldige dekking en connectiviteit met eenvoudige installatie en beheer. TP-Link geeft je alle tools die je nodig hebt in de bijbehorende Deco-app, waarmee je je netwerk snel kunt opzetten en de afzonderlijke functies van het netwerk kunt bedienen met geïllustreerde, gemakkelijk te navigeren menu's. Het beschermt ook, met WPA3-codering en een levenslang abonnement op TP-Link HomeCare-beveiliging en antivirus die bij de set zijn inbegrepen.

Lees ons volledige TP-Link Deco X20 review .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

8. Netgear Orbi RBK752

Een goedkopere versie van de Wi-Fi 6 Orbi

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Tri-Band Aantal antennes/verwijderbaar:6 / Nee Poorten:Router – 1 WAN/3 LAN; Satelliet – 2 LAN Piekdoorvoer:506,7 Mbps Maat:9,4 x 6,5 x 2,0 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Box Bekijk bij John Lewis
Redenen om te kopen:
+Malware bescherming+Tri-band bediening+Eenvoudige installatie
Redenen om te vermijden
-Groot-Ondersteuningsbeleid van 90 dagen-Korte afstand

De Netgear Orbi RBK752 is het kleinere en goedkopere alternatief voor een van de beste mesh-routers op de markt, de hoog aangeschreven Netgear Orbi RBK852. De goedkopere Orbi RBK752 wordt verkocht in een two-pack dat tot 5.000 vierkante voet kan beslaan en heeft minder interne antennes en een minder krachtige processor, wat zich vertaalt in verminderde doorvoer en bereik. Dat maakt het zeer geschikt voor middelgrote huizen, maar u zult willen overstappen naar de 3- of 4-packs voor grotere dekkingsgebieden. Ze zijn misschien duurder, maar het is goedkoper om ze als pakket te kopen dan afzonderlijke satellieteenheden toe te voegen.

De goedkopere Wi-Fi 6 Orbi legt niet zoveel nadruk op onbewerkte prestaties, maar slaagt er wel in om een ​​indrukwekkend scala aan aanpassingsopties op te nemen, en biedt een manier om het gemak van Netgear's uitstekende mesh-netwerkapparatuur en fatsoenlijke snelheden in uw hele huis te krijgen voor minder dan de duurdere versie.

Lees onze volledige Netgear Orbi RBK752 review.

(Afbeelding tegoed: Linksys)

9. Linksys Velop AX4200

Betaalbare wifi 6 voor grotere huizen

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Tri-Band Aantal antennes/verwijderbaar:8 / Nee Poorten:1 WAN/3 LAN, USB 3.0 (per eenheid) Piekdoorvoer:507,7 Mbps Maat:9,6 x 4,5 x 4,5 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijk bij Apple UK Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Voordelige mesh-set+Goede doorvoer met dynamische tri-band werking+Drie jaar garantie
Redenen om te vermijden
-Geen beveiligingssoftware-Langzaam opzetten

De Linksys Velop AX4200 mesh-kit biedt tri-band Wi-Fi 6 die een groot huis in Wi-Fi-signaal kan dekken zonder de hogere prijzen van veel Wi-Fi 6 mesh-systemen. Met een behoorlijke doorvoer en een groot bereik - het drietal dat we hebben beoordeeld, kan een 80.000 vierkante voet vullen en kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra eenheden - dit betaalbare mesh-systeem biedt eenvoudige configuratietools en een royale garantie van drie jaar. Het heeft ook USB-connectiviteit, een klein beetje, maar een die sommige gebruikers enorm zullen waarderen. Dat was genoeg om het uitgeroepen te krijgen tot de beste mesh-router in onze TemplateStudio Awards 2021.

Maar het is niet de snelste mesh-kit op de markt, die achterblijft bij duurdere concurrenten en geen van de extra beveiligings- en aanpassingsopties biedt die u van andere fabrikanten zou krijgen. Dat gezegd hebbende, de Linksys Velop AX4200 met drie pakketten is momenteel een van de beste koopjes in mesh-netwerken en biedt een relatief goedkope manier om een ​​breed wifi-netwerk op te zetten in een groot huis.

Lees ons volledige Linksys Velop AX4200 recensie .

(Afbeelding tegoed: Linksys)

10. Linksys Max Stream MR9600

Een gestroomlijnde Wi-Fi 6-router

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:4 / Nee Poorten:1 WAN/4 LAN gigabit per seconde, 2 USB 3.0 Doorvoer:822,0 Mbps Maat:11,0 x 6,8 x 5,6 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Kan een mesh-netwerk maken met andere Linksys-apparatuur+Klein en gemakkelijk te verbergen
Redenen om te vermijden
-Matige prestatie-Gebrek aan poortaggregatie

De Linksys Max Stream MR9600 is een dual-band Wi-Fi 6-router die tot de kleinste en minst opdringerige Wi-Fi 6-modellen behoort die u kunt kopen. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk om op een plank of bureau te passen, maar het gestroomlijnde ontwerp laat weinig ruimte over voor poorten - met slechts een WAN-poort, vier LAN-poorten en twee USB 3.0-connectoren, is het achterpaneel van de Linksys Max Stream MR9600 overzichtelijk, maar we zouden willen dat het de tweeregelige aggregatie bood die te zien is op veel concurrerende Wi-Fi 6-modellen.

De MR9600 kan ofwel als een zelfstandige router werken of om een ​​mesh-netwerk te creëren door deze te koppelen aan andere Linksys-netwerkapparatuur. netwerkapparaten, waardoor u de unieke mogelijkheid hebt om de dekking voor grotere huizen uit te breiden.

Lees ons volledige Linksys Max Stream MR9600 beoordeling .

(Afbeelding tegoed: TP-Link)

Beste connectiviteit

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:8 / Nee Poorten:1 × 2,5 Gbps WAN-poort, 8 × Gigabit LAN-poorten, 1 USB-A 3.0-poort + 1 USB-C 3.0-poort Doorvoer:4804 Mbps (5 GHz)/1148 Mbps (2,4 GHz) Maat:10,3 x 10,3 x 2,4 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk op very.co.uk Bekijk bij Box Bekijk alle prijzen (4 gevonden) 681 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+8 LAN-poorten+Extra beveiliging+Goedkoop
Redenen om te vermijden
-Beperkte app-Moeilijk te verwijderen LAN-kabels

Voor een standalone router met Wi-Fi 6-mogelijkheden is de TP-Link Archer AX6000 de beste keuze voor optimale connectiviteit. De dual-band router belooft geweldige snelheden en de acht high-gain antennes bieden een aantal van de beste draadloze dekking aan deze kant van een mesh wifi-systeem. Maar voor pure connectiviteit heeft het ook iets dat de meeste andere routers niet hebben: een schat aan poorten en bekabelde verbindingen. Een WAN-poort van 2,5 Gbps werkt met zelfs de snelste internetverbindingen, terwijl in totaal acht Ethernet-poorten u connectiviteit bieden voor een groot aantal bekabelde apparaten. Aan de zijkant van de router vind je ook zowel USB 3.0 Type-A als Type-C connectoren, waardoor je snelle connectiviteit hebt voor andere randapparatuur, zoals NAS en home media servers.

De Archer AX6000 wordt aangedreven door een 1,8 GHz quad-coreprocessor, waardoor hij meer dan capabel genoeg is voor de tientallen apparaten die je waarschijnlijk in huis hebt, en TP-Link beschermt ze allemaal met een gratis levenslang abonnement op HomeCare, inclusief ouderlijk toezicht. controles en blokkering van bedreigingen voor het hele netwerk.

Lees ons volledige TP-Link Archer AX6000 review .

(Afbeelding tegoed: Asus)

12. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Nog een geweldige Wi-Fi 6-gamingrouter

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:802.11ax/Tri-Band Aantal antennes/verwijderbaar:8/Ja Poorten:1 WAN, 4 1-Gbps LAN, 1 2,5-Gbps LAN, 2 USB 3.0 Doorvoer:731,4 Mbps Maat:9,4 x 9,4 x 2,8 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Curry's 489 Amazon-klantrecensies
Redenen om te kopen:
+Eerste Wi-Fi 6 (802.11AX) router+Prestaties verbeteren met afstand+Veel maatwerk+Indrukwekkende 2,5 Gbps bedrade connector
Redenen om te vermijden
-Duur-Groot

Als het gaat om Wi-Fi 6-routers die we hebben getest en beoordeeld, onderscheidt de Asus ROG Rapture GT-AX11000 zich als een van de beste, met uitstekende prestaties en een verpakking die de mogelijkheden uitbreidt naast gaming-gerichte functies die zowel de gamers en niet-gamers in je huis.

De GT-AX11000 heeft een groter ontwerp, met acht draaibare antennes. Maar binnen die grotere footprint biedt de router veel connectiviteit, met vier downstream Gigabit LAN-poorten, een enkele 2.5G Base T Ethernet-verbinding en twee USB 3.0-poorten. De draadloze mogelijkheden zijn zelfs nog beter, met prestaties die zelfs op grotere afstanden zijn verbeterd, een superlage latentie en een enorme maximale doorvoer van 10,8 Gbps. Combineer dit alles met aanpassingstools en gaming-optimalisaties, en het is nog steeds een van de beste gaming-apparaten die we hebben gezien in het nieuwe ras van Wi-Fi 6-routers.

Lees ons volledige Asus ROG Rapture GT-AX11000 review .

(Afbeelding tegoed: Asus)

13. Asus ZenWiFi AX (XT8)

Een geweldige oplossing voor het hele huis

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Tri-band Aantal antennes/verwijderbaar:6 / Nee Poorten:1 WAN (2,5 Gbps)/3 LAN (Gbps), USB 3.0 Doorvoer:701.0 Mbps Maat:6,6 x 6,3 x 2,9 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Curry's Bekijk op very.co.uk Bekijk alle prijzen (19 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Goede Wi-Fi 6-prestaties+Beschermt tegen malware+Tri-band ontwerp+Twee jaar garantie
Redenen om te vermijden
-Kan lang duren om satellieten opnieuw te verbinden-Korte afstand

De Asus ZenWiFi AX (XT8) plaatst Wi-Fi 6 mesh-netwerken in een gebruiksvriendelijk pakket dat uitstekend geschikt is voor alle soorten middenklasse huizen. Met zijn tri-band ontwerp en Wi-Fi 6-prestaties komt de Asus ZenWiFi AX door met de mogelijkheid om een ​​gemiddeld huis te vullen met draadloze gegevens. Het is misschien niet de snelste mesh-kit, maar de tweejarige garantie en ingebouwde beveiliging van de ZenWiFi AX kunnen een familienetwerkbeheerder de gemoedsrust geven dat de gegevens erdoor komen.

Het strak ogende ontwerp is niet versierd met antennes, noch knippert het met een reeks lampjes. In plaats daarvan houdt de ZenWiFi de zaken kalm met een ontwerp dat als boekensteun op een plank kan worden gebruikt, en een formaat waardoor concurrerende mesh-systemen er ronduit omvangrijk uitzien. En als je thuis al een Asus-router hebt, is de kans groot dat je deze kunt toevoegen aan het mesh-netwerk van de ZenWiFi voor nog meer dekkingsgebied, waardoor het een geweldige manier is om de dekking uit te breiden zonder de huidige hardware waar je van houdt op te geven.

Lees ons volledige Asus ZenWiFi AX (XT8) review .

(Afbeelding tegoed: Linksys)

14. Linksys Max-Stream Mesh-router (MR7350)

Voor wifi 6 met een beperkt budget

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:2 / Nee Poorten:1 WAN/4 LAN gigabit per seconde, USB 3.0 Doorvoer:478,3 Mbps Maat:8,5 x 6,1 x 2,2 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Prime Bekijk bij Amazon Bekijk bij Curry's Bekijk bij Ebuyer Bekijk alle prijzen (4 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Budgetvriendelijke prijs+Laag stroomverbruik+Kan mesh-netwerk opzetten
Redenen om te vermijden
-Korte afstand-Beperkte aanpassingsmogelijkheden

Onze favoriete goedkope Wi-Fi 6-router is de Linksys MR7350, wat bewijst dat de mogelijkheden en functies van Wi-Fi 6 niet beperkt zijn tot dure apparaten. De eenvoudig ogende router is een uitgekleed model, met twee eenvoudige antennes in plaats van de spinachtige antenne-arrays van andere routers, en het laat subtiliteiten zoals ingebouwde beveiliging en poortaggregatie vallen. Maar die gestroomlijnde router levert nog steeds solide prestaties en Wi-Fi 6-snelheden, allemaal voor een voordelige prijs.

Hij kan 1.700 vierkante meter beslaan en is perfect voor appartementen en kleinere huizen, maar de Linksys MR7350 heeft ook een truc in petto. De router kan samenwerken met andere recente Linksys-producten om vanaf het begin een mesh-netwerk te creëren. Hoewel het ver verwijderd is van de snelheidsduivelsprestaties van meer premium Wi-Fi 6-routers, is het een geweldig basismodel dat Wi-Fi 6-mogelijkheden biedt voor veel, veel minder. Als je hebt gewacht om te upgraden van een oudere Wireless-N- of AC-router, is dit een geweldige goedkope optie om te krijgen.

Lees ons volledige Linksys MR7350 beoordeling .

(Afbeelding tegoed: Netgear)

15. Netgear AX1800 4-Stream Mesh Extender (EAX20)

Een Wi-Fi 6-extender met mesh-mogelijkheid

Specificaties:
Wi-Fi-specificatie:Wi-Fi 6/Dual-band Aantal antennes/verwijderbaar:4 intern/Nee Poorten:4 gigabit-ethernet Doorvoer:375,4 Mbps Maat:9,5 x 6,7 x 2,5 inchDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Curry's Controleer Amazon
Redenen om te kopen:
+Wi-Fi 6-ondersteuning met 802.11ax-bewerkingen+Maatwerk en ingebouwde beveiliging+Biedt mesh-compatibiliteit met andere apparaten
Redenen om te vermijden
-Groot-Geen USB-poorten

Met Wi-Fi 6-snelheden en zelfs ingebouwde mesh-mogelijkheden, was de Netgear AX1800 Mesh Extender (EAX20) al een kanshebber voor de beste Wi-Fi-extender die je kunt krijgen. Hoewel niet iedereen enthousiast zal zijn over het grote desktopontwerp – zonder een plug-in-ontwerp, is deze extender niet te verbergen achter de bank of in de hoek – en een prijs die duurder is dan sommige routers, het bewijs zit in de prestaties. En jongen, levert de Netgear EAX20, met toonaangevende snelheden en een geweldig bereik van 95 voet.

De Netgear EAX20 doet één ding en doet dat goed: hij breidt netwerken uit die sneller zijn en een groter bereik hebben dan de concurrentie. Voeg een handvol aanpassingsopties toe en voeg een laag online beveiliging toe om uw thuisnetwerk te beschermen, en het is niet moeilijk te zeggen dat deze weliswaar prijzige extender elke cent waard is.

Lees ons volledige Netgear AX1800 Mesh Extender (EAX20) review .

Hoe u de beste Wi-Fi 6-router voor u kiest

Het kiezen van de beste Wi-Fi 6-router is niet heel anders dan winkelen voor een ander netwerkproduct. Hoewel ingewikkeld jargon verwarrend kan zijn, zijn er eigenlijk maar twee belangrijke vragen die moeten worden beantwoord. Ten eerste, welke snelheid heb je nodig voor je internetgebruik en apparaten? Ten tweede, wat voor soort dekking heeft u nodig voor uw huis?

Snelheid: Wi-Fi 6 is goed voor snelle verbindingen, aangezien de nieuwere standaard een veel hogere doorvoer biedt dan de vorige 802.11ac-standaard. Het is met name geschikt voor abonnementen met gigabit-snelheid, die mogelijk beschikbaar zijn in uw regio. Zelfs gemiddelde breedbandsnelheden zullen echter profiteren van Wi-Fi 6, omdat de standaard een betere efficiëntie biedt voor het delen van uw bandbreedte tussen veel apparaten.

Compatibiliteit: Op dezelfde manier haalt u het meeste uit Wi-Fi 6 door apparaten met Wi-Fi 6 te gebruiken, van laptops tot smartphones. Hoewel de nieuwe standaard achterwaarts compatibel is - hij zou moeten werken met elk ouder met wifi verbonden apparaat dat je al hebt - werken sommige functies, zoals een verbeterde batterijduur voor verbonden apparaten, alleen als zowel de router als het verbonden apparaat over wifi beschikken. -Fi 6-mogelijkheid. Het aantal Wi-Fi 6-apparaten groeit gestaag, waardoor een Wi-Fi 6-router de beste manier is om uw thuisnetwerk toekomstbestendig te maken.

Dekking: De andere vraag is het dekkingsgebied, of hoe ver en breed uw wifi-signaal zal reizen. Een standaard stand-alone router is meestal voldoende voor een appartement of een kleiner huis, waarbij een bereik van 50 tot 30 voet gebruikelijk is. Grotere huizen, meestal die met 3000 vierkante voet of meer, zouden baat hebben bij een mesh-systeem, dat een basiseenheid koppelt aan satellietuitbreidingen die door het hele huis kunnen worden geplaatst. Deze uitbreidingseenheden vergroten het bereik van uw wifi-signaal om zelfs de grootste huizen te dekken, en kunnen indien nodig worden uitgebreid met extra eenheden. (Lees meer in ons artikel Wat is een mesh wifi-router, en heb je er een nodig?)

Gamen: Een andere overweging is gamen. Het laatste dat u wilt, is dat uw netwerkverbinding wordt vertraagd of onderbroken tijdens een teamoverval of battle royale. Gaming-routers bieden alle mogelijkheden van een standaardrouter, maar zijn specifiek geoptimaliseerd voor gaming. Ze verminderen onderbrekingen, helpen vertragingen te elimineren en bieden meestal geavanceerde controles om aan te passen hoe gegevens in uw huis tussen verschillende apparaten worden gebruikt. (Bekijk de beste gaming-routers voor meer details en onze favoriete modellen.)

Prijs: Ten slotte is de grootste factor bij de aankoopbeslissingen van veel mensen niet de capaciteit of specifieke functies, maar de prijs. Hoewel Wi-Fi 6-producten nog steeds aanzienlijk duurder zijn dan oudere standaarden, zijn er een handvol budgetvriendelijke opties beschikbaar. Hoewel veel Wi-Fi 6-producten $ 300 of meer kosten, zijn er opties in zowel stand-alone als mesh-apparaten met meer betaalbare prijzen. Hoewel deze veel van de voordelen van Wi-Fi 6 bieden, zullen ze dit vaak doen met een meer bescheiden apparaatbehandeling en minder indrukwekkende dekking. Een solide Wi-Fi 6 stand-alone router kan echter worden gekocht voor minder dan $ 150, en een mesh-systeem is te vinden voor minder dan $ 300.

Bekijk al onze dekking voor thuisnetwerken:

Beste wifi-routers | Beste mesh-routers | Beste gaming-routers | Beste wifi-extenders | Beste powerline-extenders | Beste kabelmodems

  • Gids: Welke internetsnelheid heb ik nodig?
  • Wat is een mesh wifi-router en heb je er een nodig?
  • Een wifi-netwerk verwijderen op Android en iOS
Verzameling van de beste deals van vandaag ASUS RT-AX86U 5700 Dual-band... Asus RT-AX86U Amazone £ 263,32 Visie Bekijk alle prijzen Netgear Netgear Orbi Wifi 6 ... Netgear Orbi WiFi 6 zeer.co.uk £ 709,99 Visie Bekijk alle prijzen Netgear Nighthawk Pro-gaming... Netgear Netgear Nighthawk Pro Gaming Amazone £ 321,96 Visie Bekijk alle prijzenKorting Amazon eero Pro mesh wifi... Amazon Eero Pro 6 ' Amazone £ 149 £ 97 Visie Bekijk alle prijzenKorting Netgear Nighthawk Ax8... NETGEAR Nighthawk AX8 8-stream AX6000 zeer.co.uk £ 319,99 £ 249,99 Visie Bekijk alle prijzen TP-LINK Access Point Decoratie... TP Link Deco X20 Amazone £ 145,74 Visie Bekijk alle prijzenKorting NETGEAR Orbi Mesh WiFi-systeem... Netgear Orbi Wi-Fi 6-systeem (RBK752) Amazone £ 449,99 £ 324,49 Visie Bekijk alle prijzen Linksys Velop MX4200 AX4200... Linksys Velop AX4200 (3-pack) Amazone £ 297,99 Visie Bekijk alle prijzen Linksys MR9600 dual-band mesh... Linksys Max Stream MR9600 Amazone £ 179,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting TP Link Archer AX6000... TP Link Archer AX6000 Amazone £ 255,59 £ 224,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen