De verbluffende e-bike van Bosch wordt geleverd met een ingebouwde computer

(Afbeelding tegoed: Bosch)

Dankzij de pandemie van het coronavirus is het idee van openbaar vervoer erg onaantrekkelijk geworden. Daarom zou je kunnen overwegen om een ​​elektrische fiets te kopen om je in stedelijke gebieden te verplaatsen waar een auto misschien onpraktisch is. Maar misschien wilt u het vuur vasthouden totdat Bosch de ambities van zijn nieuwste concept elektrische fiets realiseert.

De Bosch eBike Design Vision lijkt een beetje op een fiets die je zou verwachten in Westworld seizoen 3 of Cyberpunk 2077, en heeft zijn zinnen op de toekomst van e-bikes in plaats van op het praktische heden. Hoewel je deze e-bike zeker niet snel zult kunnen kopen, is het een glimp van wat de toekomst biedt voor e-bikes zoals Bosch voor ogen had om de 10e verjaardag van zijn eerste aandrijfsysteem voor zijn e-bikes te markeren.  • Dit zijn de beste buitencadeaus je kunt avontuurlijke types krijgen
  • Bekijk de beste verkoopdeals voor juli die we hebben afgerond
  • Meer:Waar gezichtsmaskers te kopen - de beste gezichtsmaskers die nu te koop zijn
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is niet verwonderlijk voor een conceptvorm van transport dat koolstofvezel zwaar heeft, waardoor vrijwel de hele structuur wordt gevormd om een ​​frame te leveren dat lichtgewicht maar ook stijf en stevig is. En het ontwerp faciliteert zijkanalen die een 'verkoelend effect' produceren om te voorkomen dat de ingebouwde elektromotor te warm wordt.

De onderbuis op het chassis bevat ook de batterij van de fiets, die verwijderbaar is om extern opladen mogelijk te maken. Dit laat zien hoe e-bikes van de volgende generatie een stuk minder dik en omslachtig kunnen zijn dan de huidige modellen die je misschien door een fietspad bij jou in de buurt ziet rijden.

Die onderbuisbatterij loopt dan taps toe op de aandrijfeenheid, die een vrij nette enkele witte eenheid rond de pedalen vormt. Ook dit geeft de concept-e-bike een schoner uiterlijk dan de huidige elektrische fietsen, dankzij het kleine volume dat de aandrijfeenheid inneemt op het frame van de fiets.

(Afbeelding tegoed: Bosch)

De eBike Design Vision wordt zelfs geleverd met een antiblokkeersysteem (ABS) dat is ontworpen om de remdruk in het lettertype van de fiets te regelen om te voorkomen dat het achterwiel door hard remmen omhoog klapt. Sensoren worden gebruikt om te detecteren wanneer een dergelijk remmen waarschijnlijk het voorwiel zal blokkeren en vervolgens het ABS activeren.

Maar hier bij Tom's Guide draait het allemaal om hoe technologie delen van ons leven kruist . Dat is waar de nylon cockpit van de eBike Design Vision binnenkomt.

Het carbon stuur van de fiets bevat een geïntegreerde Nylon boordcomputer. Deze computer is iets dat u kunt toevoegen aan productiefietsen om GPS, bereik, snelheid en persoonlijke fitnessdatum te krijgen. Maar terwijl het aan het stuur van een fiets wordt bevestigd, ziet Bosch' eBike Design Vision de computer als een apparaat dat wordt ingebouwd in de e-bikes van de toekomst, waardoor een vorm van fietscockpit wordt gecreëerd.

12 pro max maat vergelijking

(Afbeelding tegoed: Bosch)

De minimalistische bedieningselementen op het stuur suggereren dat de Nylon-computer on-the-fly kan worden bestuurd wanneer rijders over forenzenroutes en fietspaden rijden. Maar we durven te vermoeden dat dergelijke bedieningselementen niet zo minimalistisch en symboolvrij zullen zijn in een variant van de eBike Design Vision die er in de nabije toekomst een goed product van zou kunnen maken.

Hoewel de eBike Design Vision slechts een conceptmachine is, is het een intentieverklaring van Bosch en zou het wijzen op de technologie die het bedrijf van plan is naar e-bikes te brengen. En die technologie zou een e-bike kunnen opleveren die het op kan nemen tegen de Gocycle GX , VanMoof S3 en de Brompton Electric in de nabije toekomst.

De beste Brompton Electric-deals van vandaag Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen