Chromecast met Google TV is geweldig, maar er is één groot probleem

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Toen ik eindelijk de Chromecast met Google TV in handen kreeg, was ik erg enthousiast. Ik wilde al lang dat dit apparaat bestond - ik ben een van de mensen die dachten dat de Chromecast apps en een afstandsbediening nodig had - dus om te zien dat dit tot wasdom kwam, voelde als een overwinning voor logica. Maar ik vond al snel een probleem.

Om eerlijk te zijn, vinden we bij TemplateStudio de Chromecast met Google TV in het algemeen erg leuk. Het verdiende al snel een plek op onze pagina met beste streamingapparaten, en mijn collega Adam Ismail schreef dat het de beste streamingapparaat dat hij ooit heeft gehad .(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste hoesje iphone 12 pro

Mijn enige klacht is echter dat het startscherm is georganiseerd op een manier die niet echt bij mij past.

De Chromecast met Google TV houdt apps op afstand

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ik begrijp het uitgangspunt achter de Chromecast met Google TV-interface, die inhoud op de eerste plaats zet. Mensen zijn altijd op zoek naar iets om naar te kijken, maar in mijn ervaring doen de apps dat best goed.

Ik weet niet hoe het met u zit, beste lezer, maar wanneer ik een streamingapparaat begin te gebruiken, heb ik een idee van welke app ik wil gebruiken en ik wil er zo snel mogelijk naar toe. De Chromecast met Google TV krijgt dit, gedeeltelijk, met speciale YouTube- en Netflix-knoppen. Roku heeft op dezelfde manier vier knoppen voor populaire apps. Deze knoppen kunnen echter als advertenties aanvoelen, als die apps je niet interesseren (het is opmerkelijk dat de Roku-app-knoppen ESPN+ bevatten, waar ik altijd om moet grinniken).

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Chromecast met Google TV-interface zorgt er echter voor dat u twee keer (of rechts, driemaal) naar beneden klikt om bij uw daadwerkelijke apps te komen. In de tussenliggende momenten promoot de interface inhoud die u misschien wilt bekijken. Oh, en als je rechts klikt om naar het gedeelte met apps te gaan, moet je nog een keer naar beneden klikken om langs de gepromote app te scrollen.

Hoe andere streaming-apparaten het doen

Als iemand die een Fire TV Stick 4K, Apple TV 4K en . bezit Roku Ultra , Ik heb gezien hoe elk van de grote streamingplatforms eruit ziet, en ik herken rommel als ik het zie.

Als je ooit een Roku of Apple TV hebt gebruikt, heb je ervaren wat volgens mij het ideale startscherm voor een streamingapparaat is. Een raster van app-pictogrammen, die u naar eigen inzicht kunt reorganiseren. Apple doet het een beetje beter in mijn ervaring, zonder advertenties, maar dat is een gesprek uit een ander artikel.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Amazon staat op het punt een nieuwe Fire TV-interface uit te rollen, en hoewel ik er een oordeel over heb wanneer die arriveert, heb ik altijd minder aan die apparaten gedacht omdat - net als de Chromecast met Google TV - je twee keer naar beneden moet klikken om naar uw apps, navigeren door eerdere shows en films waarvan het denkt dat u het wilt (of het bedrijf is betaald om reclame te maken, we zullen het nooit weten).

Het startscherm werkt niet eens goed

Ik zou waarschijnlijk minder geïrriteerd zijn met het startscherm van Chromecast met Google TV als het een beetje beter zou werken. Als het iets suggereert dat ik niet wil zien, iets dat ik wil verwijderen om nog een aanbeveling te krijgen - wat het meest recent gebeurde met Zack Snyder's vreselijke aanpassing van Watchmen - kun je er eigenlijk niet vanaf komen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je houdt Select ingedrukt om een ​​secundair venster te openen, en wanneer je op de knop 'Vind ik niet leuk' klikt, geeft dit alleen aan dat het je mening accepteert ... en dat blok op je startscherm houdt. Als je een app vertelt dat je een van de prompts niet leuk vindt, moet dat item onmiddellijk verdwijnen. Wat, heeft de Chromecast met Google TV geen andere suggesties?

Hoe ik het zou oplossen

Aangezien mijn collega's de Chromecast met Google TV leuk vinden om dezelfde redenen als ik - casten, apps en een afstandsbediening - denk ik dat dit een gemakkelijke oplossing is. Geef dit apparaat gewoon de standaard Android TV-interface die er altijd al was. Een bovenste rij met apps en vervolgens andere rijen voor andere inhoud.

Maar aangezien Google dat waarschijnlijk niet zal doen - ze zijn van de oude Android TV-interface naar dit nieuwe ontwerp gegaan - heb ik een compromis. Breng de rij met apps een rij omhoog en verwissel deze met de rij Topkeuzes voor jou. Het is supereenvoudig en u kunt inhoud in die bovenste rij blijven promoten.

In de tussentijd sluit ik mijn Apple TV 4K weer aan en houd ik de Chromecast met Google TV in de buurt voor als ik er iets naar wil casten.

De beste Google Chromecast van vandaag met Google TV-dealsBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uur40minuten43droogKorting Chromecast met Google TV Walmart $ 49,98 $ 39 Visie Chromecast met Google TV Google winkel $ 49,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen