Corsair K55 RGB Pro XT gaming-toetsenbord review

Ons oordeel

De Corsair K55 RGB Pro XT combineert de kenmerken van een mechanisch gamingtoetsenbord met de betaalbaarheid van een membraanmodel, zij het op een onvolmaakte manier.

Voor

 • Uitgebreide verlichtingsmogelijkheden
 • Programmeerbare macrotoetsen
 • Uitstekende mediabediening

Tegen

 • Onbevredigende toetsen
 • Inefficiënt ontwerp
 • Prijziger dan concurrerende modellen

TemplateStudio Oordeel

De Corsair K55 RGB Pro XT combineert de kenmerken van een mechanisch gamingtoetsenbord met de betaalbaarheid van een membraanmodel, zij het op een onvolmaakte manier.

Pluspunten

 • +Uitgebreide verlichtingsmogelijkheden
 • +Programmeerbare macrotoetsen
 • +Uitstekende mediabediening

nadelen

 • -Onbevredigende toetsen
 • -Inefficiënt ontwerp
 • -Prijziger dan concurrerende modellen

De Corsair K55 RGB Pro XT is de nieuwste in een lange reeks membraan-gamingtoetsenborden van grote fabrikanten. Hoewel mechanische schakelaars en randapparatuur voor games prachtig samengaan, zijn ze niet goedkoop, met zelfs tienkeyless-modellen die routinematig $ 150 kosten.Daarom is in theorie zoiets als de K55 RGB Pro XT zo aantrekkelijk. Het beschikt over RGB-verlichting per toets, programmeerbare macroknoppen en discrete mediabedieningen zoals zijn duurdere mechanische broeders, maar het kost slechts $ 70.

 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als zodanig zou de K55 Pro XT een van de beste gaming-toetsenborden voor nieuwkomers in de pc-gamingruimte, die nog niet helemaal klaar zijn om honderden dollars in hun randapparatuur te steken.

Aan de andere kant heeft de K55 RGB Pro XT wat verloren ruimte in zijn ontwerp en kost hij meer dan vergelijkbare toetsenborden van andere fabrikanten. Ook, zoals veel membraantoetsen, zijn de K55 RGB Pro XT's gewoon niet zo bevredigend om op te typen.

Aangezien je een perfect goed membraantoetsenbord kunt krijgen voor ongeveer $ 25, betekent dit dat je in wezen $ 45 betaalt voor mooie lichten en wat softwarefunctionaliteit.

Lees onze volledige Corsair K55 RGB Pro XT-recensie om erachter te komen of het de upgrade waard is.

Corsair K55 RGB Pro XT review: specificaties

Sleutel type: Membraan | Schakelaartype: Nvt | Verlichting: Volledige RGB | Maat: 19,0 x 6,6 x 1,4 inch

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Samsung Galaxy nieuwe telefoon 2020

Corsair K55 RGB Pro XT review: Ontwerp

Met 19,0 x 6,6 x 1,4 inch is de Corsair K55 RGB Pro XT behoorlijk groot, zelfs volgens de standaarden voor gamingtoetsenborden op ware grootte. Een deel van deze lengte is te danken aan de extra macrotoetsen, maar andere toetsenborden met vergelijkbare functies, zoals de Logitech G915, zijn een volle centimeter korter.

In plaats daarvan lijkt de K55 Pro XT veel extra ruimte te hebben, of het nu gaat om de grote, glanzende, vingerafdrukgevoelige balk aan de bovenkant, of de royale randen aan weerszijden van het zwarte plastic chassis.

Vergeleken met zoiets als de Corsair K70 RGB Mk. 2 , de K55 RGB Pro XT is ook niet erg mooi. Er is geen geairbrusht metalen ontwerp, geen smaakvol verzonken toetsen, geen metalen volumeknop. Alles ziet er eenvoudig uit, zwart en eenvoudig of goedkoop, afhankelijk van je perspectief.

Er is ook een afneembare polssteun, die behoorlijk comfortabel is dankzij een grove, hobbelige textuur.

De K55 RGB Pro XT beknibbelt echter niet op extra toetsen. Aan de linkerkant van het toetsenbord bevindt zich een kolom met zes programmeerbare macrotoetsen. Deze zijn eenvoudig te programmeren dankzij een speciale macro-opnameknop bovenop het toetsenbord, naast een helderheidsknop en een win-lock-knop. Deze laatste schakelt de Windows-toetsen en andere toetscombinaties uit die je per ongeluk uit een game kunnen halen (bijvoorbeeld Alt + Tab).

Een van mijn favoriete onderdelen van de K55 RGB Pro XT bevindt zich echter in de rechterbovenhoek: een reeks speciale mediatoetsen. Veel goedkopere toetsenborden beknibbelen hierop en degraderen ze in plaats daarvan naar sneltoetsen.

Maar de K55 RGB Pro XT heeft knoppen voor stoppen, terugspoelen, afspelen/pauzeren en vooruitspoelen, naast volume omhoog, volume omlaag en dempen. Als je nog nooit een toetsenbord met discrete mediabediening hebt gehad, zul je versteld staan ​​hoe snel je erop gaat vertrouwen.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K55 RGB Pro XT review: Toetsen

Als het gaat om hoe de toetsen aanvoelen, is de Corsair K55 RGB Pro XT voorbestemd om verdeeldheid te zaaien. Ik heb geen zin om in het eindeloze debat tussen membraan en mechanisch te waden, maar ik zal zeggen dat naar mijn ervaring mechanische toetsenborden over het algemeen comfortabeler zijn, beter om te gamen en veel langer meegaan.

Toegegeven, je moet veel geld betalen voor het voorrecht. Dit is niet altijd haalbaar voor nieuwe pc-gamers, die misschien een beetje krap bij kas zitten na het uitdelen van $ 1.000 of meer op een gloednieuwe installatie.

Het is dan ook de vraag of de toetsen van de K55 RGB Pro XT op hun eigen merites slagen. En het antwoord is, een soort van.

Om de eer te geven waar het hoort, zoals veel membraantoetsenborden, is de K55 RGB Pro XT eigenlijk best goed voor typisten, met nauwkeurige, responsieve keycaps. Op een Typing.com-test scoorde ik 124 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 99% op de K55 RGB Pro XT, vergeleken met slechts 108 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 98% op mijn gebruikelijke Logitech G915

beste pc met kleine vormfactor

Dat geeft echter niet nauwkeurig het gevoel weer van typen op de K55 RGB Pro XT, die onbevredigend en soms zelfs een beetje vermoeiend aanvoelt. De toetsen reageren niet op extreem lichte aanrakingen en voelen een beetje stijf aan, zowel wanneer ze worden ingedrukt als wanneer ze weer omhoog komen. Bij het schrijven van uitgebreide aantekeningen voor een productbriefing werden mijn polsen moe; later keek ik met enige ontzetting naar mijn met typo's beladen document.

Als ik terugkijk op mijn andere beoordelingen van het membraan-gamingtoetsenbord, lijkt het erop dat ik geen van hun toetsen zo leuk vond. Dus op zijn minst is de Corsair K55 RGB Pro XT niet slechter dan zijn concurrenten. Maar het is nog steeds niet het randapparaat dat ik de komende drie jaar op mijn bureau zou willen hebben.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K55 RGB Pro XT review: Functies

Op het gebied van toeters en bellen krijgt de Corsair K55 RGB Pro XT zo ongeveer alles goed. Dit toetsenbord biedt RGB-verlichting per toets en een extra kolom macrotoetsen, die beide zeer zeldzaam zijn in programmeerbare modellen.

Het draait ook op de Corsair Utility Engine (iCUE)-software, waarmee je toetsen kunt herprogrammeren, ingewikkelde verlichtingspatronen kunt creëren en zelfs het toetsenbord kunt synchroniseren met de Elgato Stream Deck-software.

Omdat Corsair Elgato bezit, bieden veel Corsair-producten Elgato-functionaliteit, maar dit is goed om in gedachten te houden als je een opkomende streamer bent - misschien een zonder een groot productiebudget.

Hoewel de iCUE-software zelf een beetje mysterieus kan zijn, biedt het nog steeds een ongelooflijke mate van functionaliteit, vooral voor een relatief goedkoop randapparaat. De RGB-verlichting en macrotoetsen op zichzelf helpen om wat anders een redelijk standaard toetsenbord is te verheffen - en helpen de vraagprijs te rechtvaardigen.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K55 RGB Pro XT review: Prestaties

De Corsair K55 RGB Pro XT werkt prima in verschillende gamegenres. De toetsen zijn niet per se comfortabeler om te gamen dan om te typen, maar ik heb ook geen nadelen opgemerkt voor het dagelijks spelen.

Ik heb de randapparatuur getest met Age of Empires III: Definitive Edition, Doom Eternal, Baldur's Gate III en Final Fantasy XIV. De toetsen reageerden goed, of ik nu huizen bouwde voor mijn Inca-rijk of demonen neerschoot in de ruïnes van een verwoeste stad.

Het is vermeldenswaard dat het dankzij de macrotoetsen van de K55 RGB Pro XT vooral handig kan zijn voor MMO-spelers die graag complexe aanvalspatronen uitvoeren met een enkele toetsaanslag. Voor dagelijks FFXIV-spel vond ik dit toetsenbord echter niet significant beter of slechter dan andere die ik heb getest.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K55 RGB Pro XT versus Corsair K55 RGB Pro

De Corsair K55 RGB Pro XT heeft eigenlijk een iets goedkopere variant: de Corsair K55 RGB Pro. Het Pro-model vermijdt de RGB-verlichting en patronen per toets en kiest in plaats daarvan voor vijf zones met zes mogelijke patronen.

Het is misschien wel een groot verlies, maar aan de andere kant kost de Pro slechts $ 50 tot $ 70 van de Pro XT. De modellen zijn hetzelfde qua ontwerp en prestaties.

Corsair K55 RGB Pro XT review: oordeel

Nadat ik de Corsair K55 RGB Pro XT de afgelopen dagen als mijn primaire toetsenbord heb gebruikt, twijfel ik erover. Aan de ene kant vind ik het niet erg comfortabel, en ik kan niet wachten om terug te gaan naar een mechanisch model.

Aan de andere kant, als ik nog nooit eerder een gamingtoetsenbord had gehad en had geleerd dat ik al deze functies voor $ 70 kon krijgen, zou ik waarschijnlijk heel blij zijn. Dit is dubbel waar als ik een Elgato Stream Deck bezat en een randapparaat nodig had met eenvoudige integratie.

Zoals membraan gaming-toetsenborden gaan, geef ik de voorkeur aan de eenvoud (en prijsonderbreking) van de Razer Cynosa V2 . Maar de K55 RGB Pro XT is ongeveer gelijk aan de Cynosa, evenals de SteelSeries Apex 3' en de Logitech G213. De Razer Cynose V2 is een ander geschikt alternatief.

Dit Corsair-toetsenbord is misschien wel een goede plek om te beginnen in de wereld van pc-gamingrandapparatuur, maar er is nog veel meer om te zien of je het je kunt veroorloven om net iets meer uit te geven.

De beste Corsair K55 RGB-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen02uurVier vijfminuten36droog Corsair K55 RGB-gaming... Amazone Prime $ 49,99 Visie Corsair Gaming K55 RGB-gaming... Walmart $ 49,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen