China kan niet updaten naar Windows 11 vanwege buitenlands TPM-chipverbod

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Windows 11 is nu beschikbaar voor het publiek. Helaas heeft het nieuwste besturingssysteem van Microsoft strenge eisen waaraan pc's moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de upgrade. De belangrijkste van deze vereisten is: TPM 2.0-ondersteuning . Dit is de belangrijkste reden waarom sommige ( inclusief mezelf ) kunnen niet updaten naar Windows 11. Er zijn echter tijdelijke oplossingen voor de TPM-controle, zowel legitiem als potentieel riskant . Het omzeilen van de TPM-controle is voor de meeste gebruikers over de hele wereld niet moeilijk. Maar voor veel Chinese burgers is het momenteel onmogelijk om te updaten naar Windows 11 vanwege het verbod op buitenlandse TPM-chips in hun land.

Het verbod dateert uit 1999, toen China buitenlandse TPM-chips verbood vanwege zorgen over de nationale veiligheid. Dit heeft te maken met de aanhoudende oorlog in het maken van chips in China en de Verenigde Staten. Zonder de in het buitenland gemaakte TPM-chips die Microsoft nodig heeft om te updaten naar Windows 11, kunnen Chinese gebruikers hun besturingssysteem niet updaten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Microsoft heeft vandaag Windows 11 uitgebracht. Maar de Dell-laptops die in China worden verkocht, hebben TPM eruit gefilterd in overeenstemming met het Chinese beleid. We kunnen het dus niet installeren. Ik kijk uit naar een Chinese versie van Windows 11, zei een commentator op Weibo, de Chinese versie van Twitter (via Zuid-Chinese ochtendpost ).

Halfgeleideranalist bij Counterpoint Research, William Li, vertelde de South China Morning Post dat Microsoft heeft toegestaan ​​dat sommige systemen de TPM-vereiste van Windows 11 omzeilen. Die specifieke aanbiedingen zijn op maat gemaakt voor landen die originele coderingstechnologieën niet toestaan, namelijk China en Rusland, zei Li. Deze uitzonderingen gelden echter niet voor reguliere consumenten.

Windows is het meest populaire besturingssysteem in China. Desondanks heeft Microsoft nooit een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit het land gehaald. In januari 2020 haalde de in Redmond gevestigde softwaregigant slechts 2% van zijn jaaromzet ($2 miljard) uit China. Softwarepiraterij is de belangrijkste reden waarom Microsoft niet meer geld onttrekt aan 's werelds grootste pc-gebruikersbasis. Microsoft zal niet veel inkomsten verliezen als Chinese gebruikers niet kunnen updaten naar Windows 11, dus het is misschien niet de moeite om het probleem aan te pakken, ondanks het chipverbod.

Het is waarschijnlijk dat dit probleem zal worden opgelost, hoewel het onmogelijk is om te zeggen wanneer.

De beste Microsoft Surface Pro 8-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen14uur25minutentwintigdroogKorting Microsoft Surface Pro 8-13'... Amazone Prime $ 1.099,99 $ 899 Visie Microsoft Surface Pro X... Walmart $ 899 Visie Microsoft - Surface Pro 8 –... Beste koop $ 1.099,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen