Corel VideoStudio Ultimate review

Ons oordeel

Het VideoStudio Ultimate-pakket is momenteel niet de meest innovatieve video-editor op de markt, maar het is nog steeds een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een gestroomlijnde bewerkingservaring.

Voor

 • 360-graden video
 • Tool voor het maken van leuke tekeningen

Tegen

 • Interface is niet erg aanpasbaar
 • Op AI gebaseerde bewerkingstools ontbreken
 • Alleen Windows

TemplateStudio Oordeel

Het VideoStudio Ultimate-pakket is momenteel niet de meest innovatieve video-editor op de markt, maar het is nog steeds een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een gestroomlijnde bewerkingservaring.

Pluspunten

 • +360-graden video
 • +Tool voor het maken van leuke tekeningen

nadelen

 • -Interface is niet erg aanpasbaar
 • -Op AI gebaseerde bewerkingstools ontbreken
 • -Alleen Windows
Corel VideoStudio Ultimate-specificaties

Alleen WindowsJIJ: Windows 7 of nieuwer
Geheugen: 4 GB RAM, 8 GB aanbevolen
Grafisch: 500 MB VRAM
harde schijf: 10 GB opslagruimte

Corel VideoStudio Ultimate is een bekende naam in de videobewerkingsruimte - de eerste versie van de software werd al in 2004 uitgebracht. De nieuwste versie van het platform, Corel VideoStudio Ultimate 2020, biedt verbeterde opties voor kleurcorrectie, meer bewerkingstools en nieuwe opties voor het overlappen van meerdere video's.

welke telefoon is het beste?

Deze editor is zeer toegankelijk. Als videobewerking voor u vrij nieuw is en u op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke tool op instapniveau die niet beknibbelt op belangrijke functies, dan is Corel VideoStudio wellicht het juiste product voor u.

In deze recensie van Corel VideoStudio Ultimate 2020 bekijken we de nieuwste editie van het programma. Lees verder om erachter te komen waarom dit momenteel een van de beste videobewerkingssoftwareplatforms op de markt is.

Van stop-motionanimatie tot 360-graden video-ondersteuning, Corel heeft veel gepakt in de nieuwste editie van VideoStudio Ultimate(Afbeelding tegoed: Corel)

Corel VideoStudio Ultimate review: abonnementen en prijzen

Verbeterde kleurcorrectie en bewerking van meerdere camera's met zes opnamen is de belangrijkste reden om VideoStudio Ultimate te kopen in plaats van VideoStudio Pro(Afbeelding tegoed: Corel)

beste rpg-games pc 2020

Veel concurrerende videobewerkingstools zijn overgestapt op een maandelijks abonnementsprijssysteem, maar Corel heeft besloten vast te houden aan een eenmalige licentievergoeding. Dat betekent dat zodra u koopt Corel VideoStudio , het is voor altijd van jou.

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn twee edities van Corel VideoStudio, VideoStudio Pro en VideoStudio Ultimate. De Pro-versie van de software, die een aantal functies mist, zoals verbeterde kleurcorrectie en geavanceerde stabilisatie, kost $ 63,99. Ondertussen kost een Corel VideoStudio Ultimate-licentie $ 79,99.

Als u al een oudere versie van de software bezit, kunt u in plaats daarvan een upgradepakket aanschaffen. Voor VideoStudio Pro kost een upgrade $ 47,99 en een VideoStudio Ultimate-upgrade $ 63,99.

Naast standaardlicenties en upgrades is er een bundelkorting voor klanten die ook een van Corel's andere designproducten kopen. Op het moment van beoordeling kost een bundel met PaintShop Pro Ultimate, VideoStudio Ultimate en CorelDRAW Essentials $ 179,99. Het bedrijf biedt ook kortingen aan bedrijven die VideoStudio-licenties in bulk aanschaffen.

Corel VideoStudio Ultimate review: Wat is er nieuw?

Corel VideoStudio Ultimate is misschien niet zo populair binnen de videobewerkingsgemeenschap als Adobe Premiere Elements 2021 en een handvol andere concurrenten, maar het platform heeft nog steeds een uiterst competitieve functieset. In de 2019-editie van VideoStudio Ultimate heeft Corel dynamische video's met gesplitst scherm en kleurcorrectie-elementen toegevoegd. Dit jaar heeft VideoStudio Ultimate 2020 de zaken naar een hoger niveau getild met een nieuwe slimme functie voor diavoorstellingen en een meer gestroomlijnde editor.

In VideoStudio 2020 heeft Corel zijn tool Painting Creator vernieuwd. U kunt het nu gebruiken om handgeschreven tekst, tekeningen en gepersonaliseerde schermdoekjes aan uw projecten toe te voegen. Painting Creator onthoudt uw penseelstreken terwijl u ze maakt en genereert er een live animatie van wanneer u klaar bent.

In onze Corel VideoStudio Ultimate-recensie hebben we de tool Painting Creator in verschillende contexten uitgeprobeerd en ontdekten dat deze het beste werkte voor het toevoegen van extra informatie aan instructievideo's. Het invoegen van bijschriften en annotaties kan moeilijk zijn zonder de esthetiek van uw project te verpesten, maar Painting Creator heeft een reeks handige grafische en tekenhulpmiddelen om u te helpen.

Voor professionele projecten en instructievideo's kan Painting Creator worden gebruikt om dynamische annotaties toe te voegen(Afbeelding tegoed: Corel)

Corel biedt u de vrijheid om aangepaste overgangen, filters en effecten te ontwerpen en heeft een groot aantal nieuwe creatieve inhoud toegevoegd aan VideoStudio Ultimate 2020. Deze variëren van geanimeerde overlays tot pictogrammen, geluidseffecten en titels.

wat is de beste loopband?

In tegenstelling tot de tool voor het maken van schilderijen, hadden we niet het gevoel dat de nieuwe creatieve inhoud van Corel onze testprojecten veel te bieden had. In de meeste gevallen kunt u beter zoeken in bibliotheken met stockfoto's of vasthouden aan basisovergangen en afbeeldingen.

In VideoStudio Ultimate 2020 zijn er tal van nieuwe grafische elementen om mee te experimenteren(Afbeelding tegoed: Corel)

Corel VideoStudio Ultimate review: interface en gebruiksgemak

Het duurt niet lang om VideoStudio Ultimate in te stellen. Het enige wat u hoeft te doen is het installatiebestand van de Corel-website te downloaden, enkele registratiegegevens in te voeren en achterover te leunen terwijl het pakket wordt geïnstalleerd. Je hebt ongeveer 2,2 GB gratis opslagruimte nodig.

Over het algemeen is de VideoStudio Ultimate-interface eenvoudig en duidelijk, wat betekent dat zelfs nieuwe gebruikers het relatief eenvoudig zullen vinden om hun eerste video op het platform te maken. VideoStudio 2020 is meer gestroomlijnd dan oudere versies van de software: een kolom met snelkoppelingspictogrammen is nu naast het voorbeeldvenster in het midden van het scherm geplaatst. Hiermee kunt u snel naar bewegingsregistratie-, overgangs- en geluidseffectmenu's springen.

Bewerken in VideoStudio Ultimate is een bijzonder goede ervaring als u het programma op een scherm met hoge resolutie uitvoert. Dat komt omdat Corel in de nieuwste editie van de software ondersteuning voor 4K-panelen heeft toegevoegd.

Ondanks de nieuw toegevoegde 4K-ondersteuning en gestroomlijnde tools, vinden we dat de VideoStudio-interface een radicalere update nodig heeft. Door de grote hoeveelheid schermruimte die wordt besteed aan cartoonachtig ogende knoppen, voelt het programma ouderwetser aan dan naaste concurrenten op de markt. Met een beetje geluk zal Corel hier in de VideoStudio-release van volgend jaar op ingaan.

boost mobiele iphone 12 pro

De interface van Corel VideoStudio is minder overweldigend dan meer complexe videobewerkingssuites(Afbeelding tegoed: Corel)

Corel VideoStudio Ultimate review: Ondersteuning

Wanneer u VideoStudio voor het eerst gebruikt, krijgt u een korte rondleiding door enkele van de belangrijkste functies van het platform. Als u een probleem ondervindt tijdens het gebruik van de tool, kunt u de handige gebruikershandleidingen van Corel raadplegen of een van de video uitleg het bedrijf heeft geplaatst. Daarnaast zijn livechat, e-mail en telefonische ondersteuning beschikbaar om serieuzere problemen op te lossen.

Corel heeft videozelfstudies gepubliceerd om u door alle functies van VideoStudio Ultimate 2020 te leiden(Afbeelding tegoed: Corel)

Corel VideoStudio Ultimate review: Beveiliging

Beveiliging is geen groot probleem bij traditionele video-editors zoals Corel VideoStudio, omdat uw media lokaal worden opgeslagen in plaats van in de cloud. Toch publiceert Corel regelmatig patches en updates om eventuele beveiligingsproblemen op te lossen.

Corel VideoStudio Ultimate review: de concurrentie

Omdat VideoStudio geen zinvolle interface-aanpassing heeft, geven sommige gebruikers misschien de voorkeur aan Adobe Premiere Elements. Beide video-editors zijn handige oplossingen op instapniveau, maar met Premiere Elements kunt u elk element van uw werkruimte loskoppelen en opnieuw rangschikken. Met VideoStudio daarentegen zit je vast met het herschikken van een vaste selectie van panelen.

Een ander nadeel van Corel VideoStudio Ultimate is dat het alleen werkt op Windows-apparaten. Als u op zoek bent naar een video-editor die compatibel is met macOS, zijn Premiere Elements, Hitfilm Express en iMovie allemaal de moeite van het bekijken waard. Hitfilm Express en iMovie zijn ook gratis, ondanks dat ze een vergelijkbaar niveau van functionaliteit bieden als VideoStudio Ultimate.

samsung galaxy s20 vs s20fe

Corel VideoStudio Ultimate review: eindoordeel

Corel VideoStudio is een gebruiksvriendelijke en flexibele video-editor met een brede reeks functies, waaronder 4K-ondersteuning en een maker van diavoorstellingen. De 2020-editie van de software valt op door zijn nieuwe aanpassingstools - we hebben vooral genoten van het gebruik van de nieuwe Painting Creator die bij de nieuwste versie van VideoStudio is geleverd, maar we dachten niet dat de nieuwe bibliotheek met grafische inhoud veel zou toevoegen.

We raden gebruikers die al een exemplaar van Corel VideoStudio Ultimate 2019 hebben, niet aan om naar deze versie te upgraden. Vergeleken met de kleurcorrectieverbeteringen van vorig jaar en de toevoeging van video op een gesplitst scherm, heeft Corel in 2020 geen baanbrekende wijzigingen aangebracht in de VideoStudio Ultimate-formule.

Ondanks het feit dat er enkele innovatieve functies zijn ingebouwd, zoals 360-graden video-ondersteuning, mist de 2020-versie van VideoStudio Ultimate nog steeds enkele belangrijke functionaliteiten die we hebben gezien door rivalen in de videobewerkingsruimte. Veel gebruikers zullen bijvoorbeeld gefrustreerd raken door het gebrek aan aanpasbaarheid van de interface van VideoStudio.

Niettemin, als je nog niet eerder met video hebt gewerkt en een bewerkingspakket nodig hebt dat de zaken niet te ingewikkeld maakt, is de vlaggenschipvideosoftware van Corel een goede plek om te beginnen. Dankzij de solide basis van bewerkingsfuncties van VideoStudio Ultimate blijft het programma een geweldige manier voor onervaren filmmakers om een ​​indrukwekkende bewerking samen te stellen.

 • Lees onze gids voor de beste videobewerkingssoftware.
De beste Corel VideoStudio Ultimate 2020-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen17uur38minuten41droog Corel VideoStudio 2020 ... Walmart $ 99,65 Visie Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen