Een luchtreiniger kopen? Dit is wat je moet weten

(Afbeelding tegoed: Honeywell)

iphone 12 pro max hoesjes

Thuis gekluisterd tijdens de coronacrisis? Een luchtreiniger kan helpen om de omgeving van je huis schoon te houden en kan zelfs druppeltjes met het COVID-19-virus uit de lucht halen.

Er zijn tientallen luchtreinigers voor binnen om uit te kiezen, maar veel fabrikanten bieden slechts vage verklaringen voor hoe hun producten werken, of maken bizarre gezondheidsclaims.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De waarheid is dat luchtreinigers geen wondermiddel zijn voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis, maar de juiste kan je toch helpen een beetje beter te ademen.

Dus hoe kun je zien welke geschikt is voor jou? We hebben een gids samengesteld om de verwarring te verlichten en u te helpen bij het kiezen van de beste luchtreiniger voor uw huisgrootte en budget.

Snelle tips voor het kiezen van een luchtreiniger

    Zoek uit waar je je luchtreiniger wilt plaatsenzodat u de juiste maat voor uw ruimte kunt kiezen.Zoek naar een luchtreiniger die goed is in het filteren van verontreinigende stoffen die specifiek zijn voor uw huis of gezondheidsbehoeften(bijvoorbeeld huidschilfers van huisdieren of sigarettenrook verwijderen).Vergelijk CADR-classificaties, die laten zien hoe effectief een luchtreiniger specifieke verontreinigende stoffen filtert.Kies een apparaat dat een HEPA-filter gebruikt,de gouden standaard voor luchtreinigers voor binnen.Kijk naar geluidsniveaus (vermeld in decibel) in productspecificaties. Afhankelijk van waar je je luchtreiniger gebruikt, wil je misschien een stiller apparaat.Bereken de doorlopende onderhouds- en elektriciteitskosten van de luchtreinigerzodat u meer kunt budgetteren dan uw eerste aankoop.Sla de bonusfuncties over, zoals app-integratie, tenzij geld geen rol speelt.

De juiste luchtreiniger kiezen voor uw kamergrootte

De eerste stap bij het uitfilteren van luchtreinigers (geen woordspeling bedoeld) is uitzoeken hoeveel ruimte u wilt dat uw apparaat opruimt. Kleine desktopapparaten zijn niet effectief in grote woonruimtes, terwijl grotere, heavy-duty luchtreinigers misschien overdreven zijn in de slaapkamer van uw kind.

Een manier om de beste pasvorm te vinden, is door te kijken naar 'luchtwisselingen per uur'. Deze statistiek kan worden opgenomen in de specificaties van uw luchtreiniger. Het kan u helpen te begrijpen hoe filtratie in de praktijk werkt, aangezien een kleinere luchtreiniger de lucht in een ruimte van 350 vierkante meter acht keer per uur kan omdraaien, maar slechts vier luchtverversingen per uur kan uitvoeren in een ruimte van 700 vierkante meter. .

U kunt ook de leveringstarieven voor schone lucht (CADR) vergelijken, waar we hieronder op in zullen gaan.

Als je niet zeker weet hoeveel ruimte je nodig hebt om schoon te maken, is het waarschijnlijk beter om een ​​grotere luchtreiniger te kopen dan je denkt nodig te hebben, zolang het maar binnen je budget valt.

De soorten verontreinigende stoffen die worden uitgefilterd door luchtreinigers

Sommige luchtreinigers zijn beter in het uitfilteren van bepaalde soorten verontreinigende stoffen dan andere. Als uw grootste zorg bijvoorbeeld sigarettenrook is, heeft u misschien een ander apparaat nodig dan iemand die met huisdieren in een dierentuin woont.

Coway Airmega 400(Afbeelding tegoed: Conway)

Luchtreinigers worden beoordeeld op basis van hoe goed ze verschillende maten vervuilende stoffen filteren. Hoewel de meeste luchtreinigers over de hele linie vergelijkbaar zijn, zijn sommige iets effectiever in het opvangen van stof en huidschilfers dan rook (of omgekeerd).

Als geuren een probleem zijn, zoek dan een luchtreiniger met een actief koolstoffilter, zoals de Coway Airmega 400 .

Als u streeft naar algemene verbetering van de luchtkwaliteit, zoek dan naar een luchtreiniger, zoals de Coway AP-1512HH Mighty , die het over de hele linie goed doet.

De beste Coway Airmega 400-deals van vandaag 9 Walmart-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen16uurvijftienminuten05droogKorting Coway Airmega 400 Smart Air... Amazone Prime $ 473,39 $ 365 Bekijk Deal Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen