Kunt u Nvidia RTX 3080 niet vinden? Intel zou deze maand Xe HPG-graphics kunnen onthullen

(Afbeelding tegoed: Intel)

Intel zou eindelijk zijn eerste grafische kaart van gamingkwaliteit kunnen onthullen, de HPG-auto, vanaf 26 maart.

Dat is wanneer het bedrijf zijn Xe HPG-speurtocht , wat een alternatieve reality-game (ARG) lijkt te zijn, gebaseerd op het blootleggen van het langverwachte grafische Intel-project.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

GPU-voorraadtekorten hebben ertoe geleid dat pc-gamers het nog steeds grotendeels niet kunnen vinden waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3080 en andere recente grafische kaarten. Dat omvat de AMD Radeon RX 6700 XT , die deze week werd gelanceerd en prompt uitverkocht was.

Het lijkt er niet op dat Intel de Xe HPG GPU daadwerkelijk op 26 maart uitbrengt, maar er is waarschijnlijk wat honger naar alternatieven voor de M.I.A. Nvidia en AMD grafische kaarten.

Intel's speurtochtsite zelf werd pas gevonden nadat de processorgigant enkele cryptische aanwijzingen had laten vallen. VideoCardz zag een binaire code verborgen in een Intel GDC 2021-video , die Wccftech lezers gekraakt als zijnde een IP-adres dat leidt naar de Intel-site.

Bekijk meer

Intrigerend genoeg was de binaire code niet de enige duidelijke hint in de video. Er was ook een zeven-digitale alfanumerieke code die flitste kort voordat de binaire reeks verscheen, die tot nu toe onopgelost blijft. Het leest 79.0731W - kan dit een versleutelde code zijn of iets eenvoudigers, zoals 31W die verwijst naar de 31e week van het jaar?

Misschien komen we er op 26 maart achter wanneer de jacht begint. Hoewel dat nog een ander mysterie is, omdat er geen hint is over wat de jacht inhoudt, behalve dat deelnemers uiteindelijk een geheime code kunnen invoeren.

Wat we tot nu toe weten van de Xe HPG, het is de gaming-GPU-versie van Intel Xe: een totale herziening van de grafische architectuur van Intel. Geïntegreerde Xe graphics zijn al aanwezig in bepaalde laptops, maar de Xe HPG zal naar verwachting de basis vormen van veel krachtigere dedicated grafische kaarten.

beste kingsize matrastopper

Eerder heeft Intel alleen bevestigd dat de Xe HPG wordt gelanceerd in 2021 en ondersteunt ray tracing , een gemeenschappelijke functie van de Nvidia GeForce RTX 30-serie en AMD's Radeon RX 6000-serie. Onofficieel wordt verwacht dat Intel's GPU GDDR6-videogeheugen zal gebruiken en schaalbaar genoeg zou kunnen zijn om grafische kaarten in verschillende prijsklassen van stroom te voorzien.

We houden u op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in de Xe HPG Scavenger Hunt. In de tussentijd kunnen degenen die de hoop niet hebben opgegeven, proberen het te controleren waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3070 en waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3060 Ti .

De beste rtx 3080-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen10uur31minuten38droog Gigabyte GeForce RTX 3080... Amazone $ 1,249 Visie EVGA GeForce RTX 3080 XC3... Amazone $ 1,259 Visie EVGA GeForce RTX 3080 Ti XC3... Amazone Prime $ 2.590 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen