De coolste dingen die de Apple Watch kan doen

(Afbeelding tegoed: Apple)

De Apple Watch is de beste smartwatch vanwege alle dingen die hij kan doen, van het volgen van je oefeningen tot het kopen van dingen tot het beantwoorden van berichten. Maar er is zoveel dat het kan doen dat het lastig kan zijn om enkele van de slimme maar minder voor de hand liggende functies te vinden.

Met dat in gedachten zijn hier 15 van de coolste dingen die de Apple Watch kan doen. En we kunnen niet wachten om enkele van de nieuwe functies die binnenkomen uit te proberen watchOS 7 .  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Bekijk voor meer tips, trucs en how-to's onze complete gids op hoe de Apple Watch te gebruiken .

Controleer jezelf op Afib

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als je een Apple Watch-serie 5 of Apple Watch Series 4 , uw digitale kroon kan meer doen dan scrollen - hij kan detecteren of u symptomen heeft van atriale fibrillatie (Afib), een soort onregelmatige hartslag, met behulp van een elektrische hartsensor die Apple in de digitale kroon heeft geplaatst. Om het te gebruiken, start u de ECG-app (elektrocardiogram) en houdt u uw vinger gedurende 30 seconden tegen de digitale kroon. Het zal u waarschuwen als u medische hulp moet zoeken.

beste 70 inch tv 2021

Hulp krijgen als je valt

Met behulp van de versnellingsmeter en gyroscoop in een Series 4 of 5 kan de Apple Watch detecteren of je bent gevallen en om hulp roepen. Om de functie in te schakelen, start u de Watch-app op uw iPhone, gaat u naar Emergency SOS en schakelt u Valdetectie in. Zorg ervoor dat u ook een contactpersoon voor noodgevallen instelt in de Gezondheid-app op uw iPhone.

beste matras in een doos

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als het horloge denkt dat je gevallen bent, zoemt het om je pols en klinkt er een alarm. Je kunt op het scherm op 'Ik ben in orde' tikken of het horloge de hulpdiensten laten bellen. Als u gedurende 1 minuut niet beweegt, wordt automatisch gebeld en wordt een bericht verzonden naar uw contacten voor noodgevallen.

Je weg vinden

(Afbeelding tegoed: Apple)

De Series 5 bevat een magnetometer om de Compass-app van stroom te voorzien, wat op zich al leuk is, maar het is erg handig wanneer je Maps start. Maps maakt gebruik van het kompas om u precies te laten zien in welke richting u kijkt. Nooit meer een paar straten de verkeerde kant op lopen als je uit de metro komt! Andere apps zoals Yelp en Wikiloc (voor wandel- en fietspaden) gebruiken de magnetometer ook om je te oriënteren. Waarschuwing: als u een horlogeband met een magneet gebruikt, zoals de Milanese of Leather Loop, kan deze de magnetometer verstoren en u op een dwaalspoor brengen.

Bereken een fooi (en meer)

(Afbeelding tegoed: Apple)

WatchOS 6 bracht een native rekenmachine naar Apple Watch. De Calculator-app kan basisberekeningen doen - optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen - en het bevat een handige functie voor degenen onder ons die wiskunde uitgedaagd hebben: de knop Tip. Voer het factuurtotaal in en tik op Fooi en selecteer vervolgens het percentage dat u wilt verlaten. Nooit meer per ongeluk een uitstekende server verwaarlozen! Het kan u ook helpen een rekening te splitsen - geef gewoon aan hoeveel mensen de kosten delen nadat u het fooipercentage hebt opgenomen.

Als je de knoppen op de rekenmachine te klein vindt, kun je Siri vragen wat de tip moet zijn zonder de Calculator-app te starten.

koop twee Apple Watches-deal

Noem dat liedje

(Afbeelding tegoed: Apple)

Hoe vaak heb je je afgevraagd welk nummer werd afgespeeld en het eindigde voordat je je telefoon kon pakken en Shazaam kon starten? Versnellen door uw Apple Watch en Siri te gebruiken: vraag de stemassistent van Apple welk nummer er wordt afgespeeld en hij zal de microfoon van de Watch gebruiken om te luisteren en het resultaat op het scherm van de Watch weergeven. Je kunt het nummer dan ook toevoegen aan je Apple Music-bibliotheek.

Decibel meten

(Afbeelding tegoed: Apple)

Hoe hard komt de dreunende bas van die van je buurman? Nu kun je het precies zien met de Noise-app. Het meet de decibel en vertelt je of het geluidsniveau veilig is. Je kunt de Apple Watch instellen om automatisch geluiden te meten en je te waarschuwen wanneer het geluidsniveau gevaarlijke niveaus bereikt - je zult er misschien versteld van staan ​​hoe vaak je je gehoor in gevaar brengt terwijl je alledaagse dingen doet, zoals het gras maaien.

Gaan zwemmen

Heb je een Apple Watch Series 3, Series 4 of Series 5? Verban uw natuurlijke neiging om uw elektronica niet nat te maken. Hoewel de eerste versie van het horloge waterbestendig was, heeft Apple met de 2016-update de mogelijkheid toegevoegd om het horloge tot 50 meter onder te dompelen in zijn smartwatch-lijn. En die functie blijft een onderdeel van de Series 3, 4 en 5 modellen, waardoor ze perfect zijn voor trainingen in het plaatselijke zwembad.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Vergeet niet om de Water Lock-functie te gebruiken om extra water uit de luidsprekeropening te laten lopen na uw training. Water Lock wordt automatisch geactiveerd wanneer u een zwemtraining start en u kunt het scherm ontgrendelen (en water verwijderen) wanneer u klaar bent door aan de digitale kroon te draaien. (Houd er rekening mee dat als je een duik in de oceaan neemt, je daarna waarschijnlijk ook het zoute water met zoet water wilt afspoelen.)

Bedien je Apple TV

Glipte je afstandsbediening weer tussen de kussens van de bank? Geen zorgen: je Apple Watch kan een aantal home cinema-apparaten aansturen en verlaat je pols nooit. Als je bijvoorbeeld een Apple TV hebt, kun je de Remote-app van Apple Watch gebruiken om door de menu's van de settopbox te vegen, het afspelen te starten en te pauzeren, en meer. Als je een Logitech Harmony (de beste universele afstandsbediening) hebt, kun je activiteiten starten en stoppen die je hebt ingesteld.

Muziek streamen zonder je iPhone

Je hebt een Apple Watch Series 3, 4 of 5 met LTE-connectiviteit nodig om deze prestatie te leveren, maar het is er een die een welkome functie zal zijn als je geniet van een beetje muziek bij je run. Omdat het Series 3-model zelf verbinding kan maken met draadloze netwerken, kun je nummers streamen zonder je iPhone bij de hand te hebben - ideaal om te sporten. En je bent niet alleen beperkt tot Apple Music en zijn streamingdienst van $ 10 per maand. Apple heeft ook een app genaamd Radio met de Apple Watch voor het streamen van nummers, of je kunt Spotify, Pandora en een paar andere muziekstreamingservices gebruiken - maar je kunt geen nummers op het horloge opslaan om offline te luisteren, tenzij je Apple Music gebruikt .

waar de ps5 te krijgen

Neem het op tegen je vrienden in fitness

(Afbeelding tegoed: Apple)

Je kunt jezelf meten met je vrienden door Activiteit delen in te schakelen. Ga in de Activiteit-app op iOS naar het tabblad Delen en tik op het plusteken (+) in de rechterbovenhoek om iemand uit te nodigen om hun activiteitsinformatie met je te delen. Vervolgens kun je hun status controleren in de Activity-app op je Apple Watch, ontvang je meldingen wanneer ze hun workouts voltooien of hun ring sluiten, en omgekeerd.

Ga hardlopen zonder je iPhone

nieuwe nintendo switch komt uit

(Afbeelding tegoed: Apple)

Over sporten gesproken, als je een Apple Watch Series 3 of nieuwer hebt, kun je eindelijk je droom waarmaken en je iPhone achterlaten als je gaat hardlopen. Dat komt omdat nieuwere Apple Watches ingebouwde GPS hebben die je training kan volgen zonder dat je die zware telefoon hoeft mee te slepen. Neem bovendien een Bluetooth-koptelefoon mee voor onderweg en je kunt zelfs rechtstreeks vanaf je Apple Watch naar muziek luisteren. Naast Apple's eigen Workout-app, kun je hiervan profiteren in tal van apps van derden, zoals Runkeeper en Nike+ Run Club. Als je een LTE-compatibele Apple Watch hebt, kun je deze ook gebruiken om muziek te streamen.

Bedien smarthome-apparaten

Je huis opfleuren met slimme lampen, slimme zonneschermen, een slimme thermostaat, slimme schakelaars, enzovoort, kan leuk zijn, maar hoe regel je dat allemaal? Van je Apple Watch natuurlijk. Met de ingebouwde Home-app kun je HomeKit-compatibele apparaten zoals Philips Hue-lampen en Honeywell-thermostaten, maar er zijn tal van andere apps voor thuisbediening op de markt. Philips, Honeywell en andere derde partijen hebben hun eigen apps waarmee u die specifieke functies kunt bedienen, en er zijn ook domotica-apps van derden waarmee u routines kunt instellen om ongelijksoortige smarthome-apparaten te bedienen, zelfs die niet worden ondersteund door HomeKit - zoals Yonomi, IFTTT en de Home-app van Matthias Hochgatterer.

Ontgrendel je Mac

Wist u dat uw Apple Watch u wat typen kan besparen? Als je de afgelopen jaren een Mac hebt gemaakt, kan je Apple Watch worden gebruikt om het scherm te ontgrendelen zonder dat je je wachtwoord hoeft in te voeren. Het enige dat u hoeft te doen, is de mogelijkheid op uw Mac in Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy in te schakelen door het selectievakje naast Uw Apple Watch toestaan ​​uw Mac te ontgrendelen aan te vinken. Als je die Mac nu uit de slaapstand haalt en je Apple Watch draagt, zou hij die vervelende wachtwoordkwestie voor je moeten regelen.

Eten bestellen

Heb je ooit zo'n honger gekregen dat zelfs het meenemen van je telefoon een brug te ver lijkt? Gelukkig kun je eten bestellen vanaf je Apple Watch, met behulp van verschillende apps. Met GrubHub kun je recente favorieten opnieuw ordenen met slechts een paar tikken of je kunt specifiek een pizza bestellen bij Domino's of burrito's bij Chipotle. Met uw Apple Watch als uw getuige, zult u nooit meer honger lijden.

Praat met je auto

Als je een moderne auto hebt, kan je Apple Watch je misschien manieren bieden om de status van je auto te controleren en er zelfs mee te werken. Met aanbiedingen van Mercedes Benz, BMW, Porsche, VW en meer kunt u bijvoorbeeld de portieren van uw auto vergrendelen en ontgrendelen, claxonneren, het batterijniveau van elektrische auto's controleren en u zelfs helpen uw geparkeerde auto te vinden. Als je een oudere auto hebt, bevat een aftermarket-optie van Viper een app waarmee je je auto op afstand kunt vergrendelen, ontgrendelen en starten. Het is geen KITT van Knight Rider, maar nogmaals, wat is het?

De beste Apple Watch 5-deals van vandaag 516 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over18uur16minuten32droogKorting Zo goed als nieuwe Apple Watch Series 5... Walmart $ 499 $ 279,99 Visie Apple Watch-serie 5 Amazone $ 384,98 Visie Apple Watch Series 5 GPS,... Walmart $ 429,97 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen