Kan het gebruik van een VPN tijdens het gamen de ping verlagen?

Krediet: EA09 Studio/Shutterstock

Succes in online gaming, met name voor snelle shooters, realtime strategiespellen en multiplayer online battle arena-spellen, hangt af van je vermogen om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen. Als je een trage verbinding hebt met de online gameservers, ervaar je vertragingen. Deze latentie staat bekend als ping-tijd, en een hoge ping-tijd kan u een aanzienlijk nadeel opleveren ten opzichte van uw concurrenten.

De beste VPN clients kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met internet via servers over de hele wereld. En een gaming-VPN kan een handig hulpmiddel zijn als u een hoge ping ervaart in uw favoriete online games. In dit artikel bekijken we hoe het gebruik van een VPN de ping-tijden in bepaalde situaties kan verlagen.



  • Wil je meer kijkvariatie? Zo verander je de regio op Netflix

Wat is pingen?

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ping is een eenvoudige softwaretoepassing die u vanaf de opdrachtregel kunt uitvoeren en die u de retourtijd laat zien voor berichten die online vanaf uw computer naar een IP-adres zijn verzonden. Deze retourtijd wordt gemeten in milliseconden en staat bekend als ping-tijd, of in de volksmond ping. Ping is een schatting van hoeveel latentie je zult ervaren tijdens het gamen.

Een ping-tijd van minder dan 50 ms wordt als snel beschouwd en een ping-tijd tussen 50 en 150 ms is ongeveer gemiddeld. Alles hoger dan dit is een hoge ping en je zult latentie of vertraging in je games zien.

Wat veroorzaakt een hoge pingtijd?

Een slechte internetprovider (ISP) kan hoge pingtijden veroorzaken. Je hebt een hoge upload- en downloadsnelheid nodig om latentie in games te voorkomen. Het is net zo belangrijk voor uw ISP om een ​​consistente service te bieden, aangezien willekeurige ping-spikes irritant kunnen zijn.

releasedatum mario party supersterren

Soms blokkeren of beperken ISP's, scholen en werkplekken peer-to-peer internetverkeer om het delen van bestanden tegen te gaan, of gewoon om te voorkomen dat mensen games spelen op hun netwerken. Dit heeft invloed op uw ping-tijden.

Geografische locatie heeft ook een grote invloed op de ping-tijd. Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een Europese server vanuit de VS, verwacht dan een hoge pingtijd.

Een hoge pingtijd kan ook worden veroorzaakt door problemen met de online gameserver, vooral als deze meer verkeer ervaart dan verwacht.

Hoe kan een VPN de ping helpen verbeteren?

Een VPN kan in sommige gevallen handig zijn om de ping te verbeteren. Ten eerste, als je hoge ping wordt veroorzaakt door een bottleneck ergens in het netwerk van computers tussen je pc en de online gameserver, kun je een VPN gebruiken om via een andere route verbinding te maken. Als er bijvoorbeeld een internetstoring is die Los Angeles treft, kunt u een VPN-server om in plaats daarvan verbinding te maken via New York, waardoor het probleem effectief wordt omzeild.

Ten tweede versleutelt het gebruik van een VPN uw verbinding, zodat uw ISP of school niet kan zien waarvoor u uw verbinding gebruikt. Dit kan de ping-tijden verbeteren wanneer er sprake is van beperking of blokkering.

Ten derde kan een VPN worden gebruikt om verbinding te maken via een geografische server naar keuze. Soms kan dit je helpen toegang te krijgen tot alternatieve online gameservers die niet overtekend zijn.

Vermindert een VPN altijd de ping?

Een VPN kan niet alle problemen met hoge ping oplossen. Als u zich bijvoorbeeld in Australië bevindt en verbinding maakt met servers in de VS, kan de hoge ping-tijd die wordt veroorzaakt door geografische afstand niet worden overwonnen door het gebruik van een VPN.

Evenzo, als uw hoge ping-problemen voortkomen uit een trage internetverbinding, zal het gebruik van een VPN uw problemen niet op magische wijze oplossen.

Waar het op neerkomt:

Als je een hoge pingtijd hebt bij het spelen van online games, ben je in het nadeel ten opzichte van spelers met een lage pingtijd. Hoge pingtijden worden veroorzaakt door slechte internetverbindingen, overbelaste servers en lange afstanden tussen gameservers.

Een VPN kan de ping-tijd verbeteren wanneer uw ISP of school peer-to-peer-connectiviteit afknijpt. Het kan ook helpen als er online een tijdelijke serverstoring is. Als u denkt dat een VPN de ping-tijd in uw situatie kan helpen verminderen, kunt u een: gratis VPN of een gratis VPN-proefversie om je theorie te testen.

Welke VPN raden we aan?

ExpressVPN onderscheidt zich van de concurrentie op het gebied van prijs, functies en waarde. Met servers in bijna 100 landen, uitstekende censuur-ontwijkende kracht, razendsnelle verbindingssnelheden en betrouwbare toegang tot meerdere streamingdiensten, heeft ExpressVPN alles wat je nodig hebt van een VPN om te gamen.

Hoewel sommige gebruikers misschien de voorkeur geven aan bepaalde functies van andere top-VPN's, is dit de beste algemene optie voor de meeste gebruikers - en nu Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen .

Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen

ExpressVPN onderscheidt zich van de concurrentie op het gebied van prijs, functies en waarde. Met servers in bijna 100 landen, uitstekende censuur-ontwijkende kracht, razendsnelle verbindingssnelheden en betrouwbare toegang tot meerdere streamingdiensten, heeft ExpressVPN alles wat je nodig hebt van een VPN om te gamen.

Hoewel sommige gebruikers misschien de voorkeur geven aan bepaalde functies van andere top-VPN's, is dit de beste algemene optie voor de meeste gebruikers - en nu Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen .

Bekijk Deal Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Inclusief 2 maanden gratis Cybergeest CyberGhost 2 jaar $ 2,25/mnd Visie EXCLUSIEF CYBERMAAND IPVanish IPVanish 2 jaar $ 2,92/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen